Güncellemeler
+1 yıl
Hadi daha fazla katilim bekliyorumm... Çünkü gerçekten merak ediyorum
Güncellemeler
+1 yıl
Arkadaşlar genel olarak bu ankete göre kadınlar daha dindar olarak işaretlenmiş sadece biri inanmıyorum demiş 🤣🤣
Veeee elifbinislam sakin ol lütfen 🤣🤣
Veeee elifbinislam sakin ol lütfen 🤣🤣
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
10Cevap
inanmak bir şeydir inandığını uygulamak ise herşeydir...
Nasıl yaniii
İnanırsan kapıdan girersin ama inandığını uygulamazsan birşeye yaramaz yinede hiç yoktan iyidir. Eğer inandığını uygularsan o zaman herşeydir gerçekten inanmış ve yaşamış hayatına yansıtmış olursun.
Anladim teşekkür ederim ama sorudaki amacim gerçekten insanlarin kendilerini nasil tanimladiklari ile ilgiliydi ister uygulasin ister uygulamasin
uygulamadıktan sonra o sadece bir iddiadan ibaret oluyor. mesela sana seni seviyorum diyorum ama sonra öyle şeyler yapıyorum ki seven bir insanın yapacağı işlerle alakasız. inançta böyledir lafının ardında durmayı gerektirir.
Evet orasi öyle de benim amacim farklı
amacın ne soruyu aç biraz daha detaylandır. dine inanıyormusunuz sorusuna ne cevap alabilirsin evet inanıyorum ya da inanmıyorum bu kadar sığ olur...
Ya benim için onemli olan o zaten gerisi ilgilendirmiyor
sen inanıyormusun bir dine?
Hayır
özel bir sebebi var mı? gizli sormuşsun inançsızlığının bilinmesinden bu kadar çok mu korkuyor ya da utanıyorsun?
Yoooo ne alaka yaaaaa offf neyse kapat konuyu 🤦🏻♀️🤦🏻♀️
hayır inanmıyorum dinlere inanacağıma anime kızlarına inanırım daha gerçekler
🤣🤣
Bana Yaradan birinin olmadığını kanıtla lütfen. Sen inanmıyorsun diye yok olmuyor maalesef
Sen inanıyorsun diye de var olmuyor ayrıca ben yaratıcı inancım yok demedim dinlere inanmıyorum dedim önce okuduğunu anla
Dinler ata puta tapanlar yahut semavî dinlerdir, hepsi Yaratıcı olduğuna inanıyor. Dinlere inanmıyorum dediğinde bunu da kastediyorsun. Din din diye dile doladığın şeyin ne manalarda olduğunu önce sen anla lütfen. Sonra burada cehaleti artırma.
Fikir akımları vardır onlarda din değildir sende o fikirlere kapılan kimselerdir sen de ya deist ya da apateist oluyorsun. Dilersen önce Google'dan kendi fikirlerinin neyi temsil ettiği neden yanlış olduğunu anla sonra anime kızlarınla ağla. Her yanlışı başkalarından öğrenme. Araştır oku oku oku!
Aynen kardesim sensin
:) :)
Sözler köşkü izleyip saçma sapan argümanlar türetip insanları darlayınca girdiğim tripler
vay dinsizler kitapsızlar.. 🤣 %12 hem de
abboww 😱
%24 olmuş 🙄
İsa ya inanıyorum
Ne güzel müslümanlarda Hz. İsa'ya inanır. Ama çelişkiye inanmaz. Sen neden inanıyorsun?
@Elifbintİslam İsa tanrının oğludur İsa ile aramda çocukluktan beri özel bir bağ vardır bütün başarılarımın sırrı İsa dır
@Elifbintİslam İsa yarı tanrı yarı insandır ve bizim kurtarıcımızdır İsa nın öğretilerini her zaman hayatımda uygularım İsa iyi niyetli olmamızı insanlara saygı ve sevgi göstermemizi kin tutmamamızı intikam peşinde koşmamamazı bizlere öğretti kötülüğe karşı gelmememizi öğretti düşmanlarımıza karşı bile iyi niyetli olmamızı dualar etmemizi söyledi hayatım boyunca bana kötülük yapan herkesi affettim ve son olarak o günahlarımızı yalnız bizim günahlarımızı değil bütün dünyanın günahlarını bağışlatan kurbandır Yuhanna 2:2 bu yüzden çarmıha gerilmiştir geri dönecektir
Peki senin dilinde konuşalım. İsa hem aciz hem de muktedir nasıl olabilir? Mesela tanrı uyuyabilir mi, yemek yer mi, yani insanın içinde olduğu acziyete fakri hayata sahip olabilir mi?
Îsâ -aleyhisselâm-, İncîl’lerde ulûhiyet isnâdıyla zikredilmesine rağmen birçok yerde de “insanoğlu” ve “Rabbin kulu” olarak ifâde edilmektedir. (Matta, 12/17-18; Elçilerin İşleri, 3/13, 4/27-28) Bir kimsenin, hem Allâh’ın oğlu, hem de insanoğlu olması nasıl îzâh edilebilir? Bu durumda ancak insanın Yaradan olması gerekirdi ki, bunun tartışılması bile imkânsızdır. Öncesinde dediğim gibi Tanrı aciz olamaz. Allâh yaratıcı, insan ise yaratılandır.
