Ben bebeğimizin ismini koyarken eşimin önceliklerine dikkat ettiğim için annemden fırça yedim. Soyadını zaten benden alacak ismini de annesi koysun demem hata mı?
İsim koymak babanın hakkıdır.
Soyadını babadan alıyor, ismini de anne koysun.
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Bebeğe isim koyarken baba mı daha çok söz sahibi anne mi?
İsim koymak anne babanın en önemli görevlerinden bir tanesidir. BU yüzden hem anne hem de baba bu konuda etkin rol oynamalıdır bana göre. Eğer ismin anlamında veya söylenişinde kültürel bir sorun varsa (dalga geçilebilecek bir isimse) tarafların müdahale etmesi gerekir. Bunun dışında anne de baba da birer hayalle çocuklarını dünyaya getirmişse iki isim de konulabilir. Veya bir çocuğu biri, diğer çocuğa da diğeri diye de bir anlaşma yapılabilir benim ailemde olduğu gibi.
Mesela benim ismimi annem, erkek kardeşimin ismini ise hem annem hem babam koymuş...
Mantığın çok doğru soyisimini babadan alıyor. Bebeğe isim koymak aslında anne babanın ortak kararı olmalı. İki taraftan biri ismi beğenmeyip sırf eşi istiyor diye "evet isim bu olsun" derse bence onun içi hep buruk kalır
Aileler özellikle anneler nedense erkek evlatlarının çocuklarının adını koymayı daha çok oğlunda ve kendisinde buluyor ama bu tepki bana göre çok saçma bir isim çocuğun karakterini hayatını etkiliyor birtakım ailesinden bir büyük ismi koymanın da bir mantığı yok artık netice de eşlerin anne ve babasının uygun göreceği bir isim olmalı diye düşünüyorum çekirdek aile buna karar vermeli..
Kabul ediyorum hamilelik korkunç zor bir süreç ki hele doğurma aşaması aman amannn! Tanrı kadınların yardımcısı olsun bu süreçte her daim. Ama tohum ve filizlendirme, doğurma aşaması, paylaşımı babında bu isim meselesi ortak bir karara tabii olmalı derim.
Bence bu karar anne ve babanın ortak kararı olsa da annenin daha çok söz hakkı olduğuna inanıyorum. Hem şıkta da bahsettiğiniz gibi zaten soyadını babadan alıyor, ismini de annesinden alsın.
Bu sorunun cevabı çok açık ve net annedir. Anne çocuğu 9 ay karnında taşıyor. Doğduğu zaman istediği şekilde seslenebilsin bari. Ancak ben olsaydım eşimin fikrini de alırdım. Çift isim daha güzel oluyor. Hem çocuğun da seçme şansı oluyor. Bir ismi anne, bir ismi babası koyabilir. :)
Erkeğin yani babanın isim verme önceliği vardır ancak ilk çocuk doğduğunda büyükler daha çok söz sahibidir onlardan birinin ismi verilmek istenir ancak anlaşmazlık olursa eş de durmadan isim değiştirip o bu su olsun derse ki bende baya karıştı herkes bişey söyledi en sonunda ben hiçbirinin söylemediği bir ismi koyup geçtim çünkü çok tartışıyorlar di. Ve koyduğum isim baya konuşuldu sonraları herkes kabul etmeye başladı mecburiyetten😅😅
Anne babalar devrini tamamladı benim çocuğumun ismine sadece kocam karışabilir o da bu içime sinmedi der ama o da istediği ismi koyamaz çocuğu ben yapıyorum ben doğuruyorum o çocuğun üstünde hakkı olmayan büyükler mi isim koyacak koyabilirler masraflar konusunda da sorumluluk almak isterler ise
@xCuppycake dinen babanın hükmü geçerlidir ancak eşler anlasiyorsa sorun yok demektir. Büyükler isim verirse. masrafa mı ortak olsunlar şöyle çocuğu da onlar dogursun sen ne uğraşıyorsun ki 😅😅
Annelerin hakkıdır çünkü ilişkide dişii konumdalar haliyle oradan acısını çekiyorlar ayrıca hamilelik ve doğum sürecinde de acılara katlanıyorlar. Anneye aittir karar ama tabi ben yine ortak karar alırsak daha güzel olur diye düşünüyorum.
ortak koyulsun da annenin istediği olsun bence yani anne daha önemli sonuç olarak tabi siz anneleri tarafından size emanet edilen çocuklara her bakımdan yetersiz gördüğünüz bir kadının annelik etmesine şiddetle karşısınız ama
Annenin hakkı çünkü 9 ay boyunca karnında taşıyıp canından can veriyor, zaten eşler arası iletişim iyiyse bebeklerinin isminede ortak şekilde karar verirler
- Anne: Dediğin gibi, soyadı babadan geldiğinden ismini seçmede anneye ayrıcalık tanınmalı. Anne de babanın istemediği bir ismi vermemeli ve babanın isteğini de göz önünde bulundurmalı. İsmi anne-baba verecek diye bir kural da yok. Bence önemli olan, sonucun anneyi de-babayı da üzmemesi.
- Hayır, değil: Tersine, güzel bir davranış. Annen böyle ince düşünebildiğin için seninle gurur duymalı.
Kadın ve erkeğin kavga etmesi için bir sebep daha bulduğunuz için tebrik ederim sizi. Birlikte karar veremezler onu akıl edecek kimse yok zaten dünya da
Benim çok hoşuma giden isimler var bunları söylerim beğenirse bu isimleri koyarız beğenmezse ortak koyarız gidip eskilerin adetinden kalma büyüklerin ismini filan koymam çocuğa yazık saçma sapan eski bir isim oluyor, ya da aşırı sıradan ve klişe isimler koymam güzel farklı birşeyde ortak karar veririz
Bana iki tarafada haksızlık olur Ortak karar en güzeli
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
9 ay karnında taşıyor ömür boyu da onun sorumluluğunu tasiyacak kusura bakmayin ama baba anne kadar sorumlu olmuyor bırakında adina da anne karar versin
İsim bence anne ve babanın ortak kararıyla koyulmalı. Büyükler de işin içine girince sinirler verilebiliyor ve bu olay çok daha büyüyebiliyor. Erkek de kız da ailesinin karışmasına müsaade etmeden ortak bir isim seçip öyle karar vermeli bence.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Çok Doğru düşünceniz. Ama Sizin de Fikriniz elbette önemli. Annenizdir Hakaret etmek istemiyorum.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(45 üstü)
+1 yıl
İsimler eşlerin ortak ve benimsediği bir karar olmalı