Ne günahı olduğunu sormayın her günahı işledim nerdeyse. Suçluluk psikolojisinden çıkamıyorum. Tövbe etmekle rahatlayamıyorum
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye(18-24)+1 yılsuçluluk duyduğun şeyleri düzeltmeye çalış imkanın varsa. Yoksa da yaptıklarından ders al ve karmanı düzeltmeye çalış. Yani kendini kötü hissettiğin her şeyin karşılığında kendini iyi hissettirecek bir şey yap. Örnek olarak eğer 5 lira çaldıysan 10 lira bağışla.
015 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılbunun dinle imanla alakası yok. Kendi iç benliğinde rahatlamaya çalış
Soran+1 yılDüzeltmeye çalıştım siiiklenmiyorum açık söylemek gerekirse
Soran+1 yılBiliyorum dinle imanla ilgisi yok zaten vicdanen kötü hissediyorum
Cevap sahibi+1 yılo zaman bu hatandan ders al. Bir daha yapma. Ne olduysa artık. Bir kişiye bir şey yaptıysan da sen düzeltmek için elinden geleni yap. Sonrasında yapcak bir şey yok
Soran+1 yılBile isteye yapmadım bu hatamın farkına 2 yıl sonra vardım. Cinsel ilişki yaşadığım kişi tarafından arkadan tecavüze uğramıştım en son da onun zorlamasıyla psikolojik baskıyla ilişki yaşamıştım. Şahıs benden 5 yaş büyüktü. İlk başta rızamla bir sürü cinsel ilişki yaşadım bu kişiyle, zaten hatayı burada yaptım kendimi yanlış insanların kucağına attım. Esas konuya geleyim. Bu kişi bir gün tahrik olduğundan olsa gerek yataktayken bana arkadan tecavüz etti ağlamama rağmen de orgazm olana kadar devam etti. Benden zaten anal da istiyordu ama ben kabul etmiyordum yapmıyordum. Sonra tabi ben o kadar canım ki. bilmiyorum 16 17 yaşındaki bir kız bu kadar saalak ve saf olabilir mi onu da bilmiyorum. Bu kişiyle hiçbi şey olmamış gibi görüşmeye devam ettim. Benden faydalanmasına izin verdim. En son da psikolojik baskıyla ilişki yaşadım ama afedersiniz ben pozisyona girdim domaldım yani bir nevi izin vermiş olmuşum istemeyerek de olsa! Tabi ilk domalmam değildi ondan önce defalarca o pislikle isteğimle ilişki yaşamıştım ama bu son ilişki de rızam dışındaydı ağladım hissettiğim sadece ruhsal acıydı ben ruhsal acı çektim o zevkini yaşadı. Buna neden izin verdim bilmiyorum ama tek bildiğim şey ezik ve saf olmamdı. Kimseye hayır diyemezdim milleti memnun etmeye çalışırdım gördüğüm zararları bile görmemezlikten gelirdim. Kendimi suçlamamın nedeni de şu; ben bu kişiyi 17 yaşıma bastıktan sonra bana zarar veren bir kaç kişiyle birlikte şikayet ettim ama bu kişinin bana arkadan tecavüz ettiğini söyleyememiştim utandığımdan olsa gerek. Son zorlayarak istemeden de olsa izin verdiğim pozisyona girdiğim normal yolla olan ilişkinin zorla olduğunu söyledim polis de ifademi alırken zorla organ sokmak suretiyle tecavüz yazmış. Ben sonra kendimi suçladım o tam tecavüz gibi değil diye. Yıllar sonra bulunduğum şehirdeki mahkemeye gittim bu kişiyle olan mevzuyu olduğu gibi yazıp dilekçe verdim ama hiçbi yanıt gelmedi. Ben ne yapacağım? 🙏😞 Elimden başka bişey gelmiyor 😞
Soran+1 yılBen kendimi yıllardır suçluyorum. Bilinçli bir şekilde iftira atmadım ama üstü kapalı anlattığım zaman bazı insanlar iftira bu diyor. Kızın birine anlattım istemeden mistemeden sonuçta iftira atmışsın o tecavüz değil dedi. Ben bu ağırlıkla yaşayamıyorum. Herkes üstüme geldi şikayet ettiğim zaman. Yaşıtım olan kız kuzenim bu şahısla olan ilişkimi biliyordu onu savundu o yapmaz o yapmaz diyerek. Zaten o kuzenimin dedikodusuyla akrabalarım da duyacağı için herşeyi olduğu gibi anlatamadım bana arkadan tecavüz ettiğini söyleyemedim. Yıllar sonra öğrendim ki şahıs yırtmış. Mahkeme tüm ilişkilerin rızaya dayalı olduğuna karar vermiş ama ben hala istemeden iftira atmış mı oldum diyerek kendime yükleniyorum. Sabah azapla uyanıyorum. Biri paylaşımıma seni allah affetmez dedi zaten ondan sonra hepten psikolojim bozuldu. Ben günahlarımın bedelini bir bir ödedim. Kaza geçirdim burnum hasar gördü. Saçlarıma genç yaşta aklar düştü. Yüzümde nur kalmadı. Kilo aldım şiştim. Buna rağmen içimdeki azap dinmiyor. Hep o ifade ve pozisyona girmem gözümün önüne geliyor. Allah beni affetmeyecek diyorum. Kul hakkına girdim diyorum. Ben ölüyorum. Gözüm kararıyor dünyamın karardığı gibi artık gözüm de kararıyor. Her şey için çok pişmanım. Ben allaha layık bir kul aileme layık bir evlat olmayı beceremedim. Bu hatayı bile isteye yapmadım mecbur bıraktılar ben ister miydim bu hatayı yapmak? Nerden bileyim polis öyle yazacak? Sanaldan bir adam da çok ağır bir şekilde yargıladı sen millete iftira atmışsın milleti karalamışsın birbirinizden farkınız yok dedi. Ben bile isteye yapmadımki bunu. Niyetim bu değildi Rıza dışı yaşadığım bir ilişki için de nasıl rızamla yaşadım diyebilirdim? 😞
