5 Aralık 1934 Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı tanındı. Hem de çoğu Avrupa ülkesinden önce!.. Kadın Hakları Günümüz Kutlu Olsun!..
Atatürk, kadınlara yaklaşımı ile dikkat çeken bir liderdir. Her ortamda kadınların medeni, siyasi ve kültürel haklarını savunmuştur. Erkeklerle eşit olmalarını sağlayacak modern devrimlerle kendini dünyaya hayran bırakmıştır. Çağdaş ve modern bir toplum için kadınların; özgür bir vatandaş olarak haklarının tanınması ve haklarına saygı duyulması gerektiğini göstermiştir.
Teşekkürler Atam sana minnettarız😍🙏🏼 👏👏👏❤️
Kadınların haklarını savunan Adam kalmadı artık günümüzde maalesef..🤷🏻♀️ Sizin düşünceniz?
Ben katılmıyorum. genelleme yapmak doğru değildir. örnek olarak ben kadın haklarını sonuna kadar savunuyorum. ama maalesef bazı kadınlar bile kadın haklarını savunmuyor. erkekleri savunuyor.
zaten bir kadın kadınları neden savunmaz kötüler anlaşılır gibi değil. bence çoğu erkek kadın haklarını tabi ki savunmuyor bu yanlış bir şey maalesef buda eğitimsizlikten kaynaklanıyor. ama genelleme yapmaz isek çoğu insan kadın haklarını savunmayı deniyor en azından.
umarım ülkemizde kadın haklarına daha çok değer verilir. ve umarım kadınların değeri daha çok anlaşılır. ya da haksızlıklar son bulur. ve adalet de aynı şekilde daha iyi olur
Bu biraz yanlış bir çıkarım bence. Çünkü bunu diyebilmek için bütün erkekleri tanımak gerekir ki ADAM olup olmadıkları anlaşılabilsin.
Tabi ki gündemden, popüler kültürden veya 3. sayfa haberlerinden yola çıkarak böyle bir şey söylenebilmesini normal buluyorum ama doğru değil.
Atıyorum 40 milyon erkek varsa 40 milyonunu da tanımak gerekli ki "kalmadı" denebilsin. Azdır ama vardır.
Hem kim bilir, belki bir yerlerde feminist erkek bile bulunabilir 😀
("Gerçek" Mareşal Gazi) Mustafa Kemal ATATÜRK'e Saygıyla... 🙏
Beğen
Sevdim
Yardımcı
Eğlenceli
Katılmıyorum
Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
1 ay
artık sadece insan hakları içerisinde ele alınması gereken haklar bütünü. çocuklar, farklı cinsel yönelimleri olanlar veya engelliler bunların dertleri, sorunları insanlığın sorunudur.
kadın hakları geldiğimiz noktada artık feminizm ile alakalı değildir. günümüz feministleri kadın haklarını savunmaz apaçık erkek düşmanlığı yapar hale gelmiştir.
Dünyayı güzelleştiren kadındır kadın anadır bacıdır eş tir sevgilidir evlattır kadını sevmek kollamak değerini bilmek gerek kadına şiddet uygulayan kişiye acırım
En İyi Görüş