Hazret-i Îsâ’nın tutuklanma gecesinde meydana gelen hâdiseleri, dört İncîl de teferruatlı olarak anlatmaktadır. Ancak bu hususta da birinin beyânı, diğerinin beyânına ters düşmekte; büyük farklılıklar ve çelişkiler arz etmektedir. (Matta, 26/47-56; Markos, 14/13-52; Luka, 22/47-53)
* Hazret-i Meryem’in kocası Yûsuf, Luka İncîli’ne göre Helin’in, Matta’ya göre Yâkub’un oğludur. (Luka, 3/23; Matta, 1/16)
* Matta, Markos ve Luka İncîlleri’nde Hazret-i Îsâ’nın Hazret-i Yahyâ tarafından vaftiz edildiği bildirilirken, Yuhanna’da vaftiz işinden hiç söz edilmez. (Matta, 3/17; Markos, 1/9-12; Luka, 3/21-22)
* Matta, Markos ve Luka İncîlleri’ne göre Hazret-i Îsâ’nın esas memleketi Galile iken Yuhanna’ya göre Yahudiyye’dir. (Matta, 13/54-58; Markos, 6/4; Luka, 6/29; Yuhanna, 4/3, 43, 45)
Fikirsel ve bilimsel olarakta çelişkileri anlatabilirim
@Elifbintİslam Her dinin dogmatikliği vardır bu anlattıkların dogmatik kavramlardır benim söylediklerim de dogmatiktir hristiyanlık 17 ve 18 yüzyılda akılcılık aydınlanma çağından geçmiştir protestanlık mezhebi sayesinde İncil de olan dogmatik bilgiler tekrar kaleme alınmıştır akla ve mantığa uygun olarak tekrar yorumlanmıştır böylelikle katolik kilisenin baskı rejmi ortadan kalkmıştır din ve devlet işleri birbirinden ayrılmıştır inanç özgürlügü laiklik daha çok ön plandadır bu saye de dualar ruhani bedeni rahatlamak için yapılıyordur yani kimse çıkıp da İsa dan ya da tanrıdan bir şeyler beklemiyor sadece kötü duruma düştüğümüz de canımız sıkıldığında İsa ya ve tanrıya dualar ediyoruz ruhumuz aydınlanıyor yeni bir güç enerji buluyoruz hristiyanlık da teshis inancı vardır 3 lü birlik inancı ve tanrı baba olarak nitelendirilir ateş tanrının simgesidir beyaz ışık tanrının simgesidir tanrı bizim kurtarıcımızdır tanrı şefkatlidir biz tanrıyı severiz tanrı da bizi sever biz tanrıdan asla ama asla korkmayız sadece bizden iyi niyetli olmamızı ister bizi her zaman bağışlar kucaklar biz ne yaparsak yapalım tanrı bizi affeder İsa nın tanrının oğlu olması ise bizim kendi ruhani inancımızdır biz bu şekilde kendimizi yeniliyoruz yani tanrıdan bir beklentimiz yok kilise de şarkılar söyleyip danslar edip kendi ana dilimizle dualar ediyoruz bu bizi hayata geri döndürüyor ruhani olarak kendimizi yeniliyoruz agnostizm olarak görüyoruz tanrıyı bilinmezlik olarak nitelendiriyoruz aynı şekilde İslam dinin de de dogmatik kavramlar var ama İslam da tanrıyı sorgulayamıyorsunuz korku içinde yaşıyorsunuz o ne derse o dur diyorsunuz bu dogmatik kavramlar bütün dinler de vardır bütün dinler dogmatiktir
Bak kardeşim öncelikle İslamiyet dogmatik değildir. Dogmatik olması için hiçbir deney akıl yoluyla Allah'a ayetlere delil bulunamayacak. Sadece zan üzere olacaktır. İslamiyetin diğer dinler ve fikir akımlarından ayrılan temel noktası budur. Ayet kelimesinin meali delildir. Allah Kur'an-ı Kerim'de 6666 tane delil indirdi varlığına dair. Ve bilimsel araştırmalar sonucunda en eski Kur'an'ı Kerim İngiltere de bir üniversite de bulundu ve karbon testine tabii tutuldu. Kendisi 1300 1400 küsur yıllık olduğu ortaya çıktı. Yani Kur'an'ı Kerimin en eskisi ile şu an ki yazılı olan hiçbir Kur'an'ı Kerim'de değişiklik yok. Bunun hiçbir zaman olamayacağını da Allah bize yine bir ayetinde söyledi Kur'an'ı Kerim muhafaza edilecektir diye. Şimdi 14 asır önce inmiş olmasına rağmen günümüzde yine okunuyor ve dünyanın her yerinde her insana hitap edebiliyor. Herkes kendi diline uygun olarak mealini ya da tefsirini alabiliyor. Şimdi sen diyorsun akla mantığa uygun olarak Kutsal Kitap tekrar yorumlanmış. Bende sana şunu sormak isterim. Senin dininin tanrısı her çağa uygun olarak bir kelam indirememiş mi? Onun sözleri belli bir dönemde insan aklına mı muhtaç kalmış? Senin dinin hayatın hepsini kapsayamayacak kadar dar mı? Din devlet işlerini ayırdınız yoksa tanrınız dinde anlıyor da siyasetten mi anlamıyordu?
Ayrıca sizin tanrınız dilediğini bağışlar dilediğini bağışlamaz sevap kavramı sizde yoktur. Bunu ben değil hristiyanlık. org sitesinde ki liderlerinden biri sözlüyor. Yani sen ister iyi insan ol istersen kötü bağışlanmak sizde tanrıya kalmış oluyor. Oysa islamiyette Allah'a şirk koşmadığın ve tövbe etmeden ölmediğin müddetçe Allah seni amellerine göre hesaba çeker. Şöyle düşünelim sen sınava giren bir öğrencisin yanında dersine çalışmamış biri var. Günlerce o sınavı bekledin uyumadın aktivitelerini kısıtladın ve sınava odaklandın. Ama arkadaşın hep gezdi eğlendi keyfi hallerde bulundu hiçbir bahanesi olmadığı halde. Sınav bittikten sonra öğretmen ikinize de 100 verdi sen demez misin ama o hiç çalışmadı dersi de dinlemedi hep keyfiyattaydı. Hani adalet senin tanrın senin hakkını niye korumuyor? İslam'ı yaşayan biri Allah'tan korkmaz onun rızası ilah-isine karşı çıkmaktan korkar. Çünki bilirki akıl mantık fiziken ve manen Allah vardır ve onun hak dini üzerine yaşar. İslamiyette hiçbir emirde. Allah'ın yararına bir şey yoktur. Her söz insanlığın faydasınadır yani kardeşim biz Allah'tan sadece onun rızasını isteriz.
@Elifbintİslam İslam dogmatiktir Kuran da bir sürü dogma sure vardır ki bir kere Kuranın indirilmesi bir kere dogmatiktir gökten ve rahipten bilinmeyen bir yerden indirilmiştir kim görmüştür kim tanımıştır vahiy var ama gözükmüyor somut olarak nitelendiremiyorsun sadece kitap var elinde o kitaba inanıyorsun ki bir de kitap Arapça Türkçe bile değil Kuran değiştirilmiştir bir sürü kuran vardır her önüne gelen kuran yazmıştır Ali nin kuranı vardır Ömer in kuranı vardır Muhammed in kuranı vardır Muhammed öldükten sonra kuran yakılmıştır İslam dininde ki dogmatiklilerden bir tanesini söylemem gerekirse Allah yücedir Allah büyüktür denmesi bir tanrı olacak ve bir kitap yazacak kitapta sürekli diyecek ki ben yüceyim ben büyüyüm diyecek böyle kibirli bir tanrı olacak kitap 2nci bir ağız tarafından yazılmıştır bu yazılan ağız ise bir insan tarafından yazılmıştır tanrıyı yaratmasının sebebi insanlara o dönemde bilgiye ulaşamadıkları için ellerine bir kitap verilmiştir bu kitap sayesinde insanlar o kitabı okumuştur ve söylediklerine tapmıştırlar tapmak zorundalar korku ve baskıyla insanları bir tanrıya muhtaç bırakılmıştır ayrıyetten kitap çelişkilerle doludur bizim inancımızda ki tanrıya geldiğimiz de ise dünya gelişmektedir sürekli devinim halindedir sanayi devrimi yapılmıştır ağır sanayiyle uğraşılmıştır bilim gelişmiştir ve sürekli yeni düşünce akımlar ortaya çıkılmıştır kilisenin otoritesi ortadan kalkmak durumundaydı yoksa gelişemezdik Osmanlı devleti neden gelişmedi geri kaldı İslam ile yönetiliyordu akılcılığa bilime önem vermedi Allahtan gelir Allah'a gider dediler sanayi devrimi yapıldığı halde diğer devletler silahlarla uçaklarla gelirken Osmanlı hayla kılıç kalkanla savaşıyordu devir artık bitmişti geriledi geriledi ve en sonunda da hristiyanların egemenliği altına girecekti böyle insanları cahil bıraktılar İslam dini akılcılık çağından geçmedi ve geri kaldı bilime önem vermedi denizcilik yapacaklardı günah dediler hacı hocaya sordular matbayı bile sokmadılar
o yüzden İncil tekrar akla ve mantığa uygun bir şekilde Protestanlar tarafından yazıldı İsa sorgulandı Tanrı sorgulandı bizim tanrımız bizim her zaman yanımızda biz ruhani olarak kendimizi yeniliyoruz tanrının amacı bu şekildedir bize öğretilenler bunlardır bu şekilde ilerleyecektir tabi ki her dine saygımız sevgimiz var hiç bir dine kötü gözle bakmayız kilisenin kapısı herkese açıktır kapı asla ama asla kapanmaz.
Bir tık yoğunluk yaşıyorum bana özelden yazarsan seninle bu söylediklerinin hepsini dilersen telefonda konuşabilirim. Kilisenin kapısı herkese açıksa benim kafamdaki soruları yanıtla ilk başta olmaz mı?
@Elifbintİslam Evet sevap kavramı biz de yoktur biz tanrının oğlu İsa nın öğretileri üzerinden ilerleriz tanrının oğlu İsa bize affetmeyi iyi insan olmayı kimse hakkında kin tutmamayı öğretmiştir biz tanrıyı kurtarıcı olarak görürüz tanrı bizim yanımızdadır her zaman biz ne yaparsak yapalım tanrı bizi affeder çünkü tanrı sevgi dolu ve merhametli olduğu vurgulanır. İsa Mesih'in öğretilerine ve yaşamına dayanarak, Tanrı'nın insanlara sevgi, kurtuluş ve bağışlama sunmayı amaçladığı öğretilir. Bu nedenle, biz Tanrı'ya sevgi ve minnettarlıkla yaklaşırız biz ne yaparsak yapalım tanrı bizi affeder tanrı bizden sadece iyi olmamızı istiyor kin tutmamamızı istiyor ayrıca bu verdiğin örnekte ben arkadaşımı kıskanıyorum ve arkadaşımı öğretmenime şikayet ediyorum yani içimden kin duyuyorum arkadaşıma oysa ki tanrı bize insanlara kin tutmamayı sevgi dolu olmamızı ister adalet zaten kendi içinde bulur bu durumu kötüye karşı gelmememizi ister düşmanımız bile olsa ona iyi dualar etmemizi ister.
Sen cenneti kazanmak için 24 saat boyunca ömrünün boyu ömrünün sonuna kadar çalışacaksın ve yeri geldiğinde zorluk yaşayacaksın sinirleneceksin adam öldürme isteğiyle dolacaksın belki ama Allah'tan korkup bunu yapmayacaksın yemek yerken Allah'ın sana verdiğini düşünüp şükredeceksin ama bir başkası olacak hayatının başından yani buluğ çağından ölümünün olduğu ana kadar hep kafir olacak hiçbir şekilde Allah'a iman etmeyecek. Bana ne diyecek ne yapıyorsa yapsın diyecek Allah yoktur diyecek onun emirlerine hiç uyumayacak yeri gelecek adamı öldürecek bedeline zarar verecek şeyler kullanacak ve sonra o cennete girdiğinde sen demez misin ey Allah'ım ama bu sana küfür etti bu sana şirk koştu bunu neden onu öğretmedin neden hakkını almadın ondan. Oysa ben senin rızan için her şeyi yaptım nefsim'le savaştım vesveseyi durdurmaya çalıştım böyle zorluk çektim ama o bunların hiçbirini umursamadı hani nerede Adalet bu mu Bu mudur yani?
Senin İsa Mesih öğretileri dediğin şey insanların yazdığı uydurduğu şeylerden başka hiçbir şey değildir. Eğer ki doğru olsaydı kutsal kabul ettiniz 4 kitap kendi ayetleri ile çelişmezdi. Bu da yetmemiş gibi gün geçmiyor ki değiştirmeye devam ediyorlar. Gelecekte biri gelecektir bizi kurtaracaktır diye Peygamber vahyinden bahsediyorsunuz daha sonra bunun bahsedileni değiştirip o şeyin şeytan olduğunu söylüyorsunuz daha 2014'te. 2017 yılında değiştirip o gelecek olan şey şeytan değil kutsal ruh olduğunu iddia ediyorsunuz. Hz Muhammed sallallahu aleyhi ve sellemin peygamber olarak geleceği anlaşılıyor ama siz onu da sonra tekrar tekrar değiştirdiniz önce şeytan dediniz sonra şeytanı kurtarıcı olmayacağını anlayınca kutsal ruh dediniz e daha bir sürü çelişki var. Siz sadece ben onu hissediyorum diyerek nasıl Allah'ın varlığına inanabilirsiniz ki İslamiyet dogmatik değildir her yerde her şeyde deneyi bilimi kullanarak varlığı kanıtlanabilir ama siz bunu yapamıyorsunuz işte bunu reddediyorsunuz. Sana da ha çok çelişki gösteririm
@Elifbintİslam Şimdi öncelikle sizin dininizde de bu var bütün günahları tek bir gece de affediyor tanrınız kadir gecesi vs diyorsunuz işte şu kadar oruç tutacak kişi af olacak bunu söyleyen ayetleriniz var tamam kişi tanrıya hiç inanmayacak güvenmeyecek tanrıyı reddedecek sonra kadir gecesi gelip oruç tutacak namaz kılacak tanrı da onu affedecek kendiniz affediyorsunuz bak ben kendi dinimdeki dogmatik bilgiler var diyorum zaten yok dedim mi demedim protestanlık mezhebi ile akılcılık çağından geçtik tanrı sorgulandı İsa mesih sorgulandı zaten sen İsa mesih'e palavra hikaye anlatıyorlar diyebilirsin evet doğru dogmatik bilgiler var ben zaten bunu inkar etmedim ama sen kendi dinindeki çelişkileri görmüyorsun bir sürü çelişki var bir sürü değiştirilmiş ayet ve hükümsüz ayetler var bunları sana sıralıyorum hemen.
Bakara/ 106. Herhangi bir ayetin hükmünü yürürlükten kaldırır veya unutturursak, onun yerine daha hayırlısını veya onun benzerini getiririz. Allah'ın her şeye kadir olduğunu bilmez misin?
Kur'an, ayetlerin değiştirilebileceğini söylüyor. Peki değiştirilmiş midir?
Hem de bol miktarda. Aşağıdaki ayet bunu doğruluyor zaten;
Nahl/ 101. Biz bir âyeti değiştirip yerine başka bir âyet getirdiğimiz zaman Allah ne indirdiğini pek iyi bilmiş iken kâfirler Peygambere: “Sen, ancak bir iftiracısın” dediler. Hayır öyle değil; onların çoğu bilmezler.
Ayetler değiştirilmiş ki Muhammed hazretlerine itiraz ediyor ve "Bunları sen uyduruyorsun" diyorlar.
Kur’an gökten zembille inmiş değil. Bir seferde yazılmış bir kitap da değil. Muhammed hazretlerinin peygamberliğini ilan etmesinden ölümüne kadar olan 23 yıl boyunca gelişen olaylara göre yazılmış ve duruma göre kimi ayetleri daha sonra değiştirilmiş bir kitap. Şimdi hükümleri kaldırılan ayetlere birkaç örnek verelim:
1- Bir Müslüman kaç kafire bedeldir?
Enfal-65. Ey Peygamber! Mü'minleri savaşa teşvik et. Sizden yirmi sabırlı kişi olsa, iki yüz kişiye üstün gelir. Sizden yüz kişi de kâfirlerden bin kişiye üstün gelir; çünkü onlar anlayıştan yoksun bir güruhtur.
Bu ayeti okuduğunuzda geçerli olduğunu düşünmeyin. Çünkü değişmiştir. Bu ayeti hükümsüz kılan ayet:
Enfal-66. Şimdi ise Allah sizde bir zaaf bulunduğunu bildiği için, yükünüzü hafifletti. Bu durumda, sizden sabreden yüz kişi olursa, iki yüz kişiye üstün gelir. Sizden bin kişi de Allah'ın izniyle iki bin kişiyi mağlûp eder. Çünkü Allah sabredenlerle beraberdir.
2- Soru sormanın bedeli sadaka takdimi olursa:
Mücadele-12. Ey iman edenler! Peygamber ile gizli bir şey konuşacağınız zaman özel görüşme sadakası takdim ediniz. Bu sizin için daha hayırlı ve temizdir. Şayet bir şey bulamazsanız, artık Allah bağışlayan ve merhamet edendir.
Ayetteki sadaka şartından dolayı kimse soru sormaya gitmeyince, aşağıdaki ayetle bu şart kaldırılmıştır:
Mücadele-13. Özel konuşmadan önce sadaka vermekten korktunuz da mı bunu yapmadınız? Yine de Allah sizi bağışladı. Siz de namazı dosdoğru kılmaya bakın, zekâtı verin, Allah'a ve Resulüne itaat edin. Zira Allah bütün yaptıklarınızdan haberdardır.
3- İslam’ın amentüsü doğru mu?
Nisa-78. Kendilerine bir iyilik dokunsa "Bu Allah'tan" derler; başlarına bir kötülük gelince de "Bu senden" derler. "Hepsi Allah'tandır" de. Bu adamlara ne oluyor ki bir türlü laf anlamıyorlar!
Ayette iyiliğin de kötülüğün de Allah’tan olduğu söyleniyorsa da yanılmayın, çünkü değiştirilmiştir:
Nisa/ 79. Sana gelen her iyilik Allah'tandır, sana ne kötülük dokunursa kendindendir.
Kısaca biz tanrıyı sever sayarız İsa yı da onun oğlu olarak görürüz ve onun öğretileri üzerinden gideriz kimseye kin tutmayız herkesi kucaklarız tanrı bizi sever sayar 3 lü inanış vardır tesih inancıdır göklerdeki babamız (Rab) Tanrının oğlu İsa Kutsal Ruh hepsinin bu dünyada yaptığı görevler farklıdır biz tanrıdan bir şey beklemeyiz tanrıya şarkı söyleyerek dans ederek dualar ederiz başımız sıkıştığımız da üzüldüğümüz de bu şekildedir tanrıyı iç huzur olarak nitelendiririz kimse kimseye karışmaz laiklik ve inanç özgürlüğü vardır ki yeri geldiğin de İsa ile de dalga geçeriz mizah yaparız biz ne yaparsak yapalım tanrının oğlu bizi affeder
Bizde vadedilen her şey imanlı olan için. Eğer imansız halde ibadette bulunuyorsa münafıktır. Zaten onun için geçersizdir. İman üç çeşittir
Köle imanı
Tacir imanı
Hak iman
Köle korktuğu için nasıl sahibinin dediklerine tabiyse bu çeşitte Allah'ın cezasından korkar. O yüzden iman eder mecburiyetten yani.
Tacir ise şunu yaparsam sevaptır sadaka vermek belayı defediyirmuş bu yüzden yaoayım cennette gireyimdir. Burada ise insan sadece menfaatini düşünür.
Hak iman ise Allah'ın gücü ve kudretini bilir. Kendisini yaratanın sıfatlarını tanıdıkça tefekkürde bulunur. Böylece yaptığı her ibadeti Allah rızası için yapar bir kötülük yapmayacak ise Allahin razı olmadığı bbir seydir der vazgeçer.
Şimdi isnadda bulunduğun ayetleri yorumlayacağım İnşaAllah
Bakara 106
Allah’ın sözlerinin değiştirilemeyeceğini belirten ayetlerde -vahyin sözleri değil-, “sünnetullah” denilen Allah’ın kadimden beri yürürlükte olan hükümleri, kanunları kastedilmiştir.
Her peygamber 3 kıssa üzerinedir
Bir tevhid Allah'ın birliği
İki haşr tekrar dirilecegimiz
Üç gönderildiği kavmin revaçta olan günahını uyarmaya
Ve bazı peygamberlere de kitap yahut sahife gönderildi. Bunu Hıristiyanlıkta kabul eder çünki siz Zebur ve tevratıda kabulleniyorsunuz. Keza Allah karar vermiş, Hz. Musa (as)’a Tevrat’ı vermiştir. Sonra karar verip Hz. İsa (as)’a İncil’i vermiştir. Daha sonra Hz. Muhammed (asm)’a Kur’an’ı indirmiştir. Bütün bu kararlar, Allah’ın sonradan -hâşâ- düşünüp ortaya koyduğu kararlar değil, ezelî ilminde var olan kararlardır.
Demek ki; ayetler arasında bir çelişki yoktur.
Enfal suresindeki iki farklı ayette sabreden kişilerin kafirlerden farkı sayılarda kişileri yenebileceğini söylemektedir. İki ayette farklı oranların söylenmesinden yola çıkarak bu iki ayet arasında bir çelişki olduğu iddia edilmektedir.
Fakat ayetler dikkatli olarak okunursa iki ayet arasında bazı farklılıktan dolayı bu farklı oranların söylendiği anlaşılacaktır. Bu konudaki iddialara delil olarak kullanılan iki ayet şöyledir:
''Ey Peygamber, müminleri savaşa karşı hazırlayıp-teşvik et. Eğer içinizde sabreden yirmi (kişi) bulunursa, iki yüz (kişiyi) mağlup edebilirler. Ve eğer içinizden yüz (sabırlı kişi) bulunursa, kâfirlerden binini yener. Çünkü onlar (gerçeği) kavramayan bir topluluktur.''
(8 Enfal Suresi - 65)
''Şimdi, Allah sizden (yükünüzü) hafifletti ve sizde bir zaaf olduğunu bildi. Sizden yüz sabırlı (kişi) bulunursa, (onların) iki yüzünü bozguna uğratır; eğer sizden bin (kişi) olursa, Allah’ın izniyle (onların) iki binini yener. Allah, sabredenlerle beraberdir.''
(8 Enfal Suresi - 66)
İki ayet dikkatli okunduğunda farklı iki durumdan söz edildiği anlaşılacaktır. 65. ayette bir Müslüman kişinin inkar eden 10 kişiye bedel olduğu bildirilmektedir. Bu kişilerin zaafsız olmaları halinde bu oran geçerlidir.
Bu aynı zamanda, kesin inancın zafere etkisinin ifadesidir. Fakat 66. ayette ise zaaf halinde olanlar için farklı bir durum bildirilir. Zaaf halinde olan yüz kişinin, iki yüz kişiyi yeneceği bildirilir.
İki ayet arasında bir çelişki ya da bir birinin hükmünü kaldırması diye bir şey söz konusu değildir. Zaaf olmaması durumunda 65. ayetteki hükümler geçerli iken, zaaf durumunda ise 66. ayetteki hükümler geçerlidir.
Burada dikkat edilecek bir diğer nokta da 66. ayette söylenen “bildi” ifadesi Türkçe’deki kullanıldığı gibi zamanla öğrenerek bildi anlamında değildir. Allah için böyle bir şey söz konusu değildir. Allah ilk andan itibaren her şeyi bilir, bir süreç sonucunda öğrenmez. Allah insanlar ilk yaratıldığı an her şeyi bilmiştir.
Mücadele 12. ve 13. Ayetlere gelirsek peygamberimize münafıklar ve kafirlerde gelirdi. Münafıkların amacı Peygamberi yormak ve aciz düşürmeye çalışmaktı. Hz. İsa'ya sizin yaptığınız uluhiyet manasını yüklemiyoruz. Bu münafıkların amacı ve nihai sonucu ortadan kalksın diye ayette ihtiyacı olan ihtiyacı dahilinde sadaka verin dedi. Öyle de oldu münafıklar kendinden bir şeyi müslümanlara vermek istemedi ve geri durdu. Böylece kendilerini deşifre ettiler. Ama bu müslümanlar arasında maddi durumu yetersiz olanları da etkilediği için Allah Teâlâ onları merhametiyle sıkıntılarını paylaşmaları için Peygamber Efendimize ulaşmalarının yolunu açtı. Ama münafıklar bunu yapamadı çünki zaten deşifre olmuş ve kâfir sıfatıyla artık gidip soru sorabileceklerdi. Yani burada kâfirlerin oyununu ezeli ve ebedi ilmiyle biliyordu ve bozdu. Onlarda şahit oldu
Allah Azze ve Celle kelamında Rahmetim gazabımı geçmiştir der.
Evet biz biliriz ki başımıza gelen her şey Allah'tandır. İyi bir şey olursa Rahîm olan Allah'tandır deriz. Ha kötü bir şey olursa da biliriz ki musibet işlenen günahın türünden gelir. Yani ne ekersen onu biçersin. Her şeye kadir olan Allah günahının bedeli olan isabet ettirdiği musibeti mi kendinden ırak eylesin? Malikil'mülk sadece maddiyati değil manen de her şeyi kapsar. Ayrıca tanrının oğlu İsa deyip duruyorsun fakat insan eliyle değiştirilip yazılan İncil de bazı cümleler İsa (a. s) ın sadece insan olduğunu bazense sadece Tanrı olduğunu söyler. Söylesene senin tanrın doğmak için bir bedene mi ihtiyaç duyuyor ya da senin tanrın yoktan var olamıyor mu? Ayrıca kitabınızda İsa Mesihin babası hep farklı anlatılıyor. Bazen Yusuf Bazen Davut aleyhisselam. Yahu bir de diyorsunuz ki biz Tevrat ve zeburu da inanıyoruz. Oradaki yazılarıda kabul ediyoruz. E o zaman Danyal Aleyhisselam'ın peygamber olduğunu niye kabul etmiyorsunuz? Tevrat ve Zebur peygamber diyor.
Demem o ki sen ekşiden bilmem hangi ateist sitelerinden bilgi toplayacağına gidip oku. Ben incili okudum da sana cevap veriyor ve çelişkileri söylüyorum. Eğer mantıklı ve bilimsel olsaydı zaten bir din ararken onu secerdim. Sende oturup bir düşün. Dini liderlerlerinizden biri geçen açıklama yapmıştı hatırlayamadım adını şimdi kendisi bile incilde bir çok değiştirilmiş yer olduğunu söylüyordu. Çünki beşer yazıyor beşer koruması yok. Sana değiştirilmiş dediğim yerlin hiçbirinin açıklamasını yapmadın kilise de şarkı söylüyoruz dans ediyoruz dedin ve onu hissediyoruz. E tamam o zaman söyle 2014 ten 2017 ye ne değiştirdi yine değiştirdiniz incili?
@Elifbintİslam @badboy_master
Ozet gecin bee o kadar uzunn okuyamadim🤣🤣🤣🤣
Kardeşim özet istiyorsan Kur'an'ı Kerim'in tefsiri ve incili tefsirini oku. Her ikisini karşılaştır. Ciddiyim bak.
@badboy_master ulan dangalak madem islam hakkında laf edeceksin bari bilgin olsunda öyle konuş. Nesh mevzu eski kitaplardaki kuran öncesi innelere atıftır diğer ayetleri okursan bunun yahudi ve hristiyanlara hitap ettiğini ayrıca aynı şeyin İsa A. s geldiğinde yahudiler içinde yapıldığını tevratın bazı hükümlerinininde değiştirildiğini görürdün. diğer yazdığın alininin velinin ömerin kuranı lafı zaten tümden saçma sapan mesnetsiz bir söz. nuzul hakkındaki bine varan hadisleri bilseydin hiçbir değişiklik olmadığını eldeki metnin tüm ravilerden aynı geldiğini bilirdin. burada bize madem misyonerlik çekecek bir adam yollayacaktınız bari akıllı ne dediğini bilen birini bulsaydınız
@PATRON79 Küfür etmene gerek yok dostum sen zaten kendi dinini bilsen dininizin Yahudilikten alındığını bire bir kopya edildiğini bilirsin Peygamberinizin danışmanını bir Yahudi olduğunu bilirdin
@PATRON79 ya da serihat kanunlarının hamur abi kuralları olduğunu bilirdi
@PATRON79 Sizce ilk Müslüman kimdir?
Enam-163. O'nun hiçbir ortağı yoktur; böyle emrolundum ve ben müslümanların ilkiyim."
Yukarıdaki ayet, Muhammed hazretlerinin ilk müslüman olduğunu belirtir ama hükümsüzdür.
Araf-143. "Sen sübhansın", "tevbe ettim, sana döndüm ve ben müminlerin ilkiyim," dedi.
Yukarıdaki ayet de Musa'nın ilk müslüman olduğunu belirten ayettir ve o da hükümsüzdür.
Her iki ayeti de hükümsüz kılan ayet:
Ali İmran- 67. İbrahim, ne Yahudi, ne de Hristiyandı. Fakat o, Allah'ı bir tanıyan dosdoğru bir müslümandı, müşriklerden de değildi.
İbrahim, Muhammed'den de, Musa'dan da önce yaşadığına göre müslümanlığı onlardan öncedir. Adem, İdris, Nuh gibi İbrahim’den önce yaşamış olan peygamberlerin Müslümanlık sırasının ise hesaba katılmadığını görüyoruz.
@PATRON79 Ganimetler kimin?
Enfal-1. Sana, ganimetlere dair soru sorarlar, de ki: Ganimetler Allah'ın ve Peygamberindir. İnanıyorsanız Allah'tan sakının, aranızdaki münasebetleri düzeltin, Allah'a ve Peygamberine itaat edin.
Ama Araplar savaş ganimetinin tadını almışlardır bir kere. Özellikle Bedeviler ganimet olmadan savaşmaya yanaşmazlar. İslam peygamberini bu konuda sıkıştırırlar ve sonuca da ulaşırlar:
Enfal-41. Eğer Allah'a ve hakkı batıldan ayıran o günde, iki topluluğun karşılaştığı günde kulumuza indirdiğimize inanıyorsanız, bilin ki, ele geçirdiğiniz ganimetin beşte biri Allah'ın, Peygamber'in ve yakınlarının, yetimlerin, düşkünlerin ve yolcularındır. Allah her şeye Kadir'dir.
@PATRON79 Dünya mı önce yaratıldı yoksa evren mi?
Bakara-29. O ki, yeryüzünde ne varsa hepsini sizin için yarattı. Sonra göğe yöneldi, onları yedi gök olarak düzenledi. O, her şeyi bilir.
Ama “Nasıl olur da evrenden önce dünya yaratılmış olabilir?” demeyin. Bu ayetin artık hükmü kalmamış, düzeltilmiştir. Yerine geçen ayet:
Naziat/ 27-30. Sizi yaratmak mı daha zor, göğü mü? Allah onu bina etti. Tavanını yükseltti, onu bir düzene koydu. Gecesini kararttı, gündüzünü çıkardı. Bundan sonra da yeryüzünü döşedi.
@Elifbintİslam Ben hiç bir siteden alıntı yapmıyorum hepsini olduğu gibi yazıyorum aydın bilim insanları var düşünülüp tekrar yazıldı okuldu araştırıldı dönem farklılıkları var siz sadece üstüne koymuyorsunuz tek budur diyorsunuz
@Elifbintİslam bu söylediğin ayetler de hepsi hükümsüzdür vahiyi Allah göndermiyor mu gönderiyor Eee vahiy Allah'ın söylediklerini kitaba dökmüyor mu döküyor o zaman vahiy kendi kafasına göre ayetller uydurmuyor herhalde Allah'ın verdiği ayetleri yazıyor bu ayetler zaten değiştirilmez hepsi değiştirildi ama sürekli ayet indi ve bir önceki verilen ayet hükümsüz kılındı
Arkadaşım sana tek bir tavsiyem var gerçekten tek bir tavsiye olacak rica ediyorum sadece kendin için bana hiçbir faydası olmayacak çünkü. Gidip Kur'an-ı Kerim'in tefsirini okumandır, oku ve o zaman anlayacaksın. okumanı istiyorum ben İncili okudum ve onun yanlış olduğunu anladım sen tefsirini okudun mu kur'an-ı Kerim'in
@PATRON79 sana ben nesh açıklayım
NESH" nedir?
Sözlük anlamıyla: "Bir şeyi bir başka şeyle gidermek"; örneğin, ','ışık" getirilince "karanlık" giderilir. "Güneş gelince gölgeyi giderir". Bakara Suresinin 106. ayetinde de bu anlamdadır. Çünkü "bir ayeti getirip, bir başka ayetin hükmünün giderildiği" anlatılmak istenir. (Bkz. Râgıb, el Müfredat, "N-S-H" maddesi.) Bir başka anlamı da, "bir şeyin bir başka şeye aktarılması, göçürülmesi"dir.
@PATRON79 Kur'an'daki "NESH" sayısı, kimilerinin saymasına göre hiç de az değil. "Mensûh âyet hükmü" sayısı: 249. (Bkz. lbnül-Bânzî, Nâsıhu'l-Kur'anı'1-Azîz ve Mensûhuhu, Beyrut, 1988, s.23.) Kur'an'daki "Çelişkiler", yalnızca "NESH" sayılan kesimde değildir. Başka da var.
Kur'an'daki çelişkiden bir örnek:
Soru: "Tanrı'nın yazgısı"nda, "söz"ünde, "DEĞİŞME", "DEĞİŞTİRME" olur mu?
Kimi âyetlere "Hayır, kesinlikle olmaz." der. Âyetler:
- "(Tanrı söylüyor) Benim katımda SÖZ DEĞİŞMEZ..." (Kâf 29)
- "... Tanrı'nın sözlerinde DEĞİŞME olmaz..." (Kehf 64)
Bu doğrultuda başka ayetler de var. (Bkz. Ahzab 62; Fâtır 43; Fetih 23; En' * 34, 115.)
Kimi ayetlere göreyse: "Evet, DEĞİŞME ve DEĞİŞTİRME vardır. Tanrı dilediğinde değişiklik yapar. Herşeyi yazıp çizdiği LEVH-I MAHFUZ'da yazar, bozar, yeniden yazar.".
Ayetler:
- "Biz bir ayeti başka bir ayetin yerine değiştirdiğimiz zaman..."(Nahl 100)
- "Herhangi bir ayeti 'nesh' eder ya da unutturursak..." (Bakara 106)
- "Tanrı dilediğini siler, dilediğine yer verir. Ana Kitab (Levh-i Mahfuz) O'nun yanındadır." (Ra'd 39)
ulan canım ne nuzul sırasını biliyorsun ne hadisteki detayını gelmiş aptal aptal zırvalıyorsun. danışmanı dediğin yahudi taa hz haticeyle evlendiğinde de vardı ona ilk peygamberlik geldiğinde ona gidip sordular ve o musayada böyle bir melek inmişti dedi vs teferruatı çoktur.
şeriat kanununları dediğin şey ta adem as buyana gelen hükümlerin güncellenmiş halleridir o güncellemeyide her yeni kitapta Allah yapar bundan da haberin yok.
ilk müslüman kimdi diye koyduğun ayetlerin öncesini sonrasını bimezsin mal gibi kopyala yapıtşır yaparsın. islam ademden buya islamdır o kıssalarda geçmiş peygamberlerin hayatlarından bahseder onların yaşadıklarını anlatırken geçen diyaloglardır ordaki islam iman manasındadır yani yaşadığı devirde ilk Allaha ve yolladığı dinen inanan benim demek istiyor be sığır daha okuduğunu anlayamıyorsun.
ganimetlerle ilgili ayetler ve uygulaması bu zaten kuranda hadistede açık tarihi kayıtla bilinir kuran inerken ümmetin durumuna göre kolaylaştırmalar veya zorlaştırmalar gelmiştir. O gösterdğin yerde bir çelişki zaten yok. ganimetler Alalh ve resulune aittir taksimi nasıl olacak o da sonraki ayette açıklanmıştır. Ganimet topalnıken tutan tuttuğnu alamaz getirili Allah elçisine o alır taksimatı yapar. o delil diye gösterdiklerin bunun net bir izahıdır ama sende beyinolmadığı için anlayamazsın.
arapçan olmadığı için sığır kardeş o yüzden yerin göğün yaratılamsıyla ilgili ayetleride almışsın anlamadan getirmişsin çelişki diye. o kelimenin lugatatki manalarıan bakarsan ilkinde dünya semasını yerini diğerinde tüm kainatı kastededen semadan yani evrenden bahsettiğini anlardın. birincide dünya yeryüzünü ve tepemizdeki dünyanın atmosferini anlatıyor diğerinde tüm kainatı ahmak cahil.
@Elifbintİslam Elbette okudum bakın amacım burada hiç bir dini kötülemek değildir burada biz katolikler akılcılık çağından geçtik kendi dinimizi yeniledik bizim tanrımiz ruhani bir tanrı kendimizi deşarj ediyoruz bize yardımları büyük tanrımizin sevgi doluyuz herkese çünkü tanrımiz sevgi dolu bir tanrı her dine her inanca saygımız sonsuz sever sayarız kimseyi aşağılamayiz kilsenin kapısı bütün inanalara açıktır biz daha akıl ve bilimle bakıyoruz o yüzden böyle sorguluyoruz ki Kur'an da Türkçe ye çevrilmiştir inanalar okusunlar öğrensinler neyin ne olduğunu görsünler akıl ve bilimle hareket etsinler aydinlansinlar diye yoksa benim umrumda değil kimin ne inandığı benim kendi dinimde var dogmatik bilgiler her dinde var isteyen istediğine inanabilir kimse hakaret etmem küfür etmem dogmatik bilgiler görülüp İncil de tekrar kaleme alındı ve farklı farklı düşünce akımları ortaya çıktı agnostizm (bilinmezlik) gibi o yüzden herkes kendi inancında devam etsin kimse kimseyi bir konuda ikna etmeye çalışmasın ben İsaya inanıyorum onun Tanrının oğlu olarak görüyorum siz peygamber olarak görebilirsiniz başımın üstünde yeriniz var
Şimdi arkadaşım benim sana sorduğum soru da tam olarak burada başlıyor işte sen diyorsun ki İncil değiştirilmemiştir sadece çağımıza uygun olarak güncellenmiştir çok basit bir şey soruyorum ben de eğer ki Tanrı diye bahsettiğiniz İsa Mesih yani İsa Aleyhisselam dediler artık başka bir zata yükleniyorsunuz gerçekten Tanrı olsaydı bütün çağlara uygun olarak bir kelamını söylemez miydi Bir kitabı olmaz mıydı sizin ilahınız aciz mi ki sadece tek bir döneme uygun olarak indiriyor ve daha sonra aciz olan uykuya ihtiyacı olan doğru düşünme yetisi olmayan rahiplere değiştirme hakkı tanıyor islamiyette işte tam olarak bu olmadığı için ben size bu konuda yanlış yapıyorsunuz diyorum
@Elifbintİslam elif kardeş adam kendi zaten diyorki biz aldık dinimizle oyandık onun mantıklı olmadığını gördük ve dünyamıza göre dinimizi donumuza uydurduk. sen daha böyle kendi dinini açık açık tahrif ettiğini değiştirdiğini laikleşip dini bir manevi avuntu afyon yaptığını itiraf eden adama ve onu kardeşim inancına ne diye dilini yoruyorsun. bırak oynadığı bozduğu dinleriyle afyonlanmaya deavem etsinler. burada aynı şeyi bizede müslümanlarada akılcılık akımıyla yaptırmak istiyorlar bizim asıl düşmanımız bu katolikler değil içimize sızan bizden görürnen bu mürted münafıklardır!
@Elifbintİslam Ben İncil değiştirilmedi demedim İncil tabi ki değiştirildi değiştirilmek zorunda neden? Çünkü Tanrı sorgulandı İsa sorgulandı 17 ve 18 yüzyıl aralarında Rönesans ve reform hareketleri yapıldı ilk başlarda sadece Katolik ve Ortodoks vardı sonra Protestanlar geldi dönem Katolik kilisesi aşırı derece de baskı rejimi vardı İsa nın oğluna inandirlmaya çalışılıyordu bunun üzerine Martin Luther ve John Lock gibi aydın düşünür yazarlar Katolik kilisesine karşı mücadele verdiler Tanrıyı anlatmaya çalıştılar bir sürü aydın yazar kesip öldürdüler tanrıya karşı geliyorsun diye engezesyon mahkemelerinde yargiladilar sonunda Protestanlar ama büyüdüler büyüdüler ve herkes tanrıya farklı bir şekilde yaklaşti farklı farklı düşünce akımları çıktı agnostizm (bilinmezlik) bu düşünce akımı ortaya çıktı böylelikle katolik kilisesi de kabul etmiş oldu kabul ettiği içinde artık insanlar aydınlandı İncil de ki dogmatik olan bilgiler tekrar yazıldı İncil değiştirildi daha akla ve mantığa Uygun bir şekilde yazıldı din ve devlet işleri ayrıldı isteyen istediği dine inanama özgürlüğü tanındı yoksa o kitaba kalsalardi şu an beter haldeydik hayla İsa nın gelmesini bekleyeceğiz hayla tanrıdan medet umacağız bilime sanayiye önem vermezdik gelişmezdik o yüzden tanrı bizim için ruhani bir güçtür tanri bizi sever sayar İsa onun oğludur Kutsal ruh bizim yolumuzu aydınlatır olay bundan ibaret
@PATRON79 Tamam kardeşim bu devirde cahile laf anlatılmaz en büyük savas cahilliğe karşı verilen savaştır
Hayır. Bir sürü boşluk var
Biraz açıklayabilir misin:)
Gerek yok buradan yazmaya
Neden
inanıyorum ve müslümanım
Biz dinlere, dinler bize inanıyor yavrum
Hiç birisine inanmıyorum
Evet, Müslümanım
Hayır inanmıyorum.
Evet, ☦.
Evet
İslam