AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
350Cevap
Daha ne olmak istediğini bilmeyen bir insan neden oyle olmak ister
bir bitmediniz kezbanlar. Soruyu nerenizle okuyorsunuz?
Sana bisey diyimmi senden bir halt olmaz
Bunları sen mi belirliyorsun?
Tam bir solcu olmak istiyorsan sağcıları cok iyi anlaman gerekir.
Anlamak için kitap okurum sorun olmaz. Zaten sağ kesime tamamen muhalif değilim solculuktan ince bir çizgiyle ayrılır. o kısmı pek sevmem
görüşüne saygım var,
lakin şunu hatırlatmk isterim , solcular dinden muaf tutulmuyor
öyle bir şey dediğimi hatırlamıyorum hatta dini inancım yüksek:)
öyle bir şey dediğini söylemedim , sadece hatırlatmak istedim , hatırlatmanın seni rahatsız edecegini, düşünmedim ,
yok est. rahatsız olmadım burada bazıları laf çakma çabasına girdikleri için otomatikmen sorguluyorum yanlış anlaşıldıysam affola
estf.:)
bende buradakiler in bir çogu gibi düşünmüş olabilme ihtimalini düşündüm ,
ne bilim işte solcular daha dini kurllarda rahat gibi vs.
ben ön yargılı düşündüğüm için sen affet,
ya da birbirimizi affedelim gitsin :)
Sana cevap veren herkesi kınayarak konuşup bişeyler yapmaya çalışıyosun kimsenin fikrine madem ihtiyacın yoktu neden soru soruyosun madem sordun cevap verenlere eleştiride bulunma millete muhalif diyosun kendind bakmıyosun senden solcu değilde artist olur bence
eee soruyu okuyup ona göre yapsınlar laf sokma cabasına girenlere tabii de sessiz kalmam benim işim muhattabım bana yardımcı olanlarda
İyü muhattap bulmalar o zaman yanlız bir soru sorduysan eleştiriye açık olmalısın
Solcu olmakla ugrasma, solcuysan zaten solcusundur bunu sadece okumakla arastırmakla gelistirebilirsin ama UGRASMA.
Ben de solcuyum bu arada :)
memnun oldum. Pek tabii solcuyum ama bölümüm gereğide bir şeyler yapmak istiyorum biri bana neden solcusun dediğinde basamakalıp şeyler söylemek isttemiyorum
O cu Bu cU olmak zorunda değilsin iyi bir insan ol ve sağ sol olaylarına hiç girme bence.
iyi insanım
Bence bu senin için yeterli bir şey. Sağ'cı, Sol'cu gibi kavramlardan oldum olası nefret etmişimdir. Toplumun sana biçtiği rolü oynamana gerek yok. Bunu bir eksiklik gibi algılama hem sağcıların hem solcuların pek çok beğendiğim yönleri var. İlla ki ikisinden birisini seçmek zorunda değiliz.
Çünkü solcu ve sağcı kavramını yanlış anlıyorsunuz.
solcu da değilim sağcı da değilim ama senin gibiler yüzünden bu ülkede solculuk bitiyor, bir ideolojiyi savunmak istiyorsan onu gidip de tanımadığın insanlara hangi kitabı okuyayım, hangi yazarları örnek alayım diye sormazsın, içinden gelen neyse onu savun yeter, zorlama solcu olacağına kimsenin etkisi altında kalmadan kendi görüşünü koy ortaya, emin ol daha iyi
öfff memleket meselesi yaptınız. Ananızı babanızı öldürmüş evinizi yakmış gibi usluptan vazgeçin. Solcu düşüncem uzun zamandır var pekiştirmeye çalışıyorum senin bahsettiğin solcunun tanımını bilir solcuyum der ben araştırmak istiyorum. SİYASET okuyorum bu da benim düşüncemin başarısı değil mi?
öyle bir üslup kullanmadım :) aynen, ne okuyacağına kendin karar verecek kadar iradeye sahip değilsin ve bu senin düşüncenin başarısı evet :)
Eğer iyi bir kiz olursan belki marxi bile gorebilirsin.
'Ahaha bu iyiydi
Bir beyim olmasini cok istiyorum.
Sağcı ya da solcu olman sana bir şey katmaz iki tarafında kitaplarını da al oku ;) bakışını genişlet
Ama sağ düşünce bana zıt geliyo.
Ben kendimi bildim bileli CHPliyim ama sağada ilgi duyuyorum tarafsız biçimde her iki tarafında yayınlarını oku ;)
peki öyle yapıcam ama sol her daim ağır basacak
Savunduğun görüşü çok rahat savunabilirsin ;) saçma sapan konuşarak seni alt edemezler cevap verebilirsin
Ben de görüşümüü her daim savunmak zıt olanların bile aklını karıştıracak derece de iyi bir birikime sahip olmak istiyorum
Bu şekilde yaparsan daha bilgili olursun ;)
Mantık karmaşasıda yaşamak istemiyorum takdir edersen ikisi de zıt bir düşünceyi savunuyor:)
Okursan fikrin olur körü körüne savunmazsın bir fikri :) adama soruyorum neden solcusun anam babam solcu neden sağcısın Demirelciyik biz siz Menderes i astınız diye cevap veriyorlar en azından bunlar gibi olmaktan iyidir
Ben de bu tür cevapları sevmiyorum. İster istemez işin içine milliyetçilik giriyo. Kimseyi ya da hiçbir grubu hedef almadan savunmak istiyorum
Mantıklı şekilde cevap verebilirsin o zaman darbeci zihniyet Menderes i asarak gövde gösterisi yaptı solculukla alakası yok diyebilirsin ayrıca intikam için Deniz ve arkadaşlarını astınız falan filan ;)
Onlar biraz provakatör tarafları, ben salt olarak sınıf ayrımı olsun eşitlik olsun genel kavramları ele almak istiyorum
Yinede bilgili ol sen ;)
marksist-leninist ideoloji üzerine yazılan kitapları okumanı tafsiye ederim. örneğin komünist manifesto gibi vs. Ve Not:Lütfen 1-2 kitap okuduktan sonra çevrede en iyi solcu benim tavırlarına girme
öyle olsam tanımını bildikten sonra da öyle bir tavrım oluruduu
Kapitalist düşünce ve Sosyalist devlet düzenleri artık günümüzde insanların ciddi anlamda canını acıtan bir çark halinden başka bir şey olmadığı kanaatindeyim. Etiyopya gibi bir çok afrika ve asyanın derin ülkelerinde veya gerekse amazonda yaşayan daha modern dünyayla tanışmamış kabileler varken global dünyadan da sistemin bütün dünyada işlediğinde de bahsetmek abest kaçar. Bu iki sistemde de orta sınıfın altındakiler çarkın dişleri arasında parçalanıp yok olup gitmekte. Fakat 21. yüzyıldan sonra orta sınıfın altındaki insan topluluğu her geçen gün gözle görülür oranda azınlıkta çıkmakta. Bu iki sistemin pozitif ve negatif yönlerini ortaya koyduğumuzda sonuç aynı yere çıkmata;Kontrol etme isteği, Katı mutlak diktatörlük, İnsanların dünya hayatından ve temel ihtiyaçlarından, zevklerinden yoksun bırakılarak toplumsal tatminsizlik... bu böyle sürüp gider. Ben bunun eğitimini aldığım için sana çok net ve açık bir şekilde konuşabiliyorum.
sağcı kitabları oku onların yaptıklarının tersini yap solcu olursun
zeki ya
ahahahahah :D
Önce solcu olmaya karar verip, daha sonra okuyup araştrmaya yönelim olduğunu bilmiyordum:/
öğrenmiş oldun
Teşekkür ederim tatlım beni bilgilendirdin
istediğin kadar solcu ol 40ından sonra kapitalist olmazsan akılsızsındır
öyle bir söz var. ama sanırım olmam.
sağcı solcu kavramı 80lerde kaldı. artık aydın ve cahil savaşı var
eşitlikçi diyelim
Sen solculugu bosver seni sag goruse davet ediyorum
ben de seni sağ duyuya davet ediyorum
komunizm başlarda güzel gibi gözükse bile ilerleyen süre içinde anlaşılırki sadece Sefalettir
ve Asil Türk halkı asla sefaleti haketmez (sağcı değilim, aslada olmam)
Sol mu eşitlik? :D Kapitalist yönteme karşı olanlar mı solcular? :D Kim söylüyor kim fısıldıyor bunları kulağınıza nan :D 0r*spunun tövbesi k*rhaneyi görene kadar, komünizm parayı bulana kadar diye bir laf var. Allah iyiliğini versin.
benzetmen hiç hiç hoş olmamış -1
@veterinerhanım Ben soruyu soran arkadaşa ikinci benzetmeyi kullanmıştım ve hoş olmayan bir durum göremiyorum siz neyi nasıl alındınız bilemiyorum tabi. Saygılar.
https://i.hizliresim.com/LorjVV.jpg
:)
hha. dddd
boşsun
solcu olamazsın doğarsın büyürsün doğuştan solcusundur konuşman filan doğuştan gelen bir görüş yani olamazsın öyle doğarsın ;)
öyledir.
salak salak konuşma bu dediklerini solcular ya da sagcılar mı yapıyor. Kişilikle , karekterle alakalı bu
uslubuna dikkat et. yorum yapma zorunluluğunda yok? kalıp kılıf ne dersen düşüncelerimi ona dayandırmak istiyorum
sinir oluyorum o yüzden kusura bakma ama mantıklı ol sende
önemli değil ama konuşarak da her şey hallolur
Sol yol halay çekmeden ve kitap okumadan başlar kapitalizm manifesto diye bir kitap vardı yazarı aklıma gelmiyor ve diktatör adlı kitabı okuyabilirsiniz ve çok uzaklaşma kürt devrimini ve yaptıkları eylemleri ve gezi direnişi başlayabilirsiniz...
kürt devrimini baz alıyorum onlarıda göz ardı etmiyorum
İyi yapıyorsun fakat kesinlikle ama kesinlikle mantığınla insanları yargılama her zaman vicdanınla insanları yargıla... mantık sadece cüzdanını doldurur, vicdan ise içini ferahlatır...
vicdanım genel geçer adam seçer değil:)
solcu olunmaz doğulur ! şaka şaka sağ görüşün yoksa otomatik sol görüşlüsün zaten arada çok fark yok insan ol ırkçılık yapma yeter
yapmıyorum zaten
Yav solcular aç geziyor ne işin var solculukla sağcılıkla:) sen ekmeğini kovala... Hey allahım yav :)
allahtan önünüzde klavye var şakşaşakakka
Sağcı Veya solcu olma ikiside insanları kullanıyor siz sanıyormusunuzki sağ görüşlü insanlar kapitalizme bayılıyor veya sol görüşlü insanlar kapitalizme karşı hayır aslında ikiside hem kapitalisttir hem kapitalizme karşıdır bunada para karar verir
kapitalist demedim sağcılar ama muhafazakar diye biliyorum
1984
Hayvan çiftliği
Cesur yeni dünya givi ütopik ve karşı ütopik kitaplari oku onun dışında aziz nesin candir heyecandir adamdir...
Çok sağol ya sizin gibi insanlar bu sorudan svrilebiliyo ya.
Rica ederim.
Beyaz zambaklar ülkesinde yi bir oku. Solculukla pek bir alakası yok, halkın yükselişini anlatan mükemmel bir kitap. Hayata bakışın değişecek ardından
olabilir farklı kitaplar okumanın sakıncası yok
sağ sol denen bir ortamda değiliz artık farklı bir durum söz konusu seninki bence özentilik biraz padişahla yönetilen bir ülkede yaşıyoruz bilmem farkındamısın
Özentilik mi? Kendime kılıf aramıyorum. Beni kimse yönetsin de istemiyorum. Hükümet ne işe yarıyor sanki.
kitap fasa fiso onlar haktan adaletten yana ol en büyük solcu sensin tabi günümüzde solculuk adı altında sindirme politikaları üzerinden zihniyetini karşı tarafa aşılayanları kastetmiyorum.
Onları ben de tasvip etmiyorum
Son olarak Kürt özgürlük davasına ilgi duyuyorsan orjinal solcusun.
milliyetcimisin bilmiyorum ama ırkcısın.. bu tam solcu olmak diye birsey yoktur ki bu bir görüstür senin görüslerin soldan yanaysa zaten solcusun demektir..
ikiside değilim hele ırkçı hiç değilim
sagcı solcu diye ayrım yapıyorsun bu nedir ozaman acıklarmısın lütfen?
sağ görüş devleti baz alır, sol düşünce insanlıığı oldu mu?
Bazı şeyler kasarak olmaz kendiliğinden olur. Bu da onlardan biri solcu kitaplarını okumak yerine önce kendi haklarını öğren derim. Kısacası önce bilgi sahibi sonra fikir sahibi ol
Zaten bilgim düşüncem var. Olacam demiyorum zaten ben solcu düşünüyorum diyerekten olmuşum sadece pekiştirmek istiyorum
Solcu olduğunu iddiasında bulunup kendi hakkını savunamayan o kadar kişi var ki. Sorsan onlar da bilgilidir düşünceleri değerlidir.
Atsız'ın kitaplarını okuyacak solcu arkadaş, sol fikirleri iyice pekişecek... :)
@AizenSousuke bay embesil. giren çıkan mı oldu her yerde kuyruk acını belli, ediyorsun. ben orada kinayeye aldım seni yorumlara bakarsan senin gibi kaç kişiyle taşşak geçmişim yorumlarım bile kaldırılmış:D
''Peki araştıracam teşekkür ederim ismini duymuştum'' neresinde kinaye var? Kinaye ne iyi öğren sen. bir söz sanatının adını duymuşsun kinaye aldım ama ben ühü ühü diyorsun.
anlayana git yorumlarımı oku. isim verildiğin de en azından gugula bakıyorum milliyetçilikten ne denli nefret ettiğimi yazmama rağmen cevabımı böyle veriyorum
Önce Kuranıkerim'i okuyup , anlayın da sonra isterseniz , kara listede aranın. önce bir gerçeği görün ve Artık kandırılmayın. Dinsizin hakkından imansız gelir bunu unutmayın. Okuyun !
Hayırdır bu ne şiddet bu celal? Allaha şükür müslümanım ve Kuran okudum. Kuran da bile eşitlik baz alınır ah benim kendine müslüman kardeşim
Bir daha oku anlayamamışsın.
hahah Aptal gibi kitap okuyan solcu olmuyor :) Sağlam bir yüreğe vicdana ve Doğruyla yanlışı tam ayırabilme bilincinde olman ve haklı olanın yanındaysan zaten solcusun ;)
Vicdanımı nasıl gösterecem? Böğrümü çıkarıp mı koyayım ya neden hepiniz sorumu cımbızla bir tarafını çekip alıyorsunuz.
Böğrün mü :D hahahahahahah Snaki okuyacağın kitapların tam bir anlamı var.:D Aptal olma kitaplarla solcu olunmaz
ironik yapayım böğür konusunda. neyse ne ile olunur öyle yapalım
ben yapabilirim :D istermisin
gizliden çık öyle
:D sende çıkacakmısın
nike, adidas ayakkabılarla kapitalizme karşı olanlardan olacaksan hiç bulaşma derim
onlara ben de karşıyım vay be milletin aklındaki solcu kavramı ne değişikmiş.
Kapitalizmi neden amerikada arıyoesunuz ki türkiye de faşist bir devlettir
napcen solcu olupta? sağ sol hikaye, insancıl olan hangisiyse onu seç
insanı temel alıyorum hem insancılım hem de solcu
Müslümanım de ama müslümanlığını yaşayan herkese gerici de, eşitlik istiyorum adalet istiyorum de benim başımdaki örtüme karış o zaman tam bir solcu olursun. Solcu olmanın ilk kuralıdır tek taraflı adalet istemek.
müslümanım ırkçı değilim ne giyinirsen giyin
Ben sana solculuğu anlattım senin ne olduğunu değil. Eğer gerçekten eşitlik istiyorsan, kim ne giyerse giysin, herkes özgür olsun diyorsan liberal ol. Dünya artık liberalizm çağında.
o da diğer variantı
abuuuu gomünüst neyin olacah la buuuu gııııııııız başımıza anaşikmi kesileceyn sen baham?
Solcuyum dedim ne komünist olmadığım kaldı ne de anarşist
Bu daha başlangıç :)
ooo korktum
İşine bak boş işlerle uğraşma. 12 eylülün önde giden solcuları bu günün iş adamları kapitalistleri...
Din işlerini bırakıp dinsiz donsuz takılacam diyosun yani :) Öbür tarafta sana kolay gelsin.
müslümanım hacı?
Doğrudur kardeşim TC yaşıyorsan kimliğin varsa arkasında yazıyordur islam diye ama sadece lafta. Sen güzel bir kardeşe benziyorsun madem müslümanım diyorsun o zaman lafta kalmasın yaşa kardeşim. Bu arada bende sana kafir demedim yanlış anladın sanırım müslümanım hacı dedin.
Ben agnostik, ateistin furya olduğu bir ailede müslüman çıktım. Bu basitlik mi sence? Demek ki araştırıyorum, insanım
Solcu olamazsın doğarsın istemekle olacak birşey değil adaletten yanaysan zaten solcusundur unutma eşitlik adalet demek değildir o kadar cevap arasında bunu okur musun bilemem ama umabilirim ve istersen gizliden çıkarım
çıkarsan mesaj atar etraflıca tartışabilir çünkü baya yanlış anlaşılmışım
Tartışalım
gizlisin hala:)
Çıktım
tam sana göre
Ahbe yavrum bütün siyasi görüşlerin temeli güya eşitlik üzerine kurulmuştur. Hepsinin palavra olduğu buradan belli...
nasyonel sosyalizm öyle değil mesela
Tatlım bir ideoloji halkın desteğini almazsa fazla yaşamaz. O yüzden tüm ideolojilerin temeli halkı düşünmekte (en alt kesim) o dediğin ideolojide bir kesimi savunmakta. Değişen birşey yok. Temel olan insanlar kandırılmaya oldukça müsait. Bu ülkede solcusuda sağcısıda komünistide atatürkçü :) sol sağ birşey farketmiyor anlıyacağın.
atatürkçü değilim
Ol veya olma ben onu örnek verdim 😪
eşitlikten yana mı olmak istiyorsun solcu mu olmak istiyorsun? ben konuyu anlayamadım da tam olarak. ona göre tavsiyeler verelim.
Eşitlikten adaletten yana solcu
o zaman türkiyedeki yazarlar her zaman taraflı bakmışlardır olaylara. onlarınki solculuktan yana taraftarlıktır. yabancı yazarlara bakmalısın. onları da bilmiyorum.
iyi şeylere özenmezsinizya anca sol sağ şu bu arayış içindeysen bu dünyaya neden geldiğimizi varlık nedenimizi araştır gerisi gelir zaten.
Araştırdığım için müslüman olmuş olabilir miyim?
Ne biliyim gmt nemi baktım.
o zaman boş boş konuşma
Yaw hee hee.
Solcu olunmaz, bu meslek sahıbı olmak gibi bir sey degil. Nasıl yeterli bilgiye sahip olabilirim dersen daha dogru olur
evet demek istediğim bu soruya takılan çok olmuş zaten yılardır solu savunuyorum şimdi hayalim olan siyasi bilimler ve kamu yönetimi okuyorum
Sadece o dediğin düzene milli görüş sistemi tam manasıyla karşıdır erbakanı aratır on yargılı davranma erbakan sagcı ya da solcu degıl milli görüşçüydü sadece oku dıyorum göreceksin
haklısın şimdi sorsan erbakanı sevmem derim ama pek de tanımam. araştıracam
Ne kadar gereksiz adam varsa hepsi solcu zaten ornek alabilirsin bir de polise nasil saldiracagini bilmen lazim iyi provake etmen lazim
militan değilim
KOMÜNİZM PARAYI, FEMİNİZM KOCAYI BULANA KADARDIR...
Bu ulkede yilmaz ozdil mjdat gezenler solcuysa ben solcu degilim arkadas
Haklısın.
10 tl ver yapyım ona la öyle solcu olmak istiyorum diyor :D
senşn anlamanı beklemiyordum zaten. TAM DEMİŞİM TAM
TKP ye üye ol derneğe orada toplantılarda öğrenirsin
şimdi herhangi bir partiye üye olamk istemiyorum
O zaman misafir olarak git bilgi almak için ama pek hoş karışlarlar mı bilemem
Eşitlik ve antikapitalist yöntemi bir tek sol görüse sahip insanlar mi istiyor?
Sadece onlar değil bazı ideolojiler de bana ağır basıyor destekliyorum
Senin aklın yok mu? Düşünebilme melekelerinden mahrum musun? Bir başkasinin aklina ihtiyaç duyuyorsun. Kütüphane var internet var elinin altinda. İlla solcu ya da sagci mi olcan? Niye bu saplanti?
şu andan itibaren yolu belirlemek istiyorum
İnsan ol yeter çünkü siyasi görüşleri olan insanlar sapıtabiliyorda hangi siyasi görüşü olursa olsun.
Sağ veya sol görüşün ne olduğunu bir öğren önce de sonra sağ mı sol mu yoksa Atatürk gibi düşünmek istersin bir bak..
sağcısı solcusumu kaldı Allah için önemli olan insanlık önemli olan iyilik
Allahla benim aram da o.
peki ikinizin arasında olsun çokta umrumda ellerini açınca ne dilediğin ya.
neden her şeyi dine çekiyorsunuz. Solcuların hepsi dinsiz değil
Ne b*k var Solculukta maharet mi sayıyon Git İslamı nasıl daha iyi yaşayabilrim diye uğraş bence
müslümanım zaten annem agnostik olmasına rağmen demek ki sadece solculuğu araştırmamışım akıllı kardeşim
Nuri pakdil
Cemil Meriç
Nurettin Topçu
Necip Fazıl Kısakürek
Ali Şeriati
Aliya İzzetbegoviç
Sezai Karakoç
ülkücü yapacan hafız
Ali Seriati sosyalist bir islam anlayisindan bahseder, islam dinini en "hakiki" anlatir üstad.. Cemil Meric kesinlikle Türkiyenin en bariscil aydinlarindandi ve sagci degildi.. Diger sairlerilizse islamciydi fakat modern devlet anlayisina sahipti, seriat kagasinda degillerdi ve muazzam siirlere sahipler. Yani bu isimlerin hic biri ülkücü veya sagci devil. Muhafazakar hic degil, zira dinine bagli insana "mütedeyyin" denir.. Muhafazakarlik eskiyi korumak demek; Islam dini zamansizdir ve moderndir. Siz müslümanlarin bilgisiz ve kültürle karistirilan din anlayisini baz almayin Islami degerlendirirken. Muhafazakarlik, milliyetcilik ve mülkiyetcilik Islamin ruhuna aykiri..
%60ı dinci memlekette radikal karar almışsın işin zor
ateistler çoğaldı ışidde sağolsun
Bunun için önce yürek gerekir. Var mi sende o yürek.
Sol Sağa benzemez yürek gerekir tabi
Nye biz yureksizmiyiz?
Maalesef öylesiniz.
hı hı:(
michaelsikkofield.blogspot.com.tr/.../...ligi.html okuyun
Özet gecsen. Bu saatte yazik bana.
@Nağmağlup_Tēmür
Abd'nin Rusyadaki karışıklık sırasında KızılHaç heyetini Rusya'ya gönderip Kızıl Ordu'yu destekleyerek nasıl Sovyetleri kurdurduğu,
Abd'nin sözde düşman olan Sovyetlerin ağır sanayisini nasıl kendi eliyle dolaylı yollardan inşa ettiği,
Amacın ABD'nin bilerek ve isteyerek Komünizmi kurduğu ve KORE ve VİETNAM savaşları sayesinde Yahudi aileleri Rotschild ve Rockefeller ailelerinin nasıl zengin olduğu
Kennedy ABD'ye başkan seçildiğinde ABD'nin Sovyetlerle ticaretini kesinde nasıl suikaste uğradığı ve yerine gelen yeni ABD başkanıyla birlikte Sovyetlerle ticarete abanıldıkça Vietnam savaşında ölen askerlerinde paralel olarak artarak binleri bulduğu
ve daha bir çok şey, 1. elden kanıtlarla ABD arşivleriyle anlatılıyor...
Inanma sen bunlara. Kapitalist oyunlar bunlar.
@Nağmağlup_Tēmür
Yahu ne demek inanma? Bütün belgeler ortada... İnsan aklını kullanarak karar verebilir neye inanıp neye inanmayacağına, kaldı ki ben zıt görüşleri de okuyorum.
İngilizceniz varsa Antony Sutton'un Wall Street and the Bolshevik Revolution adlı kitabını internetten yahut farklı bir yolla temin ederek okuyun, yoksa da Türkçe çevirisi yapılmış sizin için popüler bir blog yazarı tarafından, ona bakın.
Bu belgelerin doğru olup olmasi önemli değilki. Zaten dogruluguna inanmıyorum. Benim yüreğim bildiği dogrulardan asla sasmaz.
Tabii sizde haklınız: İNSAN HERŞEYİ EN İYİ KENDİSİ BİLİR, KUSURSUZDUR, SORGULANAMAZ (!)
Yanlış.
beni yalnızca tanrı sorgular!
@Nağmağlup_Tēmür
Sen kendini sorgulayamadıktan sonra tanrı sorgulasa ne olur sorgulamasa ne olur! Ayrıca o lafın doğrusu "beni yalnızca tanrı yargılar" şeklinde olacaktır, ikisi farklı şeyler. Siz bildiğiniz bağnazlığın kör kuyusuna düşmüşsünüz!
Buna bagnazlik diyorsaniz, ben o kuyuda ışıksız ve merdivensiz kalmaya razıyım.
Ama senin düşünce yanlış. 1000 kere olsa yine söylerim bunu.
@Nağmağlup_Tēmür
Uğur Mumcu'nun bir sözü vardır, "Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunmaz" diye. Sen Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi oluyorsun.
Ayrıca Sokrates'i bilir misin?
Soktares ne diyordu biliyor musun? "1000 sene de okusam tek bildiğim şey hiçbir şey bilmediğimdir! Çünkü mutlak gerçeği Tanrıdan başkası bilemez!"
Sana bakıyorum, kelimelere sığdırılamayacak bir acziyettesin.
Yanlış bilgilerle dolup fikir sahibi olacağıma, inandığım fikirlere sahip olmayı yeglerim.
Kimse senin fikirlerini kabul etmek zorunda değil. Kabul etmediğinde de böyle çirkinlesmen asil senin acziyetini gösterir.
@Nağmağlup_Tēmür
Cahiliyetine ve acziyetine bu sözlerle kılıf uyduracağını sanıyorsan yanılıyorsun. Ayrıca Einstein hata yapmaktan korkmayın der, çünkü gerçeğe ulaşmanın tek yolu budur.
Ayrıca bende sahip olduğum görüşün zıttı kitaplar alır okurum, bakalım ne diyorlar diye bakarım, düşünürüm. Çünkü ben kendimi sorgulayan bir insanım. Ve her şeyi ben biliyorum iddiasında olamam asla...
Ama size bakıyorum, gerçekten acınası bir haldesiniz :)
Istesem seni engellerdim ve burada ötmene izin vermezdim. Ben doğru olduğuna inanmadigim hiç birseyi arastirmam. Bu cahillikse cahil kalayim hep.
doğru olduğunu düşündügüm fikirlerinden sonuna kadar arkasinda olacak kadar yüreğe sahibim.
@Nağmağlup_Tēmür
Engellesen şaşırmazdım açıkçası, ki çoğu zaman engellendim komünistler tarafından. Çünkü eksik kaldığı taraflar ortaya çıkınca gururlarına yediremeyip, engelliyorlar.. Halbuki çoğuyla gayet kibar bir şekilde tartışmaya girmiş olmama rağmen :)
Ben sana neden acziyet ve cahiliyet içindesin diyorum biliyor musun? Çünkü "Ben doğru olduğuna inanmadigim hiç birseyi arastirmam." dediğin için. "BEN HATA YAPMAM" diyorsun, Sokrates de eski Yunan'da "BEN HATA YAPMAM" diyen zanaatkarların, ozanların vs yanına gidip aslında hiçbir şey bilmediklerini halka açınca, tepki toplamış ve Atina mahkemesince "Allah'a inanmadığı" gibi saçma bir suçla idam edilmiştir. Ve Sokrates İslam'ın yükseliş dönemine katkısı olan, Avrupa'da Rönesans'ı ve bugünkü Garbın yanı batının aydınlanmış fikir hayatına doğrudan katkısı olmuştur. Halbuki sana bakıyorum, Eski Yunan'daki Sokratesi asan bağnazlardan farkın yok.
O zaman kalemi kırın hakim bey. Hakkımda hüküm verdiniz. @Nağmağlup_Tēmür
not: solcuyum ama kominist değilim.
Pekala solcu ol, ama ne olursan ol her şey den önce aklını kullan, fanatikleşme. Bunu demeye çalışıyorum...
Aşırı uçları sevmem. Uçurumdur aşağısi insani ölüme sürükler..
@Nağmağlup_Tēmür
vay karşimm aramiza hosgeldin. Felsefesini anla yeterli
teşekkürler yardımlarınızla inşallah
Türkiye de kimsenin düşüncesine uyma mazallah öldürülürsün yanlışlıkla oldu derler.
ahahha:D
Bir taraf olayim doye ozel bir sey mi yapilirmis o tarafsan o tarafaindir bu cok sacma
özel bir şey yapayım mı diyorum yıllarca kendimi solcu diye tanımladım ve pekiştirmek istiyorum
Sen okuyayim ve ozeneyim diyorsun ma bence okudugunda mesela ne kadari dogru ne kdari değil diyede incelemelisin solcu olmus olmak icin olmamalisin bence neden ezbere dusunceler rdinesibki sadece bence her yonden dusunmelisin
özenmek değil tamam vazgeçtim bir şey okumayacam gidip solcuyum diye gezinicem millet bundan anlıyo
Okuma dememistim ki ben yahu her neyse
çünkü özenmek diyorsun
Ornek almak demissinde ondan dedim ne diye sirf solcu diye ornek alasinki dahane dedigini bile okumadin