Cevap sahibi+1 yılya ben sana kıyamam. Lütfen böyle düşünme. Sen sadece pozisyondasın diye isteyerek yapmış olmuyorsun. manipüle edilmişsin. Ağladım istemedim diyorsun. Çok gençsin. Tecavüzdür bu. İnsan ne yaşadığını bilir. Bu toplum böyle işte senin yanında olacağına en yakının bile karşı tarfta durur. Şikayet etmekle iyi yapmışsın. Keşke hapis de yatsaydı. Böyle kanı bozuklar yüzünden kaç tane kadının psikolojisi bozuluyor. Sen 16-17 yaşında hiç bir şey bilmessin. Anlamassın. O yüzden özellikle senden başka okuyam varsa da küçük kızlar büyük adamlarla çıkmayın onların istekleri ihtiyaçları farklı. kullanıyorlar. Senin bir suçun yok doğru ifade vermişsin. neyinden pişmansın. O pişman olsun. Şikayet edecek cesareti bulmuşsun o senin içinde var onu kaybetme. Utanılcak bir şey o pislik utansın. Onun uykuları kaçsın. Onun annesi babası utansın. Rızadır bu sen belki bir şey yapmadın ama istemedin rızan yoktu. Yaşamayanlar çok konuşuruz. O an donup kalırsın boyun eğmek zorunda kalırsın belki ama istediğin anlamına gelmez. Sen yanlış hiçbir şey yapmadın. Bunun dinle imanla alakası yok. İnançlı bir insan değilim ama sana şunu söyleyeyim affedilmeyecek insan sen değilsin onlar pis ruhlu neler düşünüyorlar neler yapıyorlar kim bilir. Günah sadece korkutulmak için oluşmuş bir kavramdır. Sen günaha girmedin. Kendini dini açıdan suçlu hissetme. Ya cidden çok sinirlendim iftira nedir ya iftira falan tok ortada sen olanı yazmışsın aferin. Niyetinde bu olsun niye diyesin sende bu kadar hasar bırakmış bi insan için sana vicdan azabı çektirtiyorlar yapma. Beter olsun. Rızan dışı olana rızamla deme. Boyun eğme bunlara. Dili olan konuşur yaşadığını sen bilirsin. Kim duyarsa duysun bu senin hayatın. Senin yanında olmaları gerek. Günah bedeli diye bir şey yok. Allah seni cezalandırmıyor. O sevgidir herkesi sever affeder değil mi? Ben inanmıyorum ama öyledir. Sana gelen kadar ne günahlar var ne insanlar var.
Cevap sahibi+1 yılsen affedilmeyeceğini düşünme o 18 yaşının altındaki bir çocuğa rızası olmadan tecavüz eden pislik düşünsün affedilmeyi. Sen hatalı değilsin bu ülkede pek severler böyle insanları yüceltip mağdurları eziklemeyi. Tek hatan bunlara kanmak başklarının dediklerine inanmak belki de. 16 17 yaşında tabi ki bu kadar saf ve canım olacaksın bilmiyorsun küçüksün ama o biliyordu bunu sakın unutma. o bile bile yaptı. tam tecavüz az tecavüz yok tecavüz tecavüzdür. Bu durumda bile sana suçlu hissettirmeye çalışıyorlar. Sakın geri çekilme hatta bir daha şikayet et
Soran+1 yılBen şikayet ettim de ne oldu? 6 ay yatıp çıkmış. Sonra da evlenmiş yuva kurmuş çocuğu olmuş. Ben rencide olduğumla kaldım. Bu hatayı yapmama neden olan annem bile sonradan beni suçladı iftira attın diye. Her şeyi üstüme kitleyip hayatına baktılar. 😞 Beraber büyüdüğüm kuzenim o şahısı savundu o yapmaz o yapmaz diyerek. Meğersem düşmanlarım en yakınlarımmış. Kuzenim hala diyormuş o şahıs için o tecavüz etmez tecavüz edecek biri değil diye.
Soran+1 yılZaten hep beni suçladılar. En son bir terapi sitesinde yaşadıklarımı yazdım 30 yaşında adamın biri seni seks yaptığın için yargılamıyorum ama onunla bununla yatarken sonuçlarını düşünecektin yazmış. Her seks yapan tecavüze mi uğruyor ya da uğramak zorunda mı? Bu nasıl bir anlayış? Zaten ben dilekçe verdim davanın tekrar görülmesi için ama hiçbir yanıt gelmedi. 😞 Dava açılsa bile onun ailesi bana saldırıp sindirmeye çalışır yine. Hem devletin de açacağını sanmıyorum aradan epey zaman geçti çünkü
Cevap sahibi+1 yılmaalesef adaletimizin zayıflığından bende sanmıyorum. Ama umarım şaşırtır bizi. Aynen öyle düşmanların en yakınında. Böyle bir şeyde nasıl karşıdaki savunulabilir anlamış değilim. Doğan çocuğuna üzüldüm. Umarım başka kiöse böyle bir şey yaşamaz. Umarım sende iyileşirsin hemen. Aynen öyle her seks yapan tecavüze uğramıyor. Bu gayet normal bir ihtiyaç. Ama bu ülkede çok dikkat etmek gerekiyor. Lütfen kendine dikkat et kendini koru. İlerde çocuğun olursa onu da koru. O yaşta bir kız çocuğu bilemz belki ama o yaşta bir ÇOCUĞU bir adama böyle kanmasına göz yuman herkes suçludur. Ama sen asla. Bence psikolojin için herkese açık sitelere çok yazma. İnsanlar normal değiş çünkü daha fazla yıpranma. Ve lütfen psikolojik yardım al. Böyle yüklerin ve travmaların üzerinden tek başına kalkamassın. Hele çevrenden destek görmedikçe daha da zordur. Eminim bu günlerde geçecek. lütfen profesyonel bir yardım al. ve asla utanma sen utanılcak bir şey yapmadın. Kendini kötü hissedersen özelden yazabilirsin.
Cevap sahibi+1 yılo adamı da savunan herkes onun kadar hastadır. Aen istersen istediğinle yatıp kalkarsın ne istersen onu yaparsın. kimse bir şey diyemez. ama kendini koru lütfen
Soran+1 yılTeşekkür ederim destek olduğun için. Hiç çocuk yapmayacağım psikolojim çocuk yetiştirmeye müsait değil maalesef 😞
Cevap sahibi+1 yılne demek umarım daha iyi hissetmişsindir. Hayat bu belli olmaz sen mutlu ol önce kendini iyileştirsin bakarsın olur. Ya da olmaz nasıl iyi hissedersen öyle yap. Kendine dikkat et
Soran+1 yılAra ara bu suçluluk duygusu yokluyor. Keşke böyle olmasaydı geleceğimi de hayallerimi de mahvetmişim farkında olmadan
En İyi Cevaplar
Allah yüzlerce insanı öldüren kişiyi bile affederim diyor sende içtenlikle tövbe et sonra yeni bir başlangıç yap daha ilerisi bir mürşide tabi olsan güzel olurdu ama nasip
02 Yorumla
Soran+1 yılMürşit ne
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
2
Cevap
7Cevap
+1 yılGeçmiş geçmişte kaldı. Yarın ise bir muammadır. Bu gün ise sana verilen bir armağandır, bunun kıymetini bilmek gerekir diyor kaplumbağa. Geçmişi ne yaparsan yap değiştiremezsin ama şu an ve sonrası senin elinde. Unutma arkana bakarak ileriye yürüyemezsin.
13 Yorumla
Soran+1 yılGeçmişteki hatalar acı veriyor ama
Soran+1 yılRahatsızım vicdanen. Yakınlarım tarafından hep suçlandım belki ondan
- +1 yıl
Hangimizin hatası yok geçmişte?
+1 yılEğer siz hiç günah işlemeseydiniz, Allah Teâlâ hazretleri sizi helak eder ve yerinize, günah işleyecek (fakat tövbeleri sebebiyle) mağfiret edeceği kimseler yaratırdı."
2111 Yorumla- +1 yıl
Hz ademden kıyamete kadar tüm insanların günahlarını toplasalar Allah'ın rahmeti daha büyük
Soran+1 yılBenim vicdanım rahatlamıyor
- +1 yıl
Aklındaki düşünceler eğer kötü düşünceye vesvesedir kafaya takma Allah'ın rahmeti büyük
Soran+1 yılKul hakkına girdiysem yanlışlıkla
- +1 yıl
Yanlışlıkla çok farklı yani bilmeden yapılmış gidip özür ya da hak sabinden helallik istenir
Soran+1 yılBile isteye yapmadım bu hatamın farkına 2 yıl sonra vardım. Cinsel ilişki yaşadığım kişi tarafından arkadan tecavüze uğramıştım en son da onun zorlamasıyla psikolojik baskıyla ilişki yaşamıştım. Şahıs benden 5 yaş büyüktü. İlk başta rızamla bir sürü cinsel ilişki yaşadım bu kişiyle, zaten hatayı burada yaptım kendimi yanlış insanların kucağına attım. Esas konuya geleyim. Bu kişi bir gün tahrik olduğundan olsa gerek yataktayken bana arkadan tecavüz etti ağlamama rağmen de orgazm olana kadar devam etti. Benden zaten anal da istiyordu ama ben kabul etmiyordum yapmıyordum. Sonra tabi ben o kadar canım ki. bilmiyorum 16 17 yaşındaki bir kız bu kadar saalak ve saf olabilir mi onu da bilmiyorum. Bu kişiyle hiçbi şey olmamış gibi görüşmeye devam ettim. Benden faydalanmasına izin verdim. En son da psikolojik baskıyla ilişki yaşadım ama afedersiniz ben pozisyona girdim domaldım yani bir nevi izin vermiş olmuşum istemeyerek de olsa! Tabi ilk domalmam değildi ondan önce defalarca o pislikle isteğimle ilişki yaşamıştım ama bu son ilişki de rızam dışındaydı ağladım hissettiğim sadece ruhsal acıydı ben ruhsal acı çektim o zevkini yaşadı. Buna neden izin verdim bilmiyorum ama tek bildiğim şey ezik ve saf olmamdı. Kimseye hayır diyemezdim milleti memnun etmeye çalışırdım gördüğüm zararları bile görmemezlikten gelirdim. Kendimi suçlamamın nedeni de şu; ben bu kişiyi 17 yaşıma bastıktan sonra bana zarar veren bir kaç kişiyle birlikte şikayet ettim ama bu kişinin bana arkadan tecavüz ettiğini söyleyememiştim utandığımdan olsa gerek. Son zorlayarak istemeden de olsa izin verdiğim pozisyona girdiğim normal yolla olan ilişkinin zorla olduğunu söyledim polis de ifademi alırken zorla organ sokmak suretiyle tecavüz yazmış. Ben sonra kendimi suçladım o tam tecavüz gibi değil diye. Yıllar sonra bulunduğum şehirdeki mahkemeye gittim bu kişiyle olan mevzuyu olduğu gibi yazıp dilekçe verdim ama hiçbi yanıt gelmedi. Ben ne yapacağım? Elimden başka bişey gelmiyor 😞🙏
Soran+1 yılBen kendimi yıllardır suçluyorum. Bilinçli bir şekilde iftira atmadım ama üstü kapalı anlattığım zaman bazı insanlar iftira bu diyor. Kızın birine anlattım istemeden mistemeden sonuçta iftira atmışsın o tecavüz değil dedi. Ben bu ağırlıkla yaşayamıyorum. Herkes üstüme geldi şikayet ettiğim zaman. Yaşıtım olan kız kuzenim bu şahısla olan ilişkimi biliyordu onu savundu o yapmaz o yapmaz diyerek. Zaten o kuzenimin dedikodusuyla akrabalarım da duyacağı için herşeyi olduğu gibi anlatamadım bana arkadan tecavüz ettiğini söyleyemedim. Yıllar sonra öğrendim ki şahıs yırtmış. Mahkeme tüm ilişkilerin rızaya dayalı olduğuna karar vermiş ama ben hala istemeden iftira atmış mı oldum diyerek kendime yükleniyorum. Sabah azapla uyanıyorum. Biri paylaşımıma seni allah affetmez dedi zaten ondan sonra hepten psikolojim bozuldu. Ben günahlarımın bedelini bir bir ödedim. Kaza geçirdim burnum hasar gördü. Saçlarıma genç yaşta aklar düştü. Yüzümde nur kalmadı. Kilo aldım şiştim. Buna rağmen içimdeki azap dinmiyor. Hep o ifade ve pozisyona girmem gözümün önüne geliyor. Allah beni affetmeyecek diyorum. Kul hakkına girdim diyorum. Ben ölüyorum. Gözüm kararıyor dünyamın karardığı gibi artık gözüm de kararıyor. Her şey için çok pişmanım. Ben allaha layık bir kul aileme layık bir evlat olmayı beceremedim. Bu hatayı bile isteye yapmadım mecbur bıraktılar ben ister miydim bu hatayı yapmak? Nerden bileyim polis öyle yazacak? Sanaldan bir adam da çok ağır bir şekilde yargıladı sen millete iftira atmışsın milleti karalamışsın birbirinizden farkınız yok dedi. Ben bile isteye yapmadımki bunu. Niyetim bu değildi Rıza dışı yaşadığım bir ilişki için de nasıl rızamla yaşadım diyebilirdim? 😞
- +1 yıl
Öncelikle herkes hata yapabilir kendini suçlama hatanın farkındasın tekrar Cimer ya da dilekçe yaz elinden geleni yap gerisini Allah bırak
Bundan sonra böyle hata yapma samimi tövbe edip yeni doğmuş çocuk gibi tertemiz olunur
Sen elinden geleni yap gerisi takdiriri ilahi her serde vardır bir hayır sonrasına dua etmekden başka çare yok
Soran+1 yılYaptım cevap vermediler ben de korkuyorum suçlanırım diye. Babama kızdım neden şikayeti çektin diye. Delilimiz yoktu karşı taraf da dava açabilirdi delilim yok sonuçta bana iftira davası falan açabilirler diye de korkuyorum hapise giren ben olursam
- +1 yıl
Ozaman yaşın küçüktü şu an bazı olayların farkına vardin
- +1 yıl
Aklındaki olumsuz düşünceler asla gerçekle alakası yok olmayacak çünkü vesvese yapiyorsun
- +1 yıl
Şimdi bende sana bir soru soracam daha iyi anlayacaksınız Türkiye'nin en büyük denizi nedir
Soran+1 yılHerşeyi olduğu gibi yazdım dilekçe verdim cevap gelmedi. O pisliğe de ulaştım ama öfkemden bana yaptıklarını Allah da yanına bırakmayacak devlet de yazdım o da cevap vermedi. Helallik almaya çalışsam bu sefer beni oyuna getirirler diye de korkuyorum. Bu kız iftira atmış o yüzden helallik istiyorlar derler diye de cesaret edemedim. Adam hiç kendini sorgulamamış suçlamamış bir de üstüne evlenip erkek çocuğu yapmış
- +1 yıl
Şu soruya cevap ver çok iyi anlacaksini dünyanın en büyük denizi söylermisin daha iyi anlayacaksin bu soruyla
Soran+1 yılAkdeniz
- +1 yıl
Ben bir kova pislik Akdeniz'e döksem Akdeniz kirlenirmi?
Soran+1 yılHayır
- +1 yıl
? Sadece soruya cevap ver daha iyi anlacaksiniz
Soran+1 yılKirlenmez koca deniz sonuçta ama o pisliğe kapılıp giderse?
- +1 yıl
Bir kova pislik akdenizi kirletmez burada şu olay var senin bir kova pislik dahi etmeyecek günahın var ama Allah'ın rahmeti akdenizden daha büyük
Soran+1 yılAma takıntı haline getirdim.
- +1 yıl
Takıntı burada vesvese şeytan insanın en zayıf noktasından vuruyor sırf Allah yaklaşma diye
- +1 yıl
Hadis: «Bismillâhillezi lâ yedurru ma'asmihi şey'ün fil'-ardi ve'lâ fi's-Semâi ve Huve's-Semî'u'l-Alîm/Ne yerde, ne gökte adı (nın anılması) yla hiç bir şeyin zarar veremeyeceği Allah'ın ismiyle ki, O Semî ve Alîm'dir.» duasını her günün sabahında ve akşamında üç defa okuyana hiç bir sıkıntı gelmez
- +1 yıl
Mehmet yıldız vesvese vidyo izlermisiniz yotupede daha iyi anlarsınız vesveseyi
- +1 yıl
Attığım dua oku Sabah 3 akşam 3 defa oku
- +1 yıl
“Kulunun tövbe etmesinden dolayı Allah Teâlâ’nın duyduğu memnuniyet, sizden birinin ıssız çölde kaybettiği devesini bulduğu zamanki sevincinden çok daha fazladır.” (Buhârî, Daavât 4; Müslim, Tevbe 1, 7, 8)
Soran+1 yılTeşekkür ederim okuyacağım. İmanım da zayıflamaya başladı bu bunalımdan çıkamadıkça
- +1 yıl
Bak işte bunlarin olması iyiye işaret Allah seni seviyor sana değer verdiği için yaratmış sen Allah tarafından değerlisin
- +1 yıl
Büyük hadis âlimi İmam Nevevî, bu hadisten şu hükmü çıkarır: “Günahlar yüz kere, hatta bin ve daha çok kere tekrar edilse de kişi her seferinde tövbe etse, tövbesi makbuldür. Veya bütün günahlar için bir tek tövbe etse bile, yine tövbesi sahihtir.”
- +1 yıl
Aklına bir şey takılır takıntı soru en ufak soru soracak sor çekinme kötü bir niyetim yok
Soran+1 yılBeni sevdiği için mi bu vicdan azabına mahkum etti?
- +1 yıl
Ayağına iğne dâhi batsa gunahlarimiza Kefaret
- +1 yıl
Bir Müslüman’a herhangi bir musibet, bir sıkıntı, bir keder, bir üzüntü, bir eziyet, bir gam dokunursa, hatta kendisine bir diken bile batarsa, mutlaka Allah bunları onun günahlarına kefaret yapar.” (Buharî, Marda,1; Müslim, Bir, 52).
Soran+1 yılBitmek bilmeyen vicdan azabım var. İntihar edeceğim dayanamıyorum
- +1 yıl
İntihar çözüm değil şeytan seni buna zorluyor vesvese geçiriyorsunuz lütfen bir daha böyle deme sen bittim dersin Allah yettim der
- +1 yıl
1000 bin defa aynı hata yap Allah'ın rahmeti büyük ve Allah seni seviyor
- +1 yıl
Allah dilerse, kul hakkını da affeder, mazlumu razı ederek hakkından vazgeçmesini sağlar ve hiç kimsenin buna itiraz hakkı da yoktur.
- +1 yıl
Karşı tarafa senin hakkın için Allah gerekirse karşı tarafa cenneti verir o çok bağışlayıcı ve rahman ve rahimdir
- +1 yıl
Aklındaki olumsuz düşünceler gerçekte asla olmayacak o kötü düşünceler içinde çık
Soran+1 yılPeki ben hakkımı helal etmek istemezsen?
- +1 yıl
Sen herkese helal et sen yerdekine affet merhamet etki oda sana bunun daha fazla karşılığını versin
- +1 yıl
O takıntılar dan kurtulmak için manevîyat yükselt lazım Allah daha çok yaklaş
Soran+1 yılAma bana bu hatayı yaptıran da onlar değil mi? Yıllarım azap içinde geçti onlar yüzünden
- +1 yıl
Her şer olayda bir hayır her zorlukdan sonra bir kolaylık vardır imtihan dünyası affedici ol sen sana kötülük yapana sen iyilik yapki senin farkın olsun
- +1 yıl
Helal et hakkını nefsine zor geliyor ama nefsini kır
Soran+1 yılNasıl bir iyilik?
- +1 yıl
Hakkını helal ederek bir iyilik yani sana küfür edene hayır dua ederek nefsini kır ettiğin hayır dua bir baskasina ettiğin zaman meleklerde misli sana dua ediyor
Soran+1 yılKendimi nasıl affedeceğim
- +1 yıl
Kimse 4-4 Luk değil önemli olan aynı hatayı yapmamak zaten pişmanlık var kendini boş yere üzme Herkes hata yapar bu geçici dünyada hiçbir şey kalıcı değil en mutlu animizda geçecek en kötü animizda geçecek
Soran+1 yılAkrabam yaşıtım olan kız kuzenim hatalarımı bana karşı kullanıyor. Bu insanları da o kışkırttı zaten
- +1 yıl
Sen doğru ol gerisini Allah bırak o bilir ne yapacağını
- +1 yıl
Kimsenin ahı kimsede kalmaz
Soran+1 yılÇok takıyorum çok üzülüyorum kalbimin üstü ağrıyor. Korkuyorum ciddi bir hastalığa yakalanmaktan
Soran+1 yılPeki ben günahlarımın bedelini mi ödüyorum sence? Allah onu değil de beni mi suçlu buluyor
- +1 yıl
Bak güzel kardeşim öncelikle asla hastalığa yakalanmayacaksın çünkü şu an vesvesedesin diyorum
- +1 yıl
Olumsuz düşünceler çıkmak için gelen düşünceler umursamayarak yok edeceksin
- +1 yıl
Bu direk vesvese kötü düşüncede kalma fısıldama, kötü telkinde bulunma, karışık sözler söyleme, kuşkulanma”; aynı kökten vesvâs “insanın içine doğan zararlı uyarıcı, kötü duygu ve düşünce, telkin, şüphe, fısıltı, evham
- +1 yıl
Konuyu anlamak için video izle kafanda yer edinsin sonra bana dönüş yap kafana takılan sor 👍
Soran+1 yılBence beni suçlayan yakınların yüzünden bu duruma geldim. Beni suçlaya suçlaya bu ruh haline soktular. Annem bile iftira attın dedi defalarca.
Soran+1 yılBen hayalhanem e abone oldum ama videolarını izlemedim. İzlesem faydası olur mu gerçekten
- +1 yıl
şu an çektiğin vesvese geçmiş travmada var soru başlığında belliydi zaten vesvese olduğun
- +1 yıl
Ölümü istemek ve intihar düşüncesini şeytan insana fisildar
Soran+1 yılİyi de bu ruh halindeyken normal değil mi intiharı istemem? Boğuluyorum
- +1 yıl
Yaşadığın kolay değil intihar çözüm değil ablam imtihan dünyası herkes hata yapabilir bu bir gerçek bogulmana sebebiyet şeytan veriyorki tamamen ahiretin yansin
Soran+1 yılBence şeytan değil benim karakterim kabullenmiyor değer yargılarıma ters bir durum çünkü
- +1 yıl
Ümitsizliğe bırak şeytan sana vesvese veriyor en zayıf noktadan düşünceleri sen daha çok üzülüp kendine zarar veresin diye
Soran+1 yılİnsanlar da yaptı bunu
- +1 yıl
İnsanların en kötü benim gözümde doğruyu bilselerdi yapmazlardi... Herkesin hatası ve haksızlığa uğrama oluyor... Bundan sonra kendine yeni bir sayfa açarak mutlu olacaksın ve manevîyat yükselt lazım çünkü vesvese de var
- +1 yıl
Milletin kötü demesiyle sen kötü değilsin
- +1 yıl
Milletin iyi demesiyle iyi değilsin
- +1 yıl
Sen insansın beşersin hata yaparsın sadece her şey bir tövbe bağlı Allah senden razı oldumu dünya kötü bilsin kafaya takma
- +1 yıl
Bizim orada bir laf var çerçi uzerindekini satarmiş yani insan kendinde gördüğünü başkasına söylermiş derler
- +1 yıl
Sana kötüsün diyen aslında kendi kötü
- +1 yıl
Nasıl oldun iyimisin toparlana bildinmi?
Soran+1 yılAra ara aklıma geliyor canımı yakıyor
- +1 yıl
Video izledinmi?
Soran+1 yılHayır. Video falan çözüm olmuyor maalesef
- +1 yıl
Videoizle konuyu daha iyi anlayasin vesvesedesin
Soran+1 yılBence vesvese değil
- +1 yıl
Vesvesede etkisi var
Soran+1 yılAşamıyorum ne yapacağım? Canım çok yanıyor. Tekrar davayı da açmıyorlar
- +1 yıl
Aklındaki düşünceler neler geçiyor kafanda olumsuz anlatırmısın
Soran+1 yılSöyledim ya. O ifadeyi takıyorum
- +1 yıl
Olan oldu artık dua etmekden başka çare yok çünkü elinden gelmeyenler için kalpen yapılır oda duaayla olur
Soran+1 yılAma vicdanım rahatsız acı çekiyorum
- +1 yıl
O kkotu düşünce içinde çık kadere iman et ALLAH bilir ben bilemem demek düşer şer olayda hayır vardır
Soran+1 yıl😞
- +1 yıl
Kendini boş yere yipratma
Soran+1 yılburada mısın? Çok kötü hissediyorum
- +1 yıl
Burdayım seni dinliyorum mesaj olarak yaz
- +1 yıl
Korkma kötü bir niyetim yok
Soran+1 yılBurdan yazsam olmaz mı 😞
- +1 yıl
Sana cevap yazmak için durmadan en alt yorumlara iniyorum kolay cevap vermek için dedim sen bana mesaj atsan daha iyi olur o bakımdan korkma kötü bir beklentim yok
- +1 yıl
burada konuşulan burada kalır
- +1 yıl
Seni bekliyorum cevap verirmisin
- +1 yıl
İçin rahat edecekse burdan yaz beni korkutma noldu
- +1 yıl
Ordamisin iyimisiniz noldu
- +1 yıl
İyimisiniz noldu anlatırmısın
- +1 yıl
İyimisiniz nasıl oldun?
Soran+1 yılKötü. Düzelemiyorum
- +1 yıl
Noldu anlatırmısın
Soran+1 yılVicdan azabı çekiyorum
- +1 yıl
Aynı konudanmi
- +1 yıl
Bak bunu konuştuk şer olayda hayır vardır hayır olayda şer vardır
- +1 yıl
Aklındaki olumsuz düşünceler umursamayarak söndürencen vesvesedesin
- +1 yıl
Sana söyledim video izledinmi
Soran+1 yılBu gece izleyeceğim. Müsait olamadım
- +1 yıl
Tamam
Soran+1 yıl❤️ çok teşekkür ederim
- +1 yıl
İzledinmi
- Diğer konusunda 964 cevap paylaştı.
+1 yılAdam öldürme falan değilse yaptığın hatanın farkına varıp bunu düzeltmeye uğraştıktan sonra bidaha yapmazsan sorun yok
020 Yorumla
Soran+1 yılDüzelmiyor söz uçar yazı kalır
- +1 yıl
Bunları yapmandaki sebepleri araştır ve çoğunda kendini suçlamanın bir anlamı olmadığını farkedeceksin
Soran+1 yılZaten tecavüze uğradım
- +1 yıl
Bunda senin günahın yok ama kendini suçlu hissediyorsun
Soran+1 yılOnun üstüne de yanlış yaptım çünkü hayatım karmakarışık 😞
- +1 yıl
Psikoloğa gittin mi hiç?
Soran+1 yılBunlar olmadan önce de gittim 14 yaşından 21 yaşına kadar gittim bir faydası olmadı
- +1 yıl
Belki de günah olarak bildiklerin günah değildir ya da sen aşırı hassaslık gösteriyorsun ve kolayca travma yaşayan bir bünyeye sahipsin. Tabi bunu neler yaşadığını bilmeyerek söylüyorum
Soran+1 yılBile isteye yapmadım bu hatamın farkına 2 yıl sonra vardım. Cinsel ilişki yaşadığım kişi tarafından arkadan tecavüze uğramıştım en son da onun zorlamasıyla psikolojik baskıyla ilişki yaşamıştım. Şahıs benden 5 yaş büyüktü. İlk başta rızamla bir sürü cinsel ilişki yaşadım bu kişiyle, zaten hatayı burada yaptım kendimi yanlış insanların kucağına attım. Esas konuya geleyim. Bu kişi bir gün tahrik olduğundan olsa gerek yataktayken bana arkadan tecavüz etti ağlamama rağmen de orgazm olana kadar devam etti. Benden zaten anal da istiyordu ama ben kabul etmiyordum yapmıyordum. Sonra tabi ben o kadar canım ki. bilmiyorum 16 17 yaşındaki bir kız bu kadar saalak ve saf olabilir mi onu da bilmiyorum. Bu kişiyle hiçbi şey olmamış gibi görüşmeye devam ettim. Benden faydalanmasına izin verdim. En son da psikolojik baskıyla ilişki yaşadım ama afedersiniz ben pozisyona girdim domaldım yani bir nevi izin vermiş olmuşum istemeyerek de olsa! Tabi ilk domalmam değildi ondan önce defalarca o pislikle isteğimle ilişki yaşamıştım ama bu son ilişki de rızam dışındaydı ağladım hissettiğim sadece ruhsal acıydı ben ruhsal acı çektim o zevkini yaşadı. Buna neden izin verdim bilmiyorum ama tek bildiğim şey ezik ve saf olmamdı. Kimseye hayır diyemezdim milleti memnun etmeye çalışırdım gördüğüm zararları bile görmemezlikten gelirdim. Kendimi suçlamamın nedeni de şu; ben bu kişiyi 17 yaşıma bastıktan sonra bana zarar veren bir kaç kişiyle birlikte şikayet ettim ama bu kişinin bana arkadan tecavüz ettiğini söyleyememiştim utandığımdan olsa gerek. Son zorlayarak istemeden de olsa izin verdiğim pozisyona girdiğim normal yolla olan ilişkinin zorla olduğunu söyledim polis de ifademi alırken zorla organ sokmak suretiyle tecavüz yazmış. Ben sonra kendimi suçladım o tam tecavüz gibi değil diye. Yıllar sonra bulunduğum şehirdeki mahkemeye gittim bu kişiyle olan mevzuyu olduğu gibi yazıp dilekçe verdim ama hiçbi yanıt gelmedi. Ben ne yapacağım? Elimden başka bişey gelmiyor.
Soran+1 yılBen kendimi yıllardır suçluyorum. Bilinçli bir şekilde iftira atmadım ama üstü kapalı anlattığım zaman bazı insanlar iftira bu diyor. Kızın birine anlattım istemeden mistemeden sonuçta iftira atmışsın o tecavüz değil dedi. Ben bu ağırlıkla yaşayamıyorum. Herkes üstüme geldi şikayet ettiğim zaman. Yaşıtım olan kız kuzenim bu şahısla olan ilişkimi biliyordu onu savundu o yapmaz o yapmaz diyerek. Zaten o kuzenimin dedikodusuyla akrabalarım da duyacağı için herşeyi olduğu gibi anlatamadım bana arkadan tecavüz ettiğini söyleyemedim. Yıllar sonra öğrendim ki şahıs yırtmış. Mahkeme tüm ilişkilerin rızaya dayalı olduğuna karar vermiş ama ben hala istemeden iftira atmış mı oldum diyerek kendime yükleniyorum. Sabah azapla uyanıyorum. Biri paylaşımıma seni allah affetmez dedi zaten ondan sonra hepten psikolojim bozuldu. Ben günahlarımın bedelini bir bir ödedim. Kaza geçirdim burnum hasar gördü. Saçlarıma genç yaşta aklar düştü. Yüzümde nur kalmadı. Kilo aldım şiştim. Buna rağmen içimdeki azap dinmiyor. Hep o ifade ve pozisyona girmem gözümün önüne geliyor. Allah beni affetmeyecek diyorum. Kul hakkına girdim diyorum. Ben ölüyorum. Gözüm kararıyor dünyamın karardığı gibi artık gözüm de kararıyor. Her şey için çok pişmanım. Ben allaha layık bir kul aileme layık bir evlat olmayı beceremedim. Bu hatayı bile isteye yapmadım mecbur bıraktılar ben ister miydim bu hatayı yapmak? Nerden bileyim polis öyle yazacak? Sanaldan bir adam da çok ağır bir şekilde yargıladı sen millete iftira atmışsın milleti karalamışsın birbirinizden farkınız yok dedi. Ben bile isteye yapmadımki bunu. Niyetim bu değildi Rıza dışı yaşadığım bir ilişki için de nasıl rızamla yaşadım diyebilirdim?
- +1 yıl
Evet travma yaşamışsın. Büyük ihtimalle ailenden yeterince ve doğru sevgiyi göremediğin için başına gelenleri doğru yorumlayamamışsın. Senin bir hatan yok o yaşlarda bir çocuktun ve doğru ile yanlışı ayıramadın. Sevgilinde olsa zorla yapılan seks tecavüzdür. Maalesef ailen ve çevren seni yeterince bilinçlendirmemiş ve her genç gibi libidonla hareket etmişsin.
Bu süreçte kendine olan saygında kaybolduğu için şu an tüm suç bende sanıyorsun ama senin bir suçun yok burada. Allah merhametlidir ve seni affeder merak etme ama sende kendini affet. Utanmanda doğal ifade verirken kendini üzme. Çoğu insan o yaşlarda seks yapıyor zaten sen sadece bencil birine denk gelip kötü şeyler yaşadın o kadar.
Soran+1 yılKeşke hiç şikayet etmeseydim. Zaten o pisliğin yanına kalmadı mı yaptıkları? Adalet aradım afedersin adaleti de alıp götüüme soktular. Tüm ilişkiler rızaya dayalı diyip geçmişler madem öyle yapacaklardı madem rizaya dayalı diyip kapatacaklardı beni niye bu yükün altına soktular? Ben daha çok zararlı çıktım akrabalarım benim bu hatayı yapmama vesile olan annem bile sonradan bana iftira attın dedi. Ben resmen kendi kendimi cezalandırmışım
- +1 yıl
Maalesef Türkiye'nin adaleti yok. Sevdiklerinde yanında durmamış. Bu saatten sonra yapabileceğin en iyi şey hatalarından ders çıkarıp travmalarını iyileştirmeye çalışmak. Ben bile erkek halimde küçükken taciz edildim ve yıllar sonra tutuklandı o adam. Bu video yardımcı olabilir
https://youtu.be/1p5J7naO-Tk
Soran+1 yılO pislik yıllar sonra nasıl tutuklandı? Sen çok küçüktün sanırım.15 üstüne daha yetişkin gözüyle bakıyorlar ben de bu yüzden kendimi çok suçluyorum daha küçük olsaydım kendimi suçlamazdım. O şahısın ablası benimle görüştü 15 üstü kız rıza ile yapınca suç değil dedi ne yapacaksın? Bu hakkı da onlara devlet veriyor. Mahkemede de benim için 17 yaşında demişler halbuki 16nın içindeydim o zaman.17 yaşıma bile basmamıştım. Teşekkür ederim video için. İzleyeceğim
- +1 yıl
Başka çocukları da taciz ederken yakalanmış. 40 sene falan yedi. Bizde çocuktuk bize yapılanı söyleyemedik, korktuk. Zaten kanundan falan haberimiz yoktu. Sende o yaşlarda bilmemen normal. İnsanlar maalesef doğruyu söylemek yerine sevdiklerini kurtarmayı seçiyor
Soran+1 yılAllah o şahısı da nasıl biliyorsa öyle yapsın. Neyse ki o bu dünyada hak ettiğini almış geç olsa da. Hadi onlar sevdiklerini kurtarmaya çalışıyor benim en yakınım beraber büyüdüğüm kuzenim bile onu savundu hala da savunmaya devam ediyormuş öyle yapacak çocuk değil diye. Beni kıskandığını söylüyorlardı da inanmıyordum. Kıskanıyor diye bir insanı böyle suçlayıp ölüme sürüklemek de neyin nesi? Bak o cezasını bile çekmemiş 6 ay yatıp çıkmış olan her türlü bana oldu. Ben gördüğüm zararla kaldım. Kendisi evlenmiş yuva kurmuş çocuğu olmuş
- +1 yıl
Maalesef cehalet işte böyle bişi. Bu ülkede başına gelene kadar hiç kimse adaleti aramıyor. Dediğim gibi hayatına devam etmeye bak. Youtube de ya da burada senin yaşadıklarının benzerini yaşayan insanlara ulaş. Onlar belki sana daha çok yardımcı olur
Soran+1 yılKorkuyorum yargılayan insanlar da çok çıkıyor aşırı tepki gösterenler de oluyor. Herşeyi olduğu gibi yazdım dilekçe verdim cevap gelmedi. O pisliğe de ulaştım ama öfkemden bana yaptıklarını Allah da yanına bırakmayacak devlet de yazdım o da cevap vermedi. Helallik almaya çalışsam bu sefer beni oyuna getirirler diye de korkuyorum. Bu kız iftira atmış o yüzden helallik istiyorlar derler diye de cesaret edemedim. Adam hiç kendini sorgulamamış suçlamamış bir de üstüne evlenip erkek çocuğu yapmış
- +1 yıl
Bu saatten sonra pek bir şey çıkmaz zaten. Sen yoluna bak
Soran+1 yılEvet bir de beni hapse sokuyorlarmış 😂
+1 yılYani aktivitelerde bulun konuş , konuştukça için açılır. Ben böyle durumlarda hep konusurdum.
05 Yorumla
Soran+1 yılKonuşmanın da faydası olmuyor yine dönüp dolaşıp aynı ruh haline giriyorum
Soran+1 yılBen istemiyorum özelden konuşmayı. Güvenip bir iki denedim hemen ya boş ver geçmişi önüne bak diyip geçiştiriyorlar ya da Instagram telefon numarası istiyorlar. Beni rahatlat zor durumdayım ihtiyacım var anla diyen bile oldu. Beddua edince de engelledi
Soran+1 yılBenimki aldatma aldatılma gibi basit şeyler değil
Soran+1 yılİstemiyorum
- +1 yıl
Sen bilirisn
+1 yılHerkesin vardır büyük olduğunu düşündüğü tövbe et allah afferder
00 Yorumla
+1 yılİnsanız aloooooo kendine gel melekmiş gibi davranmayın. Tabikide hata yapıcaz
03 Yorumla
Soran+1 yılAma ağır bir hata
- +1 yıl
Yerim biter o ağır hata. Sizde yiyin. Önünüzde kokmasına durmasına izin vermeyin
Soran+1 yılKolay geliyor sana
Gizli Üye(25-29)+1 yılyazdıklarını okudum
sende takıntı ve biraz mükemmelliyetçilik var gibi geldi bana
09 Yorumla
Soran+1 yılHepsini okudun mu yaşadıklarımın
Cevap sahibi+1 yılevet okudum
Soran+1 yılEvet kusursuz olmak istiyorum galiba süper egodan kaynaklanıyor bu da
Cevap sahibi+1 yılbazı konulae için geçerli kusursuz ya da kusursuza yakın olma hata yapmaktan korkmak falan
bende de var. ben bunu ailemin bana küçükken en küçük hatamda hatta hata belki de yapmadığım zamanlarda bile bağırmasına kızmasına falan bağlıyorum
Cevap sahibi+1 yılyazdığım ikinci paragrafı düzelteyim
ben bunu ailemin bana küçükken en küçük hatamda hatta belki de hata yapmadığım zamanlarda bile bağırmasına kızmasına bağlıyorum
Soran+1 yılBana da ailem özellikle annem çok sert davranırdı. Kadının seks yapması zaten ona göre bir oroospuluk. Büyük tepki gösterir seks yaptığımı söylesem
Soran+1 yılOna göre erkek seks yaparmış ama kadın yapamazmış. Cahil biri anlayacağın
Cevap sahibi+1 yılneyse ya sen saçıma ak düştü intarı düşünüyom falan diyince sana moral vercektim ama unuttum diyceğim şeyleri zaten gördüğüm kadarıyla daha iyisin şu an
Soran+1 yılSağol demiş kadar oldun
+1 yılTövbe ve ibadet kardeşim
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılNamaz kıl
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?