Ne dusunuyorsunuz? Neden onyargilisiniz? Diger ulkelerde yani avrupa ulkelerinde herkes cok serbest kimse kimseye karismiyor. Ama burada hala onyargilar var ben onyargilara soruyorum neden boylesiniz cok merak ediyorum.(Sadece sebebini yazin konu sapmasin.)
Cevabın nedir?
Diğer konusunda 1,3b cevap paylaştı. Türbanlilar ön yargisiz mi? Türbanlilar da ön yargili ve acimasizlar o yüzden ön yargiyi kendilerine cekiyorlar... Onlar da aciklara ön yargili, hepsi degil ama bazilari cok fena beyaz pantolon altina bordo dantelli tanga giyip onu arkadan göstermek güzel sorsan basi aciktan daha iyidir... Benim kardesim nisanli ve karisi suratini yanaklarina kadar kapatiyor... Ama bakire degil bakireligini kardesime veridgi icin ailesi vermek zorunda kaldi.. Bunu bir basi acik yapinca yer yerinden oynatliyor... Peki Nazilli de gerceklesen bir olaydan haberin var mi? Belediye Baskani hayat kadinlarinin calismasini yasaklar ve onlari dogru yolaa saptirmak ister... Hayat kadinlari careyi sence nerde bulmuslardir? Türbanin altina saklanmakta simdi o hayat kadinlari islerini hala yapiyor... Amaa belli bir kesim onlarin Türban taktiklari icin tövbe ettiklerini saniyorlar... Türbanli olupta gerektigi gibi kapanan cok az insan var... Bazi aciklardan daha fazla dikkat cekiyor... Bütün meseele sanki kil... Önemli olan niyettir kalptir... Kalpte ki niyet iyi güzel olmadiktan sonra kadinin gözlerini de kapasan aciktaa olsa insan yapacagini yine her sekil yapar... Bir aksam karaliginda 23 yasinda ki genc erkegi takip eden pesinden giden Türbanliya denk gelen arkadasimdaa var.
24 Yorumla- +1 yıl
Bu arada belirtmemisim ben Türbanlilara ön yargili felan degilim beni kimsenin ne giydigi ne taktigi ilgilendirmiyor... Sadece hakkini vererek tasiyan cok az ve onlar aciklara karsi daha ön yargililar ve cevremde ki türbanli arkadaslarim art niyetleri ve fsatliklari yaptiklarindan dolayi akpli ve türbanlilara karsi heep 2-3 defa düsünürüm... Cünkü neyin arkasina saklandiklari amaclari belli degil her neyse.. :))
- +1 yıl
Tebrikler 👍👌
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)+1 yılönce sorunu cevaplıyayim kapalılara karşı önyargılı değilim aksine herkesin kendi fikri seçimi var kimse kimseye karışamaz. şimdi bişey anlatmak istiyorum bir arkadaşım var benim yaşımda. kapalı tabi. bende senin gibi olmak isterdim dedi bir gün. ben şaşırdım anlamadım ne konuda dedim. senin gibi her istediğimi giyebilmek isterdim dedi. bende sen kendi isteğinle kapalı değil misin dedim hayır ailem kapalı olduğu için bana sormadılar bile dedi. çok acıdım kıza ya. sonra arkadaşı teselli ettim. ama o iyice hırslanmış. ne dedi biliyor musunuz. mesleğimi elime alınca aileme muhtaç olmayınca ilk işim açılmak olucak dedi. şok oldum iyice. bence herkes kendi istediği gibi giyinebilmeli
10 Yorumla
- Diğer konusunda 700 cevap paylaştı.
+1 yılKapalılığa değil bunu amacından saptıran farzı tarz haline getirenlere karşıyım. Kızmeslek lisesi mezun ne kadar yollu arkadaş varsa okul bitince kapanıp evlenme peşinde erkeklere şirin görünme çaasında oldular, gülhane parkı türbanlı sevişme bölgesine döndü. Dar kot toppuklu iç gösteren body ve olabildiğince dar kıyafetin üstüne türban takan suratta tonla boyayla dolaşan kızlara tepkim. Gerçekten bunu dini bir gereklilik olarak kabul eden amacının ewrkekleri tahrik etmek değil teşvik ve tahriki önlemek olan hanımefendilere karşı durmak ne demek en temelde hayranlık duyuyorum. Ama bir kesim var ki saydığım öylesine fettan öylesine tehlikeliler ki hem dine hem topluma zararlı hemde gerçekten kapanan hanımefendilerin suistimal edilmelerine sebeptirler. Bugün türbanlıları yargılarken bu kötüleme içine herkesin dahil edilmesi ve gerçekten kapanan hanımefendilerin en temel sorunsalı budur.
