Neden dini sorularınızı öğrenmek için Kuranı okumak yerine, hocalara soruyorsunuz?
Ya hocalar sizi yanıltıyorsa,
Tek doğru kaynak Kurandır
Sadece Kurana gidin
Ya hocalar sizi yanıltıyorsa,
Tek doğru kaynak Kurandır
Sadece Kurana gidin
Çünkü insnalar ahmak ve cahiller.
Neymiş efendim kuran Arapça okunmak zorundaymışta, bin bir türlü manası varmış ta, Türkçeye çevirince hiç bir anlam ifa ifade etmiyormuş ta...
Be cahil herif, zaten Türkçe kuran çeviri değil bir nevi tefsirdir.
Onu çeviren kişi direkt çevirmiyor, orada hangi anlamda kullanıdığını dikkatte alıp yorumlayarak çeviriyor.
İnsanalar anlamını bilmeden sadece sessel bir zebk için okuyor ve sevab girdiğini sanıyor.
Sonra da yobazın birinin ardına takılıp onu peygamber gibi yücelterek cennete gireceklerini sanıyorlar.
Yazıl gerçekten çok yazık. İnsnalr daha neye inandığını bilmiyor.
sadece Kuran yetiyorsa Allah ne için peygamberler (öğreticiler) gönderdi bize sadece Kuran yeter diyorsan kusura bakma ama ahmaksın biraz düşün aklını kullan derim
Ayetleri , Allah tefsir eder.
Sünni inanışta çoğu şey yanlis ogretiliyor.
Hud 1 ve 2 derki
Kuranı Allah açıklamıştır ki Allahtan başkasına kul olmayın diye.
Dikkat et neden Allah açıklamış çünku Allahtan baskasina kul olmayalim diye ayetler sadece ayetlerle tefsir edilir.
Eger ayetleri muhammed aciklar dersen muhammede kul olursun.
Ankebut 18/ maide 99/ nur 54 , "resule düşen (illa) SADECE tebliğ etmektir"
Yani resul ayetleri tefsir eder /açıklar dediğin anda bu 3 ayeti inkar etmis olursun
Cunku resule düşen SADECE teblig etmek.
Allah kuranı tefsir edilmis bi sekilde indirdi , resulde tek görevi olan tebligi yerine getirerek Allahın tefsirini insanalra gosterdi
Mesela
Nisa 65 in aciklamasi enam 114 ve maide 49 da
Nahl 44 un aciklamasi maide 15 ve ali imran 187 de
Maide 38 in aciklamasi yusuf 31 de
Ali imran 81 in aciklamasi ahzap 7 araf 157 bakara 286 da
Hadis ve sunnetler put haline gelmistir.
Casiye 6 , Allahtan ve ayetlerinden sonra hangi hadise inanacaklar , bu ayetin arapcasinda hadis kelimesi geciyor.
Sunnet ise Allahin sunnetidir ve bu Allahin kurallari anlaminda kullanilir.
Bak fetih 23/mumin85/fatir43/enfal38/hicr13/ahzap62/ahzap38/isra77/kehf55/ali imran137/ nisa26
Sizin sünni hocalariniz hicbirsey bilmiyor, kurandan bir haberler ancak hikaye anlatiyorlar
Sen kendin kurani arastir ve oku
Hud 1
Elif lam ra ayetleri sağlamlaştirilmis sonra herşeyden haberdar hüküm ve hikmet sahibi tarafından açıklanmış kitaptır.
Hud 2
Ki Allahtan başkasına kulluk etmeyin, şüphesiz ondan size uyarıcı ve müjdeciyim.
Evet Kuranı kim açıklamış/tefsir etmiş?
Allah
Peki neden?
Allahtan başkasına kul olmayalım diye. Yani ayetleri Muhammed açıklar dersen Muhammede kul olursun, ayetleri ben açıklarım dersen kendi nefsine kul olursun.
Ayetleri hocalar açıklar dersen hocalara kul olursun.
Kitabı, Allah açıkladı ki , Allahtan başkasına kul olmayalım.
Basit bir örnek
Atıyorum bakara 300. Ayet "yeşillerden uzak dur"
Yesillerden kasdedilen nedir?
Ben derim ki:" yeşillerden uzak dur demek , yeşil renkli sebzeler haram demektir"
Ahmet derki:" yeşillerden uzak dur demek yeşil renkli hayvanlar haram kılındı demek"
Ali derki:" yeşillerden uzak dur demek, bayrağı yeşil olan ülkelerden uzak dur onlar ile ortaklık yapma demek"
Bak açıklamayı insanlar yapınca noldu ortaya 3 farklı hüküm çıktı.
Ve artık her insan hoşuna giden!! kafasına uyan!!! yorumu din edinebilir!!
Ve benim yorumuma güvenip "yeşil sebze haram" diyenler benim yorumuma uyduğu için bana kulluk etmiş olur!!
Ahmetin yorumuna güvenip "yeşil renkli hayvanlar haramdir" diyenler ahmete kulluk etmiş olur.
Alinin yorumuna güvenip " yeşil renkli bayrağı olan ülkeler ile ortaklık yapılmaz" diyenler aliye kulluk etmiş olur. İste bu yüzden ayetleri Allah açıkladıki Allahtan başkasına kul olmayalım.
Yani ayetler ayetler ile açıklanır.
Yine atıyorum araf 500. Ayet " yeşil boyalı camilerde namaz kılmaktan uzak durun"
O zaman ortaya şu çıkar
Bakara 300. Ayet "yeşillerden uzak durun "
Araf 500. Ayet " yeşil boyalı camilerde namaz kılmaktan uzak durun"
Evet yani yeşilden uzak dur ne demekmiş, yeşil boyalı camide namaza durma demekmiş,
İşte bunun gibi Allah ayetlerini kendi açıklarki Allahtan başkasına kulluk etmeyelim. Ve Allahın yaptığı tefsir gün yüzüne çıkınca artık kimse : hadis/sünnet/ zan/ benceler ile açıklama yapamaz
Çünkü ayetleri birleştirip okuyinca Allahın hak tefsiri ortaya çikar ayrica
Ki Kuranı Allahtan başkası tefsir ederse ne olur?
1) kelimelerin anlamı yerinden kaydırılıp bozulmuş olur
Örnegin , sünnet deyince anlaşılan şey , resulun davranışlarıdır
Ama kurana göre sünnet=Allahın yasasıdır.
İşte sünnet kelimesini Allahın yaptığı şekilde değilde insanların yaptığı şekilde kabul edince , sünnet kelimesinin gerçek anlamını bozdunuz.
2) Allahın demediği seyleri sanki Allah öyle demis gibi dillerini eğip bükerek Allah iftira atarlar
Örneğin, nisa 65 hadis ve sünnete atıfta bulunur derler ama nisa 65 in açıklaması enam 114 ve maide 49 dadır yani nisa 65 SADECE KURANA VE SADECE ALLAHA YÖNLENDIRIR.
😌 kişi imanıni kaybeder çünkü Allahın yaptığı tefsire güvenmek yerine , aciz bir insanın tefsirine güvenmiştir.
4) Allahın dininin sınırlarini değiştiren ortakları çıkar!!!
Ornegin bir ayet der ki pis seyler size haramdir
Bu pis seylerde sadece 4 madde sayılır bak enam 145
Ama bir baskasi şunlarda pis şeylere girer deyip 4 maddenin yanina 5. 6. 7. Maddeleri eklerse Allahın dininin sınirıni degistirmis olur.
Iste bu yuzden kurani Allah acikladi ki Allahtan baskasina kul olmayalim
Peki resulun gorevi nedir
Maide 99
Resule düşen SADECE teblig etmektir.
Iste Allah resulun tek görevini AÇIKLAMIŞ
Ama siz bu âçiklamaya güvenmiyor ve
Resul hem teblig eder hemde tefsir eder!!! Diyerek hem Allahin ayetini hemde Allahin tefsirini inkar ediyorsunuz.
Ayetler Allahı BİRLEYECEK ŞEKILDE ve bir butun olarak okunur.
Resul TEK görevi olan tebligi yerine getirerek Allahın yaptigi tefsiri/ aciklamayi insanlara gösterir.
Sizin inandiginiz din kurana uymuyor!! Ben sizi Allahin kitabina ama sadece Kurana davet ediyorym
Sadece Kurana uyun ve kurani kendiniz arastirip kendiniz ogrenin
Ve yine inkar edilen hir ayet
Nahl 89
Biz Kitabı (Kur’an’ı) Sana, her şeyin açıklayıcısı, Müslümanlara bir hidayet, bir rahmet ve bir müjde (kaynağı) olarak indirdik
Peki bu ayete ragmen siz ne diyorsinuz !!!
Kuranda hersey yazmaz!!!
Bu ayetin tam aksine inaniyorsunuz!!!
Ve iste siz Allahin yaptigi aciklamaya degil , aciz insanlarin yaptigi aciklamalara kulak verdiginiz icin Allahtan baskasina kulluk ediyorsunuz!!!
Ben sizi EŞİ, ORTAĞI, BENZERİ OLMAYAN ALLAHIN KİTABINA SADECE KURANA DAVER EDIYORUM
secim sizin
By
Resuller neden geldi sorusunun cevabi
Nisa 64 ve enam 48de
kopyala yapıştır ne güzel ya kendi aklın yok mu sahabi efendilerimiz bi soruları olduklarında Kuran a mı soruyorlardı sence yoksa peygamber efendimize mi doğruyu bilen Allah ve Rasulüdür bu kopyala yapıştır yapmanı okumaya bile tenezzül etmek istemiyorum vakit kaybı aklını kullanarak cevap yazar isen dönüş yaparım
Okuma kendin kaybedersin.
Elbet kurana soracaklar
Kim Allahtan daha iyi bilebilir
Aman yukardaki ayetleri okuma, inancını bozar belki!!
Madem dogru sensin ayetle konus
Yani, “Sadece Kur'ân ayetleri yeterlidir, hadislere bile ihtiyaç yoktur.” demek, başlı başına ve sorumsuzca yapılmış cüretkâr bir içtihattır. Zira, Kur'ân-ı Kerimde, “Sadece ayetlerle iktifa edin, Peygamberin sünnetine uymanız gerekmez.” mânasında bir ayet yoktur.
senin gibi kopyala yapıştır yaptım umarım azıcık beynin vardır da anlarsın bu kısa yazıyı
evet resule itaat = ayete itaattir
Ben resule itaat ediyorum
Sen ise uydurma kaynaklara uyarak resule itaat ettigini ZANNEDİYORSUN ama resule asi olan sensin
Ahkaf 9 : ben ancak bana vahyedilene uyarım:
Evet resul SADECE neye uyuyormus?
Vahye
Peki vahyi kim verir?
A) sadece Allah
B ) allah+ muhammed
Elbette vahyi SADECE ALLAh verir degil mi?
Iste resul sadece allahin sozlerine (ayetlerine) uydu
Kim de sadece ayetlere uyarsa resule itaat etmis olur
Cunku resul sadece Allaha uydu
Allaha ortak koşma
Lokman 6
İnsanlardan bazısı var ki, halkı bilgisizce Allah'ın yolundan saptırmak ve onu hafife almak için temelsiz hadislere sarılırlar. Onlar için aşağılayıcı bir azap vardır.
Bu ayetin arapca orijinal metninde hadis kelimesi var
Sizin Allaha ortak koştuklarinizdan Allaha sığınırım
Sadece kurana gelin
Hoscakal
Cevap
3Cevap
Ben okumak istemiyorum.
Elbette Kuran mealini okuyup anlamak gerekiyor. Ama meal tek başına bu dini anlamak için yeterli mi sanıyorsun?
Kuran din için yetmez mi
Dinin tek kaynağı Kuran değil
Ayrıca Kuran bir çok ayetinde hadislere yönlendirir.
Hud 1 ve 2 derki
Dikkat et neden Allah açıklamış çünku Allahtan baskasina kul olmayalim diye ayetler sadece ayetlerle tefsir edilir.
Yani resul ayetleri tefsir eder /açıklar dediğin anda bu 3 ayeti inkar etmis olursun
Allah kuranı tefsir edilmis bi sekilde indirdi , resulde tek görevi olan tebligi yerine getirerek Allahın tefsirini insanalra gosterdi
Mesela
Casiye 6 , Allahtan ve ayetlerinden sonra hangi hadise inanacaklar , bu ayetin arapcasinda hadis kelimesi geciyor.
Bak fetih 23/mumin85/fatir43/enfal38/hicr13/ahzap62/ahzap38/isra77/kehf55/ali imran137/ nisa26
Sizin sünni hocalariniz hicbirsey bilmiyor, kurandan bir haberler ancak hikaye anlatiyorlar
Hud 1
Elif lam ra ayetleri sağlamlaştirilmis sonra herşeyden haberdar hüküm ve hikmet sahibi tarafından açıklanmış kitaptır.
Hud 2
Ki Allahtan başkasına kulluk etmeyin, şüphesiz ondan size uyarıcı ve müjdeciyim.
Allah
Peki neden?
Allahtan başkasına kul olmayalım diye. Yani ayetleri Muhammed açıklar dersen Muhammede kul olursun, ayetleri ben açıklarım dersen kendi nefsine kul olursun.
