Hukuktan anlayanlar acilen bakabilir mi?

Bir firmadan toplu ürün siparişi verdik. Tüm parayi ödedik, dekont bizde. Ürünün belli bir miktarını göndermediler, kargoda sorun oldu vb diyip ürünün kendilerine geri geldiğini söylediler. Tabi 5 aydır ürünü yollamadilar. Para iadesi istedik ama WhatsApptan iletişim kurduğumuz numaradan haftalarca cevap vermediler. Verdikleri zaman da bir iki satır bahane uydurup cevap vermemeye basladilar yine. Siparisleri veren annem. Kendisi Hacca gittigi için para iadesi işini halletmemi rica etti. Firma sahibiyle telefonla konuştum, sipariş veren kisinin oğluyum diyip tanıttım kendimi. 'Kargo iade yapacak', 'Bizim muhasebe seni arayacak, aramazsa bana yaz.' dedi adam. Sonra da anneme 'Oglunuzla konustuk, iade yapılacak' demiş. Ve tabi yine WhatsApp iletisim numarasini kapatti, günlerce cevap vermedi. Onlara ibanimi attim. ' Bu ibana para iadesi olmazsa şikayet edeceğim.' dedim. ' Para iadesi yapildi, kontrol edin' dediler ama hesabıma para iadesi olmadi. Dekont atacağız diyip atmadilar. Sonra yine kapattilar, cevap vermediler. Tuketici haklarina şikayet ettim ve şikayet vara yazdim. Ss alip firmaya gonderdim. Aksam WhatsApp hatlarından biri kendini firmanın avukatı olarak tanitti, dava acacaklarini soyledi. Yalnızca parayi gönderen hesaba iade yapabiliriz dediler, kiz kardesim göndermişti parayi. Onun hesabina baktik, iade yok. Sonra firma sahibine yazdim. Bana PDF yolladi, şikayet dilekçesi yazmislar. Dilekcede benim için ' Kendini tanitmadan para iadesi isteme', 'tehdit, hakaret' vb suclarindan ceza istemişler. Oysaki telefon konusmasinda kendimi tanitmistim, adam da iade yapacaz demişti. Yani benim, siparis veren kadinin oglu olduğumu kabul etti konuşmada. Ayrıca dilekceye ' Kendinin kim oldugunu onaylatmak istedik ama israrla parayi istedi' demisler, kendimi tanittim zaten sesli konusurken. Annem firma sahibine ' Sonu. İle biten numara benim oglum, iade işini ondan halletmesini rica ettim' dese bu maddeyi taca atabilir miyiz? Genel olarak dava edebileceklerini düşünmüyorum ama içim huzursuz oldu, maddi gücümüz zayif, para cezasi alip aileme yük olmak istemem. Fikir verir misin?

Hukuktan anlayanlar acilen bakabilir mi?