Hocaların samimî olduguna inanmakla birlikte
Kendimi de sorguladım
Siz de aynaya bir bakın derim
Ne kadar günahkar yaşıyoruz
Hocaların samimî olduguna inanmakla birlikte
Kendimi de sorguladım
Siz de aynaya bir bakın derim
Ne kadar günahkar yaşıyoruz
Böyle bir soru sormak elbette hakkın fakat şimdi sana burada düzgün bir şekilde yorum yapacak insan olacağı gibi böyle gereksiz bir şekilde yorum yapacak insanlar olur. Fakat sana şöyle bir şey değil elhamdülillah müslümanım Allah'a inanıyorum peygamber efendimize ve imanın şartlarına inanıyorum bundan dolayı evet ne yazık ki bütün belalar bizim yaptıklarımızdan kaynaklı olur aslında başımıza geliyor, öyle bir zamanda yaşıyoruz ki öyle bir döneme denk geldik ki kimse haram helal düşünmez hale geldi herkes birbirine karşı nasıl kötülük yaparım, nasıl arkamdan iş çeviririm nasıl başkasının namusuna göz dikerim ya da kızından para helalden haramdan mı gidiyor düşüncesi kalmadı. Ekonomik kriz kapitalist sistem derken evlilik denen bir kavram kalmadı insanlar evlilik dışı bir şekilde cinsel ilişki yaşıyorlar kısaca sizi zina ediyorlar ama şimdi bu benim inancıma ve benim düşünceme göre bir fikir yani ben böyle inanıyorum Müslümanım evet benim benimde günahım var dört dörtlük bir Müslüman değilim öncelikle ama bu konuda inancı olmayıp inkar eden kalbi ve gönül gözü kapalı olan bir insana ben hiçbir şeyi anlatamam bundan dolayı evet benim inancıma göre bütün belaları günahlardan dolayı başımıza geliyor.
Ancak Kader gayrete aşıktır bir söz var öncelikle tedbirini alacaksın Allah'a öyle tevekkül edeceksin tedbir almadan da tevekkül beklemek ahmaklıktır
Hayır gelmiyor o zaman bir çok kötü insaının da başına kötü şeyler gelmesi gerekirdi. bu daha çok iyi insanların kendisi avutmasıdır. yani günah dediğimiz şey zaten bir başkasına kötülük yapmasıdır bir başkasına kötülük yapan da genel olarak dünya da adalet olmadığı için maalesef yargılanmıyor ya da suçunun cezasını çekmiyor. yani benim düşüncem bu yönde
Bu dünyada yaptıklarının cezasının ahirette çekileceğini düşünüyorum o yüzden hayır bence böyle bir şey yok. Ufak tefek bazı şeyler başına gelebilir belki büyük konuşunca başına gelmesi vs gibi ama dediğim gibi genel olarak işlediğin günahların cezasını bu dünyada yaşamıyoruz.
Hayr. Bir günahkar müslüman tayfa mı. Hrityanın yahudinin başına gelse bunlar onlara , helak oluyorlar derler müslüman olunca günahkar diyorlar. Nabza göre davranmasınlar.
Cevap
4Cevap
İnsanın ihmallerinden ve art niyetli kişilerce oluyor bence. Doğaya, insana, hayvanlara yani Dünya'nın kendisine iyi seçimlerin veya iyi davranılmaması yüzünden. Birlik ve beraberlik ile çözüme gidilmemesinden bu konudam görüşüm bu. Ör. Vücuda iyi bakmazsak hasta olma ihtimali olması gibi. Dünya bir bütün herkesin yaptığı hataların yanında diğerlerinede vuruyor.
Bu düşünce saçmalıktan başka bir şey değil. Deprem mesela bazı canım göre zinaların artmasıyla meydana gelmiş. Şan milletin b*k yemesini ufacık çocuklar ölerek neden çekiyor?
İlgisi yok bilime göre iş yapılmaz hırsızı haini ruşveycileri yönetimlere getirir göz yutarsın olacağı bu
Bilmiyorum
Bazısı evet
Yooo
Yoo ne alaka
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?