Ulan ne güzel günlerdi be 1 liraya cipsi kola dondurma sakız çikolata alirdim paramda artardi ne güzel gunlerimizdi be annem ekmek almam için verirdi geri kalan senin derdi hersey alırdık çok güzel gunlerimizdi be Y kuşağı iyi bilir
şimdi paran olsa da alamıyorsun. çünkü hepsi kalitesiz ürünler artık. çikolata yiyorsun, şeker tadı geliyor. tatlandırıcıyı basmışlar çikolataya benzesin diye. dayım hollandadan gelirken yanında çikolata ile geliyor. bak ben tattan anlayan adamım, çok net söylüyorum. bizim yediklerimiz çikolata falan değil. bak sadece basit bir örnek verdim, geri kalan ürünleri sen düşün. ben artık hem daha fazla para verip hem de kendimi zehirleyecek kadar k*riz olmadığım için uzun zamandır çikolata ve benzeri abur cuburları tüketmiyorum.
Çok haklısın helal olsun eskiden babamin aldığı cocokremler kahvaltıda çıtır ekmekle yerdik helva vs olsun Allah'im insanın yedikçe yiyesi gelirdi o lezzet yok çok farklı idi tatları felan sende bilirsin yok artık onlar piyasada yok
o yüzden napıyoruz, meyve suyu almak yerine meyveyi alıyoruz, kendimiz sıkıyoruz. çikolata almıyoruz, çok canımız çekerse toblereno falan alıyoruz. çünkü büyük markalar bile, ülkeden ülkeye farklı politikalar izliyorlar. toblereno her zaman bir zengin çikolatasıydı. çok satma gibi bir dertleri olmadığı için her türlü aynı kaliteyi sunup, maliyet farkını fiyatına yansıtıyorlar. ama diğerleri, Ülker eti vs. aklına hangi marka gelirse artık, gramajı düşürüyorlar, kaliteyi düşürüyorlar, ama gene de fiyatı sabit tutmaya çalışıyorlar. yetmediği noktada ancak öyle fiyatı artırıyorlar. geldiği son nokta ise, gerçekten yenilmeyecek şeyler üretmeleri. insanlar kalitesize alıştıkları için fark etmiyorlar bu durumu. ama kesinlikle gerçek kalitelisiyle kıyas edince fark ediyorsun. maalesef durumlar böyle.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
11Cevap
Çikolata alırdım
Demi ne çok ederdi oda ajsjs
Evet çocukken 5 tl olduğunda tüm gün nasıl harcarım diye düşünürdüm :D
Evet yaaa arkadaşlarımla paylasirdim bir mahalle cocugu 5 tl ile neler alırdık beee
1 lira ile bakkalı soyardık. şimdi 10 tl ye bile 2 parça şey alamıyorsun.
10 tlyi 1 ayda harcardim beee Jzjsjs
valla ne hale geldik :d
He vallaha asjjsjsj
nickin çok tuhaf
Niye yaw ajsjs
kızsın sen ne babası ayol
Nie ayol ajsjsj
çok ilginç ayol sdfds
HSJSJSJSJS
neler almazdım ki. dolu dolu çıkardım marketlerden :D eskiler güzeldi gerçekten.
Harbiden vallaha yaaa
şimdi paran olsa da alamıyorsun.
çünkü hepsi kalitesiz ürünler artık.
çikolata yiyorsun, şeker tadı geliyor. tatlandırıcıyı basmışlar çikolataya benzesin diye.
dayım hollandadan gelirken yanında çikolata ile geliyor.
bak ben tattan anlayan adamım, çok net söylüyorum. bizim yediklerimiz çikolata falan değil. bak sadece basit bir örnek verdim, geri kalan ürünleri sen düşün. ben artık hem daha fazla para verip hem de kendimi zehirleyecek kadar k*riz olmadığım için uzun zamandır çikolata ve benzeri abur cuburları tüketmiyorum.
Çok haklısın helal olsun eskiden babamin aldığı cocokremler kahvaltıda çıtır ekmekle yerdik helva vs olsun Allah'im insanın yedikçe yiyesi gelirdi o lezzet yok çok farklı idi tatları felan sende bilirsin yok artık onlar piyasada yok
o yüzden napıyoruz, meyve suyu almak yerine meyveyi alıyoruz, kendimiz sıkıyoruz.
çikolata almıyoruz, çok canımız çekerse toblereno falan alıyoruz. çünkü büyük markalar bile, ülkeden ülkeye farklı politikalar izliyorlar. toblereno her zaman bir zengin çikolatasıydı. çok satma gibi bir dertleri olmadığı için her türlü aynı kaliteyi sunup, maliyet farkını fiyatına yansıtıyorlar. ama diğerleri, Ülker eti vs. aklına hangi marka gelirse artık, gramajı düşürüyorlar, kaliteyi düşürüyorlar, ama gene de fiyatı sabit tutmaya çalışıyorlar. yetmediği noktada ancak öyle fiyatı artırıyorlar. geldiği son nokta ise, gerçekten yenilmeyecek şeyler üretmeleri. insanlar kalitesize alıştıkları için fark etmiyorlar bu durumu. ama kesinlikle gerçek kalitelisiyle kıyas edince fark ediyorsun. maalesef durumlar böyle.
1 tl leri toplayıp eritin. Bakır demir olarak satın 3 katı para kazanırsınız
Aaa nasıl
1 tl nin Total maliyeti 3 TL.
hakkaten güzel paraydı neler alırdık beee 1 liraya tavuk döner ayran yediğim zamanları hatırlıyorum hey gidi günler heyyyyy
Demi ya way beee
pul oldu la paramız
Hiç sorma ajsjss
1 TL tuvalete giremiyon bazı yerde 3 TL 5 tl
maalesef ajzjs
1 tl ye sadece ciklet alınır artık
Ajsjs oda 2 tane ajsjs
Artık bu paraya sadece sakız oluyor 🤨
2 tane sakız ajsjs
Şimdi 1 liraya ancak 1 tekli sakız alırsın
Oda 2 tane ajsjsj
2010 yılında kola alırdım, cips alırdım yanına.
Neler neler 🤣🤣
Gemimize yabancılar bindi, yabancıları bindirdiler. Her limanda gemimizi sattılar. Yoksa bizim gemimiz denizlerdeki en değerli gemiydi..
Evet öyleydi birden battık beee
Hatırlamıyorum ama iyi zamanlardı
Evet yaaa
Unuttum
❤❤🥰🥰🥰
Evetya
Demi kız Jsjs