AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Şeriat gelince kadın diye bir şey kalmıyor. Bütün kadınlar ninja gibi olacak.
Kadınların kanunlara göre hakları şöyle:
"Her türlü motorlu vasıta kullanmanız yasak.
"Bisiklete binmeniz yasak.
"Yelkenli kullanmanız yasak.
"Sokaklarda başınız açık gezmeniz yasak.
"Bir topluluk içinde konuşmanız yasak.
"Erkeklerin elini sıkmanız yasak.
"Kocanız sizi döverse şikayet etmeniz yasak.
"Siyasete girmeniz yasak
"Derneklere üye olmanız yasak
Kocanızın veya aile büyüğü erkeğin izni olmadan şunları yapamıyorsunuz:
"Seyahat etmeniz yasak
"Otelde veya kiralık bir evde tek başınıza kalmanız yasak
"Çocuğunuza istediğiniz adı vermeniz yasak.
"Bir işte çalışmanız yasak.
"Çarşafınızın rengini değiştirmeniz yasak.
"Orta öğretim, lise veya üniversitede okumanız yasak.
"Yüzünüzü göstermeniz yasak..
"Kocanızdan boşanmanız yasak.
"Sevdiğiniz kişiyle evlenmeniz yasak.
"Boşandıktan sonra çocuklarınızı görmeniz yasak..
"Sosyal toplantılarda konuşmanız yasak.
"Kocasının ikinci bir kadınla evlenmesine itiraz etmesi yasak.
Yani kadın diye bir şey kalmıyor. Şeriat leş bir şey. Dinci erkekler istediği sapkınlığı yapsın diye şeriat var
Sen aralara kendi yorumunuda katmışsın erkeklere yasaklanan şeyleride yazda insanlar islamın kadına düşman olduğunu falan zannetmesin
Sen şeriatı birinin getirdiğinimi zannediyosun 😂 şeriat allahın kanunlarına verilen isimdir yani sonradan birileri işlerine geldiği gibi yazdığı kurallar değil he senin araştırıp okuduğun kaynaklarda diğer müslüman ülkelerindeki değiştirilmiş sahte şeriatı okumuşsun
Say o zaman bana Allah'ın kanunlarını. Haydi bakalım bu kadar eminsin. Tek tek hepsini say sonra bak bakayım Türkiye de uygulanan ile aynı mı? Kardeş Araplara özenmeyin. Senin aslın Türk. 751 yılında Müslümanlığa geçiş yapılmış. Eski Türkiye ye bak bakalım ne kadar aydınlık. Şimdi ise karanlık. Sen kendi özüne bak boş ver şeriatı falan
Saymı? Ulan kendin kopyala yapıştır yapmışsın türkiyede şeriatmı var şu an dünya üzerinde gerçek şeriatı uygulayan ülkemi var
Evet kaynaktan kopyala yapıştır yaptım. Ben inkar etmiyorum ama. sen savunduğun şeyin arkasında durmuyorsun. Bak biraderim, böyle tartışmaları severim. Şu an seninle kavga etmiyoruz, fikir alış verişi tartışmasi yapıyoruz. Lakin sen kaçak dövüşüyorsun böyle olmaz. Şimdi kendinle çelişiyorsun. Hiç bir ülke de uygalayan yok gerçek şeriatı dedin. Demek ki neymiş şeriatı getiren kafasına göre getirip uyguluyormus 😉 . Yani şeriat sapkın insanların işidir. Düzgün insanlar demokrasi, laik ve halkçıdır. Şöyle düşün şeriat geldi. Başta ki kafasına göre uyguladı. Sen bir kadını sevdin ama kanunen onun senle olması yasak, gidip başkasına verdiler. Ne yapcan o zaman? Neyse ülkemize şeriat getirmek isteyenlerin karakterini silkeyim burdan
Dur dur dur bak son sigaramı yarıda attım geldim şimdi sen bana vurmaya başladın 😂 şimdi madem kaynaklara güveniyoruz o kaynaklara bir bakarmısın gerçek şeriat ile yönetilen bir devlette kaç suç kaydı işlenmiş? Tabi bu söylediğim osmanlı imparatorluğunun ilk 400 yılı içinde gerçekleşiyor belki 500. Şimdi benim gerçek şeriatı uygulayan yok dememin arkasında senin o söylediğin anlam yatmıyor bak birleşik arap ülkesine sözde şeriatla yönetiliyor ama prensler her gün farklı kadınlarla yatıyor bu şeriat değil yani maalesef yönetim değiştikce başa gelen adam kendi çıkarına değiştiriyor her şeyi sen şimdi osmanlı devletinin kurucusuya son padişahı kıyaslayabilirmisin? Bak cihad dışında insan öldürmek yasak bir bitkiye bile merhamet göstermek zorundayız bu şeriatın içinde değilmi? Cihadında şartları var vatanına dinine tevacüz varsa cihada çıkarsın. Şimdi allah korusun senin anneni babanı sevdiğini öldürseler sen o katilin 40 yıl ceza evinde beslenip bırakılmasınımı istersin yoksa kısasa kısas yapıp cezasını aynı şekilde kendinmi kesmek istersin?
Ailende birine tecavüz edildiğinde bu adamı hadım etmekmi istersin yoksa ceza evinde beslemekmi istersin
Kadının başını açık gezmesi yasakta erkeğe serbestmi? Osmanlıda fesi neden takıyodu erkekler? Erkeğin tesettürü gözlerine inmiştir mahreme bakmayacaksın aslında tesettürün en zoru erkeklerdedir sen bu gün başını yerden kaldırmadan gezebilirmisin? Ama bir kadın saçını kapatıp gezebilir ona engel değil ama sen başını yerden kaldırmadan geziceksin açık kadın olurda bakarım diye. Birisi küfür ettiğinde sen duyduysan tövbe ediceksin allahtan af diliceksin şimdi ben anlamıyorum bir çiçeğe bile merhamet ediyosun cana kıymıyosun zinadan kaçıyosun eee bunun neresi kötü ben anlamadım
Şimdi hadım olayı şu an da gelebilir. Tecavüzcüye idam şu an da gelebilir. Şimdi getirmeyenler şeriatta mı getirecek? Kardeşim tekrar diyorum madem Türksün, göster urksun. Allah'ın kurallarını uygulamak istiyorsan sen kendin uygula. Gerçek müslümanlar uyguluyor zaten ama dünya da gerçekten müslüman kalmadı uyanın artık. En müslüman Arabistan bile para için kanun değiştirir olmuş. Yani bunlar boş işler. İnsanların olduğu yerde din, kanun, kural insanın belirlediği şekildedir. Diyanet başkanı kafasına göre, hükümete göre hutbe düzenliyor veriyor. Komedi gerçekten. Sen kendi dünyanı Türklük üzerine kur. Araplik değil. Kul hakkı en büyük günah ama yiyen yiyene 😉
@vesvesex muhattabim sensin kardeş. 3. Kişileri senden ricam yolla birebir bir tartışma bu
Demin ki beyin fakirini ben yolladım sen de görünce hallet araya kaynak almayalim
Kız haklı bu arada. Şimdi gerçek müslüman kalmadı diye dini terkmi edelim diyanet akp ye satılmış çıkmış toki kredi faizi haram değil demiş burada görmezdenmi gelelim yoksa toplanıp diyanetimi basalım? Bence toplanıp diyaneti basalım
Dini terk et demiyorum. Kendinde yasa bunu genele yayma. Herkesin istediği düşüncesi var. Bu ülke zar zor toparlandi bu günlere geldi. 20 yıl da ne din bıraktılar ne milli duygu. O yüzden insanları artık din üzerinden duyarla yargılamayı bırakmalı şu kendine Müslümanlar. Bu ülke cumhuriyet ülkesi laik bir ülke kardeşim. Şeriat falan yok isteyen varsa silktirip gidebilir Arap ulkelerine
Müslümanım ve islamı yaymak benim üzerime vazife bu gün sen yanlış yoldayken beni seni uyarmazsam seni islama davet etmezsem ahirette bunun benden hesabı sorulur yani her koyun kendi bacağından asılmaz onuda yahudiler uydurmuş hepimiz birbirimizden mesulüz şu an yapmamız gereken dini duygularımızı kendilerine alet edenleri yerlerinden indirmek ama biz göz yumuyoruz göz yumduğumuz için ne islam kalıyor ne milliyetcilik
Güzel kardeşim gerçek İslam peygamber efendimiz Hz Muhammed vefat ettikten sonra bitti. Halife Ömer Hz. Muhammed'in kanunlarını, Allah'ın kelamlarini kafasına göre değiştirdi. İslamiyet'i yaymak Hz. Muhammed'in goreviydi ve başardı. Ondan sonra başa gelenler İslami istedikleri gibi kullandı. Bak bakayım etrafına, şu siteye veya dünya müslüman ülkelerine. Kim gercek müslüman? Müslümanın, müslümana yaptığı zulüm en büyük zulüm. Her zaman diyorum bak inanan kendi icinde inansın. İnsanların neye inandığı yaptığı Allah ile kul arasında. Madem bu kadar dini bütün birisin o zaman Kul hakkından uzak dur yeme. Şeriat isteme. Şeriat baştan kul hakkı yemek demek. Kanunlar ortada. Sen tacize tecavüze tepki göstermek istiyorsan hukuk sistemine göster. Yav beni konuşturma ben iki seneye evlenecem ceza evine gitmek istemiyorum 😏
Sen diyosunki boş ver şeriatı hukuk sistemine güven çünkü ölümlü kulların uydurdukları kurallar allahın kurallarından daha sağlam daha güvenilir bunu söylüyosun bana neden islamı kazanmak için savaşmak yerine üstüne bir toprakta biz atıyoruz?
Yav kardeşim hukuka güvenme, kimseye güvenme. Sen kendi. kendine bunu görev edindiysen takıl. Bunun yolu şeriat değil. O zaman hukuk oku savcı ol veya ilahiyat oku diyanet başkanı ol sonra seni parayla nasıl etkileyip veya makamını elinden almakla tehdit edip kendi kanunlarını uygulatiyorlar. Böyle hiç bir şey sahibi değilken konuşmak kolay. O yüzden su an laf kalabalığına gerek yok gerçekler ortada
Bu nasıl düşünce ya o zaman en başınd azaten kıyamet kopucak mk ne kurucam lan osmanlı devletini diyip kendi ekmeğinin peşinemi takılsaydı osman bey 😂
Osman bey Osmanlıyı böyle hesap etmedi ki. d diziyi gerçekle bir sanma. Osman bey ve sonrası bir süre hep Türk kadınları ile evlendi sonra bu gelenek bozuldu. Şeriat geldi hep nedense gavur kadınlar alındı. Haremler kuruldu. Eşine ihanet gırla 😉 nerede adamlık? Nerede. karakter? Ben Allah'ın yer yüzündeki gölgesiyim diyen kibirli padişahlar mı? Fatih Sultan Mehmet Han. Yavuz Sultan Selim 4. Murat gerisi hikaye
Neyse bro beni az sal da kendi iç dünyam ile meselem var başka zaman yine tartışalım
Yok gerek yok bunun ucu bir yere bağlanmaz allaha emanetsin 😂
Kdksk sağol sen de. Daha benle tartışıpta haklı çıkabilen görmedim. Çünkü hiç bir yere baglayamiyorlar. Ben at. gozlugu ile bakmıyorum dünyaya genel bakıyorum ve gönül gözü ile o yüzden diğer insanlardan daha çok şey görüyorum. Haydi eyvallah
Allah allaahhh kardeşim hastamısın 😂 birden kendini haklı çıkardın gittin olmaz böyle tarafsız bir hakem bulucam ben çağırıcam seni tekrar 😂
Tamam yine tartışırız ama haklı olduğumu sende biliyorsun. Egonu çekersen ve mantıklı düşünürsen hak vereceksin
Lan sen daha öncede bu profildeki adamın resmini kullanarak bi hesap kullandınmı veya aynı adamın başka fotoğrafını kullandınmı
Hayır. Tek profilim bu. Benim adım rakı kardeş. Benden başka yok. Bu arada son şunu diyip kaçıyorum. Şeriat isteyenlerin karakterini silkeyim ama benim maddelerdeki gibi sen üstüne alınma kdkkdk haydi eyvallah
Şeriata göre zaten demokrasi diyr bir şey yok. Sadece biat sistemi var. Kadının da zsten adi yok kadınlar köledir
Bildiğim kadarıyla arsadanda az pay alirlar 1 erkek 4 tane alabilir disari pek cikamaz erkeklere kapiyi acamaz tabi bu benim bilgim seçme secilme olduğunu sanmıyorum
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!