Allahin karşına çıkmaya yüzümüz var mı?
Kendimize öbür dünyaya hazırladık mi?
Ölüm aniden olacak depremde gördük hepimiz.
Kendimize öbür dünyaya hazırladık mi?
Ölüm aniden olacak depremde gördük hepimiz.
Ölüm aniden olmuyor. O bölgenin yüksek şiddetli deprem riski taşıdığı onlarca yıldır biliniyordu. Sonra mühendisler, mimarlar, jeologlar, müteahhitler ve inşaatta çalışanlar burada deprem olabileceği ihtimalini bilerek fakat bunu umursamadan, dayanıksız binalar diktiler ve söz konusu bölgede yaşayan insanlar da bilerek veya bilmeyerek mezarları olan apartmanlarda yaşamaya başladılar. Yıllar süren süreçler sonucundan el ele ölüm taşındı. Bir anda olmadı.
Valla eksiklerim yanlislarim cok tabi ama elimden geleni yapiyorum yapmaya da devam edecem. Allaha sukur bu genc yaslarimda basladim bile, cok gec kalanlar da var...
Maşallah
Tesekkur ederim. Sana da🙏😇
Bu arada guzel soru👏
Teşekkür ederim 😊
Rica ederim😇
Cevap
18Cevap
Rabbim en iyisini bilir hazır olmadan almasın rabbim kimseyi inşallah
kesinlikle hayır.
zaten bizi Allahın karşısında ibadetlerimiz değil, ancak onun bağışlaması kurtarabilir.
Türkiye gibi bir cehennem de yaşıyoruz birde allah bize hesap mı soracak? Biz ona soracağız ey Tanrım hangi günahımız için güzel günleri çok gördün?
Bu dünyayı ne için geldiğini unuttunuz mu? Rabbım buyurdu ki:Dünya hayatı bir oyun ve eğlenceden başka bir şey değildir. Müttaki olanlar için şüphesiz ki âhiret yurdu daha hayırlıdır. Hâlâ aklınızı kullanmayacak mısınız?
Bu dünya zaten sınavdan ibaret ya geçersin ya da kalırsın
Ben ateist değilim, ama senin bu sözünden cahil olduğunu düşünüyorum. Tanrı Türkçe bir kelimedir. En başta yazdığına gelecek olursak ortalama 60-70 yıl hayat yaşayacağız, onu da doğru düzgün yaşayamadıktan sonra varlığı yokluğu belli olmayan cennet ve cehennem umurumda değil.
Rabbım sana hidayet nasip etsin. En büyük. Cahilliği suçluyorsunuz beni oysaki cehalet "Tanrı" kelimesi Türkçe olsada Allahin ismi değil çünkü Allahin 99 isminin hiç biri Tanrı değil! Varlığı ile yokluğu bilinmeyen demişsiniz. Tartışmanın içine girmeyeceğim nedeni ise şu ateistler Haka ulaşmış ama reddetmiş insanlarsınız ve burada anlatılacak bir şey yok
Elimden geldiğince cihad ediyorum, hazırlığım O’na emanet, ben aciz bir kul olarak hazırım diyemem. Her şeyin en iyisini Allah biliyor
Soru çok güzel anlamli
Hiçbir amelime güvenmiyorum lakin Allah'ın düşmanlarına karşı düşmanlıgm var.
Yüce Rabbim iki Cihanda da Yüzümüzü Güldürsün
Dürüst Namuslu Allah Korkusu Olan Bir Hanım Efendiyle Evlenmek Nasip Olur Mu dersin 🤔
İnşallah olur ama bu ayeti de unutmayalim Kötü kadınlar kötü erkeklere, kötü erkekler de kötü kadınlara lâyıktır. Temiz kadınlar temiz erkeklere, temiz erkekler de temiz kadınlara yakışır. Onlar, iftiracıların kendileri hakkında söylediklerinden uzaktırlar; onlar için bir bağışlama, değerli bir nasip vardır. Rabbım bizi iyilerden eylesin
Maalesef hazır değilim Allah'tan çok korkuyorum 🥺
Yaşamayı beceremedim hayattan hep kaçtım hâlâ kaçıyorum kendime aileme hiçbir faydan yok gençliğimi hep eve kapalı işsiz yalniz mutsuz asosyal geçirdim insanlardan kaçtım kendimi kapattım tamam namaz kılıyorum oruç tutuyorum ama hayatta aktif değilim çok pasif kaldım senelerdir evden dışarı bile çıkmıyorum kendimi aşamadım çok içime kapanık biriyim açılamadım
Evet hanımefendi hazırım
Hayir degiliz ben nezamandir dusunuyorum bnu simdi olsem bana benim icin ne yaptin drse ne cevap vericem diye yuzum yok karsisina cikmaya
Hayır hazır değilim
O zaman Hazırlanalım.
Allah nasip etsin
Amin Cümlemize
Elbette öyle. 😇😇
Bu Zaman da hickimse hazır degil
Çok korkuyorum
ben değilim ya sen hazırmısın?
Hiç kimsenin çıkmaya yüzü yok bence
Evet
Bunu kendine sor
Ozaman sus