şirket türüm ne olmalı bu konudaki fikirlerinizi de bekliyorum
ortak olacagım arkadas sirketi senin adına yaparım sorun değil diyor
yani ortak olsak bile görünürde belki onun adı gecmeyecek ,bana güveniyor ve karı bölüşürüz diyor
bu durumda şirket türü ne olmalı? bu işlerden hiç anlamıyorum
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Bir alışveriş sitesi kurmak başta kolay gözükse de büyük bir emeğe gereksinim vardır. Temelde yedi aşama ile online bir alışveriş sitesi kurulabilmektedir.
İster yeni bir iş kuruyor olun, ister köklü bir perakendeci olun, işinizi çevrimiçi ortama taşımak harika ve heyecan verici bir büyüme fırsatıdır. Aslında, bir e-ticaret işine başlamak için şu an her şey müsait.
Ancak, tüm bu avantajlarla birlikte bazı karmaşık yasal sorunlar da ortaya çıkar. Farklı ülkelerin farklı yasaları vardır ve hangilerinin sizin için geçerli olduğunu bilmek çok önemlidir. Dikkate alınması gereken çok çeşitli yasalara ek olarak, yasanın akışkan ve değişime açık olduğunu da unutmamalısınız. Başarılı bir çevrimiçi mağazanın getirebileceği ödülleri almak için, bilgi sahibi olmanız ve kendinizi ve işinizi korumanız gerekir.
Bir ticari marka veya hizmet markası, bir satıcının veya sağlayıcının mal/hizmetlerini tanımlamak ve ayırt etmek ve malların veya hizmetlerin kaynağını belirtmek için kullanılan veya kullanılması amaçlanan herhangi bir kelime, isim, simge, cihaz veya herhangi bir kombinasyon içerir.
Rekabetçi ve sürekli değişen dijital pazarda, ticari marka çok değerli bir varlıktır
İşletmenizi ve ürünlerinizin kalitesini rakiplerinizden farklılaştırır. Markanız onunla itibarınızı taşır ve alıcılarınızla uzun vadeli ilişkileri güçlendirir. Yalnızca haklarınızı korumak için değil, aynı zamanda bir marka oluştururken başkalarının haklarını ihlal etmediğinizden emin olmak için ticari markalardan haberdar olmanız önemlidir.
Türkiye'de markaların koruma altına alınmasının güncel hale gelmesi 1995 yılından itibaren başlamıştır. Türk Patent Enstitüsü'nce Tescil edilmemiş bir marka hukuki olarak size ait değildir. Türk Patent Enstitüsü'nde Tescil Müracaatları başvuru tarihine göre işlem görmektedir. Hak Sahibinin yasal yollara müracaat ederek hakkını ispat etmesi gerekmektedir.
İki ortak olacaksa adi şirket kurmanız önemlidir. Adi şirket, "sahibinden ayrı bir varlığı olmayan şirketlerdir. En basit şirket modeli" olarak bilinmektedir.
Adi şirketler Türk mevzuatında Borçlar Kanunu içerisinde düzenlenmiştir. Buna göre, olan adi şirketlerin tüzel kişilikleri bulunmamaktadır. Adi ortaklık, "İki ya da daha fazla kişinin emeklerini ve mallarını ortak bir amaca erişmek üzere birleştirmeyi üstlendikleri sözleşme ile kurulmakta olup her ortak, para, alacak veya başka bir mal ya da emek olarak, ortaklığa bir katılım payı koymakla yükümlüdür."