AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
350Cevap
zorlama ideolojiler olmaz burdan duydugun kitaplarla ideoloji kazanamazsın
şu an ideolojim var zaten pekişmesini sağlıyorumm
herkes das kapital diycek
sagcı solcu yoktur namuslu ve namussuz ınsan vardır namuslu ol
eyv bree
rıca ederım
eksıleyenın *
Bana Antalya belediyesinin verdiği yetkiye dayanarak seni solcu yapıyorum kafayı mı yedin kızım sen ister ol ister olma bu bizi ırgalar mı
ırgalamazsa ne yorum yapıyorsun kardeşim senden onaya isteyen mi oldu? Onu geçtim onay isteme babında bir cümle var mı?
gel ben seni solcu yaparım özellikle sana kalbin zümrüt tepelerindeyi öneririm veya risaliye nurlar birebir
sen böyle devam et.
Benii ornek alabilirsin mesela solculuk kavramını yurekten hissedebilirsin mesela ya da boş bunlar solcu olunmaz doğulur sen kafayı yorma bunlara
yönlendirirsen dinlerim
kafanızı karıştıran sizi anlamsız yere gruplaştıran kişileri ekmeğine yağ süreceğim diyorsun yani:D:D:D ne sağcı ne solcu bence insan ol yeter ;)
insanım zaten şüphesiz
H. Nial Atsız ALAYINA SAĞCIYIZ VATAN HANİLERİNE KARŞIYIZ
HER TÜRLÜ EMPERYALİZME KAPİTALİZME FAŞİZME
iyiymiş
Solcu olup hani mi olcan vatanı mı karıştıracan
he he diyip geçiyorum milliyetçiler
solcu olmak istiyorsan sol görüşün tarihçesini araştır.. bir görüşün mitolojisini bilmesen o görüşü içinde tamamen yaşayamazsın. yapay bir yaşantı olur
amacım buydu zaten bazı eblehler doğuştan olur diyor
doğuştan olup olmadığı tartışılır diyelim ki bir insan zenci doğar ve o insan doğduğu zaman zencilere beyazlar baskı ve şiddet hatta ve hatta öldürür. o çocuk bunu görür. ve neden olduğunu araştırır zenci olduğundan diye yanıt alır. ve o zaman kin doğar. eğer o çocuk bu trajedik durumu görmese bunu anlamaz. doğuştan olup olmaması değil kişinin var olduğu anda yaşadığı coğrafyadır. ve o coğrafya üzerine uygulanan siyasi statejidir. eğer sol görüşü öğrenmek istiyorsan sol görüşün yaşandığı coğrafyada yaşamı öneririm sana
sadece kendi coğrafyama bakmıyorum ki. Ama benzetmeniz güzel olmuş.
Tarkan Tufan oku sana bisey soyliyim mi 1 gun icinde solcu olmassan bende bisey bilmiyorum bak bu kadr net konusuyorum Tarkan Tufan 1 numara oku mutlaka oku !!!
solcuyum sadece ğekişmesini istiyorum
Dahada biseyler ogrenirsin oku tarkan tufan i
Öyleyse kitap okumana gerek yok, her konuya muhalefet ol yeter ;)
E kullandigin internet elindeki ceptelefonu komunistlerin eserimi :)) okusan ne okumasan ne guzelim solculugu temsil eden yilmaz erdogan bile banka reklaminda oynuyor sen neyapabilirsin savunsan bile savunmus olmazsn bosuna kafani karistirma
Solcu olmak ayri mesele de kominist olma vatana ihanet etme solcu olacaksan koyu solcuda olma ahlakini bozar ne koyu sağ ne koyu sol
Milliyetçi olmayalım da bu dünya da sol salim yaşarız
Milliyetci olmak ülkücü olmak demek degildir vatanini seven vatanina bagli demektir hemen milliyetciligi irkcilik olarak algiliyorsunuz senin zihniyetin belli tamam seni gidi komunist. Herzaman koyu solcular ve koyu sagcilardan nefret etmistirim
Dalha mı geçiyom olmak istwmeklw olunnuyor ya solcusundir ya değilsin dir;)
Solcuyum zaten oradam tam diye bir zarf eki de kullanmışım. Yani daha da kendimi geliştirmek isityorum
:)))
Arkadaşım neden solcu olmak istediğini açıklarmısın?
hümanist insancıl olduğum için herkesin aynı değerde eşit olmasını istediğim için vs vs
sağcılara görede herkez eşit değerde deilmi?
olabilir tabii de ben sağcıları hedef almadım sadece sağcıların devlet politikasını sevmiyorum. bir tanesi insanlık için , daha özgür bir dünya için canı pahasına mücadele eder, diğeri devleti ve sistemi korumak için sadık köpek rolüne bürünür. tek fark bu.
sağcıların çok iyi olduğunu söylemiyorum ama solcularda durum daha berbat deilmi , birinin söylediği sözü diğeri yalanlıyor birbirlerine destek bile olamıyorlar ve solcu medyada birçok yalan haber yayınlıyor , sağcılara iyi demiyorum ama solculardan çok daha iyiler.
solculuğu iyi tanıtmayanlar baya çoğunlukta amacım zaten onlar gibi olmak değil net olmak
solcuların örnek aldığı solcu liderleri bir araştır aralarında bir tane bile adam yok.
:D olmak istiyorum nedir ya ilahi gizli kullanıcı güldürdün beni :D
sen de beni güldürdün cici kız
cici kız mı :D
18-25 arası sağcı, sonrasında solcu olmak aptallıktır derler.
her şeye he he diyen bir orta yaşlılık geçirmicem
Mahir sayanın hayatını oku. Deniz daha önde olmuş ama asıl güzel düşünceler mahirin.
Çayan olacak o t9 kusura bakma :D
ne kusuru. evet onu hayatını baz alan belgsel izlemiştim
Sağcı-solcu bana çok garip geliyor. Solcu olursan hayatında neler değişecek.
Daha insancıl düşünecem sığ düşünmeyecem. Hayat mottom olacak
İşte bunu yapmak için illa solcu bir kimliğemi sahip olman lazım diyorum bende.
bence gerekli ama sizin düşüncenizde ki solcu tanımı ne bilmiyorum ama kesinlikle anarşistlik değil
Solculuk kitaplarını okuduktan ve uygulamaya karar verdikten sonra sizi aileniz bile taanıyamabilir:) neyse benden bu kadar sadece tavsiyem iki tarafın kitaplarını okuyun bilgi edinin
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK, İSMET INÖNÜ, DENİZ GEZMİŞ , YILMAZ ÖZDİL bunlari arastir
Deniz Gezmiş ve Yılmaz Özdili anlarım da...
yılmaz özdil solcu mu:) , bence sen solcu musun kemalist mi önce ona bir karar ver... daha iyi araştır
İsmet İnönü? O hainin adını söylemekle hata yapıyorsun. Cumhuriyet tarihinin lekesi, pisliği.
Kemalist kesin değilim. Ama Yılmaz Özdil için solcu hep derler bunu söylemem teyid ediyorum anlamına gelmez. dikkatli bakarsan anlarım demişim
Ernesto Che Guetevara, Kral Marx en bilinen örneklerindendir
marx mı, eagles'ın sırtından geçinen hiç bir yerde çalışmamış, sözde işçi savunucusu
ben taraf tutmayan biriyim okuduğum makalelerde gözüme çarpan kişiler bunlar
@atsız53 ben taraf tutmayan biriyim okuduğum makalelerde gözüme çarpan kişiler bunlar
en iyisini yine kendin bulacaksın sonuçta yüreğin ve aklın doğru olanı görecektir zamanla, yazmakla, onu işleme sokmak çok farklı maalesef, ernesto buna bir örnek aslında küba devriminden sonra castro ile olan antlaşmazlığı gibi...