Basit bir örnek
Ben derim ki:" yeşillerden uzak dur demek , yeşil renkli sebzeler haram demektir"
Ahmet derki:" yeşillerden uzak dur demek yeşil renkli hayvanlar haram kılındı demek"
Ali derki:" yeşillerden uzak dur demek, bayrağı yeşil olan ülkelerden uzak dur onlar ile ortaklık yapma demek"
Ve benim yorumuma güvenip "yeşil sebze haram" diyenler benim yorumuma uyduğu için bana kulluk etmiş olur!!
Ahmetin yorumuna güvenip "yeşil renkli hayvanlar haramdir" diyenler ahmete kulluk etmiş olur.
Alinin yorumuna güvenip " yeşil renkli bayrağı olan ülkeler ile ortaklık yapılmaz" diyenler aliye kulluk etmiş olur. İste bu yüzden ayetleri Allah açıkladıki Allahtan başkasına kul olmayalım.
Yine atıyorum araf 500. Ayet " yeşil boyalı camilerde namaz kılmaktan uzak durun"
O zaman ortaya şu çıkar
Evet yani yeşilden uzak dur ne demekmiş, yeşil boyalı camide namaza durma demekmiş,
İşte bunun gibi Allah ayetlerini kendi açıklarki Allahtan başkasına kulluk etmeyelim. Ve Allahın yaptığı tefsir gün yüzüne çıkınca artık kimse : hadis/sünnet/ zan/ benceler ile açıklama yapamaz
İşte sünnet kelimesini Allahın yaptığı şekilde değilde insanların yaptığı şekilde kabul edince , sünnet kelimesinin gerçek anlamını bozdunuz.
2) Allahın demediği seyleri sanki Allah öyle demis gibi dillerini eğip bükerek Allah iftira atarlar
Örneğin, nisa 65 hadis ve sünnete atıfta bulunur derler ama nisa 65 in açıklaması enam 114 ve maide 49 dadır yani nisa 65 SADECE KURANA VE SADECE ALLAHA YÖNLENDIRIR.
😌 kişi imanıni kaybeder çünkü Allahın yaptığı tefsire güvenmek yerine , aciz bir insanın tefsirine güvenmiştir.
Ama bir baskasi şunlarda pis şeylere girer deyip 4 maddenin yanina 5. 6. 7. Maddeleri eklerse Allahın dininin sınirıni degistirmis olur.
Maide 99
Resul hem teblig eder hemde tefsir eder!!! Diyerek hem Allahin ayetini hemde Allahin tefsirini inkar ediyorsunuz.
Resul TEK görevi olan tebligi yerine getirerek Allahın yaptigi tefsiri/ aciklamayi insanlara gösterir.
Sizin inandiginiz din kurana uymuyor!! Ben sizi Allahin kitabina ama sadece Kurana davet ediyorym
Nahl 89
Biz Kitabı (Kur’an’ı) Sana, her şeyin açıklayıcısı, Müslümanlara bir hidayet, bir rahmet ve bir müjde (kaynağı) olarak indirdik
Kuranda hersey yazmaz!!!
Ve iste siz Allahin yaptigi aciklamaya degil , aciz insanlarin yaptigi aciklamalara kulak verdiginiz icin Allahtan baskasina kulluk ediyorsunuz!!!
Ben sizi EŞİ, ORTAĞI, BENZERİ OLMAYAN ALLAHIN KİTABINA SADECE KURANA DAVER EDIYORUM
secim sizin
By
Asıl önder Allahtir
Yani Allahın sözleri olan Ayetlerdir
Tek yapilmasi gereken sadece ayetlere uymaktir
Ki zaten yukarda ayetler ile gosterdim resule itaat = ayetlere itaattir
Messela
Kasas 47
Kendi elleriyle yaptıklarından dolayı başlarına bir musibet geldiğinde: "Rabbimiz! Bize bir resul gönderseydin de, senin ayetlerine uysaydık ve mü'minlerden olsaydık" diyecek olmasalardı (seni göndermezdik).
Evet bu ayete göre
Resule uymak neymis?
Ayete uymakmis.
Peki ayetlere uyana ne denirmis?
Mümin.
Peki siz ne diyorsunuz!!! Sadece kurana yani sadece ayetlere uyan kafir olur!!! Diyorsunuz,
Ve yukardaki ayetide inkar ediyorsunuz
Inancınizin Kuranla alası yok.
Ben seni sadece Allahin kitabina davet ediyorum
Seçim senin
By
Eger ayetleri Muhammed aciklar dersen muhammede kul olursun demek ne alaka ya? Bu dini bize bildiren kişi Hz. Muhammed (s. a. v.). Dolayısıyla Kuran'ı da en iyi anlayan o. Uzun uzun bir sürü şey yazmissin da, Allah bir sürü ayetinde kendisi diyor zaten:
İçinizden Allah’ın lutfuna ve âhiret gününe umut bağlayanlar, Allah’ı çokça ananlar için hiç şüphe yok ki, Resûlullah’ta güzel bir örneklik vardır. (Azhap 21)
Ey iman edenler! Allah’a itaat edin, peygambere itaat edin, sizden olan ülü’l-emre de. Eğer bir hususta anlaşmazlığa düşerseniz -Allah’a ve âhirete gerçekten inanıyorsanız- onu, Allah’a ve peygambere götürün. Bu, elde edilecek sonuç bakımından hem hayırlıdır hem de en güzelidir. (Nisa 59)
Resul size ne verirse artık onu alın, sizi neden sakınırlarsa artık ondan sakının ve Allah'tan korkun. (Haşr 7)
Kim Resullullah'a itaat ederse, gerçekte Allah'a itaat etmiş olur. (Nisa 80)
Aralarındaki anlaşmazlıkları çözüme bağlasın diye Allah’a ve resulüne çağrıldıklarında müminlerin sözü, "Dinledik ve boyun eğdik" demekten ibarettir. İşte kurtuluşa erenler de bunlardır! (Nur 51)
Kim de Allah’a ve peygamberine itaatsizlik eder ve sınırlarını aşarsa Allah onu, devamlı kalacağı bir ateşe sokar, onun için alçaltıcı bir azap vardır. (Nisa 14)
De ki: "Eğer Allah’ı seviyorsanız bana uyun ki Allah da sizi sevsin ve günahlarınızı bağışlasın. Allah çok bağışlayan, çok esirgeyendir." (Âl-i İmran 31)
Hayır, rabbine andolsun ki, aralarında çıkan anlaşmazlık hususunda seni hakem kılıp sonra da verdiğin hükümden içlerinde hiçbir sıkıntı duymaksızın onu kabullenmedikçe ve boyun eğip teslim olmadıkça iman etmiş olmazlar. (Nisa 65)
Bir mümin erkek veya bir mümin kadının, Allah ve resulü bir emir ve hüküm verdiklerinde artık işlerinde bundan başkasını seçme hakları olamaz. Allah’ın ve resulünün emrine itaat etmeyenler doğru yoldan açıkça sapmışlardır.
(Ahzâp 36)
Ey iman edenler! Sizi hayat verecek şeylere çağırdıklarında Allah ve resulünün çağrısına uyun ve şüphesiz bilin ki, Allah kişi ile kalbinin arasına girer. Unutmayın ki, O’nun huzuruna götürüleceksiniz.
(Enfal 24) diyor Allah.
Kuran evrenseldir ve dolayısıyla hükümleri her dönem geçerlidir. Şu an Hz. Muhammed hayatta değil o yüzden anlaşmazlık durumunda meseleyi ona götüremeyiz deme lüksün yok. Ayetler gayet açık. Dolayısıyla hadislere uymak ve bunu kabul etmek zorundasın. Bunu ben söylemiyorum
Allah bir çok ayetinde zaten Peygambere gidin diyor. Hadislere yönlendiren de yine Kuran. Zaten bu yüzden bir çok şeyin karşılığı sadece hadislerde var. Örneğin namazın kılınışı Kuran'da yazmaz. Kuran tefsiri ise ayet ve hadislerle birlikte yapılır.
Tekrar oku
Hicbirsey anlamamissin
Sadece kurana uy
Kuranı en iyi bilen Allahtır
Herseyi ilmi ile kuşatan Allahtir.
Kurani muhammede öğreten Allahtir
Ali imran 23
Kendilerine Kitab'dan bir pay verilenleri görmedin mi! Aralarında hüküm vermesi üzere Allah'ın Kitab'ına çağrılıyorlar, sonra içlerinden bir topluluk yüz çeviriyor. Onlar zaten sürekli yüz çeviricidirler.
Asıl önder Allahtir
Yani Allahın sözleri olan Ayetlerdir
Tek yapilmasi gereken sadece ayetlere uymaktir
Ki zaten yukarda ayetler ile gosterdim resule itaat = ayetlere itaattir
Messela
Kasas 47
Kendi elleriyle yaptıklarından dolayı başlarına bir musibet geldiğinde: "Rabbimiz! Bize bir resul gönderseydin de, senin ayetlerine uysaydık ve mü'minlerden olsaydık" diyecek olmasalardı (seni göndermezdik).
Evet bu ayete göre
Resule uymak neymis?
