İçin temiz olmadıktan sonra
Hacı hoca olmuşsun, kaç para!
Hırka, tespih, post, seccade güzel;
Ama Mevla kanar mı bunlara?'Var mı dünyada günah işlemeyen söyle:
Yaşanır mı hiç günah işlemeden söyle;
Bana kötü deyip kötülük edeceksen,
Yüce Tanrı, ne farkın kalır benden, söyle.'Beni özene bezene yaratan kim? Sen!
Ne yapacağımı da görmüşsün önceden.
Demek günah işleten de sensin bana:
Öyleyse nedir o cennet cehennem?' ~ömer hayyam~
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
insan oğlu her daim aynı idi vede dahada kötüye gidicek..
canımı sıkan
şu mısralar
Ne yapacağımı da görmüşsün önceden.
Demek günah işleten de sensin bana:
Öyleyse nedir o cennet cehennem?
kimsede soramadımı her şey senin elinde diye özgür iraden var diye
Allah şeytanın cinlerin ve bizim cüzi irademizi ne şekilde kullanacağımızı, ne yapacağımızı, cennete ya da cehenneme gideceğimizi bizi yaratmadan evvel bile bildiği halde bizi neden yaratıp imtihan ediyor yani şöyle örnek vereyim şimdi elinde zamanda yolculuk edebilme şansın var. 2 tane robot yapıp bunları sınava sokuyorsun. bütün emirlerini yerine getiren robot kalacak, hatalı olan (günahkar) robotu parçalayacaksın. daha robotları yaparken 2 saat sonraya gidip sonucu görebilirsin. bu durumda iki saat önceye gidip zaten hatalı çalışacağını bildiğin robotu sırf parçalamak için yapar mısın? Hadi robotların karar mekanizması yok diyelim bahsedilen tanrı -ki zamanda yolculuk için herhangi bir araca ihtiyacı yok, evrenlere hükmedecek kadar güçlü- o ruh daha yaratılırken zamanda 70 yıl sonrasına bakıp o ruhun kendi iradesi ile verdiği bütün kararların sonucunu görüp neden sonsuz cehennemde yakmak için yaratmak konusunda bu kadar ısrarcı? Demek istemiş kanka
çok yanlış düşünüyorsun.. .. robot örneğinde epeyce saçma oldu insanlar kendisi iyi veya kötü olabilir kendi seçenekleri.. senin elinde olan bir şey iset kalkarsın ister koşarsın.. senin iraden bu. cennete girmekte ceheneme girmekte sana bağlı.. Doğayı evreni bir düzen içinde yaratmış.. ben bir örnek veriyim. bu gün Galatasaray Sivas maçı vardı herkes galatasarayın kazanacağını biliyordu ama nasıl kazanacağı Galatasaraya bağlıydı...
Sorun şu güzel abicim sadece robotu örnek vermedim insanıda örnek verdim sonlarda velev ki beni yaratmadan evvel bile görüyor değil mi allah ne yapacağımı madem biliyor niye yaratıyor ve benim iradem onun kesin bildiği akibetimi değiştirmeyecekse niye yaratıyor biraz derin düşünelim lütfen artık
görmüyor değil biliyor.. arada fark var tüm evreni milyarlaca gezeni heryeyi bilen O'dur.. herkes bir amaç doğrultusunda hayatta olur.. herkesin bir amacı ve yolu vardır.. denge budur.. karanlıktan aydınlık aydınlıktan karanlık doğar.. her şey bizim elimizde.. kısaca insan oğlunun idrak edemediği şeyleri şeytan fısıldıyor bu kadar basit.. ..
senin bakış açın şu madem cehenneme giricez niye yaratıyorsun
halen anlamadıysan bir örnek daha vereyim.. misal okuldayız çalışkanlar belli tembeller belli.. ben bunların hangisini geçiceğini biliyorum.. hangisinn kalacağınıda.. tutupta direk okul bitmeden sen kal sen geç dersem olur mu
Allah insanları tek bir şey iiçin yaratmıştır..
“Ben insanları ve cinleri ancak bana kulluk etsinler, diye yarattım.”
Bravo müthiş boş yaptın 2 kat daha ateist oldum kardeşim teşekkürler 👏👏👏
senin neye inandığınla ilgilenmiyorum.. doğruları söylememe rağmen işine gelmiyor.. çünkü yalanlar sana daha hoş geliyor.. merak etme.. ölüm geldiğine Allah'tan başka sığınacak kimsen olmayacak
Olm ben enayi miydim var olan bir şeye yok diyim ben istemez miyim ibadet edip cennete nail olayım yahu tenkitiniz bile mal ya
sende bir A DİYORSUN BİR b diyorsun .. kullanıcı adına bak lafa bak neyse eşeğe altın semer taksanda eşek eşektir..
Başta iyiydi sonda mahvetti
Allah şeytanın cinlerin ve bizim cüzi irademizi ne şekilde kullanacağımızı, ne yapacağımızı, cennete ya da cehenneme gideceğimizi bizi yaratmadan evvel bile bildiği halde bizi neden yaratıp imtihan ediyor yani şöyle örnek vereyim şimdi elinde zamanda yolculuk edebilme şansın var. 2 tane robot yapıp bunları sınava sokuyorsun. bütün emirlerini yerine getiren robot kalacak, hatalı olan (günahkar) robotu parçalayacaksın. daha robotları yaparken 2 saat sonraya gidip sonucu görebilirsin. bu durumda iki saat önceye gidip zaten hatalı çalışacağını bildiğin robotu sırf parçalamak için yapar mısın? Hadi robotların karar mekanizması yok diyelim bahsedilen tanrı -ki zamanda yolculuk için herhangi bir araca ihtiyacı yok, evrenlere hükmedecek kadar güçlü- o ruh daha yaratılırken zamanda 70 yıl sonrasına bakıp o ruhun kendi iradesi ile verdiği bütün kararların sonucunu görüp neden sonsuz cehennemde yakmak için yaratmak konusunda bu kadar ısrarcı? Demek istemiş
1 Allah kıyamete kadar mühlet verdi
2 o bildiği için cehenneme gitmiyorsun
3 senin cehenneme gideceğini o önceden görüyor yani sen istersen cennete de gidebilirdin o zaman o öyle görürdü geleceğini
4 müdahale etmeyecek çünkü kanunlarını vermiş
5 bu kıyamet muhletine kadar o kanunlar çerçevesinde yaşamak zorundayız
6 zaten kanunlarına uyarsa (tüm insanlık) Allah'tan müdahale beklemeye lüzum kalmaz çünkü onun bize sunduğu kanunlar kusursuzdur
3 beni yaratmadan evvel bile görüyor madem biliyor niye yaratıyor ve benim iradem onun kesin bildiği akibetimi değiştirmeyecekse niye yaratıyor biraz derin düşünelim lütfen artık :(
O herşeyi yarattı zaman biziz onun olduğu yerde zaman yok zamanı yaratan da o zaten
Tamam ama sonuçta biliyor ablacım lütfen bu kadar basit düşünmekten vazgeçin :( gaybı biliyor geleceği biliyor kimin ne halt olduğunu biliyor ablam
Biliyor zaten onun işi bilmek sen bu yoldan döneceksen o onu da biliyor
Biliyorda niye yaratıyor sonsuz cehennemde yakmak için mi mesela hadi benide geç lan papaz olacağını bildiğin şeytanı niye yaratıyon adam arıza abi sıkıntı çıkaracaktı hiç yaratmasaydın olmaz mıydı? Demezler mi adama
Allah mesleklere şöyle dedi; ben sizin bilmediklerinizi bilirim
Meleklere*
Yahu banane kardeşim meleklerden keleklerde madem kötü olacağımı biliyor niye yaratıyor madem sonucu biliyor niye imtihan ediyor
Bana neyle olmuyor işte o zaman bildiğin gibi yaşa
Tamam sende o vakit biraz düşün tanrının yerine koyup kendini bi empati yap zaten kurandada 2. Sınıfsınız nisa 34 ve türevlerini bi oku
@Akpliateist all... YOK.
Hayır
Eşi dostu verdik birer birer toprağa;
Kiminden bir taş bile kalmadı ortada.
Sen, yorgun katır, hala bu kalleş çöldesin;
Sırtında bunca yük, yürü bakalım hala.
Dert içinde sevinci bul da yaşa;
Haksız düzende haklı ol da yaşa;
Sonu nasıl olsa yokluk dünyanın,
Varından yoğundan kurtul da yaşa.