Cenneti kazanmak için ne yaptık?

Cenneti kazanmak için Allah'ın rızasını kazanmak için ne yaptık gecesini gündüzüne katarak ibadet eden peygamberleri görmek istiyoruz ama biz onlar gibi Allah'a kulluk ediyor muyuz şu an ölsek belki hiç cenneti göremiycez belki amelimizde çok az bir iyilik var bunlar için yarışa gireceğimize en fazla 60 sene yaşayıp goçüp gideceğimiz bu dünya için yarışa giriyoruz kendim içinde söylüyorum bunları ne olucak yani iyi bir iş iyi bir kariyer hadi yap bunları ama kendini kaptırma bunlar bir yan dal olsun bunlara sahip oldun Allahı ahireti unuttun ve öldün ne biriktirdin yaşantından ne oldu yani bı zaman içerisinde yaşadın gitti bitti sınav ama sen o sınavdan geçemedin ve aynı hayatta olan sınavlar gibi ahirette de bunun hesabını çekicez bunu 19 yaşında olan bir genç olarak yazıyorum belki bende çok yaşamıycam ama amelime o cenneti kazanmak için her şeyi yapıcam bazen araya nefis girse de başarıcaz. O gün (kıyamet günü) birtakım yüzlerde nimetle mutlu ve yaptıklarından ötürü hoşnut olacaklardır onlar yüce bir cennette bulunucak ve orada hiç bir boş söz işitmiyceklerdir orada sürekli akan bir pınar olacaktır orada yüksek tahtlar sıralanmış kadehler dizilmiş yastıklar ve serilmiş halılar olacaktır Gaşiye suresi 8/16

Cenneti kazanmak için ne yaptık?