Daha bebek doğmadan bu çatışmaya giren çok aile gördüm. Alttan alttan anne babaya baskı yapan aile büyüklerine şahit olmuşluğum var. Hatta bu yüzden düştükleri durum sonucu kavga eden çiftler. Siz olsanız aile büyükleri karşısında nasıl bir tutum sergilersiniz? Bebeğin ismini koymak kimin hakkı?
Yeni doğan bebeğin ismini büyükler mi koymalı, anne baba mı?
Valla anne baba koymalı. Hatta ben isimlerin anne tarafından koyulmasını daha uygun görüyorum. Evlat üzerinde en çok annenin hakkı vardır bana göre. Benim ailem ve eşimin ailesi karışamaz. Kavga olmamalı tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır, elinden süt içtirir. Güzelce büyüklere konudan bahsedilir.
Yani büyükler tabii ki fikrini belirtmeli ama kesinlikle anne ve babası çocuğun ismini kendisi koymalı mesela ilerde olurda dünyaya bir çocuk getirirsem tabii ki herkesin fikrini alırım fikir çeşitli için ama çocuğumun ismini yine babasıyla ben koyarım sadece kimse karışamaz benim bebeğim sonuçta ben büyütücem
Bu durum oldukça çok konuşulan, oldukça karar vermesi zor olan bir durumdur. Ama bence bu konuda söz sahibi ilk önce anne adayının olması gerekiyor. Eğer ki baskın bir aile içinde yaşayan anne adayı varsa, zaten bu konuda söz sahibi olma şansı olmuyor. Hep erkeğin ya da kaynananın dediği oluyor.
Anne babanın. İleride olur da çocuk doğurmaya karar verirsem ve tartışma çıkarsa doğuma kadar he der geçerim zjejd sizin istediğiniz olsun tiplerine girerim. Başım rahat olur böylece. Sonra da doğruktan sonra benim ya da bizim düşündüğümüzü koyarım. Alışırlar bir şey olmaz wjzjen
bu aile buyuklerı neden evlileri rahat bırakmıyorlarda mutlu olsunlar. karışıyorsun da senın ıstedıgın ısım konuluyorsa ne oluyor. nasıl bır tatmın hıssedıyorsun. saçma canım insanlar. kendı çocugunu ailesini mutlu gordukçe mutlu olmalı bır ınsan
Anne baba koymali. Su torunlarin ismine dedenin ninenin karismasina karsiyim. Genelde bu yuzden kavgalar cikar. Bide dedeler ve nenelerin ismini koyma aliskanliginin bitmesi lazim artik. Bazi geleneklerin sadece kavga sebebi oldugunu dusunuyorum. Kizim olursa ismi YADE olacak. Ortada bebek yok ama ismi hazir benim icin 😅 Aylarca anne karninda tasiyor o yuzden en cok isim hakki onda daha sonra babada olmali bence.