Hocam o iş o şekilde olmuyor. Yani ceza çekmemek için inanınca kafir oluyorsun zaten. Kuranda böyle yani. Her türlü inançsız oluyorsun ve yine hep yanıyorsun.
O halde ben ispatlıyım. Şüphesiz ki Allah, kendisine şirk koşulmasını bağışlamaz. Bunun (şirk) dışında kalanları dilediği kimse için bağışlar. Kim de Allah’a şirk koşarsa, hiç şüphesiz büyük bir günahla iftirada bulunmuş olur. (4/Nisâ 48)
Bu ayet diğerleriyle çelişiyorsa ya yaratıcı yok, ya cebrail yalan söylüyor, ya da muhammed Neyle çelişir beni bağlamaz, yazdığım ayet hak din islam dediğiniz dinin, hak kitap Kuran dediğiniz kitabın bir ayetimidir evet. İyi geceler
Yaratıcıya inanıyorum, ama dinlere inanmıyorum Deistim.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Çok garip biri geliyor Hristiyanlığa inanın diğeri Müslümanlığa diğeri Yahudiliğe diğeri ise Putperestliğe. Dinler sadece din olduğu için yoktur kendini kısıtlamak içinde vardır
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
İnanıyorum ama bunun için hiçbir şey yapmıyorum
0
20 Yorumla
Soran
+1 yıl
O zaman inançsız birinden pekte farkın yok. Yanlış anlama yargılamıyorum.
Deist te olabilirdim ama. aslında şöyle ilerledi benimki: Müslümandım sonra deist oldum sonra kafam karıştı neden Tanrı var olsun ki var diyemem deyip agnostik oldum sonra ateist.
Ehh mantıklı düşünerek inanmayı bıraktım aslında. Ya ben inançlı bir müslümandım bir zamanlar :D Sonra dedimki ben niye müslümanım. Böyle bir ortamda olduğum için öyleyim henüz mantıklı bir sebep yok dedim. En iyisi Kuranı açıp okuyayım mucizeler okurum falan diyerek açtım. Sonuç insan eliyle yazılmış sıradan bir kitap buldum sadece. Bu şekilde bıraktım.
Başına bir şey gelince insan dua eder ya üzülünce sen ne yapıyorsun? 😄 Birde o zaman hiçbir şeye inanmıyorsun istediğin kadar kötülük yap zaten cehennem yok?
Dua etmiyorum çünkü beni benden başkası kurtaramaz :D İstediğim her şeyi yapabilirim evet bu doğru. Ama vicdan denen bir şey var o yüzden insanların dine vicdanı oldukları sürece ihtiyaçları yok. Bu arada kötülük yapmadığımı kim söyledi? :D
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Yaratıcıya inanıyorum
Tüm dinlerede inanıyorum
Ama ne yaratıcının, nede dinlerin istediği hiçbir şeyi yapmıyorum
Tüm tuşlara basıyorsun yani :)
Ceza çekeceksem yapmadığım şeyler için çekeyim.
İnanmadığı için ceza çekenlerin cezası hiç bitmeyecek
Hocam o iş o şekilde olmuyor. Yani ceza çekmemek için inanınca kafir oluyorsun zaten. Kuranda böyle yani. Her türlü inançsız oluyorsun ve yine hep yanıyorsun.
Ayetle ispatla bunu
:D Sen gerçekten bu şekilde cennete gideceğini düşünecek kafadaysan o senin sorunun hocam.
Sen beni yanlış anladın amacım tartışmak değil. Ben emin konıştuğun bir konuda ispat istedim sadece
Pardon. Emin konuşuyorum çünkü o şekilde bir ayet gördüğüme eminim. Hadiste olabilir ama onunla ilgili bir satır okumuştum araştırdığım sırada.
O halde ben ispatlıyım.
Şüphesiz ki Allah, kendisine şirk koşulmasını bağışlamaz. Bunun (şirk) dışında kalanları dilediği kimse için bağışlar. Kim de Allah’a şirk koşarsa, hiç şüphesiz büyük bir günahla iftirada bulunmuş olur. (4/Nisâ 48)
Nisa 48
Bu ayet diğerleriyle çelişiyor gibi. Mesela faiz yiyenin sonsuza kadar inansada inanmasa da cehennemde kalacağı yazıyor.
Bu ayet diğerleriyle çelişiyorsa ya yaratıcı yok, ya cebrail yalan söylüyor, ya da muhammed
Neyle çelişir beni bağlamaz, yazdığım ayet hak din islam dediğiniz dinin, hak kitap Kuran dediğiniz kitabın bir ayetimidir evet. İyi geceler
Hocam ben müslüman değilim yalnız :D Yani hak din islam falan öyle bir şey demedim. Ben müslümanlığı bırakalı bir süre geçti :D
Yaratıcıya inanıyorum, ama dinlere inanmıyorum Deistim.
Çok garip biri geliyor Hristiyanlığa inanın diğeri Müslümanlığa diğeri Yahudiliğe diğeri ise Putperestliğe. Dinler sadece din olduğu için yoktur kendini kısıtlamak içinde vardır
İnanıyorum ama bunun için hiçbir şey yapmıyorum
O zaman inançsız birinden pekte farkın yok. Yanlış anlama yargılamıyorum.
Bence inanıyorum diyen bir çok kişi böyle
Evet öyleler. Muhtemelen cennete gideceklerini düşünüyorlar sonsuz hayat falan..
Yani gereğini yerine getirenlerde cennete gideceklerini düşünüyorlar falan..
Evet :) Sen inanmıyorsun aslında değil mi?
İnanıyorum. Söylemek istediğimi anlamadın
Biraz anladım gibi.
Sen inanıyor musun
Hayır. İnanıyordum bir zamanlar.
Tanrı demeden anladım.
Deist te olabilirdim ama. aslında şöyle ilerledi benimki: Müslümandım sonra deist oldum sonra kafam karıştı neden Tanrı var olsun ki var diyemem deyip agnostik oldum sonra ateist.
Bence tekrar müslüman ol 😄
:D Şu saatten sonra imkansız çünkü var olmadığına eminim.
Var ama mantıklı düşün 😄
Ehh mantıklı düşünerek inanmayı bıraktım aslında. Ya ben inançlı bir müslümandım bir zamanlar :D Sonra dedimki ben niye müslümanım. Böyle bir ortamda olduğum için öyleyim henüz mantıklı bir sebep yok dedim. En iyisi Kuranı açıp okuyayım mucizeler okurum falan diyerek açtım. Sonuç insan eliyle yazılmış sıradan bir kitap buldum sadece. Bu şekilde bıraktım.
Başına bir şey gelince insan dua eder ya üzülünce sen ne yapıyorsun? 😄 Birde o zaman hiçbir şeye inanmıyorsun istediğin kadar kötülük yap zaten cehennem yok?
Dua etmiyorum çünkü beni benden başkası kurtaramaz :D İstediğim her şeyi yapabilirim evet bu doğru. Ama vicdan denen bir şey var o yüzden insanların dine vicdanı oldukları sürece ihtiyaçları yok. Bu arada kötülük yapmadığımı kim söyledi? :D
Sana yol göstermek istedim ama sen ateistte olabilirim yok agnostik oldum diye kafa karışıklığını yaşa o zaman ne diyeyim 😄
He yok artık kafam karışık değil doğrudan ateistim. Sadece geçtiğim yolları söyledim :D
Tamam 😄
uzun süredir hayır
Allah’a inanıyorum evet.
Dinlere ve tanrılara inanmıyorum
Dinlere inanmıyorum
Neyine inanmiyorsun çok mersk ettim
Hiç bişeyine
Neden mesela sana sacma gelen ne
Hersey
Seninle tartışamam gibi bana düzgün bişey demiyorsun
Dinleri bilmiyor ki neye inanmadığını açıklasın sana 😂
Çok doğru