Aynı soruyu yine sormak istedim, için rahatlasin diye.
Bir firmadan toplu ürün siparişi verdik. Tüm parayi ödedik, dekont bizde. Ürünün belli bir miktarını göndermediler, kargoda sorun oldu vb diyip ürünün kendilerine geri geldiğini söylediler. Tabi 5 aydır ürünü yollamadilar. Para iadesi istedik ama WhatsApptan iletişim kurduğumuz numaradan haftalarca cevap vermediler. Verdikleri zaman da bir iki satır bahane uydurup cevap vermemeye basladilar yine. Siparisleri veren annem. Kendisi Hacca gittigi için para iadesi işini halletmemi rica etti. Firma sahibiyle telefonla konuştum, sipariş veren kisinin oğluyum diyip tanıttım kendimi. 'Kargo iade yapacak', 'Bizim muhasebe seni arayacak, aramazsa bana yaz.' dedi adam. Sonra da anneme 'Oglunuzla konustuk, iade yapılacak' demiş. Ve tabi yine WhatsApp iletisim numarasini kapatti, günlerce cevap vermedi. Onlara ibanimi attim. ' Bu ibana para iadesi olmazsa şikayet edeceğim.' dedim. ' Para iadesi yapildi, kontrol edin' dediler ama hesabıma para iadesi olmadi. Dekont atacağız diyip atmadilar. Sonra yine kapattilar, cevap vermediler. Tuketici haklarina şikayet ettim ve şikayet vara yazdim. Ss alip firmaya gonderdim. Aksam WhatsApp hatlarından biri kendini firmanın avukatı olarak tanitti, dava acacaklarini soyledi. Yalnızca parayi gönderen hesaba iade yapabiliriz dediler, kiz kardesim göndermişti parayi. Onun hesabina baktik, iade yok. Sonra firma sahibine yazdim. Bana PDF yolladi, şikayet dilekçesi yazmislar. Dilekcede benim için ' Kendini tanitmadan para iadesi isteme', ' kimligini saklayarak parayi kendi hesabına almaya calismak', 'tehdit, hakaret' vb suclarindan ceza istemişler. Oysaki telefon konusmasinda kendimi tanitmistim, adam da iade yapacaz demişti. Yani benim, siparis veren kadinin oglu olduğumu kabul etti konuşmada. Ayrıca dilekceye ' Kendinin kim oldugunu onaylatmak istedik ama israrla parayi istedi' demisler, kendimi tanittim zaten sesli konusurken. Annem firma sahibine ' Sonu. İle biten numara benim oglum, iade işini ondan halletmesini rica ettim' dese bu maddeyi taca atabilir miyiz? Genel olarak dava edebileceklerini düşünmüyorum ama içim huzursuz oldu, maddi gücümüz zayif, para cezasi alip aileme yük olmak istemem. Fikir verir misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Onlar sizin gozunuzu korkutup bu isin pesini birakmaniz icin tezgah acmislar. Senin elinde dekontun var. Onlarin elinde parasinin karsiliginda tum urunleri teslim ettiklerine dair evrak yok? Saglam bir avukata gidin tum paranizi alirsiniz. Ama avukatsiz zor is. Guclu olan taraf sizsiniz, odemeyi yapmissiniz hizmet ve urun teslimi yok ortada. Dava acsalar bile sen annen ve kardesinle herturlu tanik olup durumu izah edebilirsin ama onlar mali teslim ettigini nasil kanitlicak :)
Malın 7bin TL lik kismini yolladilar, 4bin TL lik kismi yok. Fatura gondermediler. Benim onlardan kimligimi saklayarak, yetkim olmadan para almaya calistigimi yazmislar şikayet dilekçesinde. Zaten annem ve kız kardeşim tanik olur. Adam ' Firma sahibini arayıp onaylatin' dedi ama aramadim. Dilekçeye bunu da yazmışlar 😅 Ne olur ne olmaz diye sorayim dedim buraya. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına bir dilekce yazmislar, pdf gönderdi bana.
21 yasindayim, babam ilgilenmiyor isle. Annem de Hacda. Basimizda ebeveyn yok diye tehdit ediyor aklinca
E devletten bak savcilikta dosyan var mi? Pdf duzenlemesinde ne var 5 dk lik is :)
Dava yok adima, zaten aksam yazdılar, yarin acacaz falan dediler. Şikayetlerini silersen iyi niyetten ötürü vazgeçerim vb dedi. Ben de pdf ye falan inanmadim ama yine de sorayim dedim, aileme maddi yük getirmek istemiyorum.
Bos yapiyorlar sonuna kadar git. Tuketici hakem heyetine cimere vs heryere
Tuketici heyetine verdim, şikayet var sitesine de yazdim. Şikayet var kaydini silmemi istedi 😁
Beni tehdit ettikleri için tazminat alma şansım var mıdır? Annemi 5 ay beklettiler, kadın yıprandı epey bu durumda. Onun için uğraşmak istiyorum.
Tamam iste bunlar icin avukata ihtiyacin var oda maddiyat demek.
Avukat destegi almadan bu işi halletmek zor demek ki. Babam umursamaz bir adam, olaydan haberi yok. Bunu duysa ' boş ver, ugrasmayalim' der mesela. Avukat için para vermez :(
Direkt savcılığa kendim versem sonuç alamaz mıyım?
Verebilirsin elbette kendin takip ederek sureci ilerlet biraz
Anladim, teşekkür ederim abi bilgilerin için.
Rica ederim kardesim hakkini sonuna kadar savun
Hukuk mu var la ülkede napcan hukugu
Yaşadığım durum için yorumun ne?
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!