Gerçekten diğer tarafı garantilemek için neler yapabiliriz
2 ay
Cennete gitmek için ne yapabiliriz?

Gerçekten diğer tarafı garantilemek için neler yapabiliriz
öncelikle farzları yapman gerekiyor. İslam'ın şartlarına bak onlar farz olanlar onları yapman gerekiyor. onlar bizim asli borçlarımız. ayrıca yaparken kazaya bırakmamak için olanca gayret göstermen gerek. sonra İmanın şartları var onlarada tas tamam uyman gerekiyor bütün benliğinle. sonra çok temiz bir kalp gerekiyor yani kimseyle ilgili kötü düşünmemen dedikodu falan yapmaman lazım. birçok şey var ama başlangıç bunlar diyebilirim. bunlara başlarsan zaten gerisi gelir İnşallah. Son olarakta önceden Cennet müjdelenenlerin yaşayış biçimlerini dinlediğimde en önemli kesit şu. Allah'a " kimseyi cehenneme gönderme benim tüm vücudumu cehennemle kapla benim vücudumdan dolayı kimse cehenneme girip eziyet görmesin " diye Dua ediyorlar. Tabi bunu tüm benlikleriyle samimiyetleriyle ediyorlar ve kendilerine Cennet müjdelendiğinden haberleri de yok.
Bunun Garanti yanı yok Garanti yani olsa herkes Garanti iş yapardı yani ölümün bile Allah hayırlısını versin dün gördüğüm ölümü görsen sen dersin ki cennet cehennem ney Allah gerçekten ölümün bile hayırlısını versin sadece bir saniyede yok olduğunu düşün dünyadan
Cevap
9Cevap
Garantilemek değil de görevini yap işte. İyi bir insan ol iyilik yap temiz ol faydalı ol ibadet et şükret.
Doğru bir iman, düzenli tövbe ve namazı hiç kaçırmamak
ben evlenmezsen çok sıkıntı gibi duruyor batıyoruz help mq
Elimde 1000 dönüm imarlı tapulu cennet arazisi var. Alıcıysan indirim yaparım.
İbadet yapacaksın kalbini temiz tutacaksın günah işlemekten sakınacaksın
kuran oku meseal kuran da ne yapman gerektiğini söylüyor
5 vakit namaz , ha olursa 1 gece namazı
Oruç , sadaka , güler yüz falan işte
boş ver gel cehenneme gidelim 😃
Sen cennete gel desen de gelmem almiyim sağol
Yok ya yanlış anladın. Zaten tek öleceksin beraber gitmiceigiz. Neyi Garanti edeceksin Cennet mi. Milyonlarca insanın cennetten haberi yok sen onu garanti altına alayım diyorsun. Sen de sağol
Allahla arayı yakın tutucan teyze :D
Teyze değilim lan yobazlık etme 26 yaşındayım
30-35 gösterıyo 35 olma ihtimalını göz onunde bulundurarak teyze dedım. içinde maşallah tek dişi kalmıs canavar varmıs adı da medenıyetmıs lan felan :D
Bir de diğer taraf yokmuş falan
Garantilemek diye bir şey yok.
Namaz kıl tövbe et garanti oradasın
İyi bı kul olmaktan geçer bu yol
şaka mısınız ASPDIKADSĞOPADKOKQWROPKQW
Gerçekler maalesed
@SadeceErenn şaka gibiler ya
Yoo valla ciddiyim 😂
Keşke şaka olsalar. Bu tür insanların arasında peygamberlerini unutup tayyibi ikinci sıraya koyanlar bile var
@SadeceErenn siyaseti nasıl bağladın be! Sizde bu kafa ile dine düşmanlık besleyenlersiniz sana dine saygıyı burada öğretemem
Arada ince bir çizgi var. İnançlı insanlar hakkında genelleme yapmadım aranızda böyle insanlar da olduğunu belirtmek istedim ve tayyip üstünden örnek verdim. Herhangi bir karalama durumu söz konusu değil ama karalamak gerekirse bir kısmınız gerçekten bir tık daha az zeki diyebilirim. Örnek bu soruyu soran kişi
Garantisi yok
En İyi Cevap