Merhabalar trendyol gittigidiyor gibi site kurmak istiyorum (sermayem var) sitem olsun ya millet satacaklarini buradan satsın mantığı bu zaten olan bir şey nasıl yapacağım param var az çok bilgim de var yardımcı olur üstünüz ve uygulama haline nasıl getiririm?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- İnternet & Teknoloji konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılMerhaba, öncelikle sorunuz için teşekkür ederim. Bilmenizi isterim ki çok güzel bir amacınız var ancak her şey hayaliniz kadar kolay olmayacak. Sadece sermaye ile biten bir konu değil ne yazık ki. Günümüzde bu pazarde hakim olan onlarca marka ve hakim olmayan binlerce marka var, insanların kendi lazar yerlerini oluşturarak B2B satış yapmalarına olanak sağlıyorlar, öncelikle bu binlerce marka içerisinden yükselmeniz gerekecektir. Bu tarz işlerde insanlar önce site güvenliği konusunda endişe duyacaklardır, şöyle ki; sitenizin güvenliği için oldukça pahalı bir SSL sertifikası ve sizi kanıtlayacak resmî belgeler gerekecektir. Bunlarla beraber, içeride satış yapacak olan insanlar "Neden burada satmalıyım?" gibi bir soru soracaklardır, siz insanlara yüzlerce marka yüzlerce site içinden ne tür bir ayrıcalık vereceksiniz? Bu işin reklamlarla beraber yaklaşık 100-200 bin Türk Lirası kadar tutacağını ve bu kadar harcamanıza rağmen sitenizin dev bir pazaryeri olma garantisi vermeyeceğini unutmayın. Ben de şu anda yeni bir sosyal medya sitesi kuran bir ekibe dahilim. Bu sektörde çok fazla rakibiniz var, dayanmanız çok güç olacaktır ancak eğer işinizi başarıyla sürdürebilir ve zorlukları aşabilirseniz hedefinizden daha da ötede para ve güç sahibi olabilirsiniz. Unutmayım; Bir e-ticaret sitesi size sadece para kazandırmaz, size (eğer basarılı olursanız) yüzlerce, binlerce belki de milyonlarca insanın verilerini sağlar, bununla beraber içeride satış yapanlara karşı da otoriteniz olur. Günümüzde en büyük güç bilgidir ve bilgi veri demektir. Kişisel veriler ise verinin en uç noktası nirvanasıdır, dünyanın en çok kişisel verilerine sahip insanları ise dünyanın en güçlü insanlarıdır. Size işin yazılım bölümünü anlatmadım çünkü ilk önce düşünmeniz ve ayrıntılı bir plan oluşturmanız gereken konular bunlardır. Ne kadar sermayeniz olduğunu da merak ediyorum. Yazılım ve internet pazarlaması ile ilgili sorularınız varsa alabilirim.
024 Yorumla
Soran+1 yılCevabınız için çok teşekkür ederim dediğiniz şeylerde çok haklısınız şu an düşünüyorum tek başıma bunları yapmam mümkünmu bunlar yapan hayata geçiren firmalar nasıl ilk adımı atmış hep merak etmişimdir 100 200bin rakamlarını tutma ihtimali olmasa bile ödeyecek guctelerse herhalde aileden zengindir benim ailem zengin değil kendim birikim yapıyorum tam bir fiyat veremem ama 100 binin altında bir rakam ortalama işte yani ben tek bir kişi olarak bunu nasıl başarırım ilk adımı nasıl atarım yatırımcı yok vs. bir tek beni destekleyen ailem var okadar gerçekten tek istediğim şu an bu yapmak istiyorum başarmak istiyorum ama nasıl tek başıma nasıl yapabilirim herhalde yapsam bile mucize bir yükseliş olur
Soran+1 yılBenim insanlara verebileceğim kolaylık şu olabilir komisyon oranlarını düşürürüm saticiyi düşünürüm herhalde ama güvenlik en üst noktada olur benim için onun için ne gerekirse yaparım birde genel anlamda Türkiyede satılan genel anlamdaki ürünlerin dışına çok fazla rahatlıkla çıkabileceğimi düşünüyorum hayal gucum ve bunu ise dökmekte gayet yetenekli olduğumu düşünüyorum bu sayede öne çıkmam daha muhtemel daha çok yeni jenerasyona hitap etmek isterim daha kafamda çok iyi planlar var yazılım konusuna gelirsek itiraf edeyimki en bilgisiz olduğum konu burda tereddüt yaşıyorum olmadı eğitim alırım gerekirse benim için bu işleri halledebilecek biri olsa daha iyi olur
Soran+1 yılBirde tek sorunum gerçekten nereden başlayacağımı bilmiyorum size soruyorum nerden nasıl başlamalıyım direkt böyle büyük işlere balıklama dalmak aptalca olur herhalde
- +1 yıl
Aptalca olmaz elbette ama hayal kırıklığına uğrarsınız. Aslında bu işi yapmayı, yükselmeyi, nereden başlanacağını bilenler olsa zaten günümüzde yüzlerce dev e-ticaret şirketi olurdu. Yani aslında burada kendi yolunuzu çizmeniz önemlidir ama ben bir kaç öneri vereyim. Öncelikle hedef kitlenizi bulun, nasıl bir site olacak? Belirli bir topluluğa mı hizmet vereceksiniz? Bunu bulun, belirleyin. Daha sonra kendinize güclü bir sponsor bulmanız faydalı olacaktır, bu islerde sizin arkanızda duracak kinseler olması çok önemlidir. Ekip arkadasları da bulun, belki geçmişte Amazon'u Jeff Bezos tek başına kurdu evet ama biz 2020'deyiz. Kendinize iki-üc ya da daha fazla ekip arkadaşı bulun. Aşağıda yazdığınız gibi aileden zengin olan kişilerden; Hepsiburada oldukça büyük reklamlar ile buraya geldi peki kurucusu kim? Hanzade Doğan Boyner, kendisi Türkiye'nin en zengin insanlarından olan Aydın Doğan'ın kızı ve Boyner'in gelinleridir. Yani kendisinin oldukça iyi bir parası vardı ve yüzbinlerce liralık reklamlar vererek risk altına girdi, şimdi ise kazanıyor. Sizin tek sorununuz nereden başlamanız gerektiğini bilmemek değil, başlayacak yeterli güce sahip olmamak.
- +1 yıl
Ben de büyümekte olan bir internet sitesiyle ilgilenmekteyim, size yazılım konusunda yardımcı olabilir ve sitenizin reklamını yapmanız için reklam kredileri sağlayabilirim, tabii siteniz büyürse bunun karşılığını verirsiniz diye düşünüyorum.
- +1 yıl
Burada sitenizde satış yapacak insanları ki biz buna "Merchant" deriz, bir jargon olduğu söylenebilir, bulmak çok mühimd ve asıl zor olan konudur. Şöyle ki insanların sitenizde satıs yapmalarinı saglamak için onlara teker-teker başvuru yapabilirsiniz ya da topluca bir e-posta listesi hazırlayıp gönderebilirsiniz. Buradan sonra zaten onlar da kendi ürünlerinin satılması için sitenizin reklamını gönüllü olarak yaparlar.
- +1 yıl
Bu sitede çok görüyorum "Kolay Para Kazanmak" ya da aynı anlama gelen farkli cümleler ile sorular soranları ama aslinda kolay para kazanmak diye bir şey yoktur. Sadece diger insanların yanliş düşüncesidir bu. Örneğin Jeff Bezos, kendisi Amazon'un kurucusu ve dünyanın en zengin adamı. İnsanlar onun hakkinda internetten para kazandığı için kolay kazanıyor gibi düşüncelere sahip ancak bu cok yanlış, internet sitesinden para kazananlar da kolay para kazanmiyorlar, daima siteyi yukseltmeyi, satıcıları ve müşterileri memnun etmeyi, veri güvenliğini, acılan davaları, yeni yasaları ve sitenin bu yasalarla uyumlu hale getirilmesini, kriz meselelerini, hack saldırılarinı, komisyonları ve reklamları düşünüyor, yeni fikirler üretmek zorunda kaliyor ve aklıni oldukça yıpratıyorlar. Unutmayın ki eger tek isteğiniz kolay para kazanmaksa, bunu unutun ve aklınızın en ulaşılmaz yerine kilitleyin. Böyle bir sey yok, kolay para sadece illegal islerde kazanılır denmesi bile yanliştır çünkü bunun da bir çok riski vardır ve daima bu işi yapan kişi bunu düşünmek zorundadır. Orneği Escobar hayatı boyunca polislerden kaçmiş ve namını korumaya calişmıştır. Bu yüzden aklınızda bulunsun, ne kadar buyük kazanc elde ediyorsanız o kadar ugraşır, emek verirsiniz. Eger bu yola girmek istiyorsanız aklınıza once bunları iyice kavrayın, düşünün ve rüyalarinızda bile komisyonlar, reklamlarla ugrasacağınızı unutmadan her şeyi göze alın.
- +1 yıl
Bu yolda başarısız olabilirsiniz, kaybeden olabilirsiniz, yatırımlarınızi ve hatta önceden de sahip olduklarınızı, paranızı kaybedebilirsiniz. Cevrenize bir bakmanızı istiyorum, etrafinızda her gün metroda işe giden insanlar görürsünüz, sabahın köründe kim o sıkışıklıkta yarı uykulu ise gitmek ister ki? Etrafınızı gözlemleyin, istemediği seyleri yapmak zorunda olan milyonlarca insan görebilirsiniz. Her gün insanların hayranlıkla baktıkları o insanların, o milyonlarca insandan ne farkı var biliyor musunuz? Onlar yapmak istedikleri seyleri yapmak için savaştılar ve aslında daima kazanan hep onlardı.
- +1 yıl
Bu konuda birilerine danıştığınızda size birak bu yolları diyenler, motivasyonunuzu düşürenler olacaktır elbette, umursamayın hatta dinlemeyin. Eğer bir Ferrari sahibi olmak istiyorsanız bir Fiat sahibinden öneri almayın. Bir e-ticaret siteniz olsun istiyorsanız gidip de bir bakkaldan öneri almayın, sizin istediğiniz seylere sahip kişilerden oneri alın.
Soran+1 yılAğzınıza sağlık çok güzel yazmışsınız evet kime sorsam bana nasıl yapılmayacağını neden yapamayacağımi anlattı ama kimse nasıl yaparım onu söylemedi önemli olan kendime inanmak kendi yolumu çizmek
Soran+1 yılDaha ortada fikir var icraat yok çok istiyorum gerçekten rüyalarıma bile girsin umrumda değil savaşmayı göze alırım ama hala okuyorum bu işte batmakta var ailem çok okumamı istiyor ben ise bunu istiyorum çevremdekiler hep karşı bana ama görecekler
Soran+1 yılSizin saydığın seyleri kafamda belirledim her fikri cevabı kağıda yazıyorum ama gerçekten kendimde o gücü bulamıyorum param var ama buna yetecek kadar değil kim bana daha aklında sadece fikirleri olan birisine yardım etsinki yatırım ortaklık konusunda ya basaramazsak oda bunu göze almalı dimi
Soran+1 yılAsla kolay para peşinde değilim 5 yıl 10 yıl 15 yıl bu işin parasını yiyemzsem bile ömrümün yettiği kadar çabalamak istiyorum evet sabar metroda surda burda birsuru ise giden insan var buna babamda dahil böyle fikirler herkesin aklına geliyordur zaten ise döküp basarali olanlar kazanıyor neden ben olmayayım birde bunun cinsiyetciligini yapanlar var hani kadın tek başına yurutemez diyenler oldu defalarca soru yazıp sildim oyuzden beni gale alıp cevap yazdığınız için teşekkür ederim
Soran+1 yılBuarada özel değilse büyümekte olan İnternet sitesi dediniz ad verebilirmisiniz özel olarak mesajda atabilirsiniz uygunsa
- +1 yıl
Sadece fikir aşamasında olan bu projenize birçok kişi yatırım yapmak, yardım etmek istemeyecektir, sizi birçok kişi hedeflerinizden saptırmak isteyecektir, boşa ugraşma vs. diyeceklerdir ancak siz hakettiğinize inandığınız büyüklükleri elde etmek için savaşmazsanız elinizde sadece ona olan inancınız kalır.
https://cavatin.com - +1 yıl
Cinnsiyetcilik yapanlarla hiç konusmayın zaten, gecin gidin. Hepsiburada'nın , Trendyol'un kurucusu da kadındır, neden olmasın? Bakın gerçekten bu işi yapmak istiyorsanız size sitenizin yazilimı ve bir miktar reklamlari hakkinda yardımcı olabilirim. Kendi caliştığım sosyal medya sitesinde sitenizin reklamlarını ücretsiz yapabiliriz bir süre ama dediğim gibi bu bir haftada belli olmayacaktır. Bir ayda milyonlarca muşteriniz olmaması basarısız olduğunuz anlamina gelmeyecektir, e-ticaretten biraz dışarıda olsa da dijital dünyadan bir örnek olarak günümüzde çoğu kişinin kullandığı ve popüler olan TikTok bugünku populeritesini kurulduktan 5 yıl sinra kazanmiştır, 2012 yilında kurulmuştur, bu konuda uzun süre pes etmemeniz, umudunuzu kaybetmemeniz gerekir.
- +1 yıl
Eğer biraz daha planlı bir şekilde gelirseniz bana özelden yazabilirsiniz ve o zaman ben size yardım edebilirim.
- +1 yıl
Günümüzde böyle seylerle ugrasanlar ne yazık ki cok az ve ben bir şeyler üretmek isteyen insanlar görünce gercekten onların hikayelerini öğrenmek bilmek istiyorum, günümüzde insanlar artik sadece hazır yiyorlar, Netflix izleyip evlerine yemek soylüyorlar, başkaları onlar için üretiyor sonra da o ureten insanlari ilahlaştırıyorlar aslinda kendileri de kalkıp bir seyler başarmaya çalişsalar özendikleri hayatları yaşayabilecekler. Ben size inandