Diğer konusunda 777 cevap paylaştı. Ben Allah in varlığına inanıyorum ama dünyadaki adaletin insanlara bırakıldığını düşünüyorum. Yani çok zenginin imtihanı farkliymis fakirin imtihanı farkliymis bunlar hep yalan. Sistemin uydurdugu yalanlar.. Dünyada açlıktan ölen insanlar varken zengin birinin ne kadar yardim etsede sağa sola bir çok insandan daha kaliteli bir hayati olacak. Bu adamın cennet beklentisi boşa. Çünkü para İnsan icadıdır. Kapital sistem insan ürünüdür. Dünya var olduğunda cennet gibiydi zaten bunu hayal etmek de zor değil. Günümüz sekline insanoğlu getirdi hoyratça kullanarak. Gelelim Allah in neden adaleti insanlara bırakmış olabileceğine.. Simdi bir insan yeni doğmuş bir bebeği için ne düşler? Kendi ayakları üzerinde dursun ezilmesin ezmesin adaletli vicdanli olsun falan falan.. Birisi evladinin kotu olmasini falan ister mi asla.. Baktığımızda kaçının çocuğu yetişkin olduğunda bu erdemli hayata sahip olur? Çok azi. Bence yaratılış da böyle hiçlikten varlığa gelmişiz. Hic olmayabilirdik de. Ve öyle bir irade verilmiş ki her bir şeyi sorgulama gucumuz var. Yani bence yaratilmisiz kuvvetli bir iradeyle ve bir annenin bebeği için düşlediği erdemli bir hayat gibi bir hayat duslenmis bizden. Asil sınav bu. Tüm dünya Amerika gibi bir ülkenin kurduğu sistem içinde yaşıyor ama karşı koyamiyor. Yani acımasız sistemin parçası olduğunu bilmeyenler sınavdan bahsetmesinler çünkü sınavın ne olduğunun farkında değiller son olarak Allah beni yaratırken bana mi sordu diyenlere de şunu söylemek istiyorum.. Diyelim ki Allah yok o zamanda anne ve babaniz size sormadan dünyaya getiriyor. Ama herkes annesini babasını sever. Özellikle Annesini 9 ay karnında taşıdığı için daha çok sever. Çünkü bağ oluşur. İnancsizlarda sever ana babalarını çünkü var olmak hic olmamaktan değerlidir.. İnançsız bir insan ana babasına neden beni bu adaletsiz dünyaya getirdiniz diye soruyor mu hiç? Dünyadaki adaletsizlik yaradılışa atfedilemez. Var olmuşuz ve değiştirebilecek güç irade verilmiş. Dunyayi bu hale sokanlarda insnlr..
15 Yorumla
Soran+1 yılKeşke herkes bu pencereden bakabilse. Ne yazık ki böyle birşeyi sorduğum için bile cehennemlik olduğumu ve sürekli orada kalacağımı bile yazdılar. Oysa sorgulamamak ne kötü ve ne cehalet
- +1 yıl
.. Bu halden çıkartacak olanlarda insanlar. Allah her adaletsizliğe müdahale etseydi insanlık agalayan bir bebegin annesi tarafından susturulmasi gibi olurdu. Hic buyuyemezdi hic ayaklari üzerinde duramazdi. Çirkinlik konusuna gelirsek okan bayulgen çirkin bir adam. Heleki saçları kestirince gördüğüm en cirkinlerden biri. Ama zekasını kullanmış ve hep güzel kadınlarla takılmış. Anliycan her şey insanin kendi elindedir. Yani hayatta var olabilmenin türlü alternatifleri vardır ve bunu insan kendi marifetleriyle ortaya koyar. Bir belgeselde görmüştüm iki erkek tilki biri çelimsiz biri güçlü disi için kavga ediyorlar güçlü olan tabiki kazanıyor. Çelimsiz vaz geçmiyor son kozunu kullanıyor sakladığı avı getirip dişiye veriyor ve disi güçlü erkeği çiftleşme olacakken kovaliyor. Sonra aradan biraz zaman geçiyor disi tekrar acıkıyor. Erkeğin ona tekrar yiyecek getireceğini düşünerek çiftleşme imkânını çelimsiz olana veriyor. Hayat mücadeledir alternatifi bol olan kazanır.
Soran+1 yılVallaha böyle mantıklı cevaplar bekledim hep ama sadece birkaç tane oldu, bu da onlardan biri. ağzınıza yüreğinize sağlık teşekkürler
Soran+1 yılEpeyce oldu emin ol. Bazı kopuk noktaları birleştirdim iyi oldu.
En İyi Cevaplar
Diğer konusunda 8,4b cevap paylaştı. Hepsi imtihan..
Çirkinin çirkinliği o kişiye de imtihan, onu sevene de imtihan, hor görene de imtihan..
Güzelin güzelliği de aynı şekilde.. Fakirin fakirliği, zenginin zenginliği de..
Allah senin eline bir bıçak verir, ekmek kesmeyi veya adam kesmeyi senin vicdanına bırakır..
Yüzüne bir güzellik verir, kibirlenmeyi veya tevazu göstermeyi senin karakterine bırakır..
Çirkinlik verir, sabretmeyi veya isyan etmeyi sana bırakır..31 Yorumla
Soran+1 yılVallahi böyle cevaplara hasret kaldım yüreğinize sağlık
+1 yılÇirkinlik yüzdemidir gerçekden?
Güzel gülen bir insanın ruhu çirkin olamazmı?
Güzellik bir çarşafmı kusurlarımızı örten?
Güzellik bir mevsimdenmi ibâreddir.. Güzellik bizim şekillendirdiklerimizden mi ibarettir sadece?
- Hayıır Güzellik biz olamayız bu evren dururken , Senin güzelligin geçerde evrenin güzelligi kalıcıdır..00 Yorumla
valla bana da adaletsizlik gibi geliyo ortalıkta bu kadar güzel ötesi kızlar , taş erkekler varken bizim suçumuz neydi allahım mesela benim boyum niye 1.58 abi 1.58 diye boymu olur psikolojim bozuldu ya
17 Yorumla
Soran+1 yılHayır yani sorun var diyelim birinin tipinde estetğide haram kılmışlar. Öyle mal gibi kal sen diyorlar resmen.
Soran+1 yılBende inanmıyorum ama, inatla haram diye diretiyorlar :DD
Soran+1 yılEn azından, Allahın yarattığı diğer kusursuz kişiye benzetmeli, yani sonuçta onu da Allah yarattı.
- +1 yıl
Haksızlık etme kendine :D tamam mesela at gibi kız olamazsın ama taş olabilirsin o konu boya bakmıyo :D
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
112Cevap
+1 yılBende bazen bubu düşünüyorum her sey sinav diyorlar allah herkese eşit davranir derler ama diyelim yakisikli birini yarattin digeri de cirkin bunların adaletini diğer dunyada sağladığın zaman mesela ben seni cirkin yarattım o yüzden günahlarının bazılarını siliyorum gibi bu sefer yakışıklı olana haksizlik olmuyor mu o da dicek beni cirkin yaratsaydin ama burada daha fazlas ey vermeydin derdi bazen cok düşünüyorum gerçekten sorularima cevap veremiyorum adaletini saglamak ayni ortamda olmaz mi oysa birini burada diğerini diğer dünyada farkli şartlarda adalet saglanilir mi
01 Yorumla
Soran+1 yılKimse bilemiyor malesef ve haklısın ayrıca
Allah çirkini yaratmadı
insanlara nefis verdi sadece.
Düşün öyle yüce bir yaratan ki kulum isterse benı sevmesın diyor.133 Yorumla
Soran+1 yılDeğişik
- +1 yıl
Hoş bir tespit...
Evet Evet
tanrı aşkı yarattığında çoğu insana yaramadı
tanrı köpekleri yarattığında köpeklere yaramadı
tanrı bitkileri yarattığında eh işte idare ederdi
tanrı nefreti yarattığında standart bir hizmete kavuştuk
tanrı beni yarattığında beni yaratmış oldu
tanrı maymunu yarattığında uyuyordu
zürafayı yarattığında sarhoştu
uyuşturucuları yarattığında kafası kıyaktı
ve intiharı yarattığında bunalımdaydı
senin yatakta uzanmış halini yarattığında
ne yaptığını biliyordu
sarhoştu ve kafası kıyaktı
ve sonra dağları ve denizi ve ateşi
aynı anda yarattı
bazı hataları oldu
ama senin yatakta uzanmış halini yarattığında
tüm Kutsal Evren' in üzerine boşaldı.
Charles Bukowski00 Yorumla- Diğer konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılcunku eşeğn zıkınden dolayı derdım normalde
ama allah yok kanks
cırkınlk ve duzellıkkavramı da senın genetıgınle ılgılı
bknz: deoksırıbo nükleik asit
bknz: dna
o yuzden yapacak bısı yok
ayrıca bknz: algıda secıcılık :D sana guzel gelmeyen baskasına guzel gelıyordur
cok takmamak gerek316 Yorumla- +1 yıl
tenk yu :D o senın süperlıgın :SD:F
Soran+1 yılAllah bence var ama müslümanlarda beyin yok (hepsini kastetmiyorum ama çoğunluğu öyle)
- +1 yıl
allah sence var madem kendı sorunu kendın cevapla
cırkınlerı o zaman dunyaya gelp dışlansın mutsuz olsun dıye yaratmıs
fakırlerı de aclıktan ölsun dıye yaratmıs
cıdden cok cıcı bı tanrı :))
not:: fıkrıne saygı duyarım ama sadece bu dusunceyı kabul edemıyorum ben - +1 yıl
@mistikHadesiçe bu kadar cahil gormedim sen dna deoksiribo nükleik asitten nasıl Allah yok haşa cikardin soyle bakiyim sen sapitmissin beyin loblarin karmasa icinde aydinlat bakalim sonra ben nasil senin tezini bozacam?
Soran+1 yılBende seni yargılamıyorum inan, sadece mantıklı cevapları arıyorum. Belki bulurum, belki vardır gerçekten mantıklı bir açıklaması
- +1 yıl
deoksiribo nükleik asiti de açıkla arkadaşlarda görsün google açıp copy paste yapma ama ! Evet
- +1 yıl
bu tezımı senın tatlı guneş gözluklerınden cıkarım karşiim @Footyfanaticfn
- +1 yıl
mal bak işte saygi duymayanlara ateist denir ! Bugune kadar sana tek kelime etmedim ama alayci uslubundan biktik bir corba icicektik zikkim oldu sen deoksiribo nukleik asitten haşa Allah yoku ispatla ben kopek gibi havliyip video koyacam ya tezinin tersi cikarsa sen ne yapcan cilgin kadin mistik :) ?
- +1 yıl
nankör yobazı da yenı duyuyorum :D
evet canım tanrı yok allah var :DD - +1 yıl
Bu arada sen neden bu kadar İslamdan nefret ediyosun bu İslamifobi nerden geldi sana cilgin kadin her an bunu yapiyosun?
Soran+1 yılArkadaş sakin biraz
- +1 yıl
bence senın beyın loblarından bırı eksık
son acıklamamı da yapıyorum bı daha benımle polemıge gırme
@Footyfanaticfn
ılk olarak dna'nın varlıgından allah yok fıkrını cıkarmadım ve bunu burdan cıkardıgımı soylemedım
ıkıncı olarak sana acıklayacak bı seyım yok cunku ne anlatayım sana dnayı mı ben nıye anlatıyorum cıdden merak edıyorsan gıt aratsır ustelık bunun cevabı bu soru baslıgı altında degıl
ha saygısızara ateıst denır dıyorsun ya
dınsızler 13 ıslam ulkesınde terorıst sayılıyor
ve mürtedlerı oldurmek ıcın vs ayetler de mevcut. bu ayet ve ulkelerı bana sorma gıt arastır kendın ogren
bunun dısında sadece dınsızım dıye ( bısı yapmaıdıgım halde) terörist sayılırsam bu dıne fazla bıle saygı gösterıyorum
ıyı geceler... - +1 yıl
problemin anlamamak bilgin yok diye tartışmıycam sana inan diyen yok ama her lafında Allahı katıp tiye alıyosun Allah katındaki her ayet doğrudur benim adima ama sana kimse zorla inan diyemez saygi duy diyorum sadece dalga gecme neyse sana da iyi geceler bb
- +1 yıl
ya merak ediyorum hiçmi ruh bunalına girmiyorsunuz ateistler için hayat ölü gibidir
şeytanın kölesi olmaktan çıkmazsanız o şeytanla beraber cehenneme giriceksiniz
senle tartışmaya girmeyeceğim çünkü aptal bir insanla tartışmaya girilir ise cahilliği ile
kendi sınıfına çeker aptallık tecrübesi ile yener
Diğer konusunda 1,1b cevap paylaştı. allah bu dunyaya bizi imtahan icin gonderdi burada yasamamizin tek amaci bu. kardesm... guzellik cirkinlik zenginlik fakirlik engelli olma hepsi birer imtahan... zengin yoksullara yardm edecek mi diye imtihanda fakir fakirlgine isyan etmemk icin imtihanda yakisikli/guzel oyle imtihan goruyor cirknde oyle kaldiki guzellk cirknlik goreceli bisey o yzden kalbinin guzellgni gormeye bak onemli olan o... allah herseyi guzel bir cizgide yaratmis yasayp gorecegiz 😄😄😄
10 YorumlaÇirkin yok bence.. Bakımsız var.. İnsanlar bakımla dünyanın en güzel insanı da olabilir.. https://i.hizliresim.com/m8Dpy4.jpg bak mesela bu kadın sadece makyajla bu hale gelmiş.. Artık her şey çok ilerlerdi estetik ameliyatları bakım kremleri makyaj malzemeleri..
34 YorumlaAllah'ın yarattığını söyleyemeyiz.
3 göksel dine bakarsak şunları görürüz; Ortadoğu, Hami-Sami Irkı (Arap-Yahudi), Ödül-Ceza yöntemi.
Bir soru: Afrika ya da Japonya'da neden bir göksel din hiç oluşmamıştır?
Din: İnsanların çevresini anlaması/anlamlandırması için kendi oluşturdukları bir sistemler bütünüdür.
Ne düşünürsek düşünelim neye inanırsak inanalım, mükemmel sandığımız bu sistem/evren/dünya/uzay mükemmel değil hemde hiç. Sadece biz korkuyoruz, çünkü hayat tek başına eline alındığında anlamsız. Sonu geldiğinde fişi çekilmiş bir bilgisayardan ibaretiz. Bizde biraz süslemişiz :) Cennet ve cehennem ile...00 Yorumlainsanları dış görünüşüyle değerlendiricek kadar alçak olan ve bunu önemsemeyen kullarını birbirinden ayırmak için
72 Yorumla- +1 yıl
Iste cevap budur
- +1 yıl
Kutlarım sizi +1
Hiç birsey amacsız yaratılmamıstır... sen böyle bir soru sorduguna göre seninde içini çirkin yaratmıs
27 Yorumla
Soran+1 yılBende o amacı soruyorum kardeşim söyle o zaman bak yaşım 29 oldu 5 evlenme girişimim oldu kızlar bğenmedi inanki çok güzel kızlar değildi. Peki ben mecburmuyum bu yanlızlığı çekmeye?
- +1 yıl
sakat yaratılan insan hangi amaçla yaratılmıştır?
insan eşitliği açısından düşünürsek?
Soran+1 yılİnsanlar daha nasip nedir onu çözememiş Allah aşkına, lütfen yanlış anlamayın ama siz bu konuyu tartışacak düzeyde değilsiniz.
Soran+1 yılBu arada neden 5 kere aynı hatayı yaptım. Çünkü allah zina yapma evlen dedğiğ için bende karı kıza gitmemek veya afedersin ama hergün mast yapmamak için yani günaha girmemek için 5 kere eğer hataysa evet hata yaptım
Soran+1 yılKurtulmak için sorguluyorum hanımefendi, sorgulamadan nasıl anlayabilirim bende bunu anlamadım, sizde içimin kötü olduğunu nasıl söylediyseniz, bende sizi o düzeyde göremem malesef
Pozitif varsa negatif de olmak zorunda, iyi varsa kötü, beyaz varsa siyah, güzel varsa çirkin olmak zorunda. Hepsi denge, çeşitlilik.
113 Yorumla- +1 yıl
hahahahahahahahahahahhahaha :D sevdim bunu ya iyiydi. Ciddi olursak şimdi. Çirkinlik göreceli bir kavramdır. değişkenlik gösterebilir. Bahsetmiş olduğun ise alakasızdır, fiziğin ana kuralıdır. İyi akşamlar.
- +1 yıl
allahın eline ne geçicek peki bu yazına göre?
+1 yılBak dostum anladığım kadarıyla müslümansın.. Müslümanlıkta üstünlük takvadadır.. yani insanları tipi güzel kalı güzel diye değil , islami yaşayışı güzel , ahlakı güzel , insanlığı güzel diye nitelendirirsin.. güzel çirkin diye ayırt etmek nefis işidir.. tabi günümüzde bu kadar takva sahibi değil kimse.. ama takvası olan bir insan , insan tipine son sıralarda önem verir.. sen takvanı üstün tut Rabbim gönlüne göre birini verecektir.. unutma kalpler yalnızca Allah'ın elindedir..
07 Yorumla
Soran+1 yılVallaha ben mantıklı cevaplar arıyorum. çünkü yaralıyım acı çeken tarafım. Ve teselli aramak en doğal hakkım diye düşünüyorum en azından dinimi tanımak açısından
- +1 yıl
Yukarısı mantıksız mı yani?
Soran+1 yılYanlış anladın seninkisi mantıklı geldiği için diğerleri de keşke bu tarzda yazsa demek istedim
- +1 yıl
Yanlış anlamadm daha dogrusu anlayamadm (: bak hoca benm tipim kötüdür ben de çirkinimdir tip olarak , hiç takmıyorum inanır mısın.. neden biliyo musun.. aslında insana sadece maddesel gözle bakmanın yanlış olsuğunu biliyorum ve o göZle bakanların kaybedeceğini de biliyorum.. bir insanı önce karakteriyle yorumlayacaksın , sonra konuşmasıyla , ardından (nefsimiz devreye girer ) fiziğiyle yorumlarsın.. bugün kalbinin güzelliğini yüzünde göremediğim hiç bir insan benm için güzel veya yakışıklı değildir.. isterse fiziği yüzü on numara olsun.. veya konuşamayan kaba insansa benm için yakışıklı veya güzel biri değildir.. ve bana o göZle bakmayacak bir eş istemiyorum zaten.. Allah'a şükür giyimim, kendime bakımım , ayakkabılarım hep özen gösteririm bakıma.. ama tipim kötüdür ve bu da değişmeyecek bir şeydir.. o yüzden önce biz müslümanlığımızı tam yapacağız e bekleyeceğiz bizim için en ideal eşi.. Rabbim onun gönlüne seni , senin gönlüne de onu yerleştirir bir anda
Soran+1 yılİnsan gönle hoş geleni göze de hoş gelsin istiyor. Azda olsa o da olmayınca üzülüyor ister istemez
- +1 yıl
Sana bir sır vereyim mi abi..
Gönle hoş gelen zaten göze hoş gelir.. Mecnun'un Leyla'sının çirkin olduğu söylenir.. Allah için sevdiğin bir insanın herşeyi sana hoş gelir.. tipi konuşması kalbi gülüşü.. can alıcı noktamız Allah için sevebilmek.. bunu karşıdan beklemeden önce kendimiz yapmalıyız.. ondan sonrasını Rabbim zaten veriyor.. samimiyet.. - +1 yıl
Bu arada ,@Disloyal seni de dinlemek isteriz bu konuda
Gizli Üye(30-35)+1 yılÖncelikle Allah'ın adaletini sorgulamak haddimiz değil. Egerki Allah böyle yarattiysa elbetteki böyle olması gerektiği içindir. Hiç birşey sebepsiz değildir. İmtihan demişler sen kabul etmemissin ama bunun başka açıklaması olamaz. Ayrıca fazla kurcalamakta seni yanlış yanlış yerlere götürebilir dikkat et. Ayrıca senin çirkin dedigini başkası ömür boyu onla hayatını geçirmek isteyecek kadar beğenip sevebilir. Bu konu gorecelidir.
37 Yorumla
Soran+1 yılSorgulamak lazım. devir mantık devri mantığımın almadığı birşeye nasıl inanırım peki. İnanmadığım birşeyi sorgulamamın anlamı yokki zaten. Yani inanıyorum ki sorguluyorum burada sorgulamayı anlamaya çalışmak olarak algılayınız lütfen
Cevap sahibi+1 yılDinimizi her devre göre değiştirip sorgulayamayiz. Din her devirde aynıdır. Tamam dinini arastirman ogrenmen güzel birsey fakat bununda bir sınırı vardır. Aklımızın ermeyecegi şeyler var elbette. Ve bu sorgulamana en güzel cevabı da Kur'an dan alırsın.
Soran+1 yılSomut bir cevap veren yok ama. Yani bir mantık aramadan içimize mi gömelim ya da bir somut örnek mi verirsin.
Cevap sahibi+1 yılİçimize gömelim demedim Kuran i açıp okursan gerekli cevapları alabilecgini söyledim. Burası biraz yardımcı olur belki.
https://m.dinimizislam.com/detay.asp?Aid=7235
Soran+1 yılİnsanlar sürekli yargılıyor, sorguluyorsun yadırgıyor. Korkudan dinini anlayamıyorsun halbuki kızacağına senin gibi bilgi paylaşsa çok daha iyi olacak ama malesef korkudan kabulleniyoruz ve soramıyoruz buda bilginize
Cevap sahibi+1 yılSorgulamak en doğal hakkımız tabiki ama dedigim gibi herşeyin bir sınırı vardır ve aklımızın almayacağı şeyler olacaktır. Ve yine tekrarlıyorum bunların en doğru cevabı Kuran dir. Mealini baştan sona bir kere okuyun eğer ki hâlâ kafanıza yatmayan şeyler olursa işte o zaman sorgulamaya devam edin.
Cevap sahibi+1 yılEstetik konusuna da değinmek istiyorum. Herseyin sahibi olan Allah'ın yarattığı yüzü beğenmeyip , yine Allah'ın yarattığı aciz bir kuldan mi güzellik için medet umuyor? Bu da bir imtihandir aslında. Halimize sukretmek gerek. Çok güzel ama sağlığı yok, çok zengin ama parası sağlığını geri almasına yetmiyor. Bunlar gözümüzün önünde ornek. Böyle bu durumda olanlar egerki durumları için isyan etmezlerse nice güzel insandan maneviyat olarak diğerlerinden önde olacaklar ki en önemlisi de bu zaten.
+1 yılSirf askindan geri bildirim pozitif almadiğini icin Allahi sorgulaman... Pes ki keske kavussan inan cok isterim ama sadece tovbe et diyorum hem Muslumanim ama hem de Allah neden cirkin yaratir demek sacma o zaman filistin haşa Allahi inkar etsin bak hep bomba yiyo kardeşlerimiz kisir bir soru iyo geceler
010 Yorumla
Soran+1 yılAteş düştüğü yeri yakar kardeşim ona bakarsan her saniye birin, n babası evladı anası ölüyor o zaman herşeye üzülmemiz gerek. Şu an yara bende benim canım acıyor. Tabiki sorgulucam yaa
- +1 yıl
Sen yarani yaz buraya Allahi haşa sorgulama kalsin ne kardesim net yaz okudum tum yorumlari tam yazmamissin evet?
- +1 yıl
neden yalnızsın ustacim cevren sosyal ortamin yok mu cevrende helal sut emmis bir kiz yok mu?
Soran+1 yılDemekki yok! (ayrıca insanlar sana çocukluğundan beri arkandan maymun gibi diyor mu kardeşim)
- +1 yıl
kimse umrumda değil ki demediler de seni anliyorum ama sen anlamak istemiyosun arastir ama Allahi sorgulama sen Muslumansin kardesim zeki biri bunu yapmamali
Soran+1 yılBen Allah'ı sorgulamıyorum. Sadece bu tarz bir şey varmı? var. Peki herşeyi de Allah yarattığına göre, öyle değil mi ama. Öyle birşey neden var. Desinler ki şu sebep olabilir veya bundan dolayı olabilir ki içimdeki şeyi tezkin edebileyim. Çünkü bunalıma götürüyor işin ucu tehlikeli bir yere varıyor. Eğer bu bir sınavsa ben bir soruyu anlamadım ve sizlere sordum ki anlayayım. Bunu aşabileyim. Yemin ederim ki çok kez intihar etmeyi düşündüm hemde ciddi bir şekilde. Şindi sormayıp intihar mı etsem daha iyiydi peki. sonra da insanlar keşke dedini anlatsaydı da öldürmeseyi kendini derdi yalan mı. vallahi de billahide bazen içim kan ağlıyor arkamdan dalga geçtiklerini duyunca dayanılmaz oluyor.
- +1 yıl
Bu kadar mi cirkin buluyosun kendini guzel kardesim?
Soran+1 yılBen mi buluyorum ki. Dışardan aldığım tepkiler hepsi. İnsan neden bu hale gelir sence. başkalarının yüzüme karşı değilde arkamdan demeleriyle, kızınca da yüzüme kızgınlıkla haykırdıklarında anlıyorum kardeşim
- +1 yıl
O senin etrafinin karaktersizliği sen isyan etme dua et insallah duzelir psikolojin intihar falan dusunursen bana mesaj at ulas seni dinlerim
Soran+1 yılbir ara denemek üzereydim ama Allah'ın merhameti aklıma geldi vazgeçtim. Ben kimsesizim zaten o yüzden ölmek zor gelmiyordu bana ağlayacak biri yok arkamdan. Ama ben bu soruyu isyan etmek için yazmadım sadece içimdeki kızgınlığı insanlara olan kızgınlığı dindirmek ve mantıklı bir cevap bulmak için, Allaha'a kul olurken, bu kadar olmak isterken kafamdaki şu dertten kurtulabilmek için sordum. dediğim gibi ben kimsesiz yaşıyorum ve eve geldiğimde yıllardır beni 4 duvar karşılıyor. buna rağmen içki içmem, sigara içmem, gece alemim yoktur tüm komşularıma saygılı davranırım ve iyi olmaya çalışıyorum, hesap soracak kimse yokken bana üstelik. Bundan sonra da namaz kılmak ve iyi bir müslüman olmak istiyorum. Ama kafamdaki şu sorudan kurtulunca. Sen iyi birine benziyorsun. Peki şimdi ben bunu sorunca cehennemlik mi oldum. bu kadar şey boşa mı gitti. Öyle yazmış olan arkadaşlar var çünkü
- Diğer konusunda 700 cevap paylaştı.
+1 yılÇirkin diye birşey yoktur. Sadece insanların zevkleri, beğenileri, beklentileri vardır. Biz bizim zevkimiz beğenimiz, beklentimiz olmayan herşeyi çirkin, eksik, kötü, yakışıksız vs. olarak nitelendiririz. Ancak Başka bir insan bizim gibi düşünmek zorunda olmadığından ve zevkleri beklentileri beğenileri farklı olduğundan örneğini verdiğim çirkinlik görecelei bir kavram olarak ortaya çıkar. Göreceli kavramlar salt bir kesinlik taşımaz. Fikirden fikire değişiklik gösterir.
00 Yorumla Dunya'da herseyin bir de zittinin olmasi lazim, ki birbirlerini tamamlasinlar. Mesela salaklar olmasa akillilar olmaz, cirkinler olmasa guzeller olmaz.
Ayrica guzellik goreceli bir kavramdir yahu. Bana gore cirkin olan sana gore guzeldir. Bazi seyler tartisilmaz.
Ama illaki bu soruya net bir cevap istiyorsan vereyim, guzel kizlar kendini birsey sanip gotleri kalksin siye yaratildi cirkinler bence. 😎00 YorumlaÇirkin kelimesi biraz ucu açık olmuş.. Çirkin ama kime ve neye göre.. Çirkinlik ve güzelliği tam olarak hangi kişiye göre tanımlıyoruz.. O da var :).. Senin beğendiğini başkasını beğenmeyebilir veya senin beğenmediğini başkası çok hoşuna gider gibi gibi.. Bence çirkinlik sadece kişiye özel bir kavramdır yani kişiseldir, değişkenlik gösterir.
01 Yorumla
Soran+1 yılKelimelere takılmayalım ozaman şöyle sorayım. çocukken çirkin çirkin diye dalga geçilmiş, maymun gibisin denmiş, bir kıza sevdiğini açıkladığında; senin sevgilin hayvanat bahçesinde cevabını almış. Tipi sayesinde hiçbir kız tarafından sevilmemiş. Bu yüzden evlenememiş beğenilmemiş birisi neden böyle yaratıldım diye soruyor o zaman. Bu yaşananlar doğrudur uydurma değil, soruyu bu açıdan cevaplayınız o zaman?
+1 yılbu bir göreceli kvrmdır ınsanda ınsana degısır bana gore cırkın olan sana gore guzeldır bana gore guzel olan sana gore cırkndır bu kısısel bir görs yani Allah kimseyi sen crkın ol dıslan sevılme dıye yartmamısdır. senin bakış açın onu çırkınyada guzel yapar
111 Yorumla- +1 yıl
:)))
Soran+1 yılçok çirkin birini neredeyse %95 lik bir kesimin beğenmemesi. Veya güzel değil demesini neye bağlıyorsunuz?
- +1 yıl
bakış açısı işte ya. her körün bir alıcısı vardır sonucda :D sıze cok cırkın gelır ama bırıne öyle güzel gelirki tutar kolundan evlenir :)
- +1 yıl
demekkı sevmenın sevılmenın anlamını ıyı bılıyorlar :))
- +1 yıl
öyleymiş demkki :)
Soran+1 yılgerçekler değişmiyor malesef ekseriyet neyse odur
- +1 yıl
o cırkın dedıklerın emınım senden guzel sevdalar hayatlar yasıyodur bu kadar takma ;))
Kimisini güzel, kimisini dediğiniz gibi çirkin, kimisini engelli, kimisini maddi yönden sıkıntılı ya da ferah içinde yaşatır ya da yaratır. Bunların hepsi bir imtihandır. Çirkine şükür etmesi için, güzele de hamd etmesi için yaratmıştır.
Bakınız en büyük zenginlik sağlık. Eğer Müslüman iseniz bu soruyu sormanız biraz bana enteresan geldi açıkçası..03 Yorumla
Soran+1 yılNe alakası var her müslümanım diyen dinini anlamış mı sayılıyor. Peki aklına takılan dinden çıkmasına sebep olacak bir soruyu sorması mı garip. İşte bu müslümanların sorgulama antipatisi yüzünden çok kişi dinden çıkıyor bunun günahı da sizin gibilerin boynuna. Madem siz müslümansınız birde bu yönünü bir düşünün. Gerçekten önemli bir şey bu, bırakın isteyen istediği soruyu sorsun madem islamiyet hak din kusursuz din, herşeye verecek mantıklı bir cevabı vardır. siz o cevabı verin geçin neden yadırgıyorsunuz anlamadım. Siz hasta olduğunuzda doktora gidip rahatsızlığınızı söylediğinizde doktor size böyle bir tepki mi verir.
Soran+1 yılKusura bakmayın, birkaç kişi üst üste neden sordun, cehennemliksin diye yazınca dayanamdım
Çünkü bunlar göreceli kavramlar bence. Eğer herkes altın oranla yaratılmış olsaydı o zaman güzellik anlayışımız değişecek ve gene bir çirkinler sınıfı oluşacaktı bundan kaçış yok. Ben ya da bazı kişiler için güzelliğin çok ta önemi yoktur aslında eline yüzüne bakılsın ve kalbi temiz olsun yeter deriz.. ama şu da bir gerçek ki evet bu dünya da aşık olunamayacak kadar çirkin insanlar var. Çünkü hepimiz madde olan gözle bakıyoruz manevi olanla değil.
02 Yorumla
Soran+1 yılEvet en azından çirkin diye bir olgu var kabullenmek gerek bence
+1 yılTanrı herkesi güzel yarattı insan insanı çirkin kıldı
50 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılkötülük olmasaydı iyiliğin bir anlamı kalmazdı. hatta yaşamamızın bile bir anlamı olmazdı mucadele diye birşey kalmazdıki. doğanın kanunu bu değilmi zaten helal warsa haramda vardır :) yakısıklı değilm ama kendimi sewiyorum we mutluyum. dunya gelip geçicidir bir nefes daha alıp alamayacağımz belli değil. dünyada adalet war insanlarda adalet yok. adaletin eşitleneceği yerde hak dır islamdır. ondanda şüphe yok çok şükür.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBana burada kimse kişilik muhabbeti yapmasın kızlar erkekler çirkin diye tek kelime bile etmezken iyi çocuklarla gidip yakışıklı diye kendinizi mundar ediyosunuz erkeklerde güzel diye kızlarla çıkmanın peşinde ! Şu dünyada en önemli şey on yargidir ve bunu dis görünüşle insanlarda olusturursun güzel mi yakışıklı mı hemen konusalim kaynasalim arkadaş olalım dost olalım ama çirkin mi yok bu pistir sapiktir millet ne der ulan az dürüst olun !
20 YorumlaAllah insanin fıtratini cok iyi bildiginden boyle yaratti. Insanin durumundan sikaytci olmamasi icin ve Allah 'ı bulmasi icin en basit ornekler diyebiliriz. Cirkin insana bakinca, onunla dalga gecmemesi ve haline sukretmesi onun icin sınavdır. Aynı sekilde cirkinin guzele bakmasi ve onu kiskanmayip da Allah'a isyan etmemesidd cirkin olan insanin sinavidir.
10 Yorumlahakkaten ya Allah'ın çirkini yaratma sebebi daha doğmadan sevmemesidir bana göre. Allah beni de o kadar çitkin yarattı ki baştan cezamı vermiş hayata 100-0 yenik başladım. hiç bir kızın beni insan yerine koyupta selamlaştığını bile görmedim kızlar benden aşırı nefret ediyor ve düşmanı olarak görüyolar. sadece tip meselesi yüzünden.
10 Yorumla
+1 yılSadece bu konu için değil her konu için düşünebiliriz bunu. Neden herkes zengin değil, oysa ki herkes zengin olabilirdi. Herkes sağlıklı, herkes mutlu, herkes zeki olabilirdi.
Herkesin sınavı farklıdır, burada fark etmen gereken şey herkese sınavına göre yargılanacağı. Allah'ın büyüklüğüne inanıp da onun sorgu zamanı adaletinden şüphe etmek ne büyük bir aptallık olur.00 Yorumla- Diğer konusunda 822 cevap paylaştı.
+1 yılSadece sunu soyleyecegim herkes esit olsaydi ne guzellik kavrami olurdu ne kisalik ne uzunluk vs. Her goze hos gelse zaten guzellin kiymeti olmazdi.
Herkes zengin olsa zengiligin kiymeti olmazdi. Millet ac kalirdi.
Fazla dusunmeye gerek yok bunlar imtihan. Bir insan yeterince guzel degilse bu onun imtihani isyan etmeyip sukrederse karsiligini alir.
O guzel dedigimiz insanlada baska seylerle imtihan oluyorlardir.10 Yorumla Diğer konusunda 5b cevap paylaştı. Çirkin insan yoktur bakımsız insan vardır ve bu arada sen mesela en basitinden bir ressamın resmine kötü olsa bile kırmamak için çok güzel diyorsun bir ressam ya altı üstü Rabbim bizim hepimizi tek tek yarattı ve onun bir eseriyiz hepimiz sen buna kötü diyorsun? Yazık cidden bir ressama yalakalık için dediğinize bakın bide yaratıcınıza dediklerinize Allah ıslah etsin ne diyeyim
04 Yorumla
Soran+1 yılsanki ben kötü diyorum. insanların evlenirken gözüne de gönlüne de güzel geleni seçmesi ne peki. Daha basit anlatayım manava giden birisinin domatesi seçmesi mesela. Neye göre seçiyor peki güzel daha iyi olanı değil mi.
Soran+1 yılBakımlı domates haa ilginç
Allah'ın yarattığı kula çirkin denmez... Her yaratılanın bir rızkı bir kaderi vardır. Senin çirkin diyeceğin kişiye başkası güzel diyebilir.. Bana bütün dünya çirkin desin ve beğenmesin.. Eşim beğensin yeter bana.. Ayrıca çirkin olan varsa haline şükretsin. Eli ayağı olmayan kendi başına yürüyemeyen nice güzeller var...
02 Yorumla
Soran+1 yılOnların ki de ayrı bir sorun. Bu sefer de allah neden onları öyle yarattı sorusu çıkar. Bakın arkadaşlar ben neden derken isyan olarak demiyorum. Sonuçta çirkin veya sakat, eksik bir tarafı olan insanlar yok mu? var. O yüzden neden acaba diye o halde olan insan bir teselli arıyor ki isyan etmesin. Bilmem anlatabildim mi. (ayrıca allahın yarattığı kula çirkin denmez ama diyorlar işte, buna ben muhatab olduğum için ben biliyorum)
Gizli Üye(36-45)+1 yılCevabın çok basit, hani derler ya insanlar çift yaratılmıştır. Herkese rabbim farklı zevk ve tercihler vermiş şükürler olsun. Sana çirkin gelen başkasına güzel gelebilir sana güzel gelen başkasına çirkin gelebilir. Bu kavramı oluşturan yine biz insanlarız...
Selamlar00 Yorumla- Diğer konusunda 2,7b cevap paylaştı.
+1 yılBizler bu dünyada olduğumuz sürece nefislerimiz de olacaktır. Allah bizi sınıyor. İyi bakarsanız güzel çirkin ayrımını Allah değil siz yapıyorsunuz ve nefsiniz esiri oluyorsunuz. Yüzü güzel ama ruhu kötü olanları bu dünyada yaptığı kötülüklerinin cezasını öbür tarafta verecek. Allah'ın adaleti o kadar yerinde ki suç işlemeyen kula ceza vermiyor. Şimdi sizler de güzelliğinize aldanıyorsunuz. Tıpkı kralların firavunların kendilerini herkesten yüce görmeleri gibi.
00 Yorumla Çirkin eksik fazla yakışıklı zengin fakir bilgili cahil yoktur vunların hepsi insanın karşısındakine nasıl baktığına bağlıdır allah insanı yaratırken düşündüğü onun yüzü değil kalbiydi buyüzden bütün duyguları hissedebilmesini istedi akıl verdi iyiyi kötüyü ayırt edip ona ibadet etsin istedi ama günümüzde allah gitti yerine aşk geldi insanlar güzel olana değil güzel gözükene secde etmeye başladı
10 Yorumla
+1 yılallahin sinavi yakisiklilar tipsizlerle dalga ciyormu tipsizlerde bana osyan ediyormu diye sinav yapiyor
11 Yorumla
Soran+1 yılMantıklı bak :) keşke herks yadırgayacağına mantıklı bir cevap arasaydı
+1 yılÇirkin ve güzel diye bir kavramlar doğada yoktur. Bunlar tamamen insan aklının uydurduğu şeylerdir. İnsanlar seçici olduklarından dolayı çirkin, güzel, iyi, kötü kavramları ortaya çıkmıştır... Bence Allah (varsa) her şeyi en iyi şekilde yaratmıştır...
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAllah çirkini yaratmadı Allah insanı yarattı insan kendini sınıflara ayırdı güzel ya da çirkin diye
31 Yorumla
Soran+1 yılMntıklı olablr
Bilmiyorum ama bu kötü bir şey değil çünkü değerli olan güç, güzellik, para gibi şeyler değil. Değerli olan yaptıklarımız. Allah bizim yaptıklarımıza bakıyor. Güzel olan cennete girmeyecek. Allah'ın yasakladıklarından kaçan, güzel şeyler yapan cennete girecek. Herkes güzel görünmüyor ama herkes iyi insan olabilir. Herkes Allah'ın dediklerini yapabilir. Yani Allah adaletlidir.
00 Yorumlaİnsanlar tarafından oluşturulmuş bir kavram olan "çirkin" kelimesinin yaratıcı için bir anlam ifade ettiğine dayanağın nedir?
23 Yorumla
Soran+1 yılLütfen bırakalım bu asılsız kavram kargaşalarını. Siz önce altın oran nedir lütfen onu bir araştırın öğrenin fibonacci sayılarını araştırın ondan sonra gelin tartışalım lütfen
Soran+1 yılMantıklı bir cevap ver o zaman. Neden farklılık değil de, ekseriyet tarafından beğenilmeyen bir tip. Somut bir cevap lütfen
Ben guzellige cirkinlige inanmiyorum by hidden kimseyi guzel cirkin diye betimlemem zaten gorece guzel veya çirkin denilen kisilerin by guzellikleri veya cirkinlikleri tamamlayan başka özellikleri yoksa onlara bir avantaj sağlamaz emin olun
00 Yorumla
+1 yılBenim en çok merak ettiğim konu şu; Tanrı dunyada esitlik yaratmaya calisiyor. Zekat farzı ile fakirligi önlemeye calisiyor mesela.
Ama gidip cennette kademeler koyuyor. Bu adamın amacı ne acaba213 Yorumla- +1 yıl
Ha diyorsunki allah herkese esit derecede sinav yapmiyor?
Yani fakir bir insana hayati boyunca sinav yapildi. Ama müslümandi cennete gitti
Zengin bir insanda zekatini verdi islami yasadi sifir zorluk ile cennete gitti.
Hangisi daha guzel cennete gidecek? Fakir olan mi? Ee zenginin ne sucu var onada fakirlik verseydi o da daha iyi cennete giderdi :) vay anasini
@chucky444 - +1 yıl
ilk önce üslubunu düzelt haşa Allah a adam diye hitap ediyorsun edepsiz insan
- +1 yıl
Ben ateistim istedigimi söylerim
Soran+1 yılArkadaşlar sakin
- +1 yıl
İnsanlar sorumlulullarına göre değerlendirilir
Temsili benzetme yapmak gerekirse askerliktede böyledir yüzbaşı isen rahat askerlik yaparsın ama sorumlulugunda olan er ler vardir. Er ler ise rahat degillerdir ama sorumluluklarida fazla yoktur. Herkes durumuna gore degerlendirilir ayrica cennete gitmek musluman olmak veya olmamak degil iyi insan olmakla olur hristiyanda gidebilir afrikanin kabilesindeki bir insanda gidebilir.
Not: senin sorunun Allah'in varligimi yoksa kötü olup olmadigimi? - +1 yıl
@chucky444 mesela benim babam zengin sürekli millete para dagitiyor Hic bir zorlugu yok hayatinin. En buyuk hayalide bir rus bulmakmis annemi bulmuş :) canları sıkıldikca türkiyeye geliyorlar. Normalde rusyadalar. Kisacasi babam hicbir zorluk yasamiyor
- +1 yıl
Anlamiyorsun galiba benim. babam hristiyan ama zekat veriyor boldan @chucky444
- +1 yıl
Bende diyorumki kafandan dinle ilgili olan seyleri sil zekat vermek veya hristiyan olmak falan. Senin baban iyi isler yapiyor ve buda onu Allah katinda iyi insan yapiyor. Cennette kademeler ise yaptigin islere gore mesela en yuksekte peygamberler var cunku hayatlari boyunca aci cekmisler ve insanlara dogruyu gostermisler ikinci sirada cok iyi kullar falan yaptiklarina gore siralanirsin fakir bir insanda zengibi gecebilir zengin insanda fakiri gecebilir anliyormusun
- Diğer konusunda 436 cevap paylaştı.
+1 yılgüzel ne? güzeli çirkini neye göre ayırıyoruz biz? Allah'a göre çirkini güzeli yok insan insandır, her insan yaradana iyidir güzeldir sadece biz insanlar sınıflandırıyoruz güzeli var çirkini var diye
10 Yorumla
+1 yılAllah insanı yarattı. çirkin görüyorsan eğer ruhun yeterince olgunlaşmamıştır. bunlar hep ilim imana gel din öğren öteki tarafa yönlen al sana kafiye yo yo yo!
10 Yorumla- Diğer konusunda 445 cevap paylaştı.
+1 yılGüzellik diye birşey yoktur. Adriana Lima, Miranda Kerr beğenmeyen erkekler, Kıvanç Tatlıtuğ, Çağatay Ulusoy'dan hoşlanmayan kızlar var. Güzellik bakmasını bilen gözdedir. Birinin ne kadar güzel olduğu bakan göze bağlıdır.
20 Yorumla şöyleki bu dünyadaki herşeyin tek amacı imtihan zaten zenginlikte fakirlikte, hastalıkta sağlıkta... Allah güzel yaratır ancak bunun karşılığı olarak ona bakar günah işlemeyip sabırlı olmuşmu, çikin yaratır bakar çirkinlinden dolayı isyan etmeyip sabretmişmi... herşeyin tek amacı imtihandır.
01 Yorumla
+1 yılşunu farkettinizmi? ingiziler çok güzel bıyıkkları bile çıkmıyo a. m. k biz neden böyleyiz? :D bizde sarışın doğsaydık ya esmer olsaydık pürüzsüz olsaydık :D
11 Yorumla- +1 yıl
Bende sarışınım rusum ama cıkıyor kanka merak etme her hafta gidiyorum kuafore :D
+1 yılengelli kardeşlerimiz için: "Şüphesiz ki biz onları ibret alın diye yarattık." (Bakara,13)
36 Yorumla
Soran+1 yılkimin kastedildiği yazmıyor ki genelleme yapılmış nereye çeksen gider bu meal
- +1 yıl
bu dünya ya rahat etmeye gelmedik herkes farklı farklı imtihan ediliyor. ''Yemin olsun ki sizi biraz korku , biraz açlık , mallardan, canlardan ve ürünlerden biraz noksanlanlaştırmak suretiyle imtihan ederiz''(Bakara, 2/1559
- +1 yıl
sadece güzellik, rahatlik, eglence vs. denmi ibaret sanıyorsun itscool?
Soran+1 yılSeymactm2 sana katılıyorum
Allah böyle bir soruyu soracak sana o zekâyı niye verdi?
41 Yorumla
Soran+1 yılSeviyene senin
+1 yılBenden sana ömrünün spoiler ı : "Çünkü Allah diye bir şey yok. "
01 Yorumla
Soran+1 yılNeden_?
Böyle bir soru sormakla zaten fazlasıyla günaha girmişsin. Allah'ın yarattığı her şey güzeldir.
01 Yorumla
Soran+1 yılNe alaka islamiyette sorgulama yok mu yani. Onu sorma bunu sorma derken bence sizin gibiler günaha girmiş
+1 yılBütün dünya güzel olsaydı 1 tane cirkin olsaydı cirkine güzel derdik.
10 Yorumlagüzellik göreceli. her kör satıcının bir topal alıcısı vardır derler... Herkes ALLAH'ın bir kulu. güzel çirkin ayrımı olmaz. iyi insan kötü insan ayrımı olur.
00 Yorumla- Diğer konusunda 387 cevap paylaştı.
+1 yılErkek: Allah seni neden hem bu kadar güzel hem de bu kadar aptal yarattı?
Kadın: Senin gibi çirkinini beğeneyim diye... :)00 Yorumla güzelin değeri anlansın diye :D Olum Allah filan yok l*n uyanın artık
01 Yorumla
Soran+1 yılDayanağın veya kanıtın nedir peki? sadece soru
Diğer konusunda 635 cevap paylaştı. dostum ona bakarsan bende Vehbi koçun torunu nie olmadım die düşünüorum beni neden koc ailesine hanedan olarak yaratmadı? sen yardımcı olurmusun bana?
04 Yorumla
Soran+1 yılBu konularda var arkadaşım tartışılacak. Ayrı bir konu değil o da bu konu ya bütün aslında
Soran+1 yılBizde bir teselli arıyoruz kendimize buradan yardımcı olacaksa Allah olacak o yarattı bizi ölünce anlıcaz ama ben herşeye rağmen sorgulayacağım
ALLAH'ımızın yarattığı hiç bir varlığa bizim, veya başka bir kulun çirkin demesi bize düşmez. Çünkü YARADAN EN GÜZEL;)
30 Yorumla
+1 yılSana gore dogru bana gore yanlıs oyleyse kıme gore dogru?
10 YorumlaHerkezin farklı bir kabiliyeti vardır. Bazısının kabiliyeti güzel olmak bazısınınki koşucu olmak bazısınınki şu olmak bu olmak. Ayrıca güzel olunca ne oluyor? gidip tüm erkeklerle teker teker yatıyor. Kendini erkeklere kullandırtıyor. böyle olacağına çirkin olması daha iyidir. onu günahlardan daha çok korur. hiç bu açıdan düşündünmü?
110 Yorumla
Soran+1 yılZaten farklı görüşleri okumak için sordum. Ama çoğunluk böyle soru sorulurmu yok cehennemlik oldun falan yazmış. Kurtuluşumda yokmuş. O kadar iylik yaptık boşa mı gitti yani hani allah adaletliydi islamiyet adaletti
Soran+1 yılİslama doğduğumda otomatik geçirmişler. insanın hür iradesiyle geçmediğini sen hiç düşündün mü peki. yazılımı bu islamiyet ki sorgulamıyoruz. otomatik mi yükleniyor doğrular islama geçince çok enteresan
Soran+1 yılsen bu yaşına kadar sorgulamamışsın yaa bence sen düşün halini robot müslüman
Soran+1 yılsende bir müslümana yakışır bir cevap ver, senin peygamberin demiyor mu ki, yapıcı olun yıkıcı olmayın diye. Ne bu öfke böyle mi davet edeceksin islamiyete. peygamberlere neler yapılmış ne kötülükler ne laflar onlar böyle mi davranmış peki. sen ne kadar müslümansın buna göre bir düşün bakalım
Soran+1 yılBir soruya sabrın yok. Madem öyle cevap yazma polemiğe girme bari ki, insanları dinden soğutma kardeşim kızma ama
+1 yılAllah (c. c) çirkin varlık yaratmamıştır. Her yarattığinın can alıcı bir özelliği vardır. Biz insanlar da bunu göremeyince çirkin yarattığını düşünüyoruz. Yani mesele belkide güzel gözle bakmakta
20 Yorumla
+1 yılCirki kadin yoktur az vodka vardir. rus atasozudur.
20 Yorumla
+1 yılÇirkin diye bir kavram yoktu fakat bu bizim nefsimizle ortaya cikti bence. Allah'in çirkin veya güzel diye siniflara ayiricagini hic sanmıyorum.
20 YorumlaAllah çirkini filan yaratmadı Allah insanı yarattı insanlar dan oluşan çocuklar çirkin oldu. Ayrıca çirkinlik dediğin paran kadar bir şeydir , paran varsa yakışıklısındır.
01 Yorumla
Soran+1 yılEn mantıklı cevaplardan
+1 yılAllah yaratırken cirken güzel diye yaratmaz
ahirettede güzelligine cirkinligine bakmaz
iman dolu kalbine bakar ibadetine bakar
üslübun ve sorun başlı başına yanlış06 Yorumla
Soran+1 yılSende yadırgayan tip bırak isteyen istediğni sorsun. ulan tıpta ayıp yok islamiyette sormak atıp neyin kafası anlamadım. Bu yüzden mi sürekli müslümanım diyen örgütler kafa kesiyor
- +1 yıl
onlarmı müslüman güldürme beni
Soran+1 yılYani bu mantıkla kandırıyorlar onları bırakın insanlar neyi istiyorsa sorsun herkesin kafasına takılan sorunlar aynı olamaz ki. sorsun ki doğru yolu bulsun. Eğer islamiyet haksa zaten herşeye mantıklı bir cevabı vardır diye düşünüyorum
- +1 yıl
o zaman sen soruyu daha çok bilimsel olarak sordun sanırım
- +1 yıl
bence mantıklı cevabı diğer arkadaslarda vermis diye düsünüyorum ben
Soran+1 yılAslında bilimsel olarak sordum, ama dini açıdan mantığı nedir onu da merak ettim.
- Devamını Gör (120)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat