6 aylık oğlum var ve iki gündür grip olduğunu söyledi doktor. İlaç kullanmak istemiyorum, daha çok küçük diye. Bir de kuru öksürük var. Evde, en iyi biçimde nasıl geçer, bilginiz varsa yardımcı olursanız sevinirim. Bebeklerde soğuk algınlığı
Ateşi varsa fazla kalın şeyler giydirme üstünü çok örtme Burnu tıkalıysa serum fizyolojik sıkıp onu çekecek aparatlar var illa ki bilirsin çekip burnunu aç ki emebilsin hemde kulağı etkilenmesin Yarım saatte bir ateşini ölç birden çıkabilir özellikle uyurken Geniz akıntısı varsa başı hafif yüksekte olsun Keyfi yerindeyse onu da kendini de tedirgin etme oyun oynayın Bebekler çok dayanıklı olur İlaç zaten veremezsin bu aylarda Ev ortamı kuruysa nemlendir Buhar Makinesi olabilir ya da bir kaba sıcak su koy o bile yeter ya da Peteklere ıslak havlu koyabilirsin
Ya şu salağın da yorumunu kaldır Allah aşkına ben saglikciyim cinnet geçircem az sonra. Beni engellemiş ağzının payını veremiyorum haddini bildiremiyorum
Soguk alginligini gecirecek bir ilac yok, ama kötüye gitmemesi yerine göre semtomlari hafifletmek, kolay atlatabilmesi icin ilaclar var, bunun icinde ilac kullanip kullanmama geregini doktora birakin, doktoru karar versin. Ilac almasi gerekir, siz vermezsiniz, hayatini risk edersiniz. Ayrica girp degil, soguk alginligidir, grip farkli, ciddi bir rahatsizlik
Vücut ısısını 3-4 saatte bir kontrol et. Ateşi 36 saat içinde düşmezse doktora götür. Çocuğunu yemek yemesi için zorlama ama mümkün olduğunca sıvı gıdalarla beslenmesini sağla. Çocuğunu 22-24 derece ısıya sahip bir odada yatır. Mendillerini kaynat.
Bebeklere genelde yaşına kadar ilaç kullanmazlar. Zaten kullanılacak ilaç türüde sınırlıdır. İşte ateş varsa fitil, öksürük varsa calpol şurup gibi. Öncelikle tedaviye kendinizden başlayacaksınız. Bol bol emzirin. Sizde zencefil, zerdaçal, c vitamini tüketin sürekli. Sütünüzden bebeğe geçtiğinde vücudu toparlayacaktır. Genelde sık emziren annelerin bebeklerin de bu tür soğuk algınlıkları görülmez. Çünkü anne sütü bebeğin bağışıklık sistemini güçlendirir. Geçmiş olsun
1. Evi sık sık havalandırın, Nem dengesini iyi ayarlayın. Peteklere birer bardak su veya çok sıkılmamış bir havlu koyun. ya da su kaynatıp bir müddet odada bekletin. 2. Aynı şekilde nane kaynatmak da iyi gelir derler. Mutfakta kaynarken, eve yayılır kokusu zaten. 3. Ihlamur kaynatılıp, çay kaşığıyla bir kaç kez verilebilir. 4. Muhtemelen doktor ventolin verecektir gerçi de bunları her daim yapmak gerek. Çok geçmiş olsun. Ha bu arada genzi doluysa geciktirmeyin. Çünkü ciğerlere inerse kronikleşebilir. Geçmesini beklemek yerine doktora bir an önce gitmenizi tavsiye ederim.
Bebeklerde Allah korusun soğuk algınlığı, grip vücudu hırpalayan semptomlar. İlaç kullanmadan, bilimsel tedavi yapılmadan geçmez. Allah korusun çocuğunuzu kayıp edersiniz. Tam teşekküllü bir hastaneye intikal etmeniz bebeğinizin sağlığı için çok önemlidir biran önce. Geçmiş olsun.
Bebeğin hastalığını geçirmek çok zor maalesef Antibiyotiklik bir durum varsa az miktarsa sarımsak vermeni tavsiye ederim onun dışında pekmez kan yapar falan derler iyi gelebilir emziğine batırıp verebilirsin ve muzda nezle ve gribe çok iyi geliyormuş Ayrıca en başta senin sağlıklı olman gerekiyor emziriyorsun çünkü kendine yediğine dikkat etmen bebeğine büyük etkide bulunur
Evlenmeye nasıl karar verdiniz diyo sormamda bir sakınca var mı?😊
Biberonda bitki çayları verebilirsin ıhlamur olur burnu tıkalı ise kalorifer üstüne mentollu su burnunu açar gece ayrıca ev çok sıcak olmamalı 22 derece iyidir zaten dışarı çıkılmayacağı için ne sıcağa alışır ne soğuya hem hasta olmaz
Ona iyi gelecek şeyleri sen ye emziriyorsan çocuğa geçer o da o sayede iyileşir belki. Ya da sıcak muhallebi yapıp yemelisin süte geçer mi bilmiyorum ama annenin ruh hali ve yeme alışkanlığınıza yansıdığını düşünüyorum anne sütünün. Geçmiş olsun.
O kadar küçük bebeği sadece anne sütüyle beslemen yeterli , sen sağlıklı beslen yeter. Bir bebek hastalandığı zaman anne sütü bebeğin hastalığına göre ilaç olacak şekilde salgılanıyor.
Nane limon yap ver içine bir çay kaşığı kadar pekmez ekle ve bol bol su içir bu havalara çok dikket acayip sağın var çocuklar üzerinde bronşit berbat dercede yaygın çok geçmiş olsun ve yattığı odayı surekli havalndir ve buhar makinesi varsa kullan yoksa kaloriferleirn üstüne su köy evdeki kuruluk düzeyini nemlendorsin tekrar geçmiş olsun
Öksürük içinde ayva yaprağını sıcak suyun içine at 2 3 dakika beklesin demlenimce süz ılık bit şekilde ver hemen faydasını gösteriyor ayva yaprağı yoksa ayvayı biraz etli şekilde soy oyle demle
Kardeşim bitane karaturp al kapak gibi aç üstünü içini oy biraz beyaz yeri kalsın bal köy iki gün bekletin suyunu salsin o içindeki baldan sabah akşam 2 kaşık hiç birşeyi kalmaz
En İyi Cevaplar