@atsız ernestoda marksistir hatta solculuğun temeli marksizmdir bir ideolojiyi benimsemek %100 her yönüyle benimsemektir bence solculuğun içinden marksizimi çıkartırsan o solculuk olmaz ben mesela bir kaç farklı fikirden alıntılarla kendi fikrimi oluşturdum ne sağcıyım ne solcu hiç bir ideolojiye %100 oranında bağlı değilim kwndi yolumu buldum ve çizdim
@atsız53 ernestoda marksistir hatta solculuğun temeli marksizmdir bir ideolojiyi benimsemek %100 her yönüyle benimsemektir bence solculuğun içinden marksizimi çıkartırsan o solculuk olmaz ben mesela bir kaç farklı fikirden alıntılarla kendi fikrimi oluşturdum ne sağcıyım ne solcu hiç bir ideolojiye %100 oranında bağlı değilim kendi yolumu buldum ve çizdim
helal olsun derim sadece tebrikler, dünyada bütün solcular ya da sosyalistler ülkelerinin dış bağımzsılığı için savaşır kendi milli bayraklarını korurlar, bizdekiler ise sözde solcular ve sosyalistler hep cumhuriyete düşmanlar
@atsız53 özünde solculuk emekçinin hakkını koruma yönündedir bizde solculuk komünizmle bir tutulur
osmanlı zamanında işçi sınıfı olmadığı için yani fabrikalar olmadığı için, işiçi sınıfı dediğimiz sınıf çok geç geldi bize, ne zaman fabrikada işçiler hak aramya kalksa ya darbe oldu ya da ülkede bir olaylar döndü
@atsız53 sanayi ancak cumhuriyetle beraber bize gelebildi o nedenle işçi-işveren durumu hiç oluşmadı saray-halk durumu vardı sadece ama darbenin nedeni başka amerikanın parmağı vardı diyenler var hatta darbe olduğunda amerikan başkanı aranmış ve "sizin çocuklar başardı" denmiştir babam ilk kez istanbula darbeden önce gelmiş ve su şekilde anlatıyor "her yer terörist kaynıyordu bende aval aval etrafa bakıyordum amcam kafama vurdu başını eğ öyle etrafa bakarsan yabancı olduğunu anlarlar kaçırırlar seni demişti"diyor amam durum gerçekten öyleymiş terör cidden şehre inmiş durumdaymış diğer yandan Türkiyede işsizlik fazla zaten iş veren beğenmiyorsan git yerine başkasını bulurum diyor sendikaya üye olanları çıkartanlar falan
darbeleri araştırırsan her darbede askeriyedeki milliyetçi, ünilerdeki hocalar hep tavsiye edildi,147 liler derler bir bak hoşuna gider o konu, sendika başkanları sağ olsun fabrika ağalarıyla kol kola gezmekten işçiyi düşünmeye fırsat vermedi,70 darbesinde işçiler tam istediklerini alacakken darbe oldu, tarihimiz o kadar karışıkı ve araştırmalık ki insan araştırdıkça üzülüyor kahraoluyor, imla hataları için kusura bakma iş dolasyıla alel acele yazıldı..
@atsız53 durumu tam idrak edemedim müsait olduğunda biraz daha açarsan iyi olur
Onlar hakkında genel bir bilgiye sahibim zaten
Ne sagciyim ne solcuyum ben Ataturkumu seven Turk milliyetcisiyim.
ne güzel
Solcuda olsan sagcida olsan her ikisindede vatanini bu vatani kutan Atani Ataturkumuzu sevmek zorundasin eger bunlari yapmiyorsan diger pkkli kadrosuna gecersin ki bununda baska aciklamasi olmaz
peki allah için de bunu düşünüyor musun?
Ne konuda
Allahı mutlak derece de sevmeliyiz filan yani diyor musun. O da o kadar şey vadetti
Bizim yorumumuz Allaha sukur Ataturke tesekkur ne Allahimizi unuturuz ne Atamizi bu ulke bu haldeyse annen baban varsa bu 1. Allahimizin sayesinde 2. Atamizin Atamizin emegini yok sayanlar nankordur net aksi bir durum olsaydi ne bu vatanin anasi belliydi ne babasi
solcu ya da sağcı... kendini bunlardan herhangi biri ile tanımlamana gerek yok. İnsan ol yeter..
insanım zaten
iyi bir insan olmaya çalış o vakit
Bazıları;
Karl Marks
Ernesto Che Guevera
Fidel Castro
teşekkürler
Sinan Meydan'nın tüm kitaplari olur bnce once tarihini ögren iyice
teşekkürler dikkate alıcam
Nutuğu Oku Deniz Gezmişi Oku. Türkiye Sosyalist Solu Oku. 12 eylül oku Denizler İdama Giderken Oku
Teşekkür ederim ya
Rica Ederim.
en başta materyalizmin alfabesi adlı kitabı okumalısın...
bunu da aldım teşekkürler
sonra pulitzer in kitaplarını okumalısın..
solculuk iyidir en azından eşit bakıyosun herkese hiç sağcı gibi düşünmedim ailemden hep böyle gördüm özgürlük + eşitlik solcu ol sen oll
sen de mi solcusun?
evet ama aşırı bir solculuk değil benimki
ben hep aşırısının kötü olduğunu düşünürüm.
aşırısı kötü gerçekten
aşırısı vatanına da insanlarınada huzur getirmez.
Hic bir goruse koru korune saplanmak iyi degildir bence. İnsani koreltir. Akil, bilim ve ilme onem ver dogru yolu bulursun zaten ,))
zaten hedeflerim de baz aldıklarımda bunlar.
Tam bir solcu olucam diyosun sol görüşünde yanlışları vardır mutlaka körü körüne bağlanmak yerine onlarıda görebilmek lazım.
fanatiği olmam zaten ben solculuktan önce kednime hümanist diyordum mesela
Ben işin orasındayım zaten solculuğa karşı bir tutum değil benimki fanatik olmaya gerek yok her söylenene inanırsın sonra.. güvenilir kaynaklardan araştırmalar yap, oku eskiler neler yapmış onlara bak bence :)) böylece rotan belli olur
istemek başarmanın yarısıdır :) bence de olmalısın suriyelileri gördükçe nefrt ettim buraya getirenlerden
Suriye pkkyı destekleyip yadım eden, fırat suyundan hayli pay isteyen, hükümete arap postacısı diyen, türk bayraklarını yakan bir arap ülkesi ne beklersin ki
kemal sunal ustanın bütün filmleri izle ve gülmek için değil anlamak için o zaman gerçek bir solcu olursun
zaten tüm filmleri kara mizahı almış çok severim filmlerini
Solcu olmak icin böyle bagirmana gerek yok. Hele kitap hic gerekli degil. Ne zamanki kapitalist düzene karsi gelirsin isci emekci haklarini savunursun ihtiyaci olana yardim edersin paylasirsin irkci olmazsin ozaman insan olursun
Solculuk , sosyalizm bunlar önemli şeyler bir kitap yerine bu görüşleri savunan insanların hayatlarını okumak lazım.
işte onlarıda tavsiye edebilirsiniz
Öncelikle Che Guevara , Yılmaz Güney , Deniz Gezmiş bakabilirsin.
Bunlar bilinmiş pek tabii az çok şey bilgi edindim
Tam olarak bunların hayatını öğrenebilirsin onun dışında kitaplar kişisel görüşleri yazar pek iyi değildir. Sormak istediğin birşey varsa özelden yazabilirsin benim bilgim var bu konuda.
yazdımmm
Ben size tepki olarak geldim
Best sağcı diye arat guglede ben cıkıyorum
o zaman kürt hareketini incelemelisin. bu ülkede solculuk kürt hareketinden geçer
öyle yapıyorum zaten destekliyorum da
doğru yoldasın
kürt hareketi dediğin pkk mı? hani su ilk eyleminde kadın coluk cocuğu köyü basıp infaz edip sonrada askere kursun sıkan. ve bunu kürt halkının sesi olarak yayınlayan kominist rejimle kurulmus örgütümtenmi bahsediorsun?
Akıl ve mantığın varsa solculuk gibi bir kalıp yapıdan uzak dur!!!
sebep?
bir soru belirle 10solcu kişiye sor?
10 tane papağan göreceksin karşında.
direkt savunmaya geçtikleri için mi?
Hayır.
Her şeyi aynı argümanla savunup.
Direktifler dışında bir fikir geliştirmedikleri için.
Dene lütfen göreceksin.
Solcuların başka bir fikir geliştirme amacı yoktur da ondan hep aynı fikri savunurlar. Eşitlik hak ve hürriyet laik, eşit yaklaşım ve adaletli bir dünya istiyoruz demek size komik gelse de bunlar insanlık için en uygun eylemlerdir. Mantığı olan herkes hak verecektir.
@bakmagüldüğüme evet haklısın.
Demek isterdim. ama.
Yanılgıları içinde bopulmuş birine doğruları anlatamam.
Kendisi gibi düşünmeyen herkese ve her şeye düşman bir sistem
yoo benim herkese saygım var ama burada xper kazanacam diye kendini kasıp saçmalayan insanlara tahammülüm yok
Istersen che guavere nin hayatını oku.
Yazdığımın en büyük ıspatıdır.
Sosyalizmi eleştirdi diye "katli vacip " denilip katledilmiştir.
Çoğu solcu; bilgi sahibi olmadan, fikir sahibi olmuştur.
Bu psikozdan kurtulman dileğiyle.
farkındaysan bilgi edinme cabasındayım
Tamam bende yardımcı oluyorum.
Araştırırsan sevinirim.
Bir de eric hoffer kesin inançlılar mutlaka oku.
Dini bir kitap değil.
Insanların yaşadığı ortam ile siyasi bağları arasındaki tercihi anlatıyor
ol tabiki seni de aramızda görmekten hoşnut oluruz :)
solcu musun?
cüzdanda paramın olmadığı zamanlar evet sosyalistim :D
olunca?:D
kim sallar sağı solu :D
kuranın türkçesini anlayarak okursan solculuğun bikaç level üstüne çıkabilirsin
Kuranı biliyorum küçükken arapçasını öğrenmişim geçen yıllarda mealini baz alarak okudum. İslamiyette solcuların düşüncesini baz alıyor eşitliği doğru buluyor. özel mülkiyete yer veriyor.
bak sen çok yanlış anladın beni ama :)
siz ne demek istediniz?
şimdi enfal suresi 1. ayeti aç, oku ve bana söyle bakalım islam kapitalist mi yoksa sola mı daha yakın
Karl marx ın kapital adlı eserini sindire sindire oku sonra cilt 2 ve cilt 3 u oku
onu da sipariş ettim zaten
onu da dediğine göre başka kitaplarda sipariş etmişssin.. çeşitli şahıslara önsöz ve sonsözler kısmını bitirdiğinde yaz bana psikolojini merak ediyorum :D
peki yazarım hatta mesaj atarım:D
Tarık akan anne kafamda bit var bunu mutlaka oku
nazım hikmet uğur mumcuyu araştır şimdilerde ise sözcü gazetesi oku
Işid için yazılan köşe yazılarını beğeniyorum düşünceler benimle birebir
evet gayet güzell
Maksim gorki den basla "ana" kitabiyla. Azcik tanirsin solculari ve nedenlerini hikaye tarzinda
anlaşabilir şekildeyse ne ala
Hikaye iste. Milet neler yasamista solcu olms vs gercekle baglantili bir hikaye
Sağ Sol Penaltı Gol Takmayin Bunları Hersey Olacagina Varir
pek tabii
bnce solcu olup halk icin uzulecegine kapitalist ol halki oz (:
ama kyamam:(
((((: daha bir sey gormemissin ondandir (:
Kimseyi örnek alma kendin ol saçma sapan olaylara karışma soğuk kanlılığını koru geniş düşn iyi düşün öyle karar ver
zaten provakatör düşüncem yok
O zaman kendin ol doğru bildiğini yap kitaba gerek yok
Nicin? neyi boleceksin , adam olun da akilli seyler pesine dusun senin gibiler dunyayi kirtletiyor
bölücü değil tamamlıyıcıyım.
Umarim oyle olursun ,
Ne sagcıyım ne solcu apocuyum apocu, desem de inanma onun brn ta anasni avradini karisini kizini sulalesini ve onu destekleyenlrrin taaaa...
Milliyetçisin galiba
Bu ne şimdi?
Ulkemi canımdan cok severim ona laf edeninde bolmek isteyenin de dilini kesmek isterim
Bu ne sacma bir yorum
Hepsi aynı halt
birşeye karşı olmak için sağçı solcu olmaya gerek yok. İstersen komunizm tarihini oku nasıl yıkılmıştı lenin zamanında
zıtlaşmak değil hedefim düşüncelerim üzerinden hayat felsefemi yaşamak istiyorum
Neymiş duşuncelerin
eşitlik özgürlük. ırkçılık olmadan hayat
Eşitlik mi?
l*n bu sefer muslumanlar iyice ezilecek
Solcular tam bir din duşmanı. Eşitlik ırkçılık hepsi boş laf
din düşmanı mı? müslümanım eşitlik istiyorum diye dinsiz olmuyorum
Sen git chp katıl onlar seni aşırı solcu yaparlar
solcu hariç her şey olurum
Peki neden öyle dedin solcu olmak istiyorum diye
yani o parti bana solculuk hariç her şeyi yapar diyorum o derece solculuktan uzk
O zaman solculuğu anlayamazsin bence iyi değil solculuk neden böyle olmak istedin bilmem ama sonu iyi olmuyor bunlarin
iyi taraflarını baz alırsam bir şey olmaz
Karar senin saygı duymaktan başka çare yok
das kapitalden başla kılıçdaroğlu nun kuyruğundan ayrılma ve solcu kayıt formunu doldurmayı unutma
kinaye mi oldu ne
çok mu belli oluyor :) bu tür konuları internetten de araştırabilirsin evet hepsi tamamen doğru olmayabilir ama en azından bilgi sahibi olursun solcu sitelere bakabilirsin mesela sol. org. tr ama bence en önemlisi sol kesimin tarihi gelişimini okumandır bunun yanında sağ kesimin de tarihi gelişimini oku mesela bu sayede ikisini karşılaştırma imkanın olur artıları neler eksileri neler bunlara bakabilirsin sana tavsiyem hiçbir şeye tek pencereden bakma
ama bir solcu insanla en kısa zamanda burada iletişim kurabilirim.
Adolf hitler kavgam kitabını şiddetle tavsiye ediyorum
Canım 4 adet vesikalık, kimlik fotokopisi ve ikametgah örneği alip belediyelere basvuruyosun. Onlar onaylarsa olursun.
Bu nasil soru la :D
haha :D
Dipnot: cevaplar sorudan daha komik😄
Bu nasıl cevap la gibi? yorum yapmayaydın hadi yaptın niye gizlisin
Gizli miyim? Emin misin :)
o zaman gziliydin ama gene de komik değilsin yine beklediğim gibi ergen
Tesekkur ederim canim o senin ergenligin ^^
Solcu olmaya Mustafa Kemal Atatürk'ü detaylı araştırarak başlayabilirsin. Başlamak için daha iyi bir çıkış noktası yok çünkü :)
faşist olmak istiyorum dememiş ki? solcu olmak istiyorum demiş..
5'e 10 kalas protplazmalar da cevap yazsın dememiş ama yapacak bir şey yok :)
Atatürk solcu değildi ki?
soruyu sormanın sebebini şimdi daha iyi anlıyorum :) detaylı olarak buraya yazmadan link veriyorum, sana yardımcı olur ;) kemalistler.blogcu.com/.../3670065
sebep neymiş
Atatürk solcu değil ki demen sol hakkında yeterli derecede bilgin olmadığını gösterir. Soru sorman mantıklı onu anlatmaya çalıştım...
keşke başka kaynaklardan da araştırsan
Kendimi bildim bileli solcuyum ancak ilk defa Atatürk solcu değil ki diyen biriyle karşılaştım. Öncelikle sol temelde devrimde yana olmaktır. Solculuğun temeli buna dayanır, bu nedenledir ki solcu=devrimci kelimesi birlikte kullanılır. Saltanat hakimken devleti sistemini komple kökten değiştirip ulusalcı (anti emperyalist) bir devlet kuran kişiye ''solcu değil ki'' demeni kabullemem, buu tartışmaya dahi açmam :) İyi geceler...
avrupa siyasi tarihini ve türk siyasi tarihini bağımsız, güçlü kalemlerden okumakla başlayabilirsin
bölümümde siyaset zaten az çok bu konuları işliyoruz. Önerebileceğin isim var mı?
Deniz Gezmiş kadar Ertuğrul Dursun Önkuzu'yu da bilmeyeceksen olduğun yerde kal şampiyon..
kaldım:/
Sen bu soruyu sorduktan sonra artık kesinlikle emin olarak diyebilirim; senden solcu falan olmaz.
solcu olmak istiyorum demedim tam bir solcu sadece düşünceden kalmamak şeklinde hepiniz alimsiniz peh
Sanki biraz özentilik gibi geldi o yüzden dedim, belli kitapları okuyunca solcu olunmuyor onu demek istedim
biri bana solcu nedir dese klişe cümleler kurmak istemiyorum sadece
Solcusu sağcısı yok aslında bu işin Dünya globalleşirken hala solcu sağcı kavramları komik geliyor bana.
pkklısı da solcu diyor kendine, ulusalcısı da. Dincisi de sağcı diyor kendine, milliyetçisi de.
Solculuk esasında temel olarak anti-kapitalizm düşüncesidir.
bağımsız bir ekonomiye partiye kuruluşun tekelinde kalmamak için muhakakki doğrudur
Ol, olabilirsin ama gel sen arada kal bence. İki taraf için de en iyisi bu olur.
o zaman kendime ait hür bir düşüncem olmaz
Solcu sağcı meselesi düşünceyle alakalı da şimdi bir sürü düşünce var, yok liberal yok komünist yok şu yok bu.
Arkadaşim kendini gizlemene gerek yok ki. Bence sosyalizmin abc si kitabiyla başla
peki bunu da temin etmeye çalışacam.
Zor bulunan bir kitap degil zaten
Sen olmak mı istiyorsun ölmek mi? Solcu olucam diye ölen var ölüm kapıya yaklasinca sağcı olan var!!
davamdan vazgeçmem. Böyle yapan çok korkak gördüm ama benim amacım militan olmak değil. provakatör olmak hiç değil
İnanmıyorum şu an ama umarım
solcu olmayı ne görüyormuşsunuz meğersem
haklısın umarım olursunuz
Kanser ol, Verem ol ama asla Solcu olma. Çok ciddiyim.
Neden?
Sol Yumruğunu Havaya Kaldırman Yeterli..
www.pd4pic.com/.../...st-arm-revolution-worker.png
onu her halükarda yaparım
:D :D
esprili çocuk ama yaparken dikkat et denk gelmesin
Ney denk gelmesin?