30 Yorumla
bence ön yargının sebebi kıskançlık. Tesettürlü insan genelde daha iffetli olduğundan zannediyorum o önyargılılar da iffetlerini koruyamamış olduklarından o insanları çekemiyor ve çamur at izi kalsın mantığıyla hareket ediyor.
Ama büyük şaire kulak vermek en iyisi.
Bacımın örtüsü batmakta kafirin gözüne.
Acırım tükürüğe Billahi tükürsem yüzüne.
Kim Demiş Avrupa İnsanı Medeni?
Ne Edep Var Ne Hayâ Çırılçıplak Bedeni !
Eğer Medeniyet Açıp Saçmaksa Bedeni;
Desenize Hayvanlar Bizden Daha Medeni !
M. Âkif Ersoy77 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
47
Cevap
104Cevap
Başımdakine sofrabezi diyen oldu. Kafandaki b... diyenler oldu. Çünkü insan değiller onlar hayvan bile olamaz hayvanlara hakaret olur. Kapalılık cahillik bazılarına göre. O zaman ben cahilim. Bunlar bölücü insanlar. Kapalıları dışlamak istiyorlar. Ama artık üllkemizde insanlar lafta değil gerçekte özgür. İktidar sağolsun. Sınavlarda okullarda başındakini zorla alan yok. Özgürlükmüş. l*n ne özgürlüğü dinine bağlı olanlar bir çok kişi tarafından küçük görüldü hep. Hala var öyleleri. Amaç bölücülük. Amaç ayrım. Amaç kötülük. Amaç saygısızlık. Nedeni hazmedememe kimseye saygıları yok onların ondan
48 Yorumla- +1 yıl
Bencede cok dogru yazmissin...
Ben kendim bir kapali olarak cok hak verdim kanka ;) - +1 yıl
Simdide ayni ayrimi boluculugu kapali olanlar ve iktidar yapiyor ne fark etti
- +1 yıl
@TabaktakiSonKurabiye. Kim ayrım yapmış. Allah aşkına be. Yuh be. Ya üye olduğumdan beri kapalıyım diye az hakarete uğramadım bir çok kişi aşağılandı. Ama burada açıkları dışlamak hakaret etmek yok. Tabikide olmıycak bende asla ayrım yapmam. Ne demek yapmak. Hiç bir kapalı ve iktidar ayrım yapmıyo. İnsan yerine koyulduk ya size ayrım geliyo. l*n yazık ya görünen köy klavuz istemez. Allah çarpar ya
- +1 yıl
Allahin kimi carpicagi tartisilir burada olanlari anlatmicam korlere
+1 yılönyargılı kesinlikle değilim ama önyargının nedenini bende düşünmüştüm bir ara. bence televizyon-sinema ve dini bilgi zayıflığı insanların bakış açısını belirliyor. televizyon-sinema dedim çünkü bugün tvye baktığınızda dizi film reklam herhangi bir programda başörtülü bayan görmek çok nadir. bazen başörtülü bayanlar görüyoruz ama rolleri köylü, fakir ya da yaşlı bayanlar olarak gösteriliyor insanlara. bu da ister istemez bilinç altında sanki kötü birşeymiş gibi algılanıyor. küçük kız çocuklarına dikkat ediyorum açık saçlı kızlara hayranlıkla bakarken kapalı kızları görmiyorlar bile.. gidişat ne yazık ki kötü. birde demişsiniz ki diğere ülkelerde Avrupa ülkelerinde serbest vs vs bu konuda da yanlışsınız çünkü niyeyse Avrupa ülkelerinde ne yazık ki Müslümanlar terörist olarak görünüyor bilmiyorsunuz sanırım :/ :/
20 Yorumla
+1 yılNinja gibi giyinen sadece gözleri açıktaki kara çarşaflı kadınlara karşı önyargılıyım. Başörtüsü takıp daracık kotlar giyip tüm vücut ayrıntılarını ifşa edenlere karşı önyargılıyım. Önyargım ise tamamen cehalet, başka bir şey değil. Diğer kapalı olanlara da karşı temkinli yaklaşırım. Annem de dahil benim aksime inanıp başörtüsü takan insanlar mevcut çevremde. İnanmayan biri ile inanan birinin bakış açıları çok farklı oluyor. Başta annem olmak üzere -kapalı olsun olmasın- tüm akrabalarımı çok severim, ama sözkonusu akıl danışmak olsa hiçbirine fikir danışmam, zira hiçbiri benden daha önde değil. Buram buram gerikafalı şeyler akıyor ağızlarından.
Yalnız bu önyargı olayı sadece Türkiye'de yok. Tüm dünyada var. Avrupa'da da, kiminin taptığı özgürlükler ülkesi Amerika'da da. Amerika'da Müslümanlar sevilmiyorlar bile.10 YorumlaÖn yargı olduğunu düşünmüyorum. Yaşadığım olaylardan zihnimde ister istemez bir profil oluşuyor ama. Başı kapalı sevgilim de oldu. Kendi inançlarını kendilerine saklamadıklarını gördüm. Başı açık olan arkadaşlara kendi düşüncelerini empoze etmeye çalışıyorlar. Ahlaki açıdan daha üstün olduklarını düşünenler var ki tecrübelerim tam aksini işaret ediyor. Benim için 2 tip insan vardır o da "iyi" ve "kötü" insan. Dine bakış açımla örtüşmese bile başı kapalı insanlara saygı duyarım. Çok samimi arkadaşlarım var. Onlar da bana karşı saygılılar.
Şu bir gerçek ki dini inançlarını sosyal yaşantısına yansıtmayan insanlar diğer inanışlara karşı daha hoşgörülüler. Başı kapalı veya kendilerini dindar olarak tanımlayan insanlar sanki doğru olan kendi yaptıkları ve geri kalan herkes bir yanlışın içindeymiş gibi düşünerek insanlara müdahale ettikleri için bu tip insanları sevmiyorum. Bu tip insanlar da genellikle başı kapalı olanlar ve yobaz olarak tabir edilen kitleden çıkmakta00 Yorumla
+1 yıloncelikle turban olayinin arap geneliklerimi yoka kuranin emrimi konusunu geciyorum... niye karsiyim turkiyede karsi degilim ama onyargiliyim cunku kapalici toplum ozellikle islam ve seriat bir ulkeyi donusturmeye cok musaittir onumuzde iran ornegi var tamam bende isterim herkes istedigi gibi yasasin ama oyle olmuyor sen fatih de mini etekle gezebilirmisin? ya da muhafazakar bir yere gidebilirimisin hayir ! bu ozgurluk bunlara cok verilirse hep daha fazlasini isterler sonra nomral insanlari otekilestirip degistirimeye ve fislemeye baslarlar bunun orneklerini cok gorduk
00 Yorumla
+1 yılDinle alakası olmayanlar, sadece Elhamdülillah Müslümanım deyip daha Elhamdüllillah'ın anlamını bilmeyen zihniyetler evet size karşı ön yargılı.
Solcu kesim'e dinsiz muamelesi yapınca ağızlarına geleni sayarlar ama din ile ilgili olumlu bir olay olunca kıyameti koparırlar. Solcu ne alaka demeyin, bu ön yargı zihniyetnin Türkiye de ki elebaşları onlar. Sağcı değilim, siyasetle alakam yok ama durum bu.20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBu ayrımı yapan genelde Aleviler. Kendileri baş örtüsü vs kolay kolay takmazlar. Chp nin içine yuva yapmış ve Atatürk ü kullanarak siyasete girmişler. Bizde de "Atatürkün Askerleriyiz" diye dolaşan zombiler hariç kimse itibar etmiyor. Aynı şekilde ordunun içine girerek ailesi başörtülü olan insanları almadılar ve bu zamana kadar darbe üstüne darbe yaptılar. Kamu kurumlarını zapteddiler. Şimdi de Tayyip bunları tek tek tasviye edince veya başörtüsü yasağını kaldırınca güç ellerinden gitti. Onun için şimdi zırlıyorlar.
02 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılYav he he. Namaz Emevilerin uydurmasıdır, Kuranı Emeviler değiştirdi diyen adamlar mı Müslüman oluyor. Durmak yok acem yalanlarına inanmaya devam. Siz merak etmeyin biz kimin ne olduğunu iyi biliyoruz.
Ben genel olarak onyargili degilim. Sonucta onlar da insan. Ama bazen kizdigim seyler oluyor. Kapalilar ama kotun uzerine esarp takip oyle geziyorlar. Biz aciklardan daha cok dikkat cekiyorlar. ya da asiri makyaj yapiyorlar. Bari kapaninca bunlari yapmasinlar. Digerlerine zarar getiren on yargiya sebep oluyorlar
00 Yorumla
+1 yılDeğilim çünkü onlar da insan, onlar da kadın. Onların da sevdikleri şeyler var cidden ne pislik insanlarız. Olduğu gibi kabul ederim ben onları. Dürüst olan herkes, diniyle, örtüsüyle, çıplaklığıyla ya da fahişeliğiyle (Meslek olarak yapmak olarak zorunda kalanlarından) başımın üstünde daima yerleri var. Herkesi d eöyle olmalı. Kadının kıymetini bilin, bir adam eğer adamsa kadının sayesindedir!
00 Yorumla
+1 yıltesettür takıp bin kat badana ile suratında başkalaşım yaratana, başını kapatıp beyaz ve/ya incecik dar pantolonlar/elbiseler giyip vücut hatlarını belli edenlere, kendi kapalı ama gözleri fel fecir okuyanlara karşı önyargılıyım evet. bu ne perhiz bu ne lahana turşusu efenim. ha bide bunların parklarda filan öpüşen üst modelleri var onlara yorum bile yapamıorum artık
02 Yorumla- +1 yıl
bunları yapanlara karşı önyargılıyım dedim, kalanlar için bir yorum yaptığımı hatırlamıyorum ben de zaten
+1 yılevet çok aşırı kaçanlar var el sıkışırken elini uzatmayanlar var herşeyi ayıp cinsellik olarak görebiliyorlar merak etmeyin elinizi sıkınca zevke gelmiyoruz ama normal aşırıya kaçmayan kapalılar hakkında ön yargım yok herkes istediği gibi giyinebilir ve herkes istediğine inanabilir
00 Yorumla
+1 yılinsan insandır diyicem ama kapalıların çoğu akpli ve akpli insanlara karşı genel bir önyargım var nedeni bu. bide 4-5 tane türbanlı arkadaşım oldu 4ü cinsel yönden her boku yemesede öpüşmüş hatta yatmış insanlardı. o 4 taneyi görünce hepsi böyle galiba bunların dedim bidaha türbanlıların yüzüne bile bakmamaya özen gösteriyorum
76 Yorumla
Soran+1 yılDemekki sende oyle bir insansin sana oyle denk gelmis. Ayrica sana denk geldigibicin herkesi genelleyemezsin sizin alginiz kapaniyo boyle seyler olunca.
- +1 yıl
Ahaha zaten senın 4-5 Tane turbanlı arkadasından başka turbanlı yok onlar öyle yaptıgı ıcın butun turbanlılar öyle yaptı öylemı? AKP 'nin yaptıgı olumlu yararları davranısları hıc bır partı yapamadı Allah sizi Bildiği Gibi yapsın..
- +1 yıl
Siyasi kimliği, dini ne olduğu önemli değil insan olsun canımı yesin..!
- +1 yıl
Genelleme yapman kötü olmuş. Böyle bir acıdan bakman cok sacma. Tanıdğın 4-5 türbanlîyı tesettürlülerle karıstırma. Senin tanidiklarin gibler iher haltı yiyip basina da öylece türban almaya devam etikce böyle olacak. Bilincini kavramak önemli olan..
- Diğer konusunda 511 cevap paylaştı.
+1 yılBen dindar bir insanım. Ama yüzünde bir kilo makyaj lı ve tesettürlü ise bir bayan inanılmaz sinirleniyorum Allah ın emirleriyle dalga geçiyormuş gibi geliyor bana. Burdada bazı lavuklar yorumlarda türbanlılar şöyle böyle muhabetti yapmış ayrıca onlara sövdüm haberleri olsun. Kaşarlığın kapalısı açığı olmaz
10 Yorumla
+1 yılTabi ki önyargılı değilm aksine takdir ediyorum ama şunu da belirtmeden gecemicem kapalı hanımlar kendilerine bir tık fazla dikkat etmeli çünkü onlar islam dinini bizden biraz fazla ve fiilen temsil ediyorlar burde lutfen bırakın artık şu avrupa hayranlığıni avrupada, abd de bırak kapalilari Müslümanım, Türküm dediğin zaman bileasaglayici gözle bakıyorlar.
00 YorumlaSizin önyargi dediginiz seylerin hepsi gercek.
- Kapalilarin cogu cahildir.
- Kapalilarin cogu cirkindir ve zaten bu nedenle kapaniyor.
- Kapalilarin cogu kiskancliktan, güzel kizlarin kapanmasini istiyorki rekabetlik duygusu ortadan kalksin.
Geneli böyle ve hayir bunlar önyargi falan degil basbaya gercek.011 Yorumla- +1 yıl
@Mybreath
@fbfbffb
@Mimic
@Nehir61
@bidüşün
Ne oldu? Gercekler aci verici degil mi? Hayir Cogu Dini icin kapanmiyor, cogu kompleksli ve cirkin oldugunu düsündügü icin kapaniyor. Kafamda Gözler var sokakta görüyorum onlar Cirkin mi güzel mi diye ve cogu cirkin. Cahil oranida onlarin arasinda daha yaygin.
Merak etmeyin ben Ateistim. Tevbeyi kendiniz edin. Aklimda gayet iyi calisiyor, sizin gibi sadece gercekleri inkar etmiyorum.
+1 yılBizim insanımız hep önyargılı. açığı kapalısına kapalısı açığına. erkeği kadınına kadını erkeğine. insanları etiketlemeye meraklıyız
61 YorumlaÖyle kapalilar var ki bir ton makyajlı, dar kiyafetli, giydigi bluzdan sütyeni görünen, namaz kılmayan, sevgilisiyle orda burada öpüşen. Elbette böyle olmayan türbanlılar da vardır ama ben pek göremiyorum açıkçası. Edebinle kapanmadiktan sonra kimse bana türbanliları savunmasın
10 YorumlaTürbanla ilgili sormuşsun sadece onun üzerinden kendi önyargımı yazıcam. Etrafımda okadar çok türbanlı görüyorum ki kızın başı kapalı altında kot var, tutmuş sevgilisinin elini yolun ortasında sarılıyo ve çoğu namaz kılmıyo ya da kuranın k'si hakkında bilgileri yok yüzde biton makyaj vs bunları gördükce ben her gördüğüm kapalı genç insana yalandan kapanıyo gözüyle bakıyorum. en basiti aile baskısından kapananlar. Ama toplum anlamıyo başı kapatmakla dindar müslüman iman sahibi olunmuyo
22 YorumlaKapalı olması insan olmadıgı anlamına gelmiyo... aksini dusunen cok vardı bir zamanlar bu ulkede... askere yemin toreninde oglunun yanına gidemeyen kapalılar oldu... madem ön yargılısınız kapalılardan vergi almayın askere gelmesin cocukları... bakın o zaman bu ön yargılılar bile nasıl kapatıyo başını... hazmedmeyi ogrenmeli herkes başı açık ya da kapalı bu onjn kendi ideolojisi ve kararı... ben acıga da kapalıyada karsı ön yargılı olanlar ön yargılıyım... sanal katliam ve türleriiiine...
21 Yorumla- Diğer konusunda 12,8b cevap paylaştı.
+1 yılTesettürlü olmak onlara göre çağ dışılık mış açılıp oranı buranı göstermek mi MEDENİYETLİK? (burada orasını burasını açanlaragönderme yapmıyorum herkes özgürdür nasıl giyinirse giyinir @soran arkadaşın dediği gibi açık kişilere nasıl normal bakılıyosa Tesettürlü olanlarda normal karşılanmalıdır NOKTA)
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılasla önyargılı değilim.. ciddi şekilde kapalıları lekeleyen kaşarlara ön yargılıyım.. en yakın arkadaşım kapalı. ve o kadar dini ile bütün ki. her konuda çok dikkat eden birisi. kapanıcaksa tam kapanmalı sonuçta. her açıdan kapamalı nefsini vs. tabii kadıköy de resmen dizinde kot etek giymiş başı kapalı kadın görmedim değil. onlara aşırı lanet..
