2 3 yıldır kitap okumuyordum , dil öğreniyorum diye. Türkçe kitap okuyunca çevremdekiler ee nasıl dil öğreneceksin diye tepki aldım. Okumayı bıraktım. Ama tekrar başladım yapamadım çünkü 😂😀 Dil öğrenmede nasıl etkisi olur , fikri olan.
Farklı diller öğrenenler kendi dilinde kitap okuyamazlar mı?
Selam; Öncelikle kimsenin düşüncelerine göre hakaret etme. bir şeyler elde etmek istiyorsan kendi kendine yetmeyi bil :) Kendileri hiç bir halt yapmazlar ama gelip bir şeyler yapmak isteyen insanları rahatça eleştirirler. Tavsiyem onların inadına tekrardan oku. Başarıya vardığında bu sefer başka bir şey diyecekler :)
o zamanda fark etmemişti. dil öğrenmenin olayı zaten öğrendiklerini türkçeye çevirmeden öğrenmek mesela apple dediğinde elma diye çevirme kendi kendine elma kelimesi de o anlama geliyor apple da, dili olduğu şekilde öğrenmek daha etkili, kendi dilinle çevirmeden.
Sen Türkçe mi öğreniyorsun ben onu anlamadım. Türkçe öğrenimine etkisi olur mu? Türkçe kitap okumanın diye soruyorsan kesinlikle oluyor. Ana dilin Türkçe ise de oluyor. Ben mesela en yakın zamanda sulusepkeni, Emircik Kuşunu , avurt, kav mantarını öğrenmiştim.