Ayete uymakmis.
Peki ayetlere uyana ne denirmis?
Mümin.
Peki siz ne diyorsunuz!!! Sadece kurana yani sadece ayetlere uyan kafir olur!!! Diyorsunuz,
Ve yukardaki ayetide inkar ediyorsunuz
Inancınizin Kuranla alası yok.
Ben seni sadece Allahin kitabina davet ediyorum
Seçim senin
Byby
Zaten Kuran'a uydugum için hadisleri kabul ediyorum. Hadisleri reddedersem Kuran'ın ayetlerine karşı gelmiş olurum senin yaptığın gibi
Kimin sözü allahin sozune denk !!! Olabilir
Casiye 6
Bunlar, sana gerçek olarak okuduğumuz ALLAH'ın ayetleridir. ALLAH'tan ve ayetlerinden başka hangi hadise inanıyorlar?
Anlamanda problem mi var? Allah diyor zaten bunu ayet var. Nesini anlamiyosun? Allah diyor peygambere uyun, itaat edin, anlaşmazlığa düşerseniz ona gidin diye. Hadisleri inkar ederek bu ayetlere SEN karşı gelmiş oluyorsun.
Resule itaat=ayete itaat demektir
Bunu ayetler ile gosterdim
Madem dogru sensin
Bana "resule uymak hadise uymaktir" yazan!! Bi ayet goster
Ben seni Kurana davet ettim sen reddettin
Ve resule itaat etmeyende sensin
Ulan tonla ayet yazdım yukarıda hala 1 tane göster diyosun 😂
İslam hakkında doğru düzgün bilgi sahibi degilsin.
Hicbisi anlamiyorsun
Resule itaat ne demek?
Sana gore hadise uymak mi?
O halde bunun yazdigi bi ayet getir
Mesela hadislere uyun ki resule itaat etmis olasınız!!! Gibi bi ayet goster diyorum
Bak
Kasas 47
Kendi elleriyle yaptıkları günahlar yüzünden, başlarına bir felaket geldiği zaman: “Ey Rabbimiz! bize bir resul göndersen de, ayetlerine uyup mü'minlerden olsaydık” diyecek olmasalardı, seni göndermezdik. Bu bahanelere fırsat vermemek için seni gönderdik.
Bu ayette sunu goruyoruz
Ayete uyan resule itaat etmis olur?
Sende buna benzer ayet goster
Madem çok biliyorsun Kuran'da namazın kılınışını söyleyen ayet goster bana hadi
Osman polat salat/namaz yaz AYETLER İLE ANLATIYOR.
Sen ise uydurma kaynaklara uyarak resule itaat ettigini ZANNEDİYORSUN ama resule asi olan sensin
Ben seni sadece Kurana davet ediyorum
Kendin oku kendin arastir
Diyorum.
Bu davete ister uy ister uyma BANANE
hesabini sen verirsin ahirette by
Resule başka nasıl itaat edilir? Azhap süresi 36. ayette "ALLAH VE RESULÜ bir emir ve hüküm verdiklerinde artık işlerinde bundan başkasını seçme hakları olamaz" diyor. Bak Türkçe mealini yaziyorum! Sadece Allah'ın emri demiyor! ALLAH VE RESULÜNÜN EMRİ DIYOR. AYET BU! SEN DAHA NE KONUŞUYOSUN?
Hadisler de peygamberin emirleridir. Gayet açık ve net!
Allah +resul ORTAKLAŞA MI hüküm veriyor!!!
Kehf 26 Allah kimseyi hükmüne ORTAK ETMEZ!!
Maide 99 resule düşen SADECE tebliğdir
Sen Allaha ortak koşuyorsun
Hayır Kuran'da namazın kılınışı yazmaz. Bul göster varsa ayet adı ver hadi bekliyorum. Ama veremiceksin
Ben sana ayet söylüyorum sen bana gelmiş haşa Allah'a ortak koşuyorsun diyosun ya 😂. Tamam anladım iq seviyen düşük boş ver anlayamayacağın şeyleri konuşmaya gerek yok
Ben 5 yıl okudum araştırdım İslam'ı. Beni Kuran'a davet edecek son kişi sensindir. Ben her şeyi gayet iyi biliyorum zaten. Asıl ben seni Kuran'ı ANLAYARAK okumaya davet ediyorum. Okumuşsun ama anlamamışsin. Ne diyim Allah iq seviyeni yükseltsin
Sen anlamiyo musun
Osman polat salat/namaz yaz AYETLER İLE ANLATIYOR.
Ahkaf 9 : ben ancak bana vahyedilene uyarım:
Evet resul SADECE neye uyuyormus?
Vahye
Peki vahyi kim verir?
A) sadece Allah
B ) allah+ muhammed
Elbette vahyi SADECE ALLAh verir degil mi?
Iste resul sadece allahin sozlerine (ayetlerine) uydu
Kim de sadece ayetlere uyarsa resule itaat etmis olur
Cunku resul sadece Allaha uydu
Allaha ortak koşma
Ulan Osman Polat kim geç bunları bana ayet ismi ver ayet!! Veremezsin işte
Ayetle anlatiyor diyorum
AYETLERİ OKUYOR
AYETLERIN NUMARASINI VEREREK ANLATIYOR
DINLE DIYORUM
TEK TEK YAZAMIYCAM
Resul size ne verirse artık onu alın, sizi neden sakınırlarsa artık ondan sakının ve Allah'tan korkun. (Haşr 7)
SEN HADISLERI INKAR EDEREK BU AYETİ INKAR EDIYORSUN MESELA
Resul size ne verirse alın diyor Allah. Hadisler Resulün bize verdiği şeylerdir. Ve sen bunu kabul etmeyerek bu ayete ters düşüyorsun. Bak biraz beynin varsa anlarsın bunu
Bahsettigin ayet ganimetten bahsediyor.
Kisaca namazin kilinisi
Hac 26 ve nisa 101 102 103 oku
Kiyam (ayakta durmak)
Ruku (egilemek)
Secde ( yere kapanmak)
Kiyam sonra ruku ve sonra secde yaparsin ve namaz secdede sona erer
Her namazda ya 2 ya da 4 rekattir
Namazin fiziksel tarifi.
Ama sen buna da itiraz edersin!
By
Ahirette sadece kurana uymadigin yani resulu terk ettigin icin pisman olacksin
Bende sana bi soru sorayim
Sadece ayete uyan mümin midir kafir midir?
Dinin kaynaklarının tamamına uyan mümindir. Uyması gereken herhangi bir kaynağı reddeden de kafirdir.
Uyandan kastım inanan yani
Kendi elleriyle yaptıkları günahlar yüzünden, başlarına bir felaket geldiği zaman: “Ey Rabbimiz! bize bir resulgöndersen de, ayetlerine uyup mü'minlerden olsaydık” diyecek olmasalardı, seni göndermezdik. Bu bahanelere fırsat vermemek için seni gönderdik.
AYETE İNANAN= MÜMİN
Maide 10
Kafir olanlara ve ayetlerimizi inkar edenlere gelince: Onlardır cehennem ehlidir
AYETİ İNKAR EDEN= KAFİR
Peki hangi namaz kaç rekat? Kıyamdayken ne okunur bunlar hangi ayette yazıyor? Çünkü her şeyi sadece Kuran içerisinde cümle cümle arıyorsak bu bilgilerin de ayet olarak var olması gerek. Eğer sen haklıysan bunların hepsini bulabilirsin ama ben haklıysam bulamayacaksın
Kuran bize yeter. Ama sen bu cumlenin olayını çok yanlış anlamışsın. Kuran'ın anlattıkları yeter. Bu her bilgiyi, her cümleyi Kuran içinde arayacağın anlamına gelmez. Ayetler peygamberin emrine de bakın diyor çünkü. Bu Kuran emridir. Sadece Kuran içinden bilgi edineceksiniz demiyor ayetler. Senin bir türlü anlamadığın nokta bu.
😂😂😂 dedigim videoda daha detayli olarak AYETLERLE ANLATIYOR İZLE
ve birde mehmet Alperen namaz yaz ard arda AYET NUMARAI VERIYOR
Nahl 89
Sana Kitab'ı HER ŞEYİ AÇIKLAYICI, bir yol gösterici, bir rahmet ve Müslümanlar için bir müjde olarak gönderdik
Yusuf 111
Andolsun ki onların hikayelerinde akıl ve dirayet sahiplerine ibretler var. Uydurulmuş bir söz değil, önceki kitapları gerçekleyen ve HERŞEYİ AÇIKLAYAN bir söz bu ve inanan topluluğa da hidayet ve rahmet.
Fussilet 3 ayetleri açıklanmış bir kitap
Allah HAKKI SÖYLEDI
kuranda Allah herseyi acikladi
Ben Allahin bu ayetlerine iman ediyorum
Sen ise ister iman et ister inkar et
By
Videolara bak tekrar yazmicam
İşte bu durumda ayetleri sen inkar etmiş oluyorsun. Ben değil
Nasil inkar ediyorum?
Kuranda hersey yazmaz diyen sen misin ben miyim
Ben bütün ayetlere iman ediyorum. Ama sen iman ederken ayet seçiyosun. Benim gösterdiğim ayetleri kabul etmiyorsun, kendi istediğin ayetleri kabul ediyorsun. Böyle bir Müslümanlık yok
Kuranda emredilen her şey yeterlidir. İnanıyorum, iman da ediyorum. Az önce açıklamamı da Türkçe yaptım. Kuran'da her şey yazar zaten ama cümle cümle değil. Kuran'da her şey yazar demek; sadece o ayetin cümlelerinden bütün bilgileri elde edicez demek değildir. Hadislere inanmamız gerektiği de KURAN'DA yazar. Ama sen bunu algılayamadığın için o ayetlerin manasını da anlayamıyorsun
1) Kuran herssyi aciklar mi?
2) Mesela hadislere uyun ki resule itaat etmis olasınız!!! Gibi bi ayet goster diyorum
Bak
Kasas 47
Kendi elleriyle yaptıkları günahlar yüzünden, başlarına bir felaket geldiği zaman: “Ey Rabbimiz! bize bir resul göndersen de, ayetlerine uyup mü'minlerden olsaydık” diyecek olmasalardı, seni göndermezdik. Bu bahanelere fırsat vermemek için seni gönderdik.
Bu ayette sunu goruyoruz
Ayete uyan resule itaat etmis olur?
Sende buna benzer ayet goster
Casiye 6
Allahtan ve ayetlerinden baska hangi hadise inaniyorlar!!
Bir ton ayet yazdım buraya. O ayetlerin hepsi hadislere bak diyor kısaca. Bu ayetlerden bu anlamı çıkaramayıp hadisleri sırf Kuran'da yazan cümleler değil diye inkar etmen, sen algılama kabiliyetini bana sorgulatıyor.
Casiye 6
Allahtan ve ayetlerinden baska hangi hadise inaniyorlar?
Yani bak salağa anlatır gibi anlatıcam hazır mısın? Allah kısaca diyor ki Peygamberin sözünü dinleyin yani hadislere de bakın diyor. Ama sen bu emri algılayamadığın için diyosun ki "Hayır hayır bütün her şey Kuran'da yaziyor o yüzden hadislere bakmam". Ulan Allah diyor bak diye! Neyin kafasını yasiyon?
Ulan mal! Allah diyor zaten bunu ayetlerinde! Hala algilayamiyorsun. IQ testi yaptır. Biraz sudoku falan çöz geliştir kendini. Algılaması olmayan birine ben daha fazla bişey anlatarak yormicam kendimi. Çünkü anlamiyosun zaten
Evet haklısın Kuranı kerim senin nasıl bir takvan varki hocalara sormadan iş yapıyorsun, Kuranı gerçekten anlasan kafan secdede asla ayrılmazdi
Sen o kişisin
Kuranı anlasan Allahin kitabina , baska baska kitaplari ortak etmezdin
Lokman 6
İnsanlardan bazısı var ki, halkı bilgisizce Allah'ın yolundan saptırmak ve onu hafife almak için temelsiz hadislere sarılırlar. Onlar için aşağılayıcı bir azap vardır.
Bu ayetin arapca orijinal metninde hadis kelimesi var
Sadece kurana gelin
Hoscakal
Biz ayeti inkar etmiyoruz
Siz hadisleri mi kabul etmiyorsun anlamış degilim
Kuranı Türkçeye çevirene nasıl güveneceksin
Araştırıp karsilastirmali oku
Ayette gecen arapca kelimelere bak
Kuranı öğretecek olan Allahtir
Sen Kurana git , Allah dilerse sana yolunu gösterir
Abla buna laf anlatma güzel canına yazık anlamazlarrr
Resule inanmak sadece ayetlere inanmak demektir
Kuranı oku
Medresede okudum beyefendi az çok biliyoruz ne nedir
Kızın peygamberle derdi yok kız niye türkçe tefsirini okumuyorsunuz diyor
Bu sorunun cevabi Kuranda var
Arastir
Bulamazsan yarin yazarim
Ama once bi kendin arastir
Resuller neden geldi demissin
Sorunun cevabi
Nisa 64 ve enam 48 de
Hud 1 ve 2 derki
Mesela
Hud 1
Hud 2
Allah
Peki neden?
Basit bir örnek
O zaman ortaya şu çıkar
Maide 99
Nahl 89
Kuranda hersey yazmaz!!!
secim sizin
By
Yoo ben okuyorum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?