Abi cidden Kurani Kerim Turkce olursa anlami bozulur diyen aptallar var.
Evet , Turkce Olmali
Hayir , Turkce Olmamali
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Hayır tabii ayrıca meali var bu sorudaki polemik oluşturma çabasına anlam veremedim. Çok isteyen anlamak hepimizin yegane amacı tabii meali var hatta daha detaylı tefsiri var. O dönem dil Arapçaydı haliyle de Kuran'ı Kerim de Arapça indirildi. Türkçe Arapça kavgasını artık bi kenara mı bırakıp Kuran'daki hükümlerin mahiyetine mi odaklansak..
Halkimizdaki bazi yari cahil insanlar. Kurani Kerimin Sadece arapça olduguna , turkce olunca anlaminin bozulacagini saniyor. Ve absürt ki bunu soyleyenler Kurani Kerimin meallerini değil . Arapca ezber yapiyorlar. Kuran Kurslarinda Kurani Kerim ogretiyorlar diye gonderiyorlar. Fakat arapca ezberletiyorlar. Esasinda ikimizin dedigi sey de ayni. Sen diyorsunki bu bos kavgalari birakin kurani kerimin dedigine odaklanin. Bende diyorum ki halka kuran Kurslarinda neden kurani kerimin anlamini ogretmek yerine , Arapca ezberletiyorlar? Dediklerinde bu kadar samimiysen namazlarda okunan dualarin turkce anlamini soyle.
Bence olmalı çünkü insanlar arapça yazıya bakıp şehadet ediyor besmele falan ediyorlar, oysa ki arapça yazının üstünde ne yazdığı belli değil, birisinin ismi mi yazıyor veya ''tuvalet şu tarafta'' falan mı yazıyor kimse bunu anlamıyor ve sorgulamıyor da, yani okuduğunuz çoğu şeyi aslında mealini bilmeden okuyorsunuz, evet bazı duaların meali açık şekilde olabilir ama gerçek bir Müslüman Kuranı tamamen okuyup bitirendir, bir şey anlamadan okuyor çoğu zaten, bence çok saçma Arapça olması.
Cevap
0Cevap
Olmalı. Kendi diline düşman olanlar bubdan sovra arapça konuşsun tabi konuşaniliyorlarsa.
Knk sunu anladim hep bu ulkeden bir umudum vardi. Ama bu anketten sonra bu ulkeden artik bi cacjk olmayacagini anladim. Keske toplumumuz bu kadar cahil olmasaydi.
Tanrı lafına bile sinir oluyorlar. Tarikatta ki sümüklüleri az dinlesinler.
Valla ya
anlamıyoz ya
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?