Dininizi hiç sorguladınız mı? Ya herşey yalansa, ya Allah yoksa? diye düşünceler geçti mi hiç aklınızdan? not: ateistim ama allah a inanmak istiyorum
Cevabın nedir?
+1 yılKuran-ı Kerim'in güvenilir bir kaynak olduğunu nerden anlayabiliriz ki? Belki de bir zümre toplanıp böyle bir şeyi yazdılar. Sonuçta Kuran-ı Kerim'den önce Göktanrı inancı mevcuttu. Yani görünmeyen bir şeyden görünmeyen bir şeye inanmak ne kadar zor olabilirdi ki? Bir tanrıya inanma ihtiyacı belki de ölüm korkusundan kaynaklanan bir şeydir. Sen niye Müslümansın? İngiltereliler niye Hıristiyan? Bunu hiç düşündün mü? Çünkü sen Müslüman bir aileden geliyorsun. Yani çocukluğunda senin beynini dolduruyorlar din ile. Bu şekilde bilinçaltına yerleşiyor her şey. İngilizler de aynı şekilde kendi dinlerini öğretiyorlar çocuklarına. Bilinçaltına yerleştiriyorlar yani. Bilinçaltındaki bilgiler kaybolmuyor. Sen her ne kadar dini sorgulamaya kalksan da bilinçaltındaki bilgilerden ötürü farkında olmadan objektif olarak sorgulayamıyorsun. ''Kuran'da yazıyor'' laflarına gelince. Kuranca biliyor musun peki? Yoksa onun bunun söyledikleriyle, yazdıklarıyla mı yetiniyorsun? Peki Kuran dili neden Türkçeye tam çevrilmiyor? Birileri senin buna inanıp içinde oluşan iyi niyeti kullanıyor olabilirler değil mi? Kuran-ı Kerim'in tanrı tarafından gönderildiği sadece varsayılabilir. Aksini iddia eden varsa kanıtlasın desem bana yine Kuran-ı Kerim'i örnek gösterirsiniz. Haa ben ateist değilim Müslümanım. Ancak gerçek bir sorgulama böyle yapılabilir bence. Dini sorguluyorsanız vereceğiniz örnekler dinin içinden olamaz. Çünkü her din kendi içerisinde hiçbir türlü çelişkili değildir. Bana bunların cevabını verirseniz sevinirim.
15 Yorumla
Soran+1 yılHaklısın kardeşim. fakat bir yaratıcı olmalı bana göre
- +1 yıl
O zaman sen ateist değil agnostik oluyorsun :)
- +1 yıl
Hatta deist oluyorsun
- +1 yıl
kardeşim sence kuran insan veya insanlar tarafından yazılmıs olsaydı kuranda yazan ayette geçen kendinden eminlik "Eğer kulumuz (Muhammed) a indirdiğimiz (Kur'ân) den şüphe içinde iseniz, haydi onun gibi bir sûre getirin, Allah'tan başka güvendiklerinizin hepsini çağırın; eğer doğru iseniz."
"Yok yapamadıysanız, ki hiçbir zaman yapamayacaksınız, o halde yakıtı insanlar ve taşlar olan, inkârcılar için hazırlanmış ateşten sakının." diyorum ya sana oku kuranı - +1 yıl
Saolasın kardeşim. Ben soruya arkadaşın tarzında yaklaşmak istedim. Çünkü ateistlerin en çok sordukları sorular bunlar. Bunlara cevap verirsek arkadaşın kafasında pürüz kalmaz diye düşünmüştüm fakat şimdi de bir yaratıcının olduğuna inanıyorum diyor :D Hiçbir şey anlamış değilim. Ne ara değişti bu kadar. Ah bir de yaratıcının Allah (c. c) olduğuna inandırabilsek...
En İyi Cevaplar
dostum dinlere inancın olmaya bilir ama allah a inancın olsun o yeterlidir bence. Bende bir zamanlar problemler yaşadım benzer konuda uykusuz gecelerim robot gibi gezdiğim günlerim kafayı yemek üzereydim hristiyan olmaya karar vermiştim oldum gibi birşeydi ama incili okudum aynı fark eden yok gibi birşey geldi ben şuanda sadece allah a inaniyorum dinlere inancım saçma demek istemiyorum ama gereksiz. bakıyoruz dünyaya arap müslümanlar bayanlara yetki kısıtlaması yapıyor arac bile kullanamıyor sokağa tek çıkamıyorlar fakat hristiyanlarda öyle birşey yok allah hiç bir tarafı zorluk bir tarafı kolaylık sağlamazki ozaman evrenin en büyüğü olmanın ne anlamı oluyor ben sadece allaha inaniyorum benim için yeterlidir. allah müslümanlara zorluk hristiyanlara kolay hayat buyururmu diye sordugumda ise bazi insanlar o senin hayat sınavın diyorlar gerçekten ama gerçekten çok saçma iyi müslümanlar cennete hristiyanların iyiside kötüsüde cehenneme gidecekmiş gerçekten çok saçma yüce allah koskaca evrenin yaradanı böyle bir saçma düşünce içinde olurmu... BİRAZ UZUN OLDU KUSURA BAKMA
24 Yorumla
Soran+1 yılÇok güzel yazmıssın kardeşim bende kafayı yemek üzereyim
- +1 yıl
Abicim sen dini arapkardan öğrenmeye kalkarsan isin zor
- +1 yıl
Yardımcı olabilirim. Öncelikle kafandaki sorulara odaklanmak lazım. Soruları cevaplayamamak cevaplarinin olmadigi anlamina gelmiyor
- +1 yıl
Bu bilgileri nerden aldinda bu yorumu yaptin
Diğer konusunda 364 cevap paylaştı. Düşün sadece.
Sonsuz evreni düşün...
Evrendeki yerini düşün.
Sen nesin?
Bir hiç gibi duruyo.
Ama sana düşünme, hükmetme gücü verilmiş
Sana zarar gelmesin diye 7 kat atmosfer koyulmuş.
Başka hangi gezegende var bu?
Ne kadar değerli olduğunun farkında mısın?
Vücuduna bak
Bir kelimeyi nasıl hatırlıyorsun?
Dışarıdan iğrenç görünen beyin nasıl bir kelimeyi hatırlamanı sağlıyor?
Her bilgi nasıl proteinlere yazılıyor?
Bu hale nasıl gelebildin
Seni böyle yapan ne?
Sen niye varsın?
Neden o kadar sperm hücresinin arasından SEN?
Demek ki bir görevin var ve nefes alıyosun
Bu dünyaya bir katkın olması için gönderildin.
Sırf insan için yaratıldı kocaman evren
Peki insanların ilişkilerini ne belirliyo
Kurallar.
Bu kurallar dinde var.
Ve eğer ciddi ciddi araştırırsan insanların arasındaki ilişkilerde en mantıklı kurallar Islamiyet'te var.
İslam sana uslu durduğunda sonsuz mutluluk vaad ediyor.
Senin mutluluğun için var bu din.
Senin için var.
Karar senin tabiki.
Sana en çok değer veren sevgiliyi seversin dimi?
Islam sana değer veriyor.
Mutluluk senin avuçlarını semaya açıp sonsuz güç sahibine teslim olmanda.
Kendini onun güvenilir huzuruna bırak510 Yorumla- +1 yıl
Guzel demissin de hic bir dinin bana bir katkisi olmadi zararindan baska. neyse
Soran+1 yılyorumun için teşekkürler bu arada bazı arkadaslar sizinle alay etmek için bu soruyu sorduğumu düşünmüşler lütfen aldırış etmeyin
- +1 yıl
@rock4everb hiç ciddi ciddi düşündün mü nasıl ölü hale geldiğini?
Canlı hal ile ölü hal arasında ne var. Senin vücudunun çalışmasını sağlayan güç kaynağı ne?
Ruh.
Peki asıl sen olan eğer ruhunsa ruh nerede?
Bunun cevabını ara. Bulacaksın.
Senin zaten maddi bir katkı beklemen saçma.
Bu senin doğungünün al bu da hediyen olan pasta değil araman gereken şey.
Huzur ve emek.
Bir şey yaparsın. Emek verirsin. Ve karşılığını beklersin.
Peki bu karşılık ne?
Başarı ve huzur.
Hepimizin peşinde olduğu da bu değil mi?
Eğer ben dua ediyorsam huzur buluyorumdur. Amaç da o zaten.
Huzuru nerede buluyorsan orada ol.
Kalbini dinle beni değil :) - +1 yıl
Intihar etmeyi dusunuyorum suan. Yaratici bir fikrin varsa hayatla ilgili buyur dinliyorum
Soran+1 yıl@rock4everb mesaj atacağım sana
- +1 yıl
Neyse s et.
- +1 yıl
Eğer nefes alıyorsan bir sebebi var. Ve eğer bir yerde nefesin istemdışı kesiliyorsa bunun da bir sebebi var. Sana senin son nefesine kadar ihtiyacı olanları kendinden mahrum etme @rock4everb senin şu an onları görmüyo olman onların olmadığı anlamına gelmiyor. Belki de o kişilerden biri benimdir? Belki bilgine ihtiyacım var?
+1 yılSelamun Aleyküm.