00 YorumlaDiğer konusunda 481 cevap paylaştı. baş örtülü baş-ı örtülü vardır. alkislarlayasiyorum.com/.../new-yorkta-5-saat-tesetturle-gezme-deneyi
10 Yorumla
+1 yılevet tarza göre kapalı olanlara karşı çok önyargılıyım. ama farza göre kapalı olanların başımın üstünde yerim var her şey isteyebilirler her şeyi yapmaya razıyım. ama güzel olacam diye tarz yapmaya kalkanlara göre ççççççoooooookkkkkkkk önyargılıyımdır.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılOn yargılı değilim açıklar neden açık giyiniyorsa bu onlara haksa kapalınında giyimi haktır kimse g. tunu başını sallamasın on yargılı olanlar insan değildir hayvan bile değildir beyni olmayanın on yargısı olur başkada birşeyi olmaz yorumlara bakarsan ne kadar cahil insanlar dolu olduğunu şu memlekette görebilirsin avrupalaşmış zihniyetmiş adamların çalışkanlığını zekiliğini almazlar kotu ne kadar huyları varsa alıp batılılık derler beyin yoksunu olanlar
00 YorumlaKapalilara karsi onyargiliyim cunku etrafimda pek kapali insan yok. Ama yaptığım yanlış isteyen istedigini giyer ya da hic bisey giymez ozgurluk diye bisey var. Ama kapali olanlarda acik olanlari eleştiriyor bu yuzden onyargi ister istemez olusuyor. Kimse kimsenin ozgurlugune karismazsa daha guzel bir dunya olabilir. Ne başörtüsune karsiyim ne mini etege.
00 Yorumla
+1 yılÖNYARGILI DEĞİLİM AMA KAPALI ADAM GİBİ KAPANSIN.. BU DEMEK DEĞİLKİ ÇARŞAFA GİRSİNLER.. AMA LÜTFEN TAYT GİYEREK BAŞINIZI KAPATMAYIN DARACIK KOT PANTOLONU GİYEREK KAPATMAYIN İNSANLAR SİZİN SACINIZDAN DEĞİL VUCUT HATLARINIZDA TAHRİK OLABİLİR.. VE LÜTFEN TÜRBANLILAR SİGARA KULLANMASIN LAR
00 Yorumla
+1 yılO diger ulkelerde kapalilar kimseye karisamiyoda ondan. burada herkes kapan da kapan ceheneme gitcen kapan. dan baska laf bilmio. Gelde onyargili olmasinlar. Benim sevgilim kapali ona bile kapaniosan tam kapan pardesusuz dolasma demisler. Yobaz insanlar yurtdisinda yasayamazlar ondan burada onyargi olusuo insanlarda
03 Yorumla- +1 yıl
Yobazlik insanlarin hayatlarina yasayislarina karismaktir
+1 yılMemleket olarak kapalı zihniyetler yüzünden çok çekmiş bir halk. kapalı insanlara karşıda aşırı önyargılı oluyor.(malum Osmanlı sultanlarının ve geri kafalılıkları ve gerici zihniyet yüzünden Balkan harbi, Trablusgarp, Çanakkale,1. dünya savaşı esnasında milyonlarca vatandaşı kaybettik)
03 Yorumla- +1 yıl
Savaş tarihini bilmiyorsunu ama hakaret edebiliyorsunuz... Sarıkamışta 90.000 şehit kimin emriyle vefat etti? Kurtuluş savaşında yunanlılarla savaşanlar kafirdir fetvalarını hangi Şeyhul İslam verdi? İstanbulu ingilizelere kim verdi? İngiliz muhipleri cemiyetinde kimler vardı? Ayrıca kapalı zihniyetten bahsettik kapalı insanlardan değil... Önyargının kaynağını konuştuk benim öyle düşündüğümü değil.(matbağayı bile 200 yıl sonra getirmiş insanların ilericiliğini savunacak değilsiniz ya )
İster kapalı olsun ister çıplak gezsin kimseye karışmam ön yargımda yoktur ancak bazı kapalılar var selam veriyorsun sanki gel bu aksam altıma yat demiş gibi tepki alıyorsun
00 Yorumla- Diğer konusunda 2,6b cevap paylaştı.
+1 yılİşte demek istediğimde bu. Sırf bana ön yargılı davrandıar diye sapık damgası yemiştim. O zamandan beri ön yargılardan nefret ederim. Onların adamlığı o kadarmış demekki..
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılOnyargili degilim de onlar da kendilerini melek aciklari gunahkar olarak gormesinler. Sizin icin demiyorum. Bazilari boyle dusunuyor. Birde cogu kapanmayi bilmiyor. Makyaj, topuklu ayakkabi, goz kalemi, dar pantolon. Kimse sactan tahrik olmuyor ki dar ve acik giyilince tahrik oluyor erkekler. Neden kapandigini bilmeyenler cok... Bilincli kapaliligi savunuyorum.
00 Yorumla
+1 yılön yargılı değilim esas tiksindiğimiz olay bir kapalının kendisine hiç yakışmayacak hareketlerde bulunması.
30 Yorumlaön yargımı kapanıyorsun sonra onca sana eş düşen erkeğin içine giriyorsun konuşuyorsun parfüm sıkıp süsleniyorsun ve o kapandığın şey sadece siyasi çıkar amacı taşıyor
00 Yorumla
+1 yılBence onyargili olmanin nedeni tesetturun yuz karasi olanlar yuzundendir. tesetturu sadece basi kapatmak manasiyla ortunmuslerse vay o kisilerin haline yurtdisinda gercekten herkes kendi halinde turkiyede malesef icler acisi
00 Yorumlabir de Kur'anda Yok diyenler var ya Cidden Gülüyom onalra ben..
Sorsam Elif den sonra Be nin geldiğini bilmez... Alim kesiliyorlar...52 Yorumla- +1 yıl
Evet ahzap54 ey peygamber karilarina kizlarina soyle disari cikarken cilbap (ferace) lerini uzerlerine gecirsinler...
Gizli Üye(25-29)+1 yılSen aciklara önyargılı mısın? Çünkü cevabım kişiden kişiye değişiyor. Zaten ülkenin üçte ikisini kapliyorsunuz gayet rahatsiniz bir sorun yok önyargı neden olsun? Ama açıklar orospudur diye bir önyargı var sizin icinize
00 Yorumla
+1 yılBen para için kapandım diyen insanı gördükten sonra ve bir ayette kafası deve hörgücüne benzeyenler türeyecek onları lanetleyin diye bir söz geçtiğini gördükten sonra hiç birine inanmıyorum tiksiniyorum hatta
00 Yorumla- Diğer konusunda 457 cevap paylaştı.
+1 yılÖnyargill degillimdir.. Ama dar giyen, kisa giyen, makyaj yapan, cicekli, dikkat cekici renkli giyen türbanli bayanlari KINIYORUM
O türbani takmadan önce arastirin adabiylan taksinlar ya da hic takmasinlar00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılbu ülkede fes yasak şapka serbest genel olarak ikiside başlık yani isteyen fes taksın ne zararı var işte fes'e karşı olanlar kapalılara ön yargılı olanlardır sözde anayasanın 25. ve 26. maddelerinde herkes dilediği gibi yaşar her birey özgürdür maddesi var.
00 YorumlaÖn yargılı değilim, keşke müslümanım diyen bayanların hepsi Allah'ın farzı diyerek kapansa, kulların zorlamasıyla kapananları görüyoruz,"giyinik çıplaklar"diye tabir edilen cinsten.
10 Yorumla
+1 yılEsas ön yargılı olan onlar solculara dinsiz azıcık açık giyen bayana or... yaftası yapıştıranlarda onlar sadece onlar müslüman gerisi değil onlara göre Sence şu an sorarım ön yargı kimde
10 Yorumla
+1 yılNamussuzluk konusunda açıkları geçtiler. Çoğu ne için kapandığını bile bilmiyor. Daracık elbise giyiyorlar, süs için kapanıyorlar, güzellik için kapanıyorlar ama sorunca dinim emretti diyorlar. İki yüzlüler.
03 Yorumla- +1 yıl
Tamamern katiliyorum, Ne icin kapandigini ve takip ettigi seyi, giyim ve kapanma nedeninin bile farkinda olmayan insanlari. nasil ve niye oldugu giubi kabul ediyim. uzun kaban ya da pardesulerle disarda gezip, baslari kapali ve tuurbanli olupta, acik olan kizlardan hic bir farki olmayan cinsel hayatlari ve erkekerlel disarda bulusmlari hatta opusmlerine sahit olmusken... Boyle bir kapalilik, ve giyim seklini, nicin kabul ediyim? Ustelik onlarinda bir sekilde gozleri hep acik ve normal giyinen genc kizlarda ve bayanlardayken...:(
- +1 yıl
@mesmerize kapanmada ki amaç dışarıda dikkat çekmemektir. Fakat şimdikiler güzel gözükmek için kapanıyor. Tamamen kapanmanın amacına ters düşüyor. Fakat bunlara sorunca ''dinim için kapanıyorum.'' cevabını veriyorlar. Şaka gibiler.
- +1 yıl
Dikkat cekmemek, isteyen birisi, en frapan renklerde esarplar , etekler, pardesuler giymez... yani ben de dikkat cekmeyi seven birisi degilim ve cok cart renklerden ve fazla kisa ya da dekolkte seyler giymekten sahsim adina kacarim... benim de olcum budur, dikkat cekmemek adina... Bunun haricinde, hal ve hareketleriyle de insan dikkat cekip, gozleri uzerine dondurebilir. Cok yuksek sesle konusarak ya da kahkahalar atarak mesela sokakta... Bunlarida pek cok insan dikkat cekici ve rahatsilik verici bulur... kisacasi aklin yolu birdir...:)
+1 yılevet bazıları acaip ön yargılı davranıyoo ama kapanan bir insan zaten böyle konusanlara pek aldırış etmemli ki adam gibi kapanıyosa bazıları var tamam idare edicek sekilde kapanmıs ama suratta bi. ton makyaj işte onlardan nefret ediyorum
00 YorumlaKapalılara karşı kim neden kötü yönde ön yargılı davransın ki? Ön yargılı davranan olursa iyi yönde yargılar yani
00 YorumlaNeden on yargi olussun. İnsanliga deger verilmeli, hala kapali acik konusuluyorsa dusunulmeli diyorum
10 Yorumlakapalı açık farketmiyorda namuslu aile kızı ayağına ortalıkta koku saçanlara sinir oluyorum
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKendilerini alim, kapalıları da cahil görüyorlar , halbuki kapalıların örtüsü yalnızca saçı örterken kapalıları cahil gören kesimin beyin zarına örümcekler ağ yapmış haberleri yok.
00 Yorumla- https://www.youtube.com/watch?v=D_FcZENRTpk
Bu şekilde katilim. :)00 Yorumla değilim hem dahada güzeller bence (en azından sergi kurmuyorlar kimileri gibi)
anladın sen beni.10 YorumlaOnyargili değilim. Her turlu inanca saygim sonsuz. Adam gibi kitabına göre kapananı, el üstünde tutarım. Ama yok altına tayt, üstüne baş örtüsü. Bu iş olmaz, ben size diyeyim baştan. Genelleme yaptım bu arada, kişisel şahsa yönelik değil.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılOlmadım olmama da herkes istediği gibi giyinebilir.
12 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılO eksileyen şahıs neden eksiledi acaba her kesime saygım duyduğum için mi?
Soran+1 yılben de bilmiyorum ergenler çok var yazdigini anlamamis olabilir
Ön yargılı olan insanların yargısı ahirette kırılır kardeş takma kafana sen hayatını yaşa :)
00 YorumlaDiğer konusunda 1,7b cevap paylaştı. Kapalı olursun yadırgarlar
Açık olursun yadırgarlar
Fazla takma ne yaparsan yap kendine göre insanlar yadırgayacaktır.00 Yorumlainsan bilmediğinin , tanımadığının ve anlamadığının düşmanıdır.. tüm ön yargılar aynı etkenlerden beslenir...
00 Yorumlabırakın artık şu işleri ya bir sürü kapalı var geçti artık o konular, o kadar önyargı açıklara da var
00 Yorumlaön yargılı olan kçın başını açıp gezsin saygım var giyenede giyinmeyenede herkes saygı duymak zorunda
00 Yorumla
+1 yılHic on yargili degilim insallah esimde kapali bir kiz olsun. Hatta yolda gercekten hanim hanimcik tesetturlu bir kiz gorunce gidip benimle evlenirmisin diyesim geliyor
00 Yorumla
+1 yıltürbanlılardan çok açık olanlara karşı dahada fazla ön yargı var ülkemizde.
00 YorumlaSize ne Allah için kapanıyorsa size laf düşmez kim ön yargılı ise beyni geriden geliyo demektir.
10 Yorumladeğilim niye olim. bir sürü akrabam arkadasım var. annemde kapalı. ön yargım yok ama. bazılarıyla selamlasırken elimi uzatıyorum uzatmıyorlar ya da geri çekiyorlar kendilerini hoş olmuyor. kötü hissediyorum :))
00 Yorumla- Devamını Gör (91)
Devamını Gör(136)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem