AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
114Cevap
ALLAH çirkin yaratmaz sen yaradılıştaki güzelli göremessen güzelliği dışarda değil ahlakta takvada aramassan. hata sende zencilerin gülüşlerindeki beyazlık gibi :(
Yahu konuyu anlamamışsınız ne yazık ki. Allah çirkini yaratmaz sa neden manava gittiğinizde domates alırken seçiyorsunuz? güzelini seçmek maksadıyla değil mi. İşte bu yüzden neden böyle diye bir mantıklı açıklama yapacak var mı diye sordum ama nerdeeeeeee
eğer çirkin şey olmasaydı güzel diye bir tabirin varlığından haberdar olmazdık. ateş varsa bu soğuğun hürmetinedir. yanlış varsa doğrunun mükemmelliğindendir. sevgi bu kadar kalbe sıcaklık katıyorsa nefretin varlığındandır. bilmem anlatabildim mi?
Göz görmeyi bilmiyorsa söylenecek söz yok Allah herşeyi ayrı güzellikte yarattı is güzeli görebilmekte
Cok dogru vala
Kardeşim Çirkin Güzel Yoktur Bu Tamamen Göreceli Bir Kavram Olmakla Beraber Sana Çirkinse Ona Güzel Ona Çirkinse Sana Güzel Gelir Tüm Mesele Bundan İbaret ;)
Vallaha bilimsel veriler öyle demiyor. Mesela altın oranı bir araştır istersen
Misal Sana Soru Soruyorum Ciddi Ol
Paris Hilton'u Ele Alalım Sana Göre Güzel mi Çirkin mi Cevabını Ver.
Sen anlamadın. mesela paris hiltonu altın oran hesaplayan bilgisayarlarda ele alırsak bilimsel olarak veriler dökülecektir. sen biraz araştır diyorum kızma yani
Yok Neden Kızayım ki Altın Oran İyi Güzel Hoşta Bu Böyle Yani Rastlamışsındır Misal KS'de Fotoğraf Atan Kadınlar Var Kimi Beğeniyor Kimi Beğenmiyor Yani Altın Oranı Geçersek Aslında Olacak Bu :)
Mesela yakışıklı birinin ve yakışıklı olmayan birinin fotoğrafını koysak buraya sonuç ne olacak, çoğunluk yakışıklı olanı seçecektir. Diğerinin günahı bu durumda ne, sabır gösterecek biliyorum ama teselli olacağı birşey olmalı bende onu ortaya çıkarmayı istiyorum
Bu Konuyu Fazla İrdelememek Gerek Allah Bilir En İyisini Ama Onuda Beğenen Onun İçin Hayırlı Birisi İlla ki Çıkacaktır.
Cevapları burada m.sorularlaislamiyet.com/index.php?oku=181732 www.sorularlaislamiyet.com/.../...degil-midir.html
Çirkin insan yoktur... Unutma ki Allah'ın yarattığı hiç bir şey kötü olamaz şayet günahların sadece cehennemde af olur...
Bir şeyin zıttı olmazsa sana hoş gelenin değerini bilmezsin! Güzellik ve çirkinlik görecelidir.
Cirkinlik bir imtahandir eger imtihani sabirla gecersen ahirette guzellerden ust makamda olursun kat kat guzellik veririlir cirkine
Vallahi böyle cevaplara can kurban. Bu soruyu sordum diye cehennemlik olduğumu ilan edenler dolu. halbuki mantıklı bir cevap verse bende daha çok dinime bağlanacağım ama nerdee. daha çok dinden soğutuyorlar insanı. allah sizin gibileri başımızdan eksik etmesin gerçekten
Eger bu dunyada butun guzellikler verilseydi cennetin ve mukafatlarin anlami kalmaz sanilirdi. Buarada sorunuz gayet normal kafaniz karismis ve dogru bir cevap beklemissiniz o
Yarattığı herşeye güzel diyen allahımı yoksa yaratanın yarattığı basit bir insanın sana yakıştırdığı sıfatımı sorguluyorsun?
evde kalmayı sorguluyorum kardeşim
Şu haberi bir araştır ve haline şükret...
m.sabah.com.tr/.../canli-yayinda-itiraf-etti-polisler-gozaltina-aldi
Dipnot: kocası hariç 2 oynaşıda vardı...
Oda onların bu dünyadaki sınavı be kanka takılma bunlara. O değilde soruyu görünce hergün resmini paylaşan çocuk sandım tedirgin oldum ya :))
yok ben kendim için sormuyorum aslında çoğunluk için üzülüyorum
Güzelin güzelliğinin farkına varabilmek için. Çirkin olmasa güzel de olmazdı. 3. Dubleden sonra herkes güzel zaten. Bak sorun çözüldü kanka:)))
O da caiz değil bak yeni bir sorun kanka (3. dubleyi kastediyorum)
Pardon kanka ben o kısmı hesaba katmadım
Boşver yarasın :DD
Eyvallah kardeşim :D
Genelde güzel kızlar/kadınlar titiz olur, pek becerikli değiller. Çirkin kız/kadın ise onlarda titizliğe onem verirler ama sınırlıdırlar, iste bunlar çok becerikli olur. bilmem anlatabilmismiyim?
Erkeği kadına neden yarattı, Güzele çirkini yarattı.
erkeği kadına yaratmadı erkeğe kadını yarattı. canım nedenide kadın seytanlık yapsın cennetten atılsın die :)
şeytanlık konusu doğru!! erkek kadın olayı benim sözcük yanlışlığım kabul :)
:D nebilim ama sizin kadar adamı günaha sokan yok giyinmeniz gülmeniz salınmanız bile adamı günaha sokuyor daha saymama gerek yok heralde :)
birinin bir yeri iyiken bir yeri kötü. diğerinin bir yeri çok iyiken başka bir yönü çok kötü. imtihan bu ya sınav tek taraftan yapılmıyor kompakt. ama bileşke kuvvetde hepimiz eşitiz bunu bilmen yeterli.
İnanmamaya yakınım bende
Ben inanıyorum aslında ama kafada soru işaretleri dolu , hacı hocaya sorunca da mantıklı bir cevap veremiyorlar maalesef
Mesela cok parası olup yardım icin kullananlarda iyi insanlar cenneti hakedebilirler, o zaman niye fakir insanlar bunca cefayı cekiyorlar? Biz yinede dua edelimde
Belki de hayat en başından beri birbirine bağlı hareket ediyor. Yani belki de Allah çok müdahele etmiyor bazı durumlar rast gele gele gelişti. Bilmiyorum bu konu da çok karışık aslında zihninizi bulandırmak istemiyorum
dogruyu ogrenmek en buyuk istegim belki birgun
İnşallah, öğrenince öğretin herkese lütfen.
güzelliğin sadece sıfat ile olmadığını herkesin yaşlanınca güzelliğinin gittiğini çirkinlerinde güzel olabildiğini göstermek için !
Kimse Eşit olamaz hem bence bu adaletsizliğin kanıtıdır.
Demek ki dünya da adalet yok bu kadar net :)
Evet😃
bir kimseye cirkin gelen digeri icin guzel geliyo. Birine guzel gelen digerine cirkin geliyo. O senin bakis acin diyelim.
Kime göre çirkin? veya Neye göre çirkin? Bunu açıklayabilir misin?
Ekseriyete göre. Şurda ben çok yakışıklıyım diyim bak sen kaç kişi eksilicek ne yorumlar gelecek. Yani çoğunluğa göre
Bu sitedeki yorumları ortalama alabilirsin ama çoğunluk kabul etme bence. Beğenipte tersini yazan bile var emin ol. Hem güzellik ve çirkinlik göreceli bir kavramdır. Birinin beğenmediğini diğeri beğenebilir. Kendini sunabilmek dış görünüşten daha etkili.
Cinayet tecavüz adaletsizlik gibi şeyleri yarattığı mantaliteyle
Bu saydıkların insanın seçimiyle olan şeyler ama çirkinlik daha sen doğduğunda elinde olmadan zorunlulukla kullandığın birşey. diğer saydıkların ise insanın elinde ama bu değil
Tecavüz tecavüze uğrayan kişinin seçimi midir
onu demek istemiyorum, sadece insanın seçimi doğrultusunda biri tecavüze uğruyor. ben ise kimse bana çirkin olayım diye bir girişimde bulunmadan oluyor anlatabildim sanırım. Çirkin olarak doğmamda kimsenin etkisi yok, müdahelesi veya zorlaması yok tamamen allah tarafından olduğu için kafa karışıyor
Ceşitlilik için. bazı seylerin zıttı olmalı dogada da var herseyde var.
her şeyin bir sebebi var... Allah çirkini yaratır ama onu görüp sevecek ikide göz yaratmıştır mutlaka..
yaş oldu 29 hala yok aga bu gözler nerde allah aşkına
nasibin seni bulur dostum sabır :)
Nasip bizi bulana kadar kuş ötmeyecek artık:)) yaş geçiyor
sana bilmediğin bişey söylicem hazır ol. bunu kaldırmanı beklemiyorum elbette çok şaşıracaksın ama artık öğrenmen gerek. allah yok.
delilin peki. Yanlış anlama sorgulayan bir tipim
madem sorgulayan bir tipsin olduğunu kanıtla önce. tüm efsanelerden sıyrılıp varlığa bir kanıt bul tamam bende inanayım seninle.
Canım kardeşim öncelikle seni yargılamadığımı bil lütfen. Ayrıca ben çok üstün bilgili bir insan değilim. Ama şunu seninle paylaşmak isterim. Güneş tam olması gerektiği gibi davranıyorsa, milyonlarca yıl yağmur yağmışsa. ağaçlar kuru dallardan sulu ve tadı olan meyveler veriyorsa, Dağlar olması gerektiği gibi ise vs. vs. yani şuursuz varlıklar şuurlu bir şekilde hareket ediyorsa ya bunları idare eden yöneten üstün bir varlık var. Adına ve dersen de, ya da kendi kendine oluyor dersen, bu şuurlu hareket eden cansız varlıkların her birine tanrılık vasfı vermiş olusun ki, bu da zaten ayrı bir muamma olur bence
evrimin olayını biliyorsan doğaya tutunamayan bir canlının türü yok olur. belki milyonlarca yıl önce çok daha farklı yaratıklar vardı ve tutunamadılar sadece tutunabilenler günümüze ulaşmayı başarabildi. aynı şeyi evreniçinde düşün. belki evren oluşmadan önce binlerce kez aynı olay yaşandı ve sonuncusu buydu.
Güzellik göreceli bir sey bir kere senin cirkin buldugun bana guzel gelir benim cirkin buldugum sana guzel gelir. Mesela ben asyalilari cok ama cok begeniyorum ama arkadaslarim o ne oyle iğrenç diyor.
Alakasi yok guzel birine 100kisiden 90 taneis güzel der ama cirkin birine 100 tanesinden belki 5 tanesi güzel derler ornegin kenan imirzalioglu ve ersin korkut kiyasladigin ya da adrina lima ve normal bir kizi gosterdigin zaman genel hangisini söyler güzelliğin ve Çirkinliğin kisiye gire değiştiği yoktur en daha güzel vardir daha cirkin vardır
O zaman şöyle söyleyeyim burası dünya burada sadece güzellik çirkinlik yok. Ona bakarsan Allah kimini sağlıklı yaratmış kimini hasta kimini zengin kimini fakir. O zaman bunlarida sorgulayalim ayni mantık
@huseyinn35 katılıyorum sana. Ayrıca altın oran diye birşey var güzel insanları araştırdıklarında hep altın orana daha yakın olanlar oldukları ispatlanmış. Bu da bilimsel bir veri
Altın orandan haberimiz var. Ayrıca altın orana en uygun yüzler Korelilerin yüzleri buda ispatlanmis. Allah istese hepimizi güzel ya da hepimizi cirkin yaratabilirdi sorgulamak istersen bu dunyada sorgulanacak bir sürü sey var bunun gibi
Oysa allah herkesi esit davrandi derler burada eşitliğin oldugunu söyleyebilir miyiz yanlış anlamayın elhamdulillah muslumanim sadece soegulayan düşünen bir muslumanim hani cogu cirkin insan var guven sorunu yasarlar bunalıma girerler isyan ederler sakin bana allah onları diğer dünyada mukafatlandirir deme buna cevabım yukarda var zaten hani bazi konularda adalet sağlanmış degil
evet sende doğru söylüyorsun ama hayatta bunu görmezden geliyoruz hep. mesela sen bir erkeği çok seviyorsun ama çok güzel değilsin ama mükemmel bir karakterin var. Sonra o çocuğu başka güzel bir kız kapıp gidiyor. sende tertemiz duygularınla kala kalıyorsun. İşte böyle durumlar yaşayan kardeşlerim için bir teselli olmalı, sadece sınav deyip geçersen kafamızı kuma gömmüş olmazmıyız sence
Bence sen dar düşünüyorsun. Kiminin güzelliği vardir derdi coktur kimi cirkindir ama mutludur bu cok ama cok genis bir yelpaze.
Ayrıca elhamdülillah müslümanım diyorsun ama açıp kurandan adaletle ilgili ayetleri okumamissin burada konusuyorsun. Ama seni yermek değil ama once oku araştır sonra konus
Amacim seni yermek degil *
O karsindaki kisinin karakterine bağlı benim sevdigim yakisikli degil ama etrafimda benimle olmak isteyen yakisiklilari reddediyorum çünkü ben yakisikli olmasada onu seviyorum gönül kimi seviyosa aşk onda güzel
Kuran okumuş defalarca ezan okumus adamim adaletle ilgili çok sey biliyorum ki tartismaya girsek eminim vereceğim örnekler seni bile saskina bırakır ki sorularimla imami bile susturan kisiyim sadece burada hani tartismaya giremem olurda baska yerdenn tartisiriz bende eksikliklerimi görürüm tamamlarim ama sunu bil ki hayat hiç adaletli degil sinav deyip elimizi mahkum gibi birakmamaliyiZ
Kuranı doğru düzgün okumuş olsan burada böyle zırvalamazsın kardeşim, kuranda yüzlerce adalet temalı ayet var tekrar gözden geçir derim. Boş teneke çok ses çıkarır sende onlardan. İyi geceler
Seviyeyi düşürmeyin sayın bayan
Ben sana kuran herseyi ile adaletsiz demiyorum sadece sana cok örnek verebilirim diyorum bos teneke demen icin once benle tartismaya girip hakliligini cikartman gerek ben durduk yerde bu soruları bulmadim sadece gercekten adaletle ilgili olup cevap vermeyeceğin sorular var iyi geceler
@cevaplayan supersin kardesim @huseyin35 kuran okuyan bir Musluman bunu demez Allahi sorgulayan Musluman olamaz arastirma demek bu değil @soran sirf basina bir olay geldi diye haşa Allah neden cirkin yaratti diyemezsin cirkin yok nefis bunu yaptiran eğer Muslumansaniz Allahi sorgulamak ve basiniza kotu bisey geldiğinde isyan edemezsiniz ni kaza gecirsen mi cirkin mi olsan hangisis soyle derim son bisey @huseyinn35 Kurani okudum İmami bozdum demenden zaten dini bilgin olmadiği ortaya cikiyo cunku dinde yarisma olmaz Allah islah etsin amac tartisma değil bilgi verme lutfen hakaret vari cevaplar vermeyin yorumuma
@Footyfanaticfn kardeşim öncelikle niyetimiz hakaret veya kırmak değil sadece şunu söylemek istiyorum, ben kendime çirkin demiyorum ki! çocukken bile benimle maymun maymun diye dalga geçilirdi. Gençken birine aşık oldum diye bana senin sevgilin hayvanat bahçesinde diye dalga geçildi bunun gibi onlarca şey sayarım sana şimdi benim başıma bir tek şey geldiği için mi, yoksa psikolojimin bozulmasıyla intaharın eşiğine geldiğim için mi yaz mışım ve sorguluyorum senceç. Bu arada Allah sorgulanır ki inanayım
bak kardeşim hep insan açısından bakıyosun sen Allahı bilecek zeka kapasitesindesin şu an sınanıyosun bir tevekkül etsen inan herşey yoluna girecek intihar falan etmek aptallarin işi sende bir aptallik olsa Allahi inkar edersin lutfen sakin ol ve akli selim dusun kardesim bu arada Kuran okuyo musun mealini en azindan amac sana tavsiye vermek?
Ben 6 yıldır yanlız yaşıyorum ama gece bara gitmem, afedersin ama eve karı atmam, sigara içmem, komşularım hepsi benden memnun ve severler üstelik hesap vereceğim Allah hariç kimse yokken. Ama insann gerçekten o raddeye geliyor. Kuran okumuyorum son birkaç yıldır. Ayrıca yanlız olmam beni daha çok bunalıma itiyor
Her insanı Allah yaratmadıAdem ve Havva'yı yarattı. Allah insanı yaratan nesneleri ve olguyu yarattı. Sizin yaratıcınız anne-babalarınız..
Değişik bir açı ve bende bunu sorguluyordum bana mantıklı gelen tarafı var bunun
Altın oranı bellirleyen bizleriz. Siyah olmadan beyaz olmaz, zengin olmadan fakir olmaz, karanlık olmadan ışık olmaz ve güzel olmadan çirkin de olmaz.
Siyah beyaza, fakir zengine, çirkin de güzele kurban giymiştir o zaman
Evet. Hayat zıtlıklarla varolmuştur.
Rönesans sanatçıları Altın Oran'ı tablolarında ve heykellerinde denge ve güzelliği elde etmek amacıyla sıklıkla kullanmışlardır. Örneğin Leonardo da Vinci, Son Yemek adlı tablosunda, İsa'nın ve havarilerin oturduğu masanın boyutlarından, arkadaki duvar ve pencerelere kadar Altın Oran'ı uygulamıştır. Güneş etrafındaki gezegenlerin yörüngelerinin eliptik yapısını keşfeden Johannes Kepler (1571-1630), Altın Oran'ı şu şekilde belirtmiştir: "Geometrinin iki büyük hazinesi vardır; biri Pythagoras'ın teoremi, diğeri, bir doğrunun Altın Oran'a göre bölünmesidir." Bu mantıkla her insan altın orana göre yaratılabilirdi bende bunu merak ettim hepsi bu aslında
Şairane bir yapım var demi kank :))
Yok bee wikiden aldım copy paste :))
Ben mi?
Yok yaa son yazdığım yazıyı benim
Hee :)) Ama ben kendim için demiştim kank :))))))
Ne düşünüyon altın oranla yapılan herşey göze hoş geliyormuş. beyin güzel olarak algılıyormuş. Şimdi insanları tablo olarak düşün mesela, binlerce tablo yaptın ve hepsi ayrı ayrı altın orana göre çalıştın. Ve hepsi birbirinden farklı. İnsanlar da öyle olamaz mıydı? veya neden böyle
Bunu şu şekilde sorabiliriz o zaman; neden tüm insnalar aynı değil, neden hepmizin parmak izleri, genetik yapısı, kan grubu aynı değil. Altın oran da bundan dolayı herkeste yok.
Altın oran tüm evrende var aslında bazı şeylerde yok
Altın oran olmasa dünya yörüngede duramazdı, yer çekimi daha az ya da fazla olurdu, güneş daha sıcak, ay daha uzak veya yakın olurdu. Dünya olmazdı anlayacağın. Evet bunlar hep altın oran.
Allah çirkin yaratmamıştır şu an en çirkin biri bile mühendis oluyor?
'O her şeyi en güzel şekilde yarattı...' Secde Suresi 7. ayet
Tebrik ediyorum kardeşim gerçekten güzel bir yorum
:) :)
Yaratma sürecine tanıklık edemediğimizden yanıtını vermek zor.
Belki de yeteneksiz yardımcıları vardır.
bu sorgulayamayacagın bişeydir. yüz güzelliğinin önemsiz olduğunu anlamamız için olabilirmi sence?
Cunku herkes guzel olsa guzel dıye bı kavram olmazdı ve guzellıgı kavrayamazdık o zaman guzellıgın bı degerı olmazdı
sana göre çirkin başkasına göre bakış açısına göre çok güzel olabilir
çoğunluk seni değil de onu beğeniyorsa peki bu ne demek. Hatta hiç beğenen yoksa seni napcan
beğenilmne bir gösterge değildir demek halen beni beğenecek kişiyle karşılaşmamışım demektir. ki coğunluk meselesine gelirsek çoğunluk haklı değildir her zaman.
aslında benim sormak istediğim daha somut cevaplardı mesela; Allah sebepleri yarattı ve onları kendi adaletlerine bıraktı. o yüzden belkide Allah izin verdiği için, bazı şeyler sebeplerle bir araya gelerek belli sonuçlar doğuruyor. Güzellik, sakatlık, fakirlik, şansızlık gibi... Belki diyorum zaten bu soruyu sormamdaki amaç ta buydu
herşeye somut bir cevapta bulamazsın mantıklar yürütürüm bişiler yazarım buraya ama yaratıcının dehasıyla karşılaştıramazsın benin kini benden ancak bu kadar:) ben kimseyi çirkin yaratmadığı insanların beğenisinde sıkıntı olduğunu düşünüyorum sadece
doğru düşünüyorsun tamam sana katılıyorum. Ama herkes güzel diyelim kabul ediyorum zaten ama; Toplum nazarında güzel sayılmayan birisi ne yapacak ta bunu egale edecek. Yani başka bir özelliğini ortaya koyması lazım ki bu eksikliğini tamamlasın. Bakınız eksiklik olduğu için ekstra bir çaba göstermesi gerekiyor hayatta
zaten senin o toplum tarından çirkin olduğu söylenen kişiler güzel dediklerine göre var olan sadakatı ve verdiği güveniyle ön plana çıkıyor. huy olarak öne geçiyorlar.
Nerden bilelim allah oyle yaratmis hem allahin yaratigina cirkin denmez.
Biz çirkin demiyoruz çirkin görüp sevmeyenler için
Çirkinim
Ama
Güzel/Yakışıklılar
Çirkine
Bakarmış
Bekliyorum
Olm nası insanlarsınız siz, bu dünyaya sevişip s*k*smeye mi geliyosun da güzelden çirkinden bahsediyosun?
İnsan olun olm sığır olmayın böyle basit şeylere takılmayın yaratılma sebebin insanlığa hizmet, sığır gibi tüketmeye gelmediniz l*n insan olarak geldiniz sığırlık yapmayın. .
Allah önce seni ıslah etsin kardeşim
bence her cins birbiri için yaratılmış hep deriz ya her kör saticinin bir alicisi vardir diye aynen öyle :)
Goreceli bir seydir, guzel ya da cirkin sana kalmistir
topluma kalmış eğer seni beğenen bir kaç kişi ile sınırlı ise bu ne demek peki
Televozyandan gordugu kadariyla herkesin guzel algisi kaliplasmis beyinde, 90 60 90 olcu 1 75 boy cekici bakislar vs. Hayatta gordugun kiz sayisi 1 olsaydi guzel cirkin diyebilcekmiydin boyle.
Diyelim ki hekes güzel herkes yakışıklı yine kimine göre çirkin olmayacak mı?
O zaman neden güzel tarafında değiliz de çirkin atfedilen taraftayız diye sorgularız, yani neden ben
işte orda yürek giriyor devreye
tek basina yasadigi icin olabilir yalnizlik zor gelmis olabilir (:
Çok tepki çekeceksin şimdi :)
belki (:
Sana çirkin gelen başkasına dünya güeli gelebilir böylede birşey var :)
evet birkaç kişi onu da bulabilirsen ne ala
Çirkin insan yoktur , hem sen kim oluyorsunda sorguluyorsunki?
Her insanın sorgulama hakkı vardır ama sen direk yargıladın. ( hem sen kim oluyorsunda sorguluyorsunki? ) bu ifadeyi inandığın allah nasıl karşılar peki. Benim kulum sorguladı ve siz yadırganınız demez mi peki.
Peki tamam sen haklısn.
Photoshop da düzenle dostum bişy olmaz takma bu kadar.)
Tanrı çirkini yarattı ve oda gitti photoshopu buldu :))
.))
Kime veya neye göre çirkinlik , onu bir açıklar mısın?
Güzellik görecelidir !
O sizi bir kan pihtisindan yaratti ol dedi oldu cirkin kimse yoktur aslinda insaar oyle görmek istedigi icin görür cunku asil cirkin kendi ruhu kötü huylaridir
Herkes güzel mi olmak gerek peki neden asianları zencileri yaratı?
Cirkin insan degil cirkin ahlak vardir. Allah katinda en ustununuz en takvali olaninizdir
Çirkin insanı Allah yaratmadı biz insanlar kendilerimizi çirkinleştiriyoruz böyle demekle küfretmek aynı şeydir.
Belkide guzelliğin yerini değistirdi . cirkin diye biseyyok.
Allahın yarattığı herşey güzeldir zaten.. sadece göreceli, mutlak çirkin ve güzel yok..
Güzellik kavramı değişkendir. Sen begenirsin mesela bir başkası için cirkindir
Güzel ve yakışıklı denilsin diye... Herkes güzel ya da yakışıklı olsa miss TURKEY olmazdı.. ..
Çirkin olmasa güzel olmazdi
guzel diyede bir kavram olmazdi
Neden yaşadığını sorgulama kardeşim günah. Yasa gitsin
Müslümanların çoğu sorgulamadan korkuyormuş ya. Baksana yorumlara hepsi neden böyle birşey soruyon diyoe neredeyse
guzellerın guzel oldugunu anlamamız ıcın yaratıldılar
Kime göre çirkin neye göre çirkin
herkes güzel olsaydi Güzelin ne anlami kalırdı
bence insan tanrıyı var etti kul olmasa tanrı varsayımı olmaz, bu yüzden tanrı bize muhtaçtır! :D
Kendini begnmeyen guzel ve cirkinlere ibret olsun diye :))
imtihan olsun dye, fakat çok ağır imtihan ediliyorum
Güzellik göreceli bir kavramdır senin güzel gördüğünü ben cirkin görebilirim veya tam tersi ama dert etme her malın bir alıcısı oluyor :)
Sen ağa ben ağa bu ineği kim sağa hesabı işte :D