İlk öncelikle kardeşim en basitinden bir örnek vereyim sana bir hamile kadın düşün, hadi karnında bir çocuk var nasıl o çocuğun tek başına o küçücük yerde kaldığını, beslendiğini biliyoruz. Peki ya İkiz, üçüz, dördüz doğuran anneleri, kadınları düşündünmü? Düşünsene karının, eşinin karnında dördüz bebek var nasıl sığdılar oraya? Nasıl hepsi birden sağlıklı yaşıyorlaronlar? ALLAH (C. C) ın öyle güzel mucizelerinden bir tanesi sadece! Birde şöyle düşün ALLAH sana istemese hiçbir nimetinden vermezdi, ALLAH öyle çok seviyor ki kullarını, o kadar cömert ki ona inanmyanlara bile nimet veriyor, yaşasın, hayatını sürdürsün diye. Olurda hani birgün bana inanır doğru yolu bulur diye. En basitinden aç Kuran-ı Kerimi oku, ilk insanın nasıl yaratıldığını bir bak aç, ALLAHIN cehennem günü bize yaşatacağı gazabı oku ve gör. İnen ilk ayette ne diyor Rabbimiz? "Oku seni yaradan rabbinin adı ile!" bir açıp oku sonra müslümanlığın nasıl güzel bir din olduğunu gör. ALLAH senden kötü birşey istemiyor ki, bir düşün Kuranda geçen hiç senin kötülüğüne ailenin kötülüğüne yazan birşey varmı? Herşey iyiliğin için. Tekrar ediyorum bir Kuranı aç oku kardeşim. :)37 Yorumla
Soran+1 yılÖncelikle yorumun için sağol Kuranı okumuş biriyim.. sence allahın insanları yakması ne derece doğru
- +1 yıl
Bir öğretmen düşün öğrencisine dersini yapmadığı için tek ayak üstüne durma cezası veriyor fakat öğrenci sadece bir ödevini yapmamış eğer 2 ödevini yapmasa hem ayak kaldırma cezası verir hem de o dersine düşük not verir, daha fazla ödevini yapmadıysa hem ayak kaldırma cezası hem ders notunu düşük verir hem de ailesini arar. Bu böyle devam eder değilmi? ALLAH bize yüzyıllar, asırlar vermiş daha en başından yapmayın demiş, ama biz ALLAHIN dediğini ne kadarr uyguluyoruz? Bir düşün ALLAH bize neden bu cezayı veriyor? Bir kadın neden yanar en basitinden iffetini korumadı, namusunu 5 paralık etti diye, ALLAH sana bunları yapma derken senin iyiliğin için senin yaşayacağın sürede kendini koruyabilmen için diyor şu an bir imtihandayız bu imtihan bittiğinde ya güzel bir yere gidicez ya da bir ateşe. Bize ALLAH günler, aylar, asırlar vermiş biz bunları iyi kullanmıyoruz. Kıyamet günü geldiğinde ALLAHA yalvarıcaz "Yarrab bana biraz daha süre var o zaman dediklerini yapacağım diyicez"
- +1 yıl
Yanii demek istediğim öğretmen öğrencisinin ödevini neden yepmasını ister? İleride ki hayatında bu ödevler sayesinde günü gününe plan yapması kendini ilerletir diye. ALLAH (C. C) bize de kendini koru korumassan kendi üzerindeki kötü düşünceler için seni cezalandırırım, sana süre verdim iyi değerlendirmedin der, anlatabildim mi?
Soran+1 yılCidden mantıklıydı
Soran+1 yılYani diyorsun ki Allah bülöf yapıyor ( bülöf nasıl yazılıyor bilmiyorum o yüzden pardon )
- +1 yıl
Blöf kelimesi uygun bir kelimde değil güzel bir kelime ALLAH üzerine hiç değil. ALLAH bizi önceden uyarıyor, yapın bunları koruyun kendinizi diyor, yapmazsanız ne yapacağımı size söyledim diyor. Bir annenin bir babanın sözünü dinlersin ALLAHIN dediğini neden dinlemiyorsun? Seni annenden babandan bile çok seven kişi Rabbin, seni yaratan var eden rabbin, ona inan kardeşim.
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
34
Cevap
64Cevap
onu en çok ben sorgulamışımdır.
Vardığım sonuç kesin bir yaratan var.
Fakat eğer evrime inanıyorsan büyük hatadasın demektir. İnsanların maymundan geldiğine inananların 3310 ların birgün iphone6 olabileceğine de inanması gerekir.
hiç bir düzen bir müdahale olmadan oluşamaz. Mutlaka birinin dokunması gerekir. Bu da bir yaratıcının olduğunu gösterir.
bir müslüman olarak tabi ki de islamı savunan bir kaç cümle daha kurmak istiyorum.
Mucizeler falan bir kenarı. tüm kutsal kitapların değişmiş olması ve Kuran'ın değişmemesi,
Allah'ın sadece kendisine kulluk edenleri cennete alacağını söylemesi ve karşılığında hiç bir şey istememesi yeterli bir sebeptir
Allah senden extra birşey istemiyor. Malını mülkünü imamlara müftülere ver demiyor. Fakirle paylaş diyor. Düşman dahi olsa silahsıza, kadına yaşlıya çocuğa zarar verme diyor. Bunlar güzel şeyler olsa gerek.
Bence hiç bir şeye inanmamaktan sa birine inanıp riski aza indirmekte fayda var kardeş.
Tavsiye istersen : İslam güzeldir.(Ama hacıları şeyhleri hocaları karıştırma kurandan hadisten sünnetten şaşma. Tarikatlara bulaşma. Allah inananlarla beraberdir. Başka aracıya gerek yok yani.)
Bana özel mesaj atarsan uzun uzun konuşurum bu konuları seninle. Bana da büyük sevap olur belki :)11 Yorumla
Soran+1 yılBoş bir vaktimde atacağım teşekkür ederim fakat kuran ın hangi devletlerin eline geçtiğini ve bu kitabı ne amaçla kullandıkları büyük bir bilinmezlik.
Allah a inanmak istiyorsan şunu düşün, 1400 yıl önce gelmiş kur an da tıp dünyasında yeni kanıtlanmış onlarca şey var. Edebi üslüba bakarsan en büyük şairler dahi onun benzerini yazamamıştır. Ve hiç bir yerinde çelişki yoktur. Bununla beraber,
Bütün insanların dil ve parmak izleri farklıdır. Düşün kü şu an 7 milyar insan var ve yüzlerce milyar yaşamış ölmüş. Bütün insanların tipi farklı olduğuna göre bu insanları var eden güç hepsini tanımak Zorunda yoksa aynısından yapar karışır. İşte binlerce yıl önce ki insanla şimdi ki insanı tanıyan üstn bir güç olmak zorunda. İşte biz bu üstün güç ve kudrete Allah (c. c) diyoruz. Bununla beraber eğer haşa Allah yoksa Allah a inananlar ne kaybetti? Senede 30 gün aç kaldı ki tıbbın sağlıklıdır. Namaz kıldı onu da spora say. Yani haşa Allah yoksa inananlar hiç bir şey kaybetmedi. Amaaa ya Allah varsa? Ona inanmayanlar ne kazandı? Daha doğrusu ne kaybetti? Kur an da en çok geçen ayet ne kadar az düşünüyorsunuz, pek az anlıyorsunuz. Insanı hayvandan ayıran en büyük etken akıldır kullanmayı bilmek lazım12 Yorumla
Soran+1 yılKarakter olarak mükemmel bir insan düşün ( burdaki insan ben değilim sadece örnek veriyorum ) bu insan allaha ve peygambere inanmadığı için cayır cayır yanmayı hak ediyor mu senin vicdanına göre?
+1 yılMerak etme yok olmazsın. Yok öyle dünya sen seni yaradanı inkar et emirlerini yapma sonrada yok olup git ! Sana bisey soyliyim mi eğer doğru yolu, İslamı seçmessen öbür tarafta cehennem azabı çekerken yok olmak için yalvarırsın ! Kuran'da onun hiç değişmediği ve korunduğu yazıyor sen bence değişmiş diyorsun sen bu kafaylan mı müslüman olucaksın? Önce bu kötü düşuncelerden arın asıl değişen diğer kitaplardır ve kanıtlarıda mevcuttur. Ama bizim kitabımızın değiştiğine dağir bir kanıtın bile yokken girmeyi düşündüğün hak dini yargılamakla baştan hata yapmış olursun. Önce önyargılarını kaldır sonda doğru yol İslamı seç. Düşünsene kaç yaşindasin ve şuana kadar zaman göź açıp kapayincaya kadar geçti. Bundan sonrasıda öyle olucak 2 göz kırpmalık bir ömrün var sonra yok olup gideceğini düşünüyorsun en azından bir dine (İslam'a) mensub olsan yok olmayacağını ve eninde sonunda eğer affolunmayan günahın varsa (müslüman olduğunda önceki günahların temizlenir) bunların cezasını çektikten sonra Allah (c. c) izniyle sonsuz cennet hayatına kavuşursun. Bu dünyada kaç yıl yaşıycan ne kadarı bir hiç uğruna geçicek 20 30 yıl eğlence içinde hadi tüm ömrünü sayalım çok çok 70 80 yıl ki bunun bir kismini yasamissin zaten 70 80 yıl zevk içinde yasayip sonra azap çekmek mi yoksa kalan ömrünü iyi bir şekilde değerlendirerek ve Allah (c. c) rızasını kazanarak sonsuz cennet hayatı yaşamak mı? Seçim senin...
18 Yorumla- +1 yıl
Bir dine mensup ol ya da olma yok olmayacaksın ancak İslam'ı tercih etmezsen sonsuz cehennem azabı olur senin tercihin. Üstüne basmak istedim çünkü yok olmaktan korktuğunu söylemişsin.
Soran+1 yılSırf inanmadım diye beni yakan bir allah hiçbir zaman saygımı kazanmaz.. peki senin saygını kazanır mı
Soran+1 yılgayrimüslimler yanacaklar mı cehennemde?
- +1 yıl
Seni bu dünyaya inan diye gönderdi. Ve ona saygım sonsuz şimdi rızasını kazanmaya bakmam gerekiyor. Ayrıca sen bir söz verdin bedenin yaratılmadan önce. Bunu hatırlamıyo olman bu sözü tutmaman anlamına gelmez çünkü Allah (c. c) verdiğin bu sözü bilir ve seni bu dünyayada sırf sözünde duracakmısın diye sınamak için gönderdi.
- +1 yıl
Arkadaşım bu bir imtihan. Kaybetmekle kazanmak arasındaki ilişkiyse doğru yolu bulmak ya da bulmamak anlatabiliyomuyum?
Soran+1 yılHayır onu anladım da yukardaki yorumunda islamı tercih etmezsen sonun sonsuz cehennem azabın olur demissin
- +1 yıl
Allah (c. c) insanları kötü davranışlari ıçin cezalandırmayacaksa (ki o çok affedicidir kul hakkından başka tüm günahları bağışlar tövbe edersen. Böyle hatırlıyorum bir arastir sen) iyi hayat yasayanla herkese zararı olanın farki ne olurdu?
- +1 yıl
Evet imtihanı kazanmak ya da kazanmamak dostum. Mesele bu. İslamı tercih et geçmiş bütün günahların temizlenir ne kadar da affedici ama sen hemen kötü tarafına bakıyorsun ve diyorsun ki neden cezalandırıyo. Yapma arkadaşım kendine yazık edersin hem tüm günajlarında affolunur bu fırsat kaçar mı? Yarın bigün İslamı seçmeden ölürsen sonra halin iyi olmaz biz kendi iyiliğin için bunu istiyoruz yoksa sonsuz kudret sahibi Allah (c. c) bizim kulluğumuza ihtiyaci mı var ki..
Bu soruma cevap verirsen ben de ateist olacam ok?
Etrafına bak veya etrafında olmayan her şeyi düşün.. Masa, sandalye, kalem, perde, don, çorap vs... Bunların bir üreticisi var, asla kendi başına 4 tane bacak bir tane üstüne sunta rast gele denk gelip kendi kendine masa olduğunu gördün mü? Her eserin bir sahibi var, bir tasarlayanı, bir yapanı var. Şimdi bir de kendine bak, ağaçlara, yıldızlara, güneşe, gökyüzüne bak. Bu kadar nizamlı, muntazam ve mükemmel şeyler sence hiç bir yaratan olmadan, rast gele olabilir mi? Hidrojen ve Oksijen? 2 tane yanıcı atom bir araya gelip (bilinçsizce) senin olmazsa olmazın olan suyu hangi kudretle veya akılla oluşturdu da sana bu kadar faydalı bir hale geldi? Olmazsa olmazın haline geldi? Bu atomların akılları yok? Nasıl bir iğne ustasız olmazsa, sen ve bu kainatta ustasız olmaz. Her eserin bir sahibi vardır, o da Elhamdülillah Allah'tır kardeşim. Sen hiç gecenin gündüz, gündüzün gece olmadığını, aksadığını gördün mü? Nasıl kusursuz bir nizam var bak, senin uyuman için gece, hayatını ikame etmek için gündüz var.. Tövbe et ve Allah'ın varlığından şüphe etmenin akıl kârı olmadığını idrak edip kendine çeki düzen ver. Sürç-ü lisan ettiysem affola..00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılhttps://m.youtube.com/watch?v=76YfgwOMHXU
Öncelikle yukardaki videyu izlemeni tavsiye ederim, açıklayıcı fazlasıyla.
Dostum bir yaprak bile sararıp başka bitkilere gübre oluyorsa bizim de ondan farkımız olmayacak. Bütün canlilarin yaşamak zorunda olduğu durumu bizde yaşayacağız. Ancak insandan başka bunu dert eden başka canlı yok :) Sebebi haddinden fazla gelişmiş beynimizdir. Şimdilik bilinen ölüm kavramını algilayabilen sadece primatlar grubu, yani olenin arkasından üzülen insansı göz yaşı doken primatlar var
Ancak bizde bu hat safhada. Doğmadan önceki halinle ilgiki bir kayğın korkun var mi yok. Ölümde ondan farklı değil, herhangi bir hissiyatin olmayacak yani oldukten sonra. İnsanların ilk korkusu vardir. Mesela ilk arabayla trafige ciktiginde herkes tirsmistir az bucuk ya da ilk iş gorüşmesinde hu da buna benzer bir his. Zaten dinlerin de beslendigi kaynaklardan biri de budur. İnsande plesibo etkisi yapiyor doğru ama bence tatlı masallara dalmaktansa gerçeklerle yüzlesıp ona gore hareket etmek en mantıklısı.00 Yorumla
+1 yılDostum ben Kuran-ı kerimi okumadim çokta bilgim yok ama şüphesiz ki Allah var En ufak bir nesnenin bile bir sanatcisi varken bizim gibi harika bir varligin neden olmasin bukadar kusursuz ve düzen içinde yaratilmisiz bunlarin kendiliğinden olmadigini anlamak için kuran-ı kerimi okumayada çok zeki olmaya da gerek yok Seni anlayabiliyorum sonunda yok olacagimizi düşününce ben bile korkuyorum ama öyle bisey yok sonucu iyide olsa kotude olsa öldükten sonra var olucaz o yüce yaradanın huzurunda olucaz emin ol bu insanin içine harika bir huzur ve rahatlik veriyo dediğim gibi pek bir bilgim yok nacizane dusuncelerimi yazdim
31 Yorumla
Soran+1 yılGüzel yorumun için teşekkür ederim kardeşim bende senin gibi düşünüyorum düşünmeye çalışıyorum
- Diğer konusunda 700 cevap paylaştı.
+1 yılAllaha inandığında doğdun büyüdün öldün ve hayatta ki yaptıklarına göre mükafatlandırılacak ya da cezalandırılacaksın. Dinin temel felsefesi bunun üzerinde. Peki eğer Allah yoksa gerçekten öldüğünde ateizmin temel olarak savunduğu gibi toprak olacaksın ve herhangi bir reenkarne veya ahiret yok olmuş olacak. Allaha inanmak sana ne kaybettirebilir ki. Sana Allaha inandın diye ceza verecek bir ateizm öğretisi yok. Ama öldüğünde gerçekten bir Allah ve vaadettikleri varsa ne olacak? Sen inan ve yaşamaya çalış öldüğünde yoksa öyle birşey zaten kaybın olmayacak. Ama varsa mükafatını alacaksın. Mantık nihayetinde:)
12 Yorumla
Soran+1 yılDediklerinde haklısın fakat özellikle cehennem diye bir yerin olmasına inanmak istemiyorum
- +1 yıl
inananlar için var hemde öyle böyle bir yer değil. Ama şöyle düşün bir insan karakter olarak iğrenç birisi çok kötü kötülük yapmak zalimlik hoşunagidiyor bu adam zengin hemde ne kanun dokunuyor ne başka birşey kötülük yaptı insanları öldürdü süründürdü falan filan toprak oldu öldü gitti. Yanına kar mı kalacak? Elbette hayır ama muhakkak bir dinin vaadettiği cezayı çekecek. İslamda da cehennem var böylesi için.
+1 yılhttps://youtu.be/4CC4qeAJ5Fw
Bunu mutlaka izlemelisin tabiki soru olsun diye sormayıp gerçekten müslüman olmak istiyorsan bende sadece sana şunu söylemek istiyorum ömür şüphelerle yaşayamayacak kadar kısa insanoğlu araştirmacidir meraklidir kafani karıştıran çok soru vardır bunlara cevap bulamıyorsan sen yetersizsindir Allahi ve onun yarattıklarini yargılayacak kadar bilgiye sahip olmaman ona inanmamani gerektirmez.31 YorumlaBöyle düşüncelr herkesin aklından geçebilir ama bunlar şeytanın vesveselerinden başka bişey değildir biz müslümanlar böyle bişey aklımıza gelince hemen. Euzu besmele çekeriz ki şeytan bizi kandırmaya dewam etsin diye... Etrafına baksana herşey ne kadar da güzel bir düzen içerisinde yaratılmış en basitinden kendimize bir bakacak olursak çok küçük hücreşerden meydan gelmişiz ama bazı hücreler birleşip derimizi bazıları beynimizi bazıları sinirlerimizi oluşturmuş daha da birçok organımız var sence bu hücreler kendileri mi karar vermişler beyin olmaya ya da böbrek olmaya akılsız bir hücre nasıl böyle bir karar alabilirki tabi ki de ona beyin olmasını emreden bir yöneticisi vardır onu beyin ya da kalp ya da göz yapan...
10 YorumlaBak videoları diğer insanları boşver dinleri de boşver Allah'a inanmak için kendini zorlama o zaman olmaz ama düşün ki bir yerde tek başınasın ve kimse yok Allahım sen yardım et dediğim zaman ondan yardım geleceğini düşünüyorum ya da bunuda unut kimsen olmasa bile o var inanmak bir yerde UMUT etmektir umudu olmayan insan yaşamasın daha iyi ve sen ona inan yeter onunla konuş ona şükret eminim ki karşılığı gelecektir o affeder ve merhametini esirgemez ben böyle düşünüyorum umarım demek istediğimi anlatabilmişimdir ve umarım sen Allah ile dalga geçen ateistlerden değilsindir
11 Yorumla
Soran+1 yılanladım sağol. allahla dalga geçme gibi bir amacım yok sadece sorularıma cevap arayan birisiyim o kadar
+1 yılKocum ne olursa olsun insansin, bak ben muslumanim ama yobaz degilim, Allaha inanilmaz mi hic, gozun uzerindeki kas goz kapaginin ustundeki kiprik nasil tesaduf olur toz girmemesi icin yaratilmis, yobaz olmak baska bisey onlari bosver, inan Allaha hersey tesaduf olamaz muhtsem siatemi yaratan birisi var emin. ol buda Allah. biliyormusun beni duyan birileri var dua ettigimde dua edince kabul eden birileri var oda Allah. dene bak goreceksin eger hayirlisi ise muhakkak kabul oluyor dualar. cok dua ettigim oldu rabbim bir cogunuda kabul. etti.. Kardesim beni kirma inan Allaha bak goreceksin. hayatin renklenecek umutla dolu yasayacaksin.
04 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim yorumun için. aslında benimde daha doğrusu bir yakınımın başından ilginç bir olay geçti ve bu olay bena allaha inanmam konusunda bir uyarıydı sanki
- +1 yıl
Kardesim olmek yok olus degildir yeniden dogutur, eger kimse olmeseydi şu an hepimiz ust uste yasardi ve dogal kaynaklar bir anda ortadan kaybolurdu, akraban olsun dostun olsun zamanla olurler, olunce yok olmazlar, sen dogmadan once yoktun Allah seni yoktan var etti, olunce elbisen topraga karisacak ama onemli olan o elbisenin icindeki ruh. ruhun varligini sana iki sekilde anlatacagim. Astral seyehat yapanlar yogiler, bunlar istediklerinde ruhlarini bedenlerinden cikartarak seyehat edebiliyorlar, ikincisi olmeden once kilon 50 ise oldukten sonrada kilon 50 dir hic birsey degismez ama nicin hareket esemezssin cunku ruhun bedeninden cikmistir. ayriyetten sana sunu soyliyeyim gorunenler kadar gorunmeywnlerde var, cin olsun melek olsun. ayrica hersey zitti ile vardir insan yanliz goruneni gorur yapisi buna musaittir, oksijen havasida musaitti gorunmemeye ama vardir olmasa yasayamayiz. Kardeaim olunxe Anneni babani goreceksin esinidostunu goreceksin sen ywtwrki inancini saglam tut.
Soran+1 yılBunları biliyorum ve bu ruhlar alemininde de mutlaka bir hükümdar vardır.. fakat dinlerde geçen insan yakan tanrı ya da allah benim düşüncelerime pek uymuyor. kuran diyor ki ''şüphesiz ki bu evrenin en merhametlisi allahtır'' bu kadar merhametli olan bir allahın insanları yakacağını onlara işkence edeceğini zannetmiyorum.. belki başka bir yöntemle cezalandırabilir bir babanın bir evladını cezalandırdığı gibi.. ve ruhlar aleminin olması gerçekten bana moral veriyor. çünkü aksini düşünmek insanın psikolojisini cidden harab ediyor
- +1 yıl
ama sunu unutmamalidir anne ve baba bir cocugunu digerinden ayiramaz cok merhametlidir, allahta bir kulunu digwrinden ayiramaz bir kulu digerine haksizlik ediyorsa, digeri haksizliga ugruyorsa terazideki denge bozuluyirsa, Allah bunu diger tarafta esitler, bilirsin cehennemin katmanlari var cezani cekip tekrar cennete girebiliyirmussun kitapta geciyor. kardesim kafani fazla yirma cikamassin isin icinden, inanmak gercekten mantikli, bir aralar bende diger dunyanin olup olmamasini cok dusundum arastirdim ama var oldugunun kanaatine vardim. bukadar tesaduf imkansiz, ayrica Allah. bana bunu kanitladi hissetirdi ruyamda diger dunyayi birisine sordum bana var oldugunu soyledi. emin ol inanmak cok iyi birsey. inan ve dua et nasil dualarin gerceklesiyor gor. ama. hayirli olanini iste herzaman. Allah hayirsinzini vermez.
+1 yılSeneye bu düşüncelerden eser kalmıyacak aklında. Doğru olanı gör. Bir idareci olmazsa bir mükemmeliyet oluşmaz. Elinde tuttuğun telefon tesadüfen oluşmadıysa milyarlarca hücrelerden oluşan mucizevi insan da tesadüfen oluşamaz. Bir idareci mutlaka var.
10 Yorumla
+1 yılAteistlerin de en büyük sorunu bu zaten. Ölümden sonrasında bir şey olacağına inanmıyorsan yaşarken bir şey yapmanın ne anlamı var ki? Mutlu olsan ne, mutlu olmasan ne, yaptığın şeyi yapsan ne yapmasan ne? Ne için yapıyorsun? O an yaptın ve mutlu oldun diyelim, sonra? Bu durumda boşluga düşersin çünkü bir süreklilik yok. Sonrası yok, amaç yok. Madem her şey bitecek iyilik yapmanın da bir anlamı yok. Sen o kişiye iyilik yapsan da yapmasan da o kişi de ölecek ve her şey bitecek.
Eğer bir kişi gerçekten ateist ise intihar onun için hiçbir şey olur.00 Yorumla- Diğer konusunda 4,5b cevap paylaştı.
+1 yılBizi diğer canlılardan ayıran özelliğimiz bedenlerimizin kusursuzca yaratılması değildir kardeşim, o bedeni yöneten bir ruh vardır, ruhun düşünmene sevmene hissetmene sebeb olan yegane yaratılan bir olgudur. Düşünsene sen bir kadına aşık oluyorsun bunu kalbinmi sağlıyor? Kalp sadece görevini yapıyor bedenini ayakta tutuyor. Yaratıcıyı sorgulaman bile bir varlık ıspatıdır. Görmediğimiz bir şeye var diyemeyiz mantığı doğru değildir. Gözle göremediğin oladar duygu vardır ki. Mesela yemek kokusu, mesela aşk, sevgi, duyduğun ses, aldığın nefes, esip geçen rüzgar, ışık? Elle tutabilirmisin? bunları yaşadık tattık öyle değil mi. diyeceğim o ki herşeyin bir görevi var bu kainatta ve hepside insana hizmet ediyor. Akıl insanı diğer canlılardan ayıran ve üstün kılan en belirgin özelliktir insaoğlu. Sadece düşün kendi teorilerini çürütecek çok şey oldupunu göreceksin...
10 Yorumla bence dostum sen hala bir arayış içerisindesin ne tam ateistsin nede allaha inanmayan biri. sorgulamalar benim başıdan geçti ve hala geçiyor Allah bana göre şöyle var;
-neden dünyada bir düzen var
-neden doğada hiç bişey israf değil
-neden insanoğlu ve diğer canllar çoğalma gibi bir lüxe sahip
-neden vücudumuz bu kadar mükemmel
-neden geldik bu dünyaya ve neden ölüm var
bu gibi sorular beni Allaha inanmaya itti. sende sorgula belki bunlar sana basit gelebilir bana gelmediği için inanıyprum ben. kralcılara kızıp kralcı olma sakın ;)00 Yorumlasorgulama var sorgulama var.
nicin "sorgulama" diyince hep bir "bir seyleri inkar etmek, silmek, dogrusu bu vs." anlasiliyor?
her neyse sorunun eglence amacli olmadigini umarak soyluyorum; Allah var, sen veya baskasinin O'na yok demesi O'nu zerre etkilemez aksine sizi baya etkiler.
Cennet cehennem bunlari gec, sen ilk once Yaradan'in varligina bir yol bul; cennet cehennem senin isin veya benim isim degil, Yaradan bilir neticede. Cehennem korkusuyla veya cennet umidiyle ise gireceksen hic girme.00 Yorumla- Diğer konusunda 362 cevap paylaştı.
+1 yılHicbir arastırma yapmadan ailesi müslüman diye Müslümanım diye gecinenler ama dininin hicbir geregini yapmayanlardansa, tanrıyı arayan araştıran insan daha saygıdeğerdir benim için. Allah için de oyledir diye düşünüyorum. Youtube da sözler köşkü diye bir kanal var. Orda evrenle tanrıyla ilgili merak ettigin bütün sorulari cevaplari bulabilecegin sohbetler var. Konusmacılar genç esprili eglenceli arkadaşlar. Sıkılmadan dinleyebilirsin
20 Yorumla
+1 yılCevaplarına bakıyorumda sen zaten bu soruyu sorduğunda verilen cevapları köreltmekle ateistliğini destekliyorsun.
Ateist olan bir insan Allah'a inanmadığı dünyanın varlığını ve diğer detayları mantıklı bulmadığı için inancı olmayan biridir ve bu yüzden Ateisttir zaten.
Sizinki : Ateistim ama kimsenin bilmesine gerek yok Allah bilsin yeter. cümlesi kadar tutarsız bir hareket.13 Yorumla
Soran+1 yılÖnceden allaha hiç inanmazdım fakat birkaç arkadasım sayesinde allahın varlığını hissetmeye başladım ve belki beni daha çok inandıran birileri olur diye burada bu soruyu sordum. peki sana soruyorum bir insan neden atesit olur. kurana inanmadığı için. cevapları okuduğuna göre çoğu cevabın kurandaki ayetlere göre verildiğini görmüssündür. zaten kurana inanmayan (ateist ya da deist her neyse) bir kişiye kurandan örnekler vermek o kişinin fikirlerini değiştirmesinde yardımcı olur mu? ayrıca ikna olmak isteyen biri olarak haklı olarak son derece mantıklı argümanlar sunuyorum. eğer sorularıma cevabın yoksa güzel zamanını benimle tartışmak için harcama lütfen
- +1 yıl
Ben tartışmak için cevap yazmadım zaten fikrini kendin araştırıp kendin değiştirebilirsin bunu anlatmak istedim, seninde dediğin gibi insanlara sorarsan seni inandırmak için Kuran ve ayetlerini gündeme getireceklerdir.
Sen kendi içinde savaşıcaksın bu konuda mantıksız bulduğun detayların içlerinde saklı olanları çıkaracaksın ki Allah'a inancın artsın.
Kavga niyetim yok benim çok önyargılı biriymişsin:)
Soran+1 yılBu aralar çok düşündüğüm için devreler yandı biraz beynim et kesiyor o yüzden çabuk parlayabiliyorum kırdıysam kusura bakma
aklıma takılan yeri sorgularım, bazı insanlar korkusundan ve bilgisizliğinden inanıyor gibi, bir gayrimüslime niye sorgulamıyorsun derler ama kendilerinin akıllarından bile geçmez canım biz eminiz diye.. arkadaş, sorgulamazsan bilmezsen nasıl emin olabilirsin.. bak ne diyeceğim, bir konuda şüphe edersen cevabını bulmak için acele etme...
10 Yorumla
+1 yılKuran da demiyor mu şüphesiz düşünenler için bunda bir mucize vardır diye
Hem din kötülükten uzak tutuyor yani inan ya da inanma iyilik yapmış oluyorsun ne zararı var. Her koyun kendi bacağından asılır. Ya Allah varsa yapmadıklarımız için Cezalandırılırsak? Doğada suyun oluştuğu maddeler var hadi birleştir su yap. Yapamazsın
Hangi ilah evreni böyle denge içinde yaratabilir. Namaz kılarsan bir şey kaybetmezsin ahiret yoksa bile. Ama varsa ödülünü alırsın10 Yorumla
+1 yılEvet sorguladim cunku geleneklerden gelen inanislari hic tasvip etmem anne baba hangi inanista ise cocukta oyle devam eder mantigi gibi dinlerde ki mantigi ve felsefalerini arastirdim ve islama yoneldim bana inanis olarak en dogru felsefe ve mantik islamin cizdigi yol geldi elimden geldigince ilerlemeye calisiyorum (not:hic bir zumreye tarikate mezhebe vs ait hissetmiyorum kendimi) gercekten sende inanmak istiyorsan muslumanlara degil gercek islama bak derim
03 Yorumla
Soran+1 yılGerçek islam nasıl kardeşim? cehennem var mı içinde ya da 4 eşlilik ciddi olarak soruyorum
- +1 yıl
Sana zarar verenler icin elbette ki bir cehennem var yani soyle dusun hirsizlik yapmamin bana hic bir zarari yok peki baskalarinin hakkini yemekten beni alikoyacak olan ya da yaptigimin yanima kar kalmamasi icin bir cezalandirma mekanizmasi olmasi gerekmez mi
4 eslilik konusuna gelince ALLAH erkeklere 4 esliligi tavsiye etmemistir aksine 4 ile sinir koymustur cunku islam sadece bedevi araplara o yuzyil icerisinde kullanabilecekleri bir din olarak degil aksine butun insanliga kiyamete kadar hayat felsefesi olarak gelmistir ornegin islamin ilk indigi yillarda ozellikle zengin erkeklerin cok sayida esi bulunmaktaydi ALLAH bu sayiyi 4 ile sinirlandirdi gelelim gunumuze en basit ornek suriyede kocasi savasta ölen bir cok kadin dul kaldi ve bir cogu caresizlikten fuhus ve aclik batagina dustu islam dort kadinla evlilige bu gibi istisnai durumlarda imkani olan erkeklere musade etmistir ama yinede tek esliligi tavsiye eder
ALLAH nisa (kadın) suresi 3. Ayette der ki !(devami var ) - +1 yıl
Nisa suresi 3. Ayet :eger yetimlerin haklarini gozetemeyeceginizden korkarsaniz , size helal olan kadinlardan ikişer , üçer, dörder nikahlayin. Eğer bu şekilde adaletli davranamayacaginizdan korkarsaniz, o zaman bir tane veya ( sahip olduğunuz ) cariyeyi alin, (onunla evlenin) . Bu , zulme düşmemeniz için daha uygundur.
Der yani cok eslilige istisnai durumlarda imkani olan ve eslerinin arasinda haksizlik yapmamayi goze alabilen insanlara 4 e kadar musade ediliyor yoksa tavsiye edilen 1 tane es almaktir umarim aciklayici almusumdur varsa baska akliniza takilan bilgim yettigince cevap vermeye calisirim saygilar
+1 yılYa şöyle bir durum var doğuştan görme engelli, konuşamayan diğer insanlardan farklı olan insanlar onlara Allah yok dense şansızsınız siz düzelme şansınız yok ileride buna sabretmen karşılığında sana hiçbir şey sunulmayacak sen böylesin dense o kişi nasıl bu hayatı mutlu geçirsin bu adaletsiz dünyanın sonunda herkes yok olacaksa neden bizler varız neden iradeye sahibiz? Neden diğerlerine bu kadar iyi bir hayat sunuluyorken biz neden buralardayız?
02 Yorumla
Soran+1 yılBize eşit şartlar sunulmuyorken neden imtihana giriyoruz o halde? yoksul bir insanın varlıklı bir insana göre günah işlemesi daha olasılıklı bir durum
- +1 yıl
Düşün kü salonda otururken birisi geldi içeri durduk yere tanımadığın birisi.
Sırayla babana 700 annene 500 abine 1500 sana 250 kardeşine 300 tl verdi. Sen bu adama l*n ne haksızlık yapıyorsun bana neden az verdin deme yetkisine sahip misin? Yoksa durduk yere verdiği 250 tl için teşekkğr mü edersin. Unutma insanlar dünya her şey Allah ın istediğine istediğini verir. Ve her nimetin Şükrü kendi cinsindendir. Fakir bir adamla zengin bir adamın sorgusu aynı olmayacaktır elbet
Hemen kuran okumaya başla ve sana yardımcı olmak için ilk adımı ben atayım bu adamın videolarını sonuna kadar izle dinle. Din diye ne kadar yanlış şeyler öğretildiğini aslında kuranı siz yanlış anladığınız için bu duruma düştüğünüzü net bir şekilde fark ediceksin.
https://www.youtube.com/watch?v=d6YpbKsMMoU02 Yorumla
Soran+1 yılBence kuran da tıpkı diğer kutsal kitaplar gibi değiştirildi fakat bu onlara inanmam için yeterli bir sebep değil
Elhamdllh Müslümanım. Bir şeye inanmak için onun doğruluğunu kanıtlamak zorunda değilsin. Doğduğunda biri sana ben annenim diğeride babanım dedi
Sende kanit istemeden anne baba diye çağırmaya başladın. Araştırmak kötü birsey demiyorum ama herseyi matematiksel boyutuyla anlamaya çalışirsan mutlu olma şansını kaçırırsin.10 YorumlaDiğer konusunda 361 cevap paylaştı. Ne güzel :) o zaman öncelikle Kuran'dan ve başka din kitaplarından Dinimizi öğrenmeye, ufak ufak namazını kılmaya başlayabilirsin. Unutma, Allah seni çok seviyor, o merhametlilerin en merhametlisidir. Sen yeter ki iste İslam' ı tanımayı, Allah'a teslim olarak özgür olmayı. O sana yardım edecek. ..
02 Yorumla- +1 yıl
Kendini birine teslim ederek özgür olma mantığı... eşsiz.
Diğer konusunda 335 cevap paylaştı. Kardeşim merhaba bak şu videoyu başka bir soruda paylaşmıştım izlemeni öneririm belki ikna olursun.
https://www.youtube.com/watch?v=Vt1PO7cNlPM14 Yorumla- +1 yıl
Sadece bu değil bir sürü
Soran+1 yılSerkan abi ydi sanırım sözler köşkü. bornovadaydı hatta arkadaşla giderdik eskiden Fatih abiyle Mehmet abide vardı fakat Mehmet abi sonradan gitti hangi şehire gittiğini hatırlayamadım şimdi
Soran+1 yılsağol sende
+1 yılherşeyi unutup şu yönden bak allaha inanırsan ve cennet varsa kardasın yoksa ateistte olsan müslamanda putperestte yokolup gideceksin arkadaşım en basitinden bir örnek. eğer cidden sorularım çok diyosan iletişim kur benimle her türlü soru işaretine yardımcı olurum
11 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim
Gizli Üye(30-35)+1 yılAtheist falan değilsin sen. Aklın karışmış korktuğun kanıt bulamadığın için kendini dinden cekmissin şimdide korkuyorsun. Ateist olacak devreye geldiysen çoktan sorgulayıp karar vermiş olman gerekir ateist olabilecek biri değilsin zaten. Cevrende ki müslümanlardan yardım al din adamları ile konuş.
01 Yorumla
Soran+1 yılBir din adamıyla konusmuştum. müslüman olmadan cennete giremessin deyince bir bahane bulup kaçtım hemen ordan
Bu kadar varlık bir yokluga sığmaz evrende hiçbirşey yok olmaz. düşün her şeyi bu kadar sanatlı hassas dengede bu kadar herşey birbirine kompleks nasıl bunların yaratıcısı olamaZ. Bunları yapan ancak bütün yaratılmışların zayıflığından acizliğindn. Muhtaçliğindan uzak ilH olabilr
12 Yorumla- +1 yıl
kardeşim aradıgın cevap burada bu dünyada herseyin bir sahibi var bu dünyanın evrenin bir sahbimi olmucak gerisi sende bitiyo aç kuranı oku oku anlamaya calıs eger gercekten inanmak istiyorsan bulucagına eminim Allah yardımcın olsun dünya hayatında
+1 yılKardeşim inanmak istersen inanırsın bu inanç işi biz sana ne dersek diyelim boş ben sana burada hikayelerde anlatamam ama şunu söyleyebilirim. Tek birşey insanın varoluş sebebi yaratışılışı bugübi şeylere dikkatini ver sadece sana birşey söylicem :) sen olmasaydın çocuğun olmazdı di mi veya yağmur olmasa bitki olmazdı :) yok dan var eden tek kişi var işte o da Allah aç Kuranı oku
11 Yorumla
Soran+1 yılKuran okudum yorum için teşekkürler
Allahın varlıgını bimlek ısteyen her irade mutlaka onun varlıgına iman edecek ıradeye sahıptır
Allah bizlere oyle guzel bır ırade vermıstır kı onun varlıgıını aradıgımızda mutlaka onu buluruz
aksı takdırde onun varlıgından bıhaber omrumuzu tuketırız
senın bu yazdıgın mesaj bıle Allahın varlıgını bıldıgını ama seytanın son surat bu hazınenı senın elınden almaya gayet ettıgıını gosterır00 Yorumla
+1 yılAteist birisi olarak cevaplayacağım. öldükten sonra organlarını bağışla hayat devam etsin. Ölümden korkmak aptalcadır ve zaman kaybıdır.
15 Yorumla
Soran+1 yılöldükten sonra kesinlikle bağışlamayı planlıyorum organlarımı hatta mümkünse beni kadavra olarak kullanabilirler. peki sence başka bir alem olamaz mı dostum?
- +1 yıl
Müslümanlar ölümden değil günah işlemekten korkarlar dostum...
Soran+1 yılya da yanacaklarını zannettikleri için
- +1 yıl
@dumencihaydar korkudan diyeceğim ama korkuda pek önüne geçemiyor o zihniyetin. Soran dostum, bilincin kapandıktan sonra sen yoksundur sornasını isteme umut etme yok yani bu kesin bilgi biliyorsundur. dediğim ve dediğin gibi bir yöntem düşünüyorum bende. hayat devam etmeli.
Soran+1 yıl@dumencihaydar Ayrıca ateş bir madde değil tepkimedir ve ruh acı çekmez acı çeken bedendir, sinirlerdir ve beden yok olduktan sonra acı denen bir kavram kalmaz
İnanç olmazsa bu dünya da mantıksız zaten. İlla ki bir şeylere inanıp güveniyo insan. Bunun zirveside Allah a inanmak. Çünkü ebedi olmak istiyo insan. Ve bir kişi kitap indirip ben size ebediyeti veriyorum diyor. Yapmanız gereken tek şey yasaklarıma uyup , helallerimden şaşmamak diyor. Sonuçta bu dünyada da kimse kimseye bedava ekmek vermiyor :)
00 YorumlaDiğer konusunda 308 cevap paylaştı. biz Allaha inandık, ama diyelim ki öldükten sonra hayat olmycak, biz inandıgımız için bişey kaybetmiycez, ama ya varsa milyarda 1 ihtimalde olsa ine inanmayı seçerdim, inandıgın için bişey kaybetmiyorsun, herkez öldükten sonra inananlar 1-0 önde başlıycak ve inanmıyanlarda inanmadıgı için kazanmış olmıycak, biz inanmayı seçtik ama öldükten sonra ki hayat için degil, herşey onu ispat ettigi için
10 Yorumla
+1 yılm.youtube.com/playlist
Inanmak istiyorsun ama ikna olmaya tatmin olmaya ihtiyacın var. Yukarıda paylaştığım linkte tam olarak 26 video bulunmakta. Her bir video bir delil anlatmakta ve Allah'ın varlığını ikna edici bir gerçeklikle anlatmakta. Mutlaka sıkılmadan izlemeni tavsiye ediyorum. Inşallah ikna olursun kardeşim.06 Yorumla
Soran+1 yılBenim için birkaç dakikanı harcayıp birşeyler bulmaya çalışmıssın düşüncen için teşekkür ederim sana
- +1 yıl
En küçük bir faydası olursa veya olduysa ne mutlu bana. Allah rızası için küçük birşey sadece umarım ikna olursun.
- +1 yıl
Merhaba bnde Şu an sizin gibiyim kafayi yiycem inancinizda bir degisme var mi
- +1 yıl
@Anksiyetelikiz sorun ne tam olarak?
- +1 yıl
Sorana yazmistm aslinda inanmama konusunda sorun yasiodu merak ettm gitgellerin sinucu ne oluo die
- +1 yıl
@Anksiyetelikiz iyi olur inşallah
Inanmak mı istiyorsun? Allahı sorgulamaa yargılama adalet nerde deme teslim et kalbini ve şuna İnan ki Rabbim senin geldiğini görünce sana koşacaktır kolaylaşıcaktır. Umarım Rabb'ime inandıran bazı olaylar yaşatır sana yaradanın :)
01 Yorumla
Soran+1 yılÇok istiyorum yaşatmasını keşke yaşatsada kafamda soru işaretleri bırakmasa
Allah ın var olduğuna inanıp hayatını ona göre yaşarsan bişey kaybetmiş olmazsın ama yok diyorsun var olduğunu öğrendiğinde çok geç olmayacak mı? Her halükarda inanman kârlı.
12 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim allahın varlığını hissediyorum
+1 yılKainat sahipsiz olmaz Rabbimin mucizesi kurandir eger okur ogrenirsen Rabbimin varligindan haberda olursun suphende kalmaz Allah yolundan sapmislardan eylemesin allah sana iman ve mudlumanlik nasip etsin
10 Yorumla
+1 yılAllah diyerek zaten inanmış oluyorsun güzel insan :) Var olduğunu kabul etmiş oluyorsun :))
Biraz kitap okuyarak, şeytanın vesveselerinden kurtulabilirsin. Allah'a İman ile ilgili kitap araştır. Olmadı bana mesaj at, öneride bulunabilirim.13 Yorumla
Soran+1 yılGüzel yorumun için teşekkür ederim inan dediğin kitapları çok okudum fakat inandırıcı bir argüman bulamadım.. ama allahın varlığına inanmak istiyorum çünkü ruhlar alemi denen olguya inanıyorum ve eğer o alem varsa bu aleminde bir başı bir kralı mutlaka vardır
- +1 yıl
okuduğun kitaplar etki etmese şu düşüncelerde de olamazdın ama... minik de olsa katkısı olmuş olabilir.
İnanmanın da istemesi olmaz ya. İnanıyorum ya da inanmıyorum vardır ve sen inanmaya başlamışsın zaten :)
Soran+1 yılEvet inanmaya başladım fakat kuran okumuş biri olarak dinler hakkındaki düşüncelerim hiçbir zaman değişmeyecek.. teşekkür ederim
Ya vvar sa peki bunu neden sorgulamıyorsun? Neden bardağın hep bış tarafını görüyorsun hadi dini ve ya ALLAH'ı araştırmadın diyelim bir aç anotomi ya da belgesel izle orda bile yarwtıcıyı göreceksin
18 Yorumla
Soran+1 yılAllah kesin bir şekilde yoktur demiyorum ama dinlere kesinlikle inanmıyorum tamamen insanları kontrol altında tutabilmek için uydurulan efsanelerden başka birşey değiller
Soran+1 yılBöyle düşünme eğer amerikada doğsaydın hristiyan olacaktın
Soran+1 yılneden şans ve neden biz? bizi diğer dinlere dinlere mensup insanlardan daha özel kılan ne peki? amerikada ya da müslüman bir ülkede doğmayan bir insanın şanssızlığı neden?
Soran+1 yıltesadüf
Yukarida yazilanlarin cogunu okudum. Kisaca ateist sin ama Allaha inanmak istiyiorsun. Arkadaslarim sana bilgi veriyor muhalefet oluyorsun. Dinlemiyor bildigini okuyorsun kisaca kendince tartisma ortami yaratmak istiyorsun Sen daha Allaha hasa inanmiyorsun burdakilerden medet umuyosun. Yazmayin suna allah askina dalga geciyor bizimle. Her dediginize bir kulp bulmus yukaridaki yorumj okuyun kuran el yazmasi diyor agizinla Allaha inanmaya calisan insanda boyle dusunce mi olur.
67 Yorumla
Soran+1 yılarkadaşlara zaten dinlere inanmadığımı belirtmek istedim ama dinlere inanmadığım allaha inanmak istemediğim anlamına gelmez aslında bu soruyu deist arkadaslara soracaktım neden allaha inanıyorsunuz diye ama yanlış olmuş her neyse ya boşver okumamış ol soruyu
- +1 yıl
Arkadasim bizler inaniyoruz hadi hasa senin ddigin gibi yaradan olmadi biz bir sey kaybetmeyecegiz ki ama ya var sa o zaman sen cok sey kaybedeceksin insanlarin bilinc altina akliniz sira yerlestiriyorsunuz. Kusursuz yaratilan insan dogacak buyuyecek olecek toprak olacak gubre olacak hayat bu sekilde bitecek yaa bu kadar basit degil hayat. Peygamber efendimiz diyor siz inanmayanlara kotu soz soylemeyin sonra onlar da gelip sizin yaraticiniza kufur eder (ozetledim). O yuzden insanlar sana nazik konusuyor.
Soran+1 yılne kaybedeceğim söyler misin? cidden soruyorum yanlış anlama
- +1 yıl
Pardon simdi gordm yazdigini sen daha ne kazanacagini ogrenemessin kaybedeceginimk merak ediyorsu. Kaybedecegin bir sey yoksa needen musluman olmaya calisiyorsun devam et boyle sizin ortam bizimkinden daha iyi hersey serbest bizde kural var. Sende diger ateist arkadslarin gibi sabah kadar tartisalim diyeceksi dimi isin icinden cikamayinca niye cunku inanmak daha kolay dusunmektensen gercekten islamiyeti merak ediyor olsa idin Kuran i google direk Kuran mucizesi yazardin. Orda gorurdun. Insanlarin kafasini karistirma din alimi insanlari aydinlatan bir kisi olmayacagin icin ust seviyeleri arastirma cuzu al eline Elif Ba dan basla
Soran+1 yılBen daha kendimi aydınlatamamışken insanları aydınlatmak benim haddime değil sorgulamaya çalışan her insana bu gözle bakmayın lütfen ayrıca insanları düşündüğü şeylere inandırırsan sevilirsin ama onları düşündürürsen senden nefret ederler ne yazıkki ayrıca diyelimki (sana göre haşa) allah yok bu benim kötü bir insan olacağım anlamına gelmez ben elimden geldiği kadar insanlara iyilik yapmaya çalışmaya devam edeceğim zaten bir Allah varsa ve adaletliyse benim neye inanıp inanmadığım onun umrunda olmaz ve beni yaşadığım erdemler doğrultusunda değerlendirir ayrıca herşey serbest demişsin ateist ya da dinsiz insanları neden ahlaksızlıkla suçluyorsunuz ki bizimde kendimize göre ahlak kavramımız var
- +1 yıl
Ben deminden beri o kadar sey yazdim sen ordan sadece " hersey serbest" sozunu mu aldin. Baska inamayan ateistleri bilmem beni alakadar etmez senin ahlaksizligin inanmaya calistiginn halde insanlara utanmadan Kuran el yazmasidir diyon. bir tane hasa adam cikacak 1400 sene once yazacak. Sirius yildizini yazacak Kuran da şira diye gecer, dunya syin yorungesini sabit kilindigini yazacak, kainatin genisledigini yazacak, nasa cikacak biz kurani inceliyoruz diyecek. Sen cikacaksin Kuran El yazmasi diyeceksin insanlara muhalefet olacaksin. Sonra bizle agiz dalasina gireceksin. Yok neye hizmet ediyorsunuz amaciniz ne. Bu sen deilde cidden bir ateist arkads ciksa deseki ben inanmak istiyorum yardimci olun bu konusma boyle olmazdi. Sen Adnan hoca cemaatine sor... Inamyan arkadaslae kusura bakmasin o soz size degil bizi alaya almaya calisan bu arkadasaydi
Soran+1 yılOff hala alay diyor ya.. belki senin dediğin o sureleri dönem dönem bilimin kanıtladığı teorilere göre değiştirmişlerdir. ayrıca evet kuran bana göre el yazması ve içinde bir sürü çelişki barındırıyor bunu dile getirmemi küfür olarak mı algılıyorsunuz ayrıca ben dinlere inanmak istemiyorum ki bir yaratıcının olduğuna inanmak istiyorum dedim. İçimde kesin olmasa bile allahın inancı zaten vardı ama sağolsunlar aşağıda yorum yapan birkaç arkadas bu inancımı bir nebzede olsa yükselttiler. daha fazla uzatmayalım iyi geceler
+1 yılMüslümanların yeni oyunu sürekli dönüyor bu muhabbet sahjdadvaıusdvasdvasudo
alkislarlayasiyorum.com/.../musluman-olan-ateist-genc-zakir-naik00 Yorumla
+1 yılLA İLAHE İLALLAH okuyun bunu müslüman olun. Kalbiniz beyaz olsun siyah değil!
Allah iyi insanlar ile kötü insanları birbirinden ayırmak için bir imtihan düzenlemiştir. İmtihana tabi tuttuğu insanlara akıl ve özgür irade vermiştir
içtiğin su nerden geliyor düşündünmü hiç ya da yediğin meyve ve sebzeler kısa örnek öldükten sonra yok olmak yok ruhlar ölmez10 YorumlaDiğer konusunda 7,6b cevap paylaştı. Allahın varlığını hissediyorum diyorsunuz bunu aciklarmisin nasıl bir his bu
Kurani okuduğunu söyledin sana verdiği cevap nedir anlamsız gelen nedir kendi bilgin kadarmi Kurani yorumladin bu uzun bir mesele konuşmak istersen yaz00 YorumlaDinleri incele hepsi cok mantiksiz sacma sapan seylere inaniyolar aya gunese. hayvanlara falan islam dini mantikli ve baska dinlerin inandigi peygamberler bile kurani kerimde muslumanligi benimsemiz bu sorularina kuran cevap verir.
17 Yorumla
Soran+1 yılKuranı okudum ve mantıklı bir cevap bulamadım. açıkcası güneşe inanan, güneşe dua eden insanları mantıklı buluyorum sonuçta güneş olmasa bugun burada olamayız :) güneş bize hayat veren kaynakların başında geliyor
Soran+1 yılBelki allah sever beni
Soran+1 yılayrıca benim yanmamı mı istiyorsun? bu kadar mı vicdansızsın :D bu vicdanla sen cennete ben cehenneme öylemi?
Soran+1 yılDüşündüğün için sağol ama korkma kimse yanmayacak. iyi bir insanım (senden iyi olmayayım) bazı şeylere inanmıyor olmam benim yanmayı hakettiğim anlamına gelmez. dinde zorlama yoktur ama inanmazsan yanarsın? ayrıca evreni yaratan, onun en ince ayrıntılarını bile hesaplayacak kadar zeki bir varlık ya da enerji (herneyse) olan allah neden böyle saçma şeyler düşünsün ki?
- +1 yıl
@cevaplayan muhtesem ozetlemissin 👍☺ @soran sen bir karar ver madem Allah'a inanmak istiyosun Musluman olucaksin kendi fikirlerinle hareket etme kizin dedivi gibi soz dinle Kuran'i objektif okursan hayatta tatmin olmama olanağin yok o bir nurdur iyi insan olsan ne yazar Allah ve Hz. Muhanmed'i kabul etmedikten sonra evliyavari yasasan yine de yerin cehennem gel tovbe et doğru yola gir ;)
+1 yılVar Olduğundan Şüphemiz Yok Da, Hâşâ hadi senin aciz kafanla Yok Diyelim, Var Olduğuna İnandığımız İçin NE KAYBEDECEĞİZ? Hiç Bir Şey... Ama Varsa ki (Şüphesiz Var) Sen İnanmadığın İçin, Sonu Olmayan Güzellikleri Kaybedip Yine Sonu Olmayan Ve Hiç Bitmeyecek Cehennem Izdırabını KAZANACAKSIN!!!
Ölmeden Önce Tövbe Et ve Aklını Başına Al Lütfen, Daha Geri Dönüp Tövbe Etme Şansın Olmayacak.01 Yorumla
Soran+1 yılBen yanmayı hak edecek ne yaptım?
insanın aklından bazen geçmiyor değil böyle ALLAH warmı warsa nasıl birşey? merak ediyor insan ama asla warlığından şüphe etme seni yaratan annenin rahmine koyanda rabbindir unutmaki bu dünya geçici doğru yol hak yol müslümanlıktır bir an önce kendine gel derim lakin ebedi cehennemde olmayı kimse istemez.
02 Yorumla
Soran+1 yılKullarını yaratan bir baba onları cezalandırabilir fakat asla cayır cayır yakmaz bunu bir 10 dakika düşünün lütfen
Senin aklını beynini şeytan kaplamış kardeşim kelime isadet getir sen Allaha yalvar yinde. Bu ateist deist meseleleri yahudilerin oyunlaridir. Sana bir ornek dünyada o kadar bilim adami var bir insan veya canli düşünen birini yaptılarmı? Sana gelen vesvvesvese
00 YorumlaAllah yoksa problem de yol ama varsa be yapacan ki var zaten İslam da yok olma korkusu yoktur çünkü toprak olup gitmeyeceğiz İslam sana insanın sonsuzluk istegını bağışlıyor yani ölüm ötesi inancı ölümü korkutucu olmaktan çıkartır gele ki imanlı biriysen vadedilen cennete sonsuza sek yaşayacaksın gel sen İslam a
10 Yorumla- Diğer konusunda 670 cevap paylaştı.
+1 yılDeist olduğun belli. peki Peygamberine neden inanmıyorsun. Allah bize hiç bir şey demeden dünyaya salıp öldükten sonramı neden gönderdiğini söyleyecek. yaşarken birinin söylemesi daha mantıklı değilmi.
02 Yorumla
Soran+1 yılpeki ben o kişinin söylediklerinin doğru olduğunu nerden bileceğim pelki palavracıdır belki menfaatçidir. şu devirde adamın biri çıkıp ben peygamberim ve size allah tarafından gönderildim dese inanırmıydınız
- +1 yıl
öyle sadece konuşan birine kimse inanmaz. ama mucizelerle gelse emin ol çokları inanır. ama mucizede yapsa gene inanmayanlar çıkar peygamber efendimiz zamanında çıktığı gibi. o nun zamanında yaşasaydınız belkide gerçek ve samimi müslümanlardan biri olacaktınız. çünkü bu devirde mucizelere kolay kolay inanmıyorlar. millete hikaye gibi geliyor.
Diğer konusunda 1,5b cevap paylaştı. hersey ınanmakla bitmiyor kanka onemli olan ınsan olmak
inanlar için maun suresi var... bilen cok iyi bilir.
ama sen ateiste olsan iyi bir insan lduktan sonra.. sıkıntı yok
korularından kasıt tovbe suresi ve oda kurana sonradan eklenmiştir08 Yorumla
Soran+1 yılİyi bir insan olduğuma inanıyorum yanlış anlama kendimi övdüğümden değil sen ne kadar iyiysen ben de o kadar iyiyim bu zamana kadar kimse hakkında kötü bir düşüncem olmadı hatta safın tekiyim diyebilirim
- +1 yıl
sıkıntı yok ozaman inamka ya da ınanmak mesese degil ALLAH HERSEYI RADAN VE BUYUKSE ve kendini inkar edeni cezlandıracaksa ozaman kibir sahibidir. buda onun ozelikelri arasında yok..
sen bana inanmadın oylemi bak ben varım yakacam seni diyecegını dusunmek aslında llaha karsı işlenen en buyk gübah
kul hakı yemezsen
adam oldurmessen
tecavuz etmssen
ve duyarli bir insansan zaten dunyada yasamanın manasını cozmusundur demektir.
sen asla bu dnaydaki yasakların obur dunyada verilecegine inanlara inanma
yok obur tarafda huriler varmıs.. yok derlerden sarap akiymus bunlar yalan dolan
onlar gıbı olaksan inanma
insan olacaksan inan.
Soran+1 yılBende senin gibi düşünüyorum eğer Allah adaletliyse insanların neye inandığı onun umrunda olmaz ve onu karakterine ve yaşamış olduğu hayata göre değerlendirir
Soran+1 yılİnsan yakan allah.. cehennem, tamamen mitoloji çağında savaşa katılmak istemeyen insanlar için uydurulmuş ''eğer vatanınız için korkup savaşmazsanız allah sizi yakacak''dedikleri saçma bir yer
- +1 yıl
vatan savunması baska bisey ben vatanımı cehenemde yanmamk için değil ozgurce yasamak v sevdigim insalrn huzuru için savurunum..
artı dusunulmesı gereken neden dinlerin hep ozelikle bizde soyle yaprsan boyleolur noyl yaparsansoyle olur diye bahsedip korkuturlar.. insalr dini ocu gıbı goruylar tanrıyıda cezalandrıcı..
senınde zaten bu duruma gelme sebebin bu
Soran+1 yılEvet aynen öyle.. aslında bu durumda insanların çoğu menfaatleri için iyilik yapmış oluyor
- +1 yıl
aynen.. isanalrın bu radete olup dini sorgular olması sebebi
muslumanlar (dinci tayfadır) benm dine bakiş acım tamamen buı akpliler ve dinciler yuzunden degişti) mesela
ama ibliyorum ki
kusursuz olan islam
kusurlu olan muslumanlar
ama kuranı bile ayeteri acik acik hadislerle manupe edip oyle yorumluyolar ve insalr bu sekilde dini yanliş anliiyp. soguyolar bugunku dine ve allahı soruglayanların %99 bu yuzden..
+1 yılKeşke olmasaydı çünkü o bir kadın düşmanı ama allahın varlığının dellillerine şahit oldum yuzde yuz var ve bence insanların bazılarını cehennem potansiyelinde yaratmış sonradan yaratılmış bisey nasıl kendiliginden iyi veya kotuyu secsin hadi diyelim secti allah bunu yaşanmadan nasıl bilebilsinde yazsın kader defterine ne diyo kuranda allah yarattıklarını en iyi bilendir evet biliyo çunku o yaratmış kaderden sıyrılsak bilr kadınların ikinci sınıf olduğu kesin onun gözunde
00 Yorumlaallaha inanmak mı istiyorsun hemen cevap veriyim en basitinden gözlerinin üstündeki kirpikleri sök at hepsini 3 gün sonra kör kalırısn kulakta östaki borusu diye bişey var dyumuşsundur o olmasa fındıgı ilk kırdıgında kafan patlar arabalardaki amartisör görevi görüyor vucatta saçımız sakalımız uzarken nie kaşlarımız hep aynı bunlar insan oglu yapabilir mi bu zaman kadr bir diş bile yapamamışız bunları mı yapcaz ozamn bunun tek bir açıklaması var ilahi güç oda cenabı allah
00 Yorumlakardeşim sen kuranı açıklamalı bir şekilde oku bence ama oku orada senin yaratılışın var evren var aklının almadığı şeyler var ki kuran m. s 610 yılıda inmeye başladı kadir gecesi okumuyorsun okusan böyle cahil kalmazsın açta biraz geçmişini oku bilmiyosun atesim deyip çıkıyorsun sinirlendiriyorsun beni
00 YorumlaSözler Köşkü, Hayalhanem Çay House sözlerini youtubede aratırsan sorularının cevabını bulabilirsin videolu bir şekilde Allah sonsuz rahmet sahibi ise şeytanı neden yarattı gibi gibi büyük sorular 20 dakikada çözülüyor inşallah!
00 Yorumla
+1 yılMadem Allaha inanmak amacin ispat cok Rabbine siğin bana mesaj at sana bikac sey onericem kardes burada bir kiz da var ayni senin gibi Allahin varliğina deliller cok yeter ki sen kalbindeki muhuru kaldirmak iste iyi gceler
00 Yorumlaherseyin ilacı kurandır emin ol bunaa bir yerden baslamalısın tbi bana düşmez akıl vermek ama eger gercekten yoldan dönmek istiyor isen camiye gitmeyi bir dene en bastaa özellikle cuma günlerii emin olkii şifa olacaktır inancına
10 Yorumla
+1 yılSen çok zeki bir insansin eminimki doğru bir kararı zekanla bulacaksın soruların ve cevapların çok seçkin
01 Yorumla
Soran+1 yılteşekkür ederim umarım
allah merhametli ve affediciydi değil mi? tövbe kapısı herkese açıktı. peki ana rahminde henüz doğmamış çocugun günahı neydi? bir yaratan varsa neden bugun ölü doğan çocuklar var?
10 YorumlaAllah var, peygamberler bosuna gelmediler ve mucizeler
22 Yorumla
Soran+1 yılpeygamberler, insanları kontrol altına almaya çalışan filozoflardan başka birşey değil
- +1 yıl
Peygamberler insanlari dogruyu bildirmek icin calisiyorlardi ve Allah tarafindan secilmis kulardilar, zaten saptirmis kavmilere peygamberler gönderilmistir, onlar sadece Allahin varligin ve birliyine, yalnisin ve dogruyu söyluyordular. Peygamberler para ve mulk icin yapmiyorlardi bunu ve bunun icin cok cektiler. Ilk din saten islamdi ama cok az muminler vardi, gözukmuyorlardi ve hazreti Muhammed sallalahu ve selem aleyhiselam zamaninda sonra coalmisti islam, ucunu buyuk din Islam olmustu, yahudi ve kiristiyanlar dini yalnis anlamistilar. Dogru din Islam ve son kitap Kurani kerim
- Devamını Gör (38)
Devamını Gör(83)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem