Peki var olmamız mı bizi düşünmeye sevk ediyor, yoksa düşündüğümüz için mi varız?

Peki var olmamız mı bizi düşünmeye sevk ediyor, yoksa düşündüğümüz için mi varız?
Kendi varlığım kendime zararmış gibi hissettiğim çok oldu.
Çoğu zaman hayatı sorguladım sonra da kendimi,
Yaratılış planının, insanın mutlu olması gibi bir maksadı yoktur. Bazen hayatın anlamını sorgularken insan kendi varlığını buluyor...
Yaşa ya da yaşama 70 yıllık bir ömürde mutlu olmak gibi bir çaba olsa bile hayatın kendisinde bu yoktur. Sonrası zaten karanlık.
Teşekkürler, iyi geceler diliyorum size de 🙂
Evet bunu zaman zaman düşünmüştüm yani ben gerçekten de var mıyım? ama sonra düşündüm de olmasaydım bu soruyu soramazdım.
"Kim olduğunuzu bulmak için önce kim olmadığınızı bilmelisiniz." - Eckhart Tolle
"Kendinizi tanıdığınızda, her şeyi başkalarından daha iyi yapmaya başlarsınız." - Jiddu Krishnamurti
"Hayatın anlamı, onu anlamlı hale getirecek olan şeyleri keşfetmektedir." - Viktor Frankl
"Kendinizi anlamaya başladığınızda, dünya da size anlam kazanmaya başlayacaktır." - Jackson Kiddard
Teşekkürler, sözler de çok güzelmiş iyi geceler diliyorum ✨
Rica ederim iyi geceler dilerim :)
Hayır düşünce mekanizması evrende herhangibi canlının varlığına ispat değildir düşünürken ne kattığın insanlığa dolu dolu ne verdiğin önemli yoksa otta fotosentez yapıyo
Teşekkürler, iyi geceler diliyorum size de 😊
Yakşamlar çiçeğim sana da
Cevap
1Cevap
Ergenliğimde sorguladım ve sorgulayışım hayat tarzını değiştirdi. Hala sorguluyorum varlığımı değil nefsinden yaptığım hareketleri.
Peki teşekkür ederim iyi geceler 😊
Varlık sebebimi sorguladığım olmuştur.
Peki teşekkürler 👍
Rica ederim 🙏
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?