Bu adam dışında hcbir siyasetçi mesj atmiyor bayramda falan mesj atıp duruyor bu adamla alakam bile yk. Mesj gelene kadr bu partinin de adamın da varligndan haberm yoktu ne alaka yani
Telefon numaramız önce Google ardından da alışveriş yaptığımız herhangi bir kurum tarafından bir havuza aktarılıyor. Küçük bir örnek vereyim: Birkaç yıl önce Acıbadem hastanesi beni arayıp detaylı check-up isteyip istemediğimi sordu. Ben de onlara numarama nasıl ulaştınız dediğimde şu yanıtı verdiler; "eczanelerden ilaç aldığınızda verdiğiniz numara sistemden bizlere de ulaşıyor" ne kadar da korkunç değil mi? Giriş yaptığımız otel, online bilet aldığımız konser veya sinema, bir siteye yönelik üyelik ya da bir eczaneden ilaç alırken bile verdiğimiz numara birileri tarafından pazarlanıp satılıyor.
Maalesef öyle. Bir ara Twitter'da bir paylaşım vardı. Parayla satılan bir hizmet karşılığında kişinin TC kimlik numarasını girdiğinde istediğin tüm bilgilere ulaşıyordun. Hangi okuldan mezun, medeni durum, hangi sınavlara girmiş, ehliyeti varsa sınıfı ne, katıldığı kurslar, ev adresi, akraba bilgisi ve daha nicesi. Görünce inanılmaz derecede şaşırıp öfke duydum. Çünkü resmen bir suç bu! Eğer bulursam paylaşayım.
Sadece Ümit Özdağ ile ilişkili bir durum değil. Maalesef siyasiler bir şekilde kişisel verilerimizi temin edebiliyor. Her ne kadar 6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu olsa da kimin umrunda..