AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
350Cevap
Solcu olmak okumak ile olacak iş değil, eylemden eyleme koşacaksın, gerek dilinle, gerek bizzat kendin vahşi kapitalizme darbeler vuracaksın, aileni bile gerektiği yerde bırakacaksın, seni sevmeyeni sevmeyeceksin, seven içinde gerektiği yerde canını vereceksin yeterince açıklayıcı oldu sanırım
ama şimdi ünv okuyorum herkes ne yapacaksan yap ünvden sonra yap diyo şimdi sadece kendime dikte etmek istiyorum
İşte ole solcu olunmaz, sen onun ayağına gitmeyeceksin o senn ayağına gelecek
zaman diyorum bazı embesiller solcu doğulur zannediyolr
Mazluma atilan bir tokadi yuzunde hissedersen ozaman gercek bir solcu olursun.
bravoo çok şey istemiyorum di mi
Aynen ve dogru yoldasin.
teşekkür ederim bir de buradaki ergen troller anlasa diyecem hak getire
Marx'ın kapitalini al. Yavaş yavaş başla.
Üniversiteye başladığımda pdf'ini indirmiştim. Okumaya başladım. Zor ve karmaşık geldi. Beceremedim. Şimdi ülkücüyüm.
çok komik user kardeşşş
ruhun kalbin solcu değilse, gerisi hikaye, paylaşmak eşitlik.. mesela bir örnek vereyim,, 5000 lira maaşın var ve her ay bu maaş artıyor yani elinde her ay 1500 lira veya 2000 lira para kalıyor.. bunu olmayana verebilmeyi düşünüyorsan zaten kitap okumana gerek yok.. düşünmüyorsan yine gerek yok..
Ruhuma da aklıma da kalbime de işlemiş...
Bu ülkede sağcı solcular yoktur. Ilerici gerici ler yoktur. Namuslular ve namussuzlar vardır. (Cemil Meriç)
Solcu olacağım falan gerek yok. Düşüncen neyse sen de osun.
solcu olacağımdan kasıt düşüncemi pekiştirmek millet neden bunu yanlış anlıyo
Ne sorduysan o anlaşılır. Solcu olmak demek, haklı da olsa zıt görüşü kabul etmemek değildir. Ya da sağcı demek solcu herkesi dinsiz yapmak demek de değildir. En güzeli her şeye mesafeli durma hakkın yanında yer alma. Doğruyu ve hakkı kimin savunduğunun önemi yoktur.
o zaman hümanistim ben bir şeyim ama ne vatanımı insanalrını seviyorum ırk ayrımı yapmıyorum
Olması gereken bu. Insan bence başta insancıl olmalı. Vatan millet sevmek için ülkücü, dindar olmak için sağcı, Atatürk ü sevmek için solcu olmaya gerek yok. Herkes hata yapabilir. Önemli olan hakkı savunmaktır.
Atatürk zeki vs yaptı etti ama eleştirdiğim çok yönü var
Bunlar herkese göre değişir. Bakış açısı yorum farkı. Ama dediğim gibi sen hümanist özgürlükçü ve hak tan yana ol. Böyle ol da ister sağ ister sol ister yukarı ister aşağı desinler. Şahsen ben Böyleyim. Kimin ne dediğini umursamam. Zulmün olduğu yerde tarafsızlık namussuzluktur demiş yine Cemil Meriç. Tutacaksam mazlumu tutarım.
Ben de mazlumdan mağdurdan yana olurum
O zaman kendini bir yöne ve bir ideoloji ye bağlama. O yönde düşünürsen karşıt görüş haklı da olsa kabullenemezsin. Hep düşünceni kabul ettirme girişiminde bulunursun.
bütün görüşleri ayrı ayrı araştır ve sonra karar ver, şahsen sosyalistim ama basıları direk sosyalist olmayı kominist zanneder. ve atatürk milliyetcisiyim, milliyetçiliği duyduğu an faşist diye bağıran bir sürü insan gördüm. çevrendekileri dinleme ve tarafsız bir şekilde göüşünü kendin belirle
Milliyetçilik ve atatürkçülük bana tamamen ters bir ideoloji. Ben de inançtan dolayı genel bir kavram olarak sol diyorum yoksa pek tabii komunist sosyalizmde aynı şey.
kominizm eşitçidir ama sosyalizm adalete dayanır aslında aynı şey değil. avrupa devletleri komizime karşı kurulmuş nato üyesi ama çoğuda sosyalist yani sosyal devlet politikasıyla yönetiliyor. sovyetlerin ismindeki sosyalizme aldanma ne olur
ve ben sana şunu ya da bunu ol demiyorum, ayrıntılı ve tarafsız araştır. gidipte kadir mısıroğlundan atatürkü, leninden amerikayı, reagandan sovyetleri dinleme. bu işleri anlamada tarafsız yorumlar çok önemli
Rusyanın sosyalist düşüncesini çok araştırdım. bana göre en sağlam sosyalist düşünce de o
kendin bilirsin ama şimdiki rusyamı sovyet rusyamı
sovyet rusya sanki.
sovyet sistemi daha doğrusu kominist rejim teorik olarak iyi ama dünyada hiçbir ülkede sğlıklı olarak yaşanamadı. aslında sovyetler bünyesindeki bütün halklara emperyalist bir yaklaşımda bulundu. türki devletlerden çok arkadaşım var ve ben direk sovyetlerin gerçek yüzünü orda yaşayanlardan öğrendim. din ve millet kavramını zorla kaldıran ve muhalif hiçbir şeyi kabul etmeyen bir baskı düzeni vardı sovyetlerde. amerika ve avrupadan nefret ederim ama sovyetlerinde onlardan aşağı kalır yanı yok. insanların özgürce yaşadığı devlet japonya şuan. japonyayı araştırmanı öneririm
hepsini iyi biliyorum. içlerine girdim ve gözlerimle gördüm: bize verirler gazı sonra uzaktan izlerler, bir yandan da doldururlar cepleri. bu ülkede siyaset: bencillik, para hırsı, yalancılık, riyakarlık, hırsızlık, hak yeme, cinayet. . . . daha da çook şey söylenebilir. olması gereken bence tabii: kapitalizmden bağımsız bir özgürlükçülük sistemi. farklı bir liberalizm
provakatörlük yapacak değilim
Darwirin Türlerin Kökeni adlı kitabını oku yeter. :) Hem gülersin hem de solcu olursun. Mala bağlamış resmen ya :)
hmmm
Eksileyen kardeşe selamlarımı ve hürmetlerimi sorarım :))
muhalif çok boş ver her düşünceye saygı duyduğum için şu ana dek eksi vermedim
Eksileyen bayan kardeşim beni ve yorumlarımı takip etmeye devam edin. Zira sizler sayesinde popülerliğimi koruyorum. Solcu olmak isteyen kardeşim bunlar hava civa darvinin D'sini bilmezler rey verirler :)) Sorsan okuyan var mı o da yok kulaktan dolma şekilciler yani :))
bu konuyu açalı ne bihaber insan gördüm ezbere bakıp konuşuyorlar. dediğin gibi anlamazlar ya muhalifler ya da ergenler
Çok dogru. Okumadan etmeden birinin düşüncelerine muhalif olmak ya da onu alkışlamak en büyük bagnazlıktır.
Solculuk, bulundğun tarihte ve mekanda, neye karşı durduğun, neyden yana olduğunla ilgilidir. Dediğin gibi, emperyalizme, kapitalizme, feodalizme, gericiliğe karşı isen, bugünün Türkiye'sinde tam bağımsızlığı, demokrasiyi, cumhuriyeti, laikliği ve eşitliği savunuyor isen solculuktur... Türkiye'de solcu olmak için, Kemalizm'i iyi kavramak gerekir. Bu toprağın özgün ideolojisidir. Bunun için ise, Ahmet Taner Kışlalı, Uğur Mumcu, Mahmut Esat Bozkurt, Server Tanilli gibi yazarları okumalı...
Önce Solculuğun gerçek anlamını öğrenmelisin. Zaten bunu öğrendiğin sırada Solculuğa öncülük eden isimleri görecek ve bu kişiler hakkında merak ettiklerini okuyacaksın. Zincirleme olarak devam edecektir bu.
solculuğun tanımını biliyorum deniz gezmiş che karl marx falan fişman gibi konulardan da haberdim ama bunların yetersiz olduğunu düşündüğüm için böyle bir soru sordum
Deniz Gezmiş, Karl Marx, Che Guevara=Falan fişman? Sen solcu olma lütfen. Bırak Sol senden yoksun kalsın. Okuluna bak. Büyü. Mesleğini edin. Geçin git :)
SİYASET okuyorum
Oku, Siyaset oku ama Sol'un canına okuma. :)
solculuğun sizden öğrenecek değilim.
Karl Marx "Dans Kapital", fransiz devrimi hakkinda kitaplar, kapitalizm hakkinda kitaplar oku, sol görüsün bir cok farkli fraksiyonlari var, onlari arastir ve kesinlikle turkiyedeli solculari baz alma..
ben o embesillerin kafasındaki solcu değilim o kesin
O halde dogru bir baslangic yapmissin :)
Nazım Hikmetin bütün kitapları akıcı ve keyifle okunur kitaplardır. Dene... çok sevecek ve sol ideolojiyi teknik detaylara boğulmadan rahatça ve sıkılmadan anlayacaksın.
nazım hikmeti sevmiyorum
nesini sevmiyorsun?
kadına düşkün birinin ideolojisini kaale almam
Saçma... Senden solcu filan olmaz. Hiç uğraşıp ta kendini yorma.. kafa yapın proteinsiz AKP lilerden farklı değil.
eğer hükümeti desteklesem solcu olmazdım:D ezber laflarla gelme bana
hükümeti her desteklemeyen solcu mu oluyor? Bana göre chp, dsp de solcu partiler değil.. Laflarım asla ezber nakarat değil nitelikli birikimin sonucudur.
Şimdi hangi görüştesiniz? Ahmet Kaya'yı iyi okuyup anlamaya çalışın. Sizin için yeterli olacaktır.
Ahmet kayayı severim. Solcu olduğumu düşünüyorum.
Ahmet Kaya dinleyip anladıktan sonra tamamdır. Benim gözümde gerçek solculardan biri. Ezilmiş, horgörülmüş, zorluk çekmiş ve sisteme sürekli karşı çıkmış biri. Yazdığı her şarkının sözü ayrı ayrı anlamlar taşımaktadır.
şarkılarını severim... nereden bileceksiniz:)
Bir fidandım, derildim. Fırtınaydım, duruldum. Yoruldum çok yoruldum. Ahmet Kaya candır, can. Dinlemeyenler anlamamıştır demektir. Onların varlıkları da gereksizdir :D
çok severim kendisini. dün ölüm yıl dönmüydü onun gibisi dünyaya bir daha gelmez. Ruhu şad olsun
Aynı zamanda da "Dersim katliam"ının yıl dönümüydü. Konuyla ilgili yeterince bilgiye sahipsinizdir umarım.
bugün sınıfta baya konuştuk... o yüzden bu aralar kemalistleri görmek istemiyorum
Ben hiçbir zaman görmek istemiyorum :) Solcu diye geçinirler ya en çok onları severim.
ama en ağır milliyetçilerdir
Bende ona anlam veremiyorum. Her konuda batıyı örnek gösterirler ama sen " bak batıda düşüncelere saygı var" deyince direk hakaret etmeye başlarlar.
umursama çünkü bende umursamıyorum
Umursamayınca daha çok deli oluyorlar :) Böyle olayların olmaması dileğiyle. İyi sabahlar dilerim..
teşekkür ederim size de iyi sabahlar:)
Sağcılar eşitlikten yana değil mi? Onlar koyun mu kapitalizm kölesi mi? Sağcı, solcu ayırdınız milleti böyle. Siz türk olamazsınız?
sağcıya atıfta bulunmadım bazı yönleri uygun değil bana
Senin kafana uymuyor diye insanları ikiye bölmen mi gerek? Keşke 80'lerde yaşasaydın o zaman da böyle konuşabilirmiydin?
Kendi görüşünü tanı önce eyvallah ama insan kendi görüşünden çok karşı görüşü tanımalı ki onların her tezine cevap verebilsin. Sağcı diyemesem de kendime zira sağcı bambaşka bişeydir ülkemizde yanlış kullanılır bir muhafazakar olarak bunu tavsiye ediyorum sana.
düşüncene saygı duyuyorum solcu olduğumu hep düşündüm
Ona bir sözüm yok tabi. Demek istediğim insan düşmanını iyi tanımadan onu yenemez :)
doğru sağcılığı da detaylı bilmek gerekir
Inanmayın bu işlere. Dış güçler ülkeyi sağ sol ile dağıtamadılar şimdi başka yöntemlere başvuruyorlar.
amacım muhalif olma örgüt üyesi olma değil sadece hayatın daha yaşanılır olmasını istiyorum
kapitalizme karşı çıkıp, mc donalds ta yiyip içmede :) tabi işin şakası bu. bence solcu sağcı diyerek ne kendini nede bir başkasını ayır, ayrımcılık yapma.
ayırmak değil yahu düşüncemi söyledim benim için önemlidir insanlar gelipte sağcıymış vs bkmam
Birisi sol tarafa geç diye cevap vermiş ya haha:) soruyu soran arkadaş senin yaş 12-13 falan galiba:)
Senin yaşı fazla söyledim sanırım, en fazla 9-10. Hadi ufaklık git kendinle oyna:)
ağır geldi her halde. Utanıyorum sizinle aynı ülkede yaşamaktan.
Ya bir git Allah aşkına çocuk çocuk konuşma. Saçma saçma konuşup ondan sonra aynı ülkede yaşamaktan utanıyorum diyorsun, git nerde yaşıyorsan yaşa.
senin mantalitene yakın olmayan her yerde yaşarım. Sana ne benim düşüncemden sen yargılayamazsın beni. bir b*k biliyormuş gibi de konuşma hadi baş baş
Sol değilde komünizm ve sosyalizm dünyada işleyememiş hatta karl marxın teorileri çürütülmüştür. Karl marx amca kapitalist sistdmde zenginin daha zengin fakirin daha fakir olacağını ve orta sınıfın ortadan kalkacağını savunur. Ama dünyada her geçen gün orta sınıf güçlenmektedir
Allah katında tek din İslam'dır. İyi bir kaynak arıyorsan Kuran oku öncelikle çünkü o Allah'ın sözleri. Allah hata yapabilecek bir varlık değil. Hatayı kusurlu varlıklar yapar. Biz yanlış şeyler söyleyebiliriz ama Allah yanlış sözler söyleyemez. Yani Kuran bize verilmiş eşsiz bir kaynak. Kuran'da her konuda bilgi var.
Allah şükür inancım sonsuz.
Çok şükür arkadaşım.
öncelikle ideolojik kitaplar yerine roman okuyarak başlayabilirsin..." ve çeliğe su verildi , dörtlerin gecesi , adressiz sorgular " gibi... ideolojik kitaplar ilk etapta sıkıcı gelebilir... sonrasında ise" felsefenin temel ilkeleri" ,"sosyalizmin alfabesi "...
sosyalizmin alfabesini kesin okuyacağım da diğerlerini de ekliyorum aklımda bulunsun
soru tutarsız sosyalist kesim hakında bilgi edinmek istiyorsan george orvede okuyacaksın karl max ta çekovara da sonra karar vermelisin bence
burdaki yorumları okuyarak ortamda ne kadar mal ne kadar adam var gördüm
Solcu olcağına Atatürkçü ol Eşitlikten yana, kapitalist yönteme karşı ondan daha iyi ve başarılı bir lider mi var onun hayatını oku fikirlerini öğren ona gönül vermiş yazarların kitaplarını oku. Ben öyle yapıyorum şahsen...
sağol yine de...
olur
Ah be guzelim senin gibi solcular yuzunden sol partiler iktidara gecemiyor. Ve oyle gorunuyor ki uzuun bir sure daha gecemeyecekler.
sol partiye örnek ver? senin gibi embesiller de ancaak o solcu partiyim diye geçinenlere oy versin
sevgili saf arkadasim milliyetciyim anti kapitalist anti komunist im. Siyasi tarih okurum (her cepheden) ve objektifim. Solcu demek ataturkcu demek dinsiz olmak demek degildir. Ha birde ataturkcu olacaksan hakkini vereceksin. Daha ataturkun ilkelerini sayamayan capulcular ataturkcuyum diye gecinmesin. basit dusuncelerine ataturk u alet etmesin. Sol partiye ornek ver demen de gercekten komik.
@Işıkhan ebleh senle muhattap bile olmuyorum farkındaysan? Tipin ancak annenin senin sıçtığına dair büyük kanıtı hadi kaybol
ahahah atatürkçü değilim hele dinsiz hiç hiç değilim
Sosyalizmin alfabesi! !!!
Yalnız bu kitabı ve benzeri olanları okursan sisteme çok isyan edersin!
ya da ibrahim kaypakkayayı oku ve anlamaya çalış.
teşekkür ederim):
Neyse uluorta yazilmiyor daha çok örnek verirdim ama.
Bende insan siniflandirmiyorum, kapitalist sistemede karsiyim ama SOLCU değilim :) illa solcu mu olmam gerekir.. Vatanini milletini sevende bir insanim solcular bize fasist gozuyle bakiyor o ayri tabi.. herkese karsi saygimda sevgimde vardir..
aynı şekilde benimde.
ee peki o zaman neden solcu olmak istiyorum diye yazdın :) Benım düşüncemde 1 elde 5 parmak varsa bunlar hepsı bırbırıne bağlıdır, bir tanesı alevi bir tanesi sünni bir tanesi laz, biri çerkez birisi kürttür.. işaret parmağım kesılırse kaşşık tutamam, atıyorum orta parmağım kesilirse taharet alamam, yüzük parmağım kesılse başka bır iş yapamam. hepsı benım ııcın bırdır yalnız bölücü ve vatana ihanet nankörlük etmemek şartıyla!
Manifestodan başla sol gruplara takulırken çok dikkat et benim görüşüm proleteryayı tam savunan ve tek savunan yalnızca imd ( militan) grubudur bir parti değildir
Benim düşüncemle birebir ben de karlın kitaplarını okumaya karar vermiştim
Devrim yolu zor ve engebeli bir yoldur tecrübelerime dayanarak şunu söyleyeyim dikkatli adım at sağlam kaynaklardan öğren ve türkiyeyede sol genelşikle tkp chp gibi saçma gruplarla anılıyor ama alakasız milliyetçi gruplar asla sol olamaz bugün halk cephesi bile sol grup değildir stalinist kafaya sahiptir tek başvuracağın işçi mücadele derneğidir bu yolda yıllarım hapiste geçti yine de pes etmedim bugün arkadaşım kobanede şehit düştü gerekirse biz de gideceğiz
Tebrikk ediyorum sizi ben de chpyi sol düşünceyi savunduğunu düşünmüyorum. Her türlü milliyetçiliğe de karşıyım. Komünist ideolojisi de bana yakın olmasına rağmen inancımdan dolayı sadece sol taraf da düşüncemi savunmak istiyorum.
Bana mesaj yollarsan sana birkaç sayfa önereceğim oradan çok güzel bilgiler edinebilirsin krndini geliştirrsin sonra da bir gruba dahi olur ya da olmazsın ama bilgili olursun
Yoolladım:)
Kapitalizm sadece sopayla dinazor kovalayanların döneminde yoktu. Eşitlikçi olmak iyi birşeydir iyi şeyler ise hep sağ ile ifade edilir. Topluma faydalı olacak ideal insan olmanın gereklerini bilmen yeterli olacaktır solculuk o anlama gelmez.
sağcılık birebir zıt olur. ama sğcılık da eşitsizliği savunmuyor demiyorum
Solcu mu olacaksın bak sol düşünürlere deniz gezmiş yusuf aslan hüseyin İnan Mahir cayan che guawera özgür taylan hangi birinin sonu iyi bitti.
enazından uğurlarında öldüler
Ak Parti seçimleri kazandıktan sonra, "CHP oy pusulaları yakılmış, bilmem şu devlette olay çıkmış hadi maske takıp toplumun huzurunu bozalım" dersen ve en ufak protesto grubunda gerçekten kendini ATATÜRK'ün çocuğu sanarsan bu iş tamam. ATATÜRK örneğim hariç nankör olucaksın işte ya kısacası
Kemalizme karşıyımmm
Tam bir solcu olmak için eşitlikten yana ol ve her şeyi sorgula, asla menfaat için fikirlerinden vazgeçme, ülkeni vatanını sev, dini kullanmalarına izin verme, inançlara saygılı ol. Bunların dışında geçmişteki akımları mutlaka okumalısın, sscb, küba daki devrimleri ve yönetim anlayışını öğren ama sorgula. Hiçbir şeyi olduğu gibi kabul etme sorgula sorgula ve sorgula.
Sorguladığım için bu konuyu açtım ama bazı embesiller her neyse. Teşeşkür ederim aydınlatıcı oldu:)
Embesilden çok ne var ki? Ülkenin haline baksana, etrafımız her şeyi kabullenen insanlarla dolup taşmış, rahatça sohbet edebileceğin insanlar yok denecek kadar az, dindar geçinen yobazlar her yerde her neyse sen bunlara bakma onlar her zaman olacaklar.
Takmıyorum elbette ki böyle çürük düşünceleri savunanlarda olacaktır. Sadece savunduğum şeyin sığ bir düşünce olmadığını istiyorum
Solculuğun sığ bir düşünce olup olmadığını teyit etmemi mi istiyorsun?
yok kime göre sığ kimine göre teferruat
Osmanlıcıya, yobaza, oportuniste ve düşünemeyene göre son olarakta cahile göre sığdır. Aslında her insan biraz solcudur, tabi kendimi solcu olrak tanımlamıyorum yukarıda yazdıklarım benim kişiliğimi yansıtıyor, solcu olmak biraz daha uca yakın. Solculukta kendi arasında ayrılır, marsist, leninist, maocu, ya da küba modeli. Sen dediklerimi kavra neci olduğunun pekte önemi yok.
Yukarıdaki yorumun gibi düşüncelerim. Buna solcuyum demesem de olur en azından insancıl düşündüğümü yaşamak istediğimi biliyorum ama icraata dökmeye ya da savaşmaya gelince ne olduğum muamma olur
Düşünceni beğendim, sen ne olduğunu bil kimseye ispat etmene gerek yok.
takmıyorum zaten bazılarını kuyruklarına basmışım inliyorlar:)
Can Yücel'i Bilirmisin :D Bak Sana Bir Bir Toplantıda Bahsetiği Konuyu Bizzat İletiyorum
Yok Sizin Tüzük Böyle Yok Bizim Tüzük Şöyle Arkadaş Türkiye'de Sosyalist Olmak Tüzük Değil Büzük İster :D
Can Yüceli severim:)
bu devirde herkes çıkarını düşünüyor solcular bile inan bana eski solculuk kalmadı piyasa çıkarcılarla dolu solcusu sağcısı ateisti dindarı filan..
Onlar dejenerasyonun birer parçası olmuş. Öyle kişilerde var ne yazık ki.
Kimseye bağlanma körü körüne. Sadece kendi düşüncende kitaplar da okuma zıt fikirlerin kitaplarını da oku ki karşı olduğun sistemi de bil.
teşekkür ederim benim istediğim de buydu yardım tavsiye... bazıları nasıl anlamak istiyorsa artık.
Tarihi ve özellikle yakın tarihi oku araştırmalar yap sahipleneceğin fikre ve karşıt fikirlere bak sonrasında aklın seni olman gereken yere götürür
teşekkürler
Çok ilginç birsoru. Bence git bir sahafa onlar seni yönlendirir bir güzel. Çok bilge o herifler. Tabi şöyle felsefik tipi olanlara git
ironik mi bu
değil ciddiyim
vatanını bayrağını milletini ülkende yaşayan herkesi sevde sağdan mı olun soldan mı olun ortadan mı olun orası senin bileceğin bir iş ;)
seviyorum zaten.
sıkıntı yok o zaman
Öncelikle felsefe tarihi, sosyal tarih ve siyasal tarih konularinda okumalar yap.
Magna carta, frams
Harfi duzelteyim derken gönderdim. :D
... fransız devrimi, toplumun sinifsallasmasi, ataerkil geleneğin doğumu, büyük savaşlar, felsefi ve teolojik devrimler konusunda bilgi sahibi ol ama meb müfredatı dışında.
Kısa yoldan giriş yapmak istersen
felsefenin başlangıç ilkeleri ni oku.
Ekonomi konusunda bilgi sahibi olman gerekiyor elbette, bunu da tarihiyle beraber öğrenmen gerekir yoksa das capital i eline aldığında arapça sadece harfleri öğrenmiş bir şekilde kuran okuyan muslumandan farkın olmaz.
Bunu da kısa yoldan okumak istiyorsan marx i okuma kılavuzları var.
Che, sub marcos, bakunin vs bu adamlar işin romantik yanı. Önce fikirsel altyapıyı tamamla, sonra bu adamların hikayelerini oku bence.
franszı devrimi dünya tarihinin dönüm noktası ama sonrası tekrar yine hüsran, napolyon verdi aldı
çok yardımcı oldun ben de şu an felsefik kitaplar okuyordumm. Ama tavsiye ettiklerini de okuyacağım
Siyaset boş para için ortam malı olan birkaç kişi duysan ne olucak. Hem tamamen bir fikre bağlı kalma isteği nerden çıkıyor? Kendi düşüncelerin yokmu?
Siyaset okuyorum zaten. Kendi düşüncelerim bu ideolojide birleşiyor
Heyy sol görüş kimlere kaldın :D Daha kimi örnek alacağını bilmeyen, solculuğun ne olduğunu bilmeyen arkadaşlarımız var :D (NOT: Sol görüşlü değilim)
deniz gezmiş yılmaz güney marx tunceel kurtiz nazım hikmet gibi genel kişileri biliyorum zaten
Aferin sana :D
git tkp üye ol illa birşey okumalıyım diyorsan das kapitali oku otomatik olarak solcu olmuşsundur zaten
onu kesinlkle okuyacam:)
Sana guzel bir dayak atmak lazim. Belki o zaman akilarin bu islerin bos is olsugunu anlarsin.. Üniversitenin cilgin ogrencisi
sağ solu boşver
ilim oku faydalı işler yap
madem birşey yapmak istiyorsun
Bunları yapmadığımı kim söyledi
yapıyorsan eğer ne mutlu sana
Ekmekçi ol, yaşamcı ol, bırak sağı solu, illa bir görüşü benimsiceksen hayatını düzgün, dürüst, namuslu geçirme yolunda ilerle. Görüşlerin ne sana ne ailene nede çevrendekilere yaramaz, senin güzel huyun, hayata iyi bakışın etkiler herkesi ;)
zaten insanlığımdn inancımdan ödün vermiyeceğim. Bu dünya için de haktan hukuktan yana olacağım
Bence Solcu ya da sağcı Olmak Mesele Değilde İnsan olabilmek meseLe...
Ayrıca Solcu Olacaksanda Savcı Sayan gibi solcu Ol.
Herzaman Yanlış Olduğunu Bile bile yanlışın yanında değil Doğrunun Yanında Ol
meseleleri mesele etmezseniz ortada mesele kalmaz
Düşüncen saçma Bence. Gerçekleri hiçbirzaman göz ardı edemezsin.
Komüzim idealdir senin icin devrim dedimmi bana sorcaksın kendine bakmıyacaksın o kisininde gozunden bakcan. Burjuvaya karsı gelcen. Ben komunistim benim allahım yok ama komunistinde allahı olabilir. Din bizlere gore etik degil. Laiklikten yanayım
Beni allahım var o zaman ben de komünistim):
Aziz Nesin
İlk once denizi mahiri yusufu huseyini oku gor yasa ozaman dersinki asla olamam lafta solcu olmak kolay ama kimse onlar gibi yurekli olamaz
benim amacım da o zaten her şeyi her şeyi yapmak o yüreğin ben de olduğuna inanıyorum
Tamam git ozaman devlete meydan oku
Iyi pok yiyosun :) sol her zmn kötü demek bize sol elle is ypma yemek yeme sol ayakla tvlete girilir ddiler bilirim bir de cehenneme sol elle onun dışında sol iyi değildir kardes...
:D :D :D
:) :) :) :) :) :)
salaksın
hurafelerinle başbaşa kal
Ayyy memnun oldum canım adın guzelms
Hanimefendi solculugu bolmiyorsunuz. bir mecliste vekiller vardi eskiden.
Meclisin sag tarafinda olanlar kral ttaraftari, sol tarafinda oturanlarda kral karsitiydi.
Kraldan yana olanlar cikarci firsatci ve fesatciydilar. kraldan cok kralci idiler.
Sol tarafta oturanlar emekten yana halktan yana haktan yana idiler. somuruye karsiydilar.
Yani beynine yerlestirdigin sag kol sol kolla alakali bisi degil.
Sol dusunceyi savunanlar o zaman meclisin sag tarafinda oturmus olsalardi bugun isimleri sagci olurdu.
Senin aklin kit gibi. iyice anlatayim. sag sol kelimesi meclisin saginda ve solunda oturmakla cikti.
Ben burada örnek verdim böyle konuşmaya hakkın yok solla yapılan iş hayırlı değil bu da iyi olmaz demek istedim sağ sol görüşlü olsun banane önce insan olsun.
Solcu olmak ya da sağcı olmak önemli değil. Önemli olan eşit şartlarda olmak. Sitttir et solcuyu sağcıyı.
eşitliği ben de baz alıyorum
İnsan ol :) siyasi görüş önemli değil ben ülkücüyümdür Ama MHP amacından saptı ben oy vermyorum şu an. :)
ben de hiçbir partiye oy vermiyorum
aynen :)
Sağcılar eşitlikten yana değil mi kapitalist mi? Tam bir solcu olabilmen icin sağı iyi tanıman lazım. Spreyle duvar süsü yapmaya benzemez sağcılık
hmmmmmmmm
Maksim Gorki'nin ANA Kitabından başlayabilirsin.
Sonra Sosyalizm'in Alfabesiyle devam et. :)
teşekkür edyorum bunları da ekliyorum
Sol ile devrim ile tanışanlardan kime sorarsan sor. Maksim Gorki''nin Ana kitabını okuyarak etkilenmiştir. Bence ilk onu oku, sonra sosyalizm alfabesiyle devam et :)
Rica ederim, ne zaman ihtiyacın olursa yazabilirsin.
Kolay gelsin
teşekkür ederim takip ediyorum sizi
tarafsız yazan yazar çok az fakat seni tarafsız okudugun veya tarafsız anladığın sürece okuyabilirsin. Habil Adem - Mustafa Kemallerin Kitabı, dar ağacında 3 fidan vb.
farketmez taraflıda olsa karşımdakini anlamak isterim
Yanlıs yola gırmek ıstıyorsan bırsey dıyemem ama en güzelı tüm sıyası partileri es geçip,
İnsanca yasayabileceğimiz bir sisteme heveslenmeliyiz yoksa birbirimizi daha çok yer dururuz
partileri kaale almıyorum devleti de sadece insanlar
öyleyse nedır bu solcu sagcı olma hevesleri
çünkü sağ devleti sol insanı baz alır
buda senın varsayımın ben ne sagcıyım ne solcuyum sadece dünyayı yasanabılır hale nasıl getırebılırım dusuncesındeyım sanada tavsıye ederım
nasıl olacak o iş söyle de her şeyden vazgeçeyyim?
aklına takılanları özelden yazarsın bende ona göre cevap veririm simdi çıkmam lazım
Anarsik ergen
peki:)
sen sağcıyı da oku solcuyu da oku. şöyle veya böyle olucam diye kendini kalıplara sokmaya çalışma. sadece kendin ol. herkesi oku zaten ondan sonra mantığın sana yol gösterecektir.
okurum okumakla bir şey kaybetmem bazı kıt beyinliler sağcılara düşmen olduğumu onları yerdiğimi düşünüyo.. sadece devleti baz almalarını savunmuyorum
Solcu olmak isteyenler ve solcular neden hep eşitlik ayağına yatıp makam mevkiyi kaptıktan sonra eşitliği görmezler. Bir de en sinir olduğum her b. ka muhalif olmaları.
muhalif olduğum tek şey kapitalizm
Yav he he
sabir beynini değiştiremem
sabit*
Tipik solcu klişe laflar ayrıca yazma özürlü :(
senin gibi beyin özürlü olmaktan iyidir xperini aldıysan kaybol
Solcu olma. yani sağcı değilsen solcu olacaksın diye bir koşul yok. İslamist ol müslüman isen. Dini görüşün zayifsa ateist olama solcu olma kendinden nefret ettirme
müslüman solcu olamaz mı yahuu
Hahahahaha gece gece güldürdün. Sol görüş zaten dine uzak görüş demektir
Ben eşitliği vs kısımlarını baz alıyorum sabit bir solculuk belirlemişsiniz herkes o tarafdan yürüyo
Hayır solculuk dünya genelinde boyle. Fransız devriminden sonra meclis kurulmuş ve iki ayrı fikir oluşmuştur bunlar dindarlar yani katolik hıristiyanlar diğeri ise dini siyasetten ayrı tutmak isteyen, kendilerince modern ve yenilikçidir. Meclis ilk kurulduğunda gayri ihtiyari hıristiyan dindar olan grup sağ taraftaki koltuk/sandalyeleri tercih etmiş kendilerini modern ve yenilikçi gören diğer grup ise sol tarafa oturmuştur. İşte sağcı solcu kavramının doğuşu. Sağcılar ilk önce din derler. görüş ayrılıkları başka noktalarda olur örneğin AKP seçmeni genelde dindar ve modern olarak görür kendini yani AKP ortalarda bir partidir ama sağa yakındır ama MHP seçmeni hem dindar hem aşırı milliyetçi dır. CHP dini önemsemez bile kendileri dini onemsememenin sonucunu 20 yildir yaklaşık iktidara gelmeyerek ödüyor bu yüzden de alevilere yyaklaşmaya çalışıyor. Tabi günümüzde sağ ve sol dışında da görüşler var. terörizm kapitalizm komünizm sosyalizm gibi
Şimdi ki chp her şeyi dine mal ediyo
İşte tutunacak dal arıyor oyları ve milletvekilleri her gecen gün azalıyor CHP de karakter kişilik bozukluğu var insanları kobani eylemlerine katılmaya teşvik etmeler, gezide apo pankartı açan teröristler ile kol kola yürümeler vs
deniz baykal zamanı iyiydi
Aynen
Uğur Mumcu nun serisini okumayan , elinde bulundurmayan solcu olmaz eğer okursan iyi bir başlangıç olur ki bende sana bir kitabını hediye etmek isterim :)
ben temin ederim teşekkür ederim:)
az biraz aklı beyni olan herkesin solcu olması lazım bence.. önce solculuğun ne olduğunu tam anlamıyla öğren sonra kitapları okursun o sorun değil. mesela bir Che'nin hayatını araştır mahatma gandiyi mandellayı meselaa
Araştırıyorum zaten küba devrimiyle alakalı yazılar belgeseller izledim
hmm ne düşünüyorsun şimdi?
bende ülkücüyüm sag görüşlüyüm ama kapitalistmiyim şimdi?
hayır sadece bakış açıları farklı. kapitalist yönetime karşıyım ama bunun sağ kesim olduğunu söylemiyorum. Sağ düşüncem yok demek istedim bir şey mal etmedim