Tüm tavsiyelerinize açığım. Namaz kılmak, oruç tutmak, zekat vermek, hacca gitmek, dışında neler yapmam lazım?
Cevabın nedir?
Gizli Üye(30-35)+1 yıl-İstikamet üzere bir hayat yaşamak, sıkıntılar ve imtihanlar karşısında yalpalamamak, sebat göstermek,
-Allah’ın emrettiği şeyleri yapmak, haramlarından şiddetle kaçınmak, harama düşmeyi ateşe düşmek gibi görmek,
-Nafile düşkünü olmak, doyasıya Kur’an okumak, Kur’an’ı bir şifa kaynağı olarak görmek,
-Bir ibadeti yapmaya muvaffak olmaya sevinmek, hataya karşı eseflenmek,
-Hayırda yarışmak, dine hizmetten sınırsız denecek bir haz almak, Allah için her çeşidi ile cihad etmek,
-Kâfirlere karşı izzetli ve zorlu davranmak, müminlere karşı alçak gönüllü olmak,
-Allah yolunda iken kimsenin ayıplamasından korkmamak,
-Güzel ahlaklı olmak,
-Göz, kulak ve diğer organları haramlardan korumak,
-Kadere teslimiyet; üzerine düşeni ifa ettikten sonra başa gelen musibete gönülden teslim olabilmek, Allah’ın sevdiğini sevmek, sevmediğini sevmemek,
-Peygamber aleyhisselam efendimizin izinden gitmeye gayret etmek,
-Allah’ın salih kulları arasında sevilen birisi olmak…
Tüm bunlar Allah Teala tarafından sevilen ve amelleri kabul gören bir kul olmanın işaretlerinden sayılabilir.
Biz kul olarak Rabbimizin rızasını kazanmayı en üstün, en büyük kazanç olarak görürüz. Durum böyle olunca da O’nun rızasını elde etmek uğruna her türlü fedakârlığı yapmaya gayret eder, inancımızda samimi olmaya çalışırız. Yoksa sözde kalan, amelle desteklenmeyen veya bir görülüp bir kaybolan sevgi değerli bir sevgi değildir. Sevmekten çok seviliyor olmaya dikkat ederiz.
Yukarıda bir kısım örnekleri verilen işaretler ve diğerlerinin ana ham maddesi ‘Haşyetullah’tır. Haşyetullah, Allah korkusudur. O korkuyu sürekli hissetmektir. ‘Ben görmüyorsam da O beni görüyor ya!’ şuuruna sahip olmaktır. Mü’minin mü’minler arasında sevilen biri olması ciddi bir göstergedir; özenle elde edilmesi ve korunması gerekir. Mü’min bir toplumdaki durumumuza bakarak Allah katındaki değerimizi de tahmin edebiliriz.012 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılAllah yardımcınız olsun. Sizi tebrik ederim. Muvaffak olmanız için dualar ederim. Bu dönüş kararınızın sizin için pek büyük bir bereket kaynağı olacağını da bilmelisiniz. Unutmayınız ki, istemek bir bedel gerektirir. Siz büyük bir dönüşüm istediniz, Allah Teâlâ verecek ama istediğinizin bedelini vermeye hazır olup olmadığınızı da görecektir. Ona göre hazırlıklı olmalısınız.
a- Önce çevrenizi değiştirin. Çevrenizi değiştirmedikçe istediğiniz değişikliği yapamazsınız. Çevreniz ile kastettiğimiz de, cep telefonunuzdaki numaralar, canınız sıkıldıkça oturup çay içtiğiniz arkadaşlarınız, evlerine gidip misafir olduklarınız, beraber yemek yemekten zevk aldıklarınızdır. Bu çevreyi yapabildiğiniz kadar değiştirin. Tamamen değiştiremeyebelirsiniz belki ama planınız da bu değiştirme bulunsun. Hemen olmaz şüphesiz fakat belli bir plan dahilinde olsun. Mesela bir yıl içinde değiştirin çevrenizi.
Cevap sahibi+1 yılb- Bu değişim sürecinde şeytan ve ona hizmet edenler sizi zorlayacaktır. Belki de size delirdi, başkalarına kapıldı muamelesi yapacaklardır. Sabredecek ve direneceksiniz. Bıkmayın usanmayın. Hiçbir nedenle ve hiçbir zaman anne babanızı karşınıza almayın, onlarla tartışmayın, onları incitmeyin. Onlara sabretmeniz, saygı göstermeniz de şu yaptığınız dönüşün gereklerindendir, unutmayasınız.
c- Dönüşümün başarılı olması için çok dua edeceksiniz. Bu duanız sadece namazlardan sonraki dua şeklinde olmasın. Çok özel saatler ayırın ve kendi dilinizden, tabii bir dua seli oluşturun. Dua edin, edin, edin. Şairin deyimiyle elleriniz karıncalansın dua etmekten.
d- Vaktiniz çok önemlidir. Şeytan, bir gün içerisinde boş ve plansız bir saatinizi bile görmemelidir. Görürse oradan sizi batırır. Mü’min, ‘bir işi bitirince diğer işe koyulan insandır.’ Okuyun, yazın
Cevap sahibi+1 yılBoş kalmanız geri dönmeniz gibidir.
e- Kabiliyetinizi keşfetmeye çalışın. Her insanın başarılı olduğu, adeta onun için yaratılmış denecek bir meziyeti vardır. Onu keşfetmeye çalışın, o alanda çalışmalar yapın.
f- Bilhassa namaz başta olmak üzere ibadetleri işiniz olarak görün ve uygulayın. Geçmiş namazlarınızı buluğ çağı ya da on beş yaşınızdan itibaren kılmalıydınız. Kılmadı iseniz o tarihten itibaren kaç namaz geçtiğini hesaplayın. Mesela bin sabah namazı, sekizyüz öğlen gibi. Ya da şu kadar günkü namaz deyin.
Sonra da:
– Gerçek bir tevbe ile kılmadığınız namazlar için tevbe edin. Tevbeniz pişmanlık ve tekrar etmeme üzerine olsun.
– Bir program yaparak o kılmadığınız namazları kılmaya başlayın. Belli bir sayıda olması gerekmiyor. Mesela her gün bir günlük namazı kaza ederek onları bitirmeye çalışın. Sadece farzları ve vitir namazını kılacaksınız. Sünnetleri kılmanız gerekmez.
g- Ciddi bir ilim ihtiyacınız olacak. Bir ders halkası bulup oraya devam edebilirseniz en güzeli olur. Bulamazsanız kitap okuyun. İlk okuyacağınız kitap da İLMİHÂL olsun. Onun abdest ve kadınlara mahsus özel durumlar bölümünü defalarca okuyun. Gerisini de ders gibi takip ederek okuyun. Anlamadığınızı sorun. Sormaktan sıkılmayın.
Cevap sahibi+1 yılh- Bugünden sonra size bir müsteşar yani kendisine danışacağınız, size büyüklük yapacak birine ihtiyacınız vardır. Sizde özel bir beklentisi olmayan, Allah için size bildiğini aktaracak bir müsteşar bulmalısınız. Bulun ve kıymetini bilin.
İyi haberlerinizi, güzel gelişmelerinizi bekliyorum. Size dualar ediyorum.
Sizden de dua bekliyorum.
Cevap sahibi+1 yılBirde son olarak şu alimin tavsiyelerini çok severim :
Hasan El-Benna'dan Gençlere Tavsiyeler
1-Şartlar ne olursa olsun ezanı duyduğunuz zaman namaza kalkın.
2-Kur'an'ı Kerim'i okuyun, inceleyin veya dinleyin. Azıcık zamanınızı bile yararsız işlere ayırmayın.
3-Dilinizi düzgün konuşmaya çalışın. Çünkü bu Müslüman olmanın belirtisidir. Arapça’yı öğrenin, çünkü Kur'an en güzel şekilde Arapça ile anlaşılır.
4-Hiç bir konuda aşırı tartışmayın. Zira gösteriş hiç bir zaman yarar sağlamaz.
5-Fazlaca gülmeyin. Çünkü Allah'a bağlı olan gönül, sakin ve vakarlı olur.
6-Maskaralık yapmayın. Çünkü mücahid bir millet, ciddiyetten başka bir şey tanımaz.
7-Dinleyicinin işiteceğinden fazla sesinizi yükseltmeyin. Çünkü bu bencillik ve eziyet vermektir.
8-Kişileri çekiştirmek ve tavırları küçümsemekten sakının. Hayırdan başka bir şey konuşmayın.
9-Karşılaştığınız kardeşlerinizle sizden istemese bile tanışmaya bakın.
10-Görevler vakitlerden fazladır. Vakitten yararlanmak için başkasına yardım
Cevap sahibi+1 yılyardımınızı esirgemeyin. Yapacak bir göreviniz varsa onu en kısa yoldan en güzel şekilde bitirmeye çalışın.
11-Her hususta temizliğe önem verin. Evinizde, elbiselerinizde, vücudunuzda, iş yerinizde. Çünkü bu din, temizlik üzerine kurulmuştur.
12-Ahdinize, sözünüze ve vadinize vefa gösterin. Şartlar ne olursa olsun bunlara muhalefet etmeyin.
13-Okuma ve yazmanızı sağlamlaştırın. Müslümanların gazete ve dergilerini çokça mütalaa edin. Küçük de olsa kendinize ait bir kütüphaneniz olsun. İhtisas sahibi iseniz branşınızda derinleşin.
14-Hükümet vazifelerine düşkün olmayın ve onları rızkın en dar kapısı olarak bilin. Ama size verildiği zaman da reddetmeyin. Davanın vecibeleri ile tamamen çatışmadığı müddetçe bu vazifelerden ayrılmayın.
15- Malınızın bir kısmı ile davaya katılın, üzerinize farz olan zekâtı cemaate verin. Geliriniz ne kadar az olursa olsun, ondan fakir ve yoksullara bir hak ayırın.
Cevap sahibi+1 yıl16- Az da olsa malınızın bir kısmını beklenmedik hadiseler için ayırın ve katiyen lüks eşyaya kapılmayın.
17- Durmadan tevbe ve istiğfar edin. Uyumadan evvel birkaç dakikanızı nefsinizi ayırın. Şüpheli şeylerden kaçının ki harama düşmeyesiniz.
18- Eğlence yerlerine yaklaşmak şöyle dursun, onlara karşı bir savaşa girişmelisiniz. Bütün konfor ve rehavet görüntülerinden uzaklaşın.
19- Her yerde davanızı yaymaya çalışın. Nefsinizle şiddetli bir şekilde mücadele edin ki, onun yularını ele alasınız; gözünüzü haramdan ayırın, duygularınıza hâkim olun.
20- Sürekli cemaatle ruhen ve amelen bağlantılı olun ve kendinizi daima kışlasında emir bekleyen bir asker gibi kabul edin.
Cevap sahibi+1 yılÇok çok rica ederim :)
En İyi Cevaplar
+1 yılicin temiz olsun, cennete girebilmek icin önce temiz bir kalbin olmali, insanlara karsi kin nefret kiskanclik tutma. herseye olumlu bak, agir konusma, günahlara girme. Allah icimizdeki sesi de duyuyor cünkü. Simdi aklinda kötü seyler gecipte cennete girmek istiyorsan onun icin namazini kiliyorsan, orucunu tutuyorsan, hacca gidiyorsan, zeka veriyorsan. hic yapma daha iyi. insanin icinden gelmeli canim kardesim :)
39 Yorumla- +1 yıl
eig hakettik ozaman :D
- +1 yıl
Yapmamiza gerek yok diye bir yazi göremiyorum yorumumda. Tabiki yapmaliyiz yanlis anlamissin. Yaparken kendimizi yapma mecburiyetinde düsünmeyelim kalbimizden gelen sevgiyle yapalim anlaminda demek istedim. Simdi düsün sen dedikodu yapiyosun kötü düsünüyosun sonrada namazini kiliyosun. Öyle insanlari dogru görmüyorum demek istedim
- +1 yıl
Demek ki yanlış anlaşılmaya mahal verecek şeyler söylemişsiniz. Eğer bilgisiz biri okusaydı bu görüşü (ki bu sitede bir sürü 18 yaş altı çocuk dolaşıyor.) Vay canına en iyi görüş olmuş demek ki bu doğru bir şeydi diyecek.
Ayrıca ne yaparsa yapsın bir insan farz ibadeti yapmak mecburidir. Namazını düzenli ve içten kılmaya başlayan bir insan zaten bu tür davranışları terk edecektir. - +1 yıl
Yanlis anlasilmaya mahal verecek birseyde görmüyorum. Fark ettiyseniz ÖNCE kalbin temiz olmali yazdim. Adam cennete girebilmek icin namaz kilmak, oruc tutmak, hacca gitmek, zekat vermek DISINDA neler yapmam lazim yazmis. Bende o soruyu yanitladim. Kalbin temiz olsun namaz kilma yeter yazmadim. Farz ve ibadet mecburi oldugunu biliyorum heralde. Ama imanimiza dinimize karsi hicbirsey yazmadim. Kararimda degismedi. bir insan Allah yolunda farz ve ibadet getiriyorsa ÖNCE KALBI TEMIZ OLMALI.
Ben cok insan gördüm Kurani okuyan namaz kilan ama kalbi ve karakteri kötü olan. Okadar sahtekar hocalar imamlar var onlara ne demeli? Onlarin kalbi temizmidir sizce? Allah katinda bu affedilirmi ki? Bunlarinda hesaplari sorulmazmi? - +1 yıl
Ic temizligi olmadan iman nekadar sayiliyor? Yorumu anlamadiniz heralde
Gün içinde 1 dakika içinde neler yaparız?
1- dakikada 5 defa Fatiha suresini seri bir şekilde okuyabilirsin. Fatiha suresini bir defa okumak 1400 sevaptır.5 defa okununca bir dakikada 7000 sevap elde edebilirsin.
2- 1 dakikada on defa ihlas suresini okuyabilirsin 10 defa ihlas suresi 3 kuran hatmine bedel sevap kazandırır. Hergün bir dakikanı ihlas suresine ayırsan ayda 300 defa senede 3600 defa ihlas okumuş olursun. Bu da 1200 hatme bedel olur.
3- Yüzüne bir dakikada Allahın kitabından bir sahife okuyabilirsin.
4- 1 dakikada kısa bir hadis, kısa bır ayet ezberleyebilirsin.
5- 1 dakikada 30 defa kelimeyi tevhid getirebilirsin.
6- 1 dakikada 100 defa sübhanallahi ve bihamdihi dersin. Denizlerin köpüğü kadar günah da olsa bağışlanır.
7- 1 dakikada 40 defa La havle dersin cennet hazinelerinden 40 hazine elde etmiş olursun.
8- 1 dakikada 60 defa Esteğfirullah el azim dersin bağış ve affa nail olursun.
9- 1 dakikada 25 defa salatu selam söylersin 250 sevabı, 250 bagış ve 250 dereceye nail olursun. Şefaati Mustafaya (s. a. v) nail olursun.
10- 1 dakikada dua, tefekkür, tezekkür kalbini inceleyen itaatlerle olursun. Kalbin 1 dakikada ameli yerine göre ömre bedel olur. Hayattan bir dakika ne kadar kıymetli oysa biz hayatımızı harap, zayi etmişiz. Ömrümüzden nice yıllar akıp giderken bir dakikada kazanabileceğimiz
HER HER GÜN BIR DAKIKAMIZI YUKARIDA SAYDIGIM 10 MADDEDEN EN AZINDAN BIRIYLE GECIRIRSEK RABBİM BİZİ CENNETİNE NAİL EDECEKTİR İNŞALLAH ARKADAŞIM02 Yorumla
- Sağlık konusunda 4b cevap paylaştı.
+1 yılislami sart 5 yapmak ve imani sart 6 kabul etmek, Allah vahiy etti hersey kabul etmek hic birini inkar etmeyeceksin. mesela 4 buyuk kitap birini inkar etmek faydasi yok. bide Allah soyle buyuruyor: illellezine amenu ve amelussalihat: iman edip salih amel iskleyen cennetlik eder bide takvali olmaya calis yani yuzdeyuz haramdan sakinmak ve yuzdeyuz farzlar yapmak. bu dunya zor bir imtihan basarak kurtulusa erersin. bide sabir var sabrin sayesinde gunahlar azaltiyor. cocugu olunca dinimize iyi yetistirilmelisin cunku onlar biz oldukten sonra hayir dua edecek ve amel surekli yazilacak hic kapanmayacak. ne varsa butun ibadet gecir asiri kacmamak sartiyla. kul hakkiya dikkat et cunku kul hakki insani gunah yukselmesi risk yani mesela bir kisi birine zarar verdin o zaman ne oluyor kul hakki bir kisi hellalik almadan olen kisi ahiret tehlikeye atmis oluyorsun yani suclu biri sevabi masuma verecek masumda sucluya gunah verecek. cennet gitmenin yolu kuran ve sunnet uymak. kuranda yazildiklari ve peygamberimiz hayatimizi aynisi yasarsa sefaatci bile olabiliriz yeter ki sirk kufur bunlar sakin cunku bir inkar Allah muhafaza ebedi cehennemlik eder. bunun icin dikkat et. ve su duayila bitiriyorum: "Allah'ım! Bize dünyada iyilik ve güzellik, ahirette de iyilik, güzellik ver. Bizi ateş azabından koru. Ey Rabb'im,
merhamet edenlerin merhamet edicisi, bize rahmetinle
muamele eyle. hayirli cumalar diliyorum. bide cumaya gitmek farzdir unutma.01 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
38
Cevap
42Cevap
Gayet kolay. Müslüman bir kişi nasıl yaşıyor ise o şekilde yaşayarak. Tebessüm etmek bile sadaka bizim dinimizde. Tabi karşı cinse değil :)
Bir gayrimüslim Müslüman olduğunda önce haramlardan sakınır. Sonra günahlardan sakınır, daha sonra farzları yerine getirmeye başlar, daha sonra sünnetleri ve güzel davranışları yerine getirir. Bizim uymamız gereken sıra da bu..
Zor değil inanın bana.13 Yorumlaen önemlisi seni yaradan YÜCE ALLAH ile iletişim kurman bunun için yapman gereken çok büyük bir samimiyetle ona dua etmen ve yalvarman sen konuş haykır söyle ve ısrar et vazgeçme o seni duyuyor onun cevabı dualarının kabulü demektir... zamanla seni terbiye eder sen vazgeçmedikçe oda senden vazgeçmez kulum der... sımsıkı sraıl KURAN ve zikre... yani anlıycan ALLAH a açıl dertlerini sıkıntılarını paylaş çünkü seni yoktan var eden ve sahibin olan yegane tek güç odur... her iş onun elindedir o izin vermedikçe hiçbiyi olamaz bundan dolayı önce gücünü kavra YÜCE ALLAH' ın sora yalvar ona çokca samimiyetle hiç vazgeçme ölene dek son nefesin de dahil ok arkadaşım...
12 YorumlaHarama bakma insanı ve herşeyi yaradandan ötürü sev güler yüzlü ol gösteriş için değil gerçekten Allah rızası için yap ibadetini ve her işini. Kur'an oku. Dürüst ol yalandan kul hakkından uzak dur. Bence sen bir kursa git bunları iice öğren ve uygula. Bilmediğimiz bir sürü sevap kazanma şekli ve günaha girme şekli var. Sonuç olarak dünyaya bir daha gelmeyeceksin ki bunu zevkü sefa için harcayasın. Allah yolunda Allah rızası için yap ibadetlerini samiöiyet ve inançla yap. Biraz uzun oldu ama inş. Yardımı olur.
02 Yorumla
+1 yılCennete gitmek istiyorum diyorsun ama namaz kılmak oruç tutmak istemiyorsun. Oruç tutmamanın sebepleri olabilir anlarım ama namazsız olmaz. Namaz dinin direği diye boşuna dememişler. Hem peygamberimiz öteki tarafta alnı secdeye değenleri tanıyacak ve onlar için duacı olacak. En azından namaz kıl derim. En kolay şey o.
14 Yorumla- +1 yıl
Kusura bakmayın o zaman sinirliyim biraz da. Haram şeyler yapmamaya çalışabilirsin. Gıybet de yapma tabi. Yani bunlar geldi aklıma.
- +1 yıl
Amam en iyi fikir edinebileceğin yer Kuran tabi
Oncelikle namaz imanin diregidir. Kilmiyorsan 5 vakit namazin kilmaya basla. cumaya git camilere git bir sohbet kapisi bulabiliyorsa kendine git dinlemek insani cok farkl hallere getirebiliyor. Sonra arastirma basla dini kitaplar okuyabilirsin sahabelerin peygamberlerin hayatlarini gunluk peygamber efendimizin yerin getirdigi sunnetleri ogrenip gunluk yasamina gecirebilirsin Kuran-ı Kerim okumayi ogren nefsinle bas etmen icin oruc tut bol bol tovbe et Yüce Rabbimden hidayeti iste dua et cennetini iste dunyevi islerden uzak dur kendine sana yarari dokunacak arkadaslar edin.
01 YorumlaGösteriş yapmadan içten ve gizli iyilikler yapmak lazım mesela yetim bir çocuğa yardım edilebilir kimsesiz çocuklara mümkün olduğunca sahip çıkılabilir sadeka verebilirsin ama bunu açık açık belli ederek reklam yaparak yapmamalısın yoksa sevap alamazsın
01 YorumlaKüfür etme insanlara saygılı davran hoş görülü ol sabırlı ol yardıma muhtaçlara yardımını esirgemem vicdan sahibi ol
İslamın şartlarını yerine getir
Allaha inanmak
Peygamberlerine inanmak
Meleklerine inanmak
Kitaplarına inanmak
Kaza ve kadere inanmak
İmanın şartları var bide onlarıda bil yerine getir peygamber efendimizin hayatını oku sünnetlerini yerine getirmeye çalış vakit buldukça kuran oku türkçesinide oku anlaman için böyle işte03 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılCenneti garantilemenin tek yolu, akıl erginliğine ulaşmadan bu dünyadan göçmektir.
Onun dışında cenneti kazanmak zor iş.
Bu zamanda hiç günahı olmayan insan yoktur.
Dediğin şeyleri yaparsan, iyilik yaparsan, büyük günahlardan kaçınırsan, küçük günahlar zaten affolunur.
Müslüman olarak ölen her kişi, günahlarının hesabını verdikten sonra, eninde sonunda cennete gidecek.02 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılrica ederim
Gizli Üye(36-45)+1 yılAllahın sevgili kulu ol. onun istediği gibi, görevlerini borçlarını yap... iyi insan ol oraya çalış. bu dünyaya aldanma. mesela mahrem yerlerini kapa. açıksın. tövbe et yalvar her şey için.
inşallah gideriz rabbim o kapıları kapatmaz hiç kimseye...01 Yorumla
+1 yılDinini doğru yazılmış ilmihal kitaplarından oku ve imaninin gitmedinden çok kork. İmanı götürecek şeyleri öğren ve bunlardan sakın. Imanli olarak ölürsen sonsuz Cennet nimetlerine kavuşvursun inşallah. www.hakikatkitabevi.com daki kitapları tavsiye ederim. Tam sana göre. Daha doğrusu hepimize göre
01 Yorumla- Sağlık konusunda 3,5b cevap paylaştı.
+1 yılcübbeli hoca ne diyor.. cehennem çok pahalı, cennet bedava..
https://www.youtube.com/watch?v=qMJzqJ3WyfU01 Yorumla
+1 yılKuran oku onu yasa, aileye akrabaya yardima ihtiyaci olana yardim et, aslinda yapman gereken tek sey omur boyu kurani okuyup anlayip onu yasamaya calismak bu onemli zaten kurani anlarsan sorunun cevabi cikacak
01 YorumlaHayvanları sevebilirsin mesela yardım edebilirsin
Rabbim der ki; "hayvanlar benim sessiz kullarımdır, şimdi zulme susuyorlar ama hesap günü konuşacaklar"03 YorumlaTevhid inancı, Uluhiyet ve Rububiyet tevhidi ve bunları bozan şeyleri öğren.
Zaten bunları bilmeyen Müslüman da olamaz.04 Yorumlaorganlarını bağışla, çocukları sevindir, insanlık için birşey icad et (kansere çare bul mesela, petrole altarnatif bul, rte yi tahtından indir ) :)))
01 Yorumla
+1 yılBuradan soracağına Kuran'ı okusan.
Bu ülke iki kitabı okumadığı için bu halde zaten.
1 Kuran
2 Nutuk01 YorumlaKuranı rehber edin. Allah un kitabı sana tüm yolları gösterir. Sana yeter 🔰
01 YorumlaKesinlikle kul hakkına girme.
Tamam mı? Her şey affedilir kul hakkı ve şirk affedilmez.02 Yorumla- Sağlık konusunda 10,3b cevap paylaştı.
+1 yılSadaka ver.
Gıybet etme
Zina yapma
Dinde haram kılınan şeyleri yapma.
Bol dua et.01 Yorumla - Sağlık konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılAhlaklı olmak lazım. Ki Asr Suresinde
iman edip
salih amel işleyen
birbirine hakko ve sabrı tavsiye edenlerden başkasının hüsranda olacağı belirtilmiş. Ha bir de infak et.04 Yorumla- +1 yıl
Bakara Suresinde "... ve onlara versiğimiz rızıklardan paylaşırlar." der. İnfak bu.
- +1 yıl
Araştırmana vesile olduysam ne mutlu.
iyi niyetlı olman lazım yardım sever olman lazım no kufur no sıgara alkol ıcabıxd
01 YorumlaInsanlarin yuzunu guldurmek onlari mutlu etmek kadar guzel bisey yok. Sevabida boldur
12 Yorumla
+1 yılKur'an da yazanlara uy , kalpten iyilikler yap insanlara da yardım et olur inşallah. .
01 YorumlaIman et. Imanin varsa sonun da cennete girebilirsin. Her insan gunah isler. Peygamberler hariç. Birde bol bol tövbe etmek
02 Yorumladostum ibadetlerin bile her şeyin önünde olan bir şey var oda iyi insan olmak iyi insan ol ibadetleri de yap firdevs senindir
01 YorumlaKötülük değil iyilik yap, kul hakkı yeme, yalan söyleme, iftira atma... Allah'a sığın.
01 YorumlaGönlün güzel olsun :) tüm bunları yapıp kötü biri olursan hepsi sıfırlanır ki.
yüreğini güzel tut.11 YorumlaCevapları Haktan alabilirsin rehber olarak ta kur-anı göndermiş. Orada yazanlara göre ve annene sor annen sana çok güzel yön verir.
02 Yorumla
+1 yılSen o saydıklarını yap haricinde de iyi bir insan ol yetimleri gözet yaşlılara ve kadınlara saygılı ol Allah mükafatını vericektir..
01 Yorumla
+1 yılKul hakkı yeme
Allaha inan
Sukret..34 Yorumla- +1 yıl
sayende sevap kazandım. . Rica ederim :)
- +1 yıl
:) :) :)
Sağlık konusunda 527 cevap paylaştı. insanların maddi manevi tüm sıkıntılarına koşman, yardımcı olman yeterli
01 YorumlaSağlık konusunda 64b cevap paylaştı. Kul Hakkı yeme
Harama Bakma
Allaha şirk koşma
Zina Yapma
Fakirlere yardımcı ol11 Yorumlakul hakkı yeme zina yapma ibadetlerini yerine getir hergün allahtan afdile mütevazi ol kimseninde kalbini kırma
01 Yorumla
+1 yılkendini sadece din e ada
dünyavi şeylerden vazgeç
içinde iman ve inanç varsa eninde sonunda zaten cennte gideceksin01 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılabi istanbuldaysan küçükçekmece cennet mahalesıne gel
05 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılşaka yaptım ama yanlış düşünüyorsun cennete gitmek bu dunyadakı gibi bir kaç sınavla bir unuversiteye yerleşmek gibi degıldır cennete gitmek insanın elınde olan bişeyde degıldır allaha kalmış bişeydir ve öncelıkle allaha kalpten iman edecen peygameberlere meleklere allahın yoladıgı kıtaplara ve kadere iman edecen ama canı gönulden olacak öyle inandım ama aklımdada bin birtürlü şüphe var demıyecen sonra islamın şartlarını yerıne getırcen pekı bunlar yetermı cennete gitmen için hayır yetmez kul hakına girmeyecen akrabanı gözetecen komsuna iyi davranacan anne babana saygıda asla kusur etmeyecen kadına istemedıgı hiç bir şeyi zorla yaptırmayacan yalan konuşmayacan hiç bir canlıya zulm etmeyecen boşuna bir yapragı bile koparmayacan israftan kaçacaksın asla kımsenın arkasından konusmayacan ve daha sayamadıgın cok sey var bunlar bile senın cennete gitmene yetmeyebilir sadece sen bunları yaparsın ve inandıgın allahın merhametıne sigınırsın
Cevap sahibi+1 yılaslında cennete gitmek çok kolayda onuda söylıyeyım allah kuranda dıyorkı bana şirk koşmayanı af ederım yanı cennte koyarım dıyor ama allah öyle dedı dıye gunahkar kötu insanda olunmamalı :)
+1 yılsamimi ve içten ol yaptığın yardımları yardım olsun diye değil içinden geldiği için yap
01 Yorumla
+1 yılKuran denilen bir kitap var bilmem bilir misin onun sözleri bizden daha yüce.
09 Yorumla- +1 yıl
o zaman bilmedigin seylerle ugrasma.
- +1 yıl
22 bu arada sadece bizlere güvenmen degüünah aslında onu diyorum
- +1 yıl
velev ki kötü biriyim ne yapacaksın dediklerime uyacak mısın uyma
- +1 yıl
dedim ki velev ki kötüyüm
+1 yılÖncelikle samimi bir şekilde tövbe etmen ve nefsine uymaman gerek.
05 Yorumla- +1 yıl
O zaman sıkıntı işte. Tövbe edip tekrar aynı günaha dönmek daha kötü
- +1 yıl
Allah yardımcın olsun abim zaten bu fikrinde samimiysen muhakkak yardım eder :)
Cumaya gitmekle baslayabiliriz baskan.
Vakit geldi..01 YorumlaKitabımızı oku orda ne yapacağını sana açık açık söylüyor
01 YorumlaKul hakkı yeme, haramdan uzak dur, dua et gerisini Allaha bırak.
02 Yorumla
+1 yılkul hakkı yapmıcaksın dedikodu , günah islemiceksin Allah kul hakkını affetmez
03 Yorumla- +1 yıl
inşallah kardeşim gideceğimiz yer cennet olsun inşalah
+1 yılBiz sana tavsiye verirsek bizde mi cennetlik oluyoz :ddd
01 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılGel anahtar bende bir şartla sana yedeğini veririm 😉
01 Yorumlaİlk önce ölmen gerek :)
01 Yorumla
+1 yılCennet yaz 3221. e yolla cennet ayağına gelsin
01 YorumlaSağlık konusunda 323 cevap paylaştı. yüreğine asla kötülük düşürme !!!
04 Yorumla
+1 yılBol bol tevbe etmelisin.
01 Yorumla
+1 yılİyi bir insan olmak gerek
01 YorumlaIyi bir insan olmakk bence
03 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKuranı acip okursan eger, cevap orda yaziyor.
01 Yorumla
+1 yılAllah senden sadece Zikir, Fikir, Şükür istiyor.
01 Yorumlaiyi kalplı ve iyi düşünceli ol
02 YorumlaSağlık konusunda 1,7b cevap paylaştı. önemli olan temiz bir kalp
01 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılGünah işlemeyebilirsin
01 Yorumla
+1 yılHer müslüman zaten cennete gidecek.
03 Yorumla- +1 yıl
Ama günahları kadar yandiktan sonra ;)
+1 yılDedikodu yapmazsan cennete gidersin.
01 Yorumla
+1 yılCehenneme girecekmis gibi davran
01 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılbisi yapmana gerek yok karşim gidersin
01 Yorumla- Sağlık konusunda 507 cevap paylaştı.
+1 yılOnları yapmazsan eksik olur
01 Yorumla - Devamını Gör (20)
Devamını Gör(65)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026