Orta Asyalı ve Sibiryalı insanlar son 25 bin yıldır haritada görüldüğü üzere dünyanın çeşitli yerlerine büyük göçler yapmışlardır. Ve yerleştikleri yerlerin çoğunda diğer ırklar ve etnik grupların arasında asimile olmuşlardır.
Anadolu'da ve Balkanlar'da Türkler'in çok sayıda etnik grupla karıştığını bu yüzden bu bölgelerde Türk kalmadığını savunanlar niye diğer etnik grupların soyunda Türklük olduğunu savunmazlar?
Örnek vermek gerekirse, başta Karakeçili ve Koçgiri gibi çok sayıda Kürtleşmiş, Zazalaşmış Türk-Türkmen aşireti vardır. Bu aşiretlerin Türk olduğu isminden bile belli :D Niyeyse, solcuyum hümanistim, halkların kardeşliği deyip, Türklerin soyunda çok sayıda etnik grup olduğunu savunan şeref yoksunlarının büyük kısmından çok sayıda kürtleşmiş Türk-Türkmen aşireti olduğunu duymayız, duyamayız. Onlara göre varsa yoksa sadece Türklerin soyunda başka etnik gruplar vardır, Anadolu'da çok sayıda Türkleşmiş halkın olduğuna dair çirkin iftiralar atmaktan geri durmazlar.
Aynı şekilde bunlardan, Ermeniler'in soyunda çok sayıda Ermenileşmiş Kıpçak Türkleri olduğunu da duyamayız, söylemezler.
Bulgarlar'ın aslen Orta Asya'dan çıkıp Balkanlara yerleşmiş bir Türk halkı olduğunu ve ardından Slavlaştıklarını söylemezler fakat Balkan Türklerinin aslen Slav olduğuna dair şerefsizce şeyler söylemekten geri kalmazlar.
Kısaca dünyada soylarında Türklük olan çok sayıda halk, millet olmasına rağmen, bunlar bir tek Türklerin soyunda başka etnik gruplar varmış gibi gösterirler.
Sizce bunları yapmalarında ki maksat, Atatürk'ün milliyetçilik ilkesine düşmanlık etmek değil de nedir?
Çok güzel konuştun, dediklerine katılıyorum :)
Diğer :(
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar