Turturdu arapça kökenli olsun ya da en iyisi kuranda geçsin diye önerdiği isimlerde anlamıda berbat isimler.
- Aleyna: üstümüze bela, sıkıntı
- Sanem: put
- Rümeysa: gözü çapaklı kadın
- İrem: Allah'ın gazabına uğrayan sahte cennet.
- Asiye: İsyan eden
Bu 5 isimden birini seçicekmişim.😒 Sude filan da olabilirmiş, o da ezilmiş dövülmüş demek. Ne güzel Türkçe isimler var okuyorum anlamını söylüyorum yok illa arapça olcak.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
bbebeğin ismini bebeğin anne ve babasının koyması gerektiğini anneanne babaannenin falan karışmaması gerektiğini düşünüyorum bence uygun bir dille bunu kayınvalidene belirtmelisin
Ya daha orta da bebek yok, hamile de değilim, önümüzdeki 3 yıl içinde düşünmüyoruz bile. Altan alta bebek yapmayı empoze edip kendi kendine isim dayatıyor.
bu nasıl bir cehalettir ya kişilerin bebeği olmasaydı o zaman her seferinde üzülecektiniz
Minik bir düzeltme yapmalıyım Aleyna "üzerimize" anlamını taşır sadece bela ve sıkıntı anlamlarını içermez
Aleyna (علينا) kelimesi Arapça kökenli olup ‘üzerine, üstüne, aleyhine’ anlamlarındaki “alâ (على)” harfi cerriyle ‘biz’ anlamındaki “nâ (نا)” muttasıl/birleşik zamirinin birleşmesinden oluşmuştur. Bu birleşik kelime “bizim üzerimize, bizim aleyhimize” manalarına gelir. Aleyhimize derken sıkıntı bela olarak demişti kardeşmiş. İmamhatip mezunu.
Örnek veriyorum selam alırken Aleyna ve aleyküm selam deriz yani Allah'ın selamı bizim ve sizin üzerinize olsun demektir. Bende Arapça biliyorum tek başına kötü anlam taşımaz fakat cümle içindeki kullanıma göre değişir 🌼bebişinizede sağlıklı ömürler dilerim
Yanına gelince oluyor. Aleyna Nur ismide üstümüze nur gibi oluyor ama tek başına sıkıntı bir isim. Tek başına sadece üzerimize anlamı taşımıyor. Hocalar filan da sordum. Hepsi böyle dedi. Aleyna Nur olsun tek başına bu ismi koymayın diye imam dedi zaten.
Aynı şeyden bahsediyoruz. Ek olarak İsmi siz belirleyin anne baba sizsiniz neticede kayınvalideniz çocuklarında kullanmış zaten
Gerçekten anlamanı bilmeden Arapça olsun diye koyuyorlar. Çok saçma geliyor
İsimlere falan karışılmamalı