Müslümanlar Allah isterse her şey mümkün diye bir açıklama yapabilirken, her şeyi bilime bağlayan kişilerin bunun bilimsel olarak bir açıklamasını yaparlarsa sevinirim. Biz de öğrenmiş oluruz bu vesileyle en azından.

Müslümanlar Allah isterse her şey mümkün diye bir açıklama yapabilirken, her şeyi bilime bağlayan kişilerin bunun bilimsel olarak bir açıklamasını yaparlarsa sevinirim. Biz de öğrenmiş oluruz bu vesileyle en azından.

Tek düşündüğüm bu biliyor musun?
Nasıl oluyor ne yiyor ne içiyor. Bir gün altını değişmezsen pişik olur yara bere olur. Bir saat mamasını geç versen ağlamaktan helak olur. Hadi bunları geç o beton yığınları hiç mi soğuk değildi biz sobalı evlerde bebekleri hasta ederken o soğukta bu bebeklere nasıl bişey olmuyor
Saffat Suresi, 14. ayet: Bir ayet (mucize) gördüklerinde de, alay konusu edinip eğleniyorlar.
Kamer Suresi, 2. ayet: Onlar bir ayet (mucize) görseler, sırt çevirirler ve: "(Bu,) Süregelen bir büyüdür" derler. Ra'd Suresi, 38. ayet: Andolsun, senden önce de elçiler gönderdik, onlara eşler ve çocuklar verdik. Allah'ın izni olmaksızın (hiç) bir elçiye herhangi bir ayeti (mucizeyi) getirmek olacak iş değildi. Her ecel (tespit edilmiş süre) için bir kitap (yazı, hüküm, son) vardır. Araf Suresi, 132. ayet: Onlar: "Bizi büyülemek için mucize (ayet) olarak her ne getirirsen getir, yine de biz sana inanacak değiliz" dediler.
Araf Suresi, 133. ayet: Bunun üzerine, ayrı ayrı mucizeler (ayetler) olarak üzerlerine tufan, çekirge, buğday güvesi, kurbağa ve kan musallat kıldık. Yine büyüklük tasladılar ve suçlu-günahkar bir kavim oldular
Genç birisi enkazdan çıktıktan sonra kolumun altında içinde 12 zeytin olan bi poşet buldum onunla hayatta kaldım demişti. O zeytin oraya nerden geldi mesela o enkazın içinde nasıl buldu.
Bu kadar saat orada kalıp sağ ve iyi çıkmak bilimle zor açıklanır. her şey Allahın elinde sahibimiz dilerse kör kuyulardan sağ salim çıkarır
Allah verdi ki oldu o olmadan hic bir sey olmaz bilimsel dedigin sey bu biz insanoglu icin gecerli bir sey bir seylerin nasil oldugunu gostermek icin tabi bilimsel olarak yine bilimsel olarak baksan bile o aklin almaz yine de herseyin sahibi Allahtır
Sırf bu sebepler deizmden herhangi bir dine geçiş yapmak üzereyim. Bu bildiğin imkansız bir şey empati yapıyorum buz gibi hava yemek yok su yok korku var nasıl hayatta kalabiliyorlar aklım almıyor. Bilimsel bir dayanağı varsa bilmek isterim
Demet Akalın, olayı takipçilerine böyle aktardı: "Enkazdan sağ çıkarılan çocuk ambulansa alınıyor hemşire müdahale ediyor. Ağlayarak soruyor çocuğa söyle bakalım sana ne vereyim su mu çikolata mı istersin? Çocuk yok ben hiç acıkmadım ki… Çok güzel bir abla geldi bana yemek yedirdi su içirdi benimle hep oynadı merak etme kurtulacaksın dedi ve siz gelince gitti demiş. Melek kızım o melek.
Şeyma Subaşı: Subaşı'nın yayınladığı yazıda şu ifadelere yer verildi: "2 aylık bebek! 30 saattir enkaz altında! Sen 2 saatte bir beslenmesi gereken bebek değil misin? Seni kim yerdirdi, içirdi?
Tüylerim ürperdi
Deizmi bir örnek ile çürüteyim sana. Çalıştığın iş yerinde patron varsa kuralları olmak zorunda mı? Evet. Kuralsız patron olmaz. Peki bir evde anne ve baba varsa o evde çocuklarına koyduğu kuralları olmak zorunda mı? Örneğin babaya bağılmaz , anneye küfredilmez vb. Bir okulda öğretmen varsa sınıfta düzeni sağlamak için kuralları olmak zorunda mı? Kopya çekme, ders anlatırken konuşma vb. Gördüğün gibi bir otorite varsa bir yerde mutlaka kuralları olmak zorunda. Koskoca kainatın otoritesi olan Allah nasıl olurda kural koymaz? Kuralları dinlerin içinde değilse o zaman hangi kitapta açıklamış kurallarını? Bu sorunun cevabını ararsan doğru yolu kendin bulabilirsin.
Cevap
5Cevap
Öyle çok sevindim ki, çok güzel günleri, yarınları olsun yavrunun
Allah rahmetini ömür boyu üzerinden eksik etmesin. Bu vesileyle ilim sahibi olup kendinden örnek vererek Allah yolunda harcasın ömrünü inşAllah 🤲
Amin, amin, inşallah ⚘⚘⚘⚘
Bu bilimle açıklanabilecek bir şey değil.. Ataistler bunu da açıklasın!!!
Af buyur, ama sen de baya bir abartmışsın. İstediğin şey, öküzden alay çekmek gibi bir şey!
“Halay” olacaktı o!
Her 2 saatte bi beslenmesi gereken 5 aylık bir bebek 7. gün 140. saatte sağ çıkıyor... Sence?
Yaşaması gerekiyormuş! Hani o kader olayı var ya?
Hani, peygamber efendimiz (sav) sorulduğunda, susup cevap veremediği sorulardan biri, işte o kadar bu kader işte!
Allahım bundan sonra sıkıntı vermez inşallah!
Madem aynı dili konuşuyoruz neden abartmşsın diyosun kardeş?
Tabi ki abartmışsın. Yani çok fazla şey istemişsin. Çünkü, bunları idrak edecek zekaya sahip olsalar, zaten ateist olmazlardı! Bak örnek ye verdi misal!
Evet haklısın
O yüzdeden şakayla karışık bir örnek verdim!
Bak, bir de eskiden bunları ben maymuna çeviriyordum ama hiç bir yararı olmadığını gördüm ve uğraşmıyorum.
Karşımdaki kişiyi olduğu gibi kabul ediyorum. Çünkü insan ne de olsa yıpranıyor. Bizim gördüklerimizi görmüyorlar ve çok değişik saçma bir mantıkları var!
Haklısın.. Dua etmekten başka bir şey kalmıyor onlar için de kendimiz için de
Elbette canım . Keşke elimizden başka bir şey gelse :)
Öldürmeyen öldürmüyor işte! Allah bundan gayrı zaval vermesin!
Amin inşAllah 🤲
Amin amin gardaşım!
Kendisi henüz bir melek ne beklenir ki ne diyebilinir ki
Demek ki vucudu dayanıklıymış. Bunu dine bağlamanız ne kadar komik
Herşeyi islama bağlamanıza gerek yok. Çok komik oluyorsunuz sjsjs
@UDixon2 @Sweetdreams1950 Kendisine ayetlerimiz okunduğu zaman: "(Bunlar) Eskilerin uydurma masallarıdır (Kur’ani hükümler, günümüzde gereksiz ve geçersiz olan çağ dışı kurallardır)" diyen (kişilere de yüz verme ve üzülme)
Merak etme! Yakında (öldüğünde) Onun havada olan burnunu yere sürteceğiz. Onun alnına (cehennemlik) damgasını vuracağız! (kibirini kırıp rezil edeceğiz) (Kalem 15-16) Geçmişte de aynı şeyi söylüyordu bunlar. Şu an hepsi kabirde azap çekiyor. Yakında bu da ölecek. Onu da Allah bizim karşımıza çıkaracak. O zaman da bunların inleme sesleri bize masal gibi gelecek Berzah aleminde
@Sweetdreams1950 vücudu dayanıklıymış dediğin için acaba bilimde böyle bir şey mümkün diye bir kaç bilimsel makale okudum. Ve şöyle yazıyor: Normal şartlar altında bebeklerde maksimum aç kalma süreleri aşağıdaki gibidir:
Yenidoğanlar en fazla 3 saat aç kalabilir.
1-6 ay arası bebeklerde bu durum 4 saattir.
6 aydan büyük bebeklerde 6 saat aç kalabilir. Kaynak: health. harvard. edu Bebeklerde durum böyle iken biz bireylerde en fazla aç susuz kalma süresi 1 hafta diye geçiyor. Bak bu doktor da mucizevi durumlar var diyor. İnkâr etmiyor. Siz Ateistler mucizeyi de kabul etmiyorsunuz. Mucize demek bilimsel olarak imkânsız olan şeyler demektir. İslam'da ise imkansız olan her şey Allah'ın elindedir. www.drozdogan.com/.../ Velhasıl kelam verdiğin açıklama bilimle çelişiyor
İnsanı bir su menisinden yaratan Allah onlarida en kaz altında korumaktadır. Bu Allahın apaçık bir delilidir..
Yine mi sen Allah seni basur etsin emi. İmama tedavi olursun
En mantıklı açıklaman bu mu 🤣🤣
Allah merhamet ediyor 🤲🏻 Nede tatlı mAsAllah ❤️
Allah sana da böyle tatlı bir bebek nasip etsin inşAllah 🤲 İmanlı ve ağzı Kur'an'lı evlatların olur umarım 🤲
Amin, Allah razi olsun hayır duan için coo sağol sana da Rabbim gönlüne göre versin ❤️
Allah
Yerim bunu çok tatlı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?