Güncellemeler
+1 yıl
Oysa onlar işledikleri günahkar yüzünden ölümü asla istemezler. Allah ise, o zalimleri çok iyi bilmektedir.
(Cum'a7. ayet)
(Cum'a7. ayet)
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Üniversite Tercih
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Bu gün İsrail'e yapılan zulmü kim yaşasa dayanamaz kimse katlanamaz kardeşinin öldüğünü görmek ailesini toprak larını korumak için şehit olması ama ne için karşısındaki güçsüz görüp ona zulmedenler bu yaptıklarının yanlarına kalacaklarını hiç sanmasınlar. De ki:" Ey yahudiler insanlar içinde yalnız kendinizin Allahın kulları olduğunu sanıyorsanız ve bu iddianızda samimi iseniz , haydi ölümü arzu edinde görelim!"
(Cuma 6. ayet)
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
vicdansız olmaya mecburuz başka türlü bu hayatta güvende kalamayız tıpkı iyi insanların daha çok kandırılması gibi
hırsız evine gelse çaya mı davet edeceksin tabikide sende onun yaptığına bir karşılık vereceksin bu heryerde böyle
ama iyi insanlara asla vicdansız olmadım
Burada Filistin halkı hiçbir zaman hırsız olmadı ev sahibi onlar ama yahudiler o ev sahibini kendilerinden üstün ve güçsüz gördükleri için ellerinde hiçbir savunması olmayan masum çocukları ve insanları öldürüyorum soruyorum bu vicdansızlık değilmidir
ben filistin meselesinde filisitini haklı buluyorum zaten
benim sana anlattığım şey vicdan konusu emin ol iyi bir insan olursan herkese acırsan elinde ne evin kalır ne araban hepsini çalarlar
aç gözlerini artık her şey iyilikle olmuyor
Yok benim de söylemek istediğim şu ki kötüye kötülükle karşılık vericeksin zaten ama iyiyede hem destek hem hak vermeliyiz demek istedim sizin dediğiniz doğru her zaman her yerde vicdan yapmamamız lazım zalime baş kaldırmamız lazım
ülkeler arasında barış şart o bana saldırdı bende intikam alayım bunlar yanlış şeyler
devamı gelmez sürekli birileri ölür. mesela ukrayna teslim olsa insanlar ölmeye devam eder mi? etmez
Burada sürekli karşı tarafa saldıran ve zulüm yapan İsrail onu durdurmaya çalışan da Filistin yani İsrail yok olmadığı sürece bu zulüm devam eder
Yani barış sağlanacak en son birlik İsraildir kuranı Kerim'de de zaten onların sonu müslümanların elinden olacak yani
devam edecek ama sonunda da mağlup olacaklar neden mi çünkü kötülük hiçbir zaman kazanmaz
"Bunun ardından sizleri onlara galip getireceğiz, mallar ve çocuklarla size yardım edecek ve savaşçılarınızın sayısını arttıracağız. İyilik ederseniz, kendinize iyilik etmiş olursunuz. Kötülük ederseniz, onu da kendi aleyhinize işlemiş olursunuz. Derken, sonraki taşkınlığınızın vakti geldiğinde, kederinizden suratlarınız asılsın, daha önce girdikleri gibi yine Mescide girsinler ve ele geçirdiklerini mahvetsinler diye başınıza düşmanlarınızı musallat edeceğiz" (İsra, 17/6-7).
Evet bir gün elbet bu gerçek olacak ve Allahın izniyle tüm dünya buna şahit olacak ama bazı kalp gözü olmayanlar bunun Allah ın bir mucizesi olduğunu yine inkar edecekler.
bız onlara düşmanlık etmedık onlar bize düşmanlık ediyorlar
Müslüman değilim ama zulüm olduğunu düşünüyorum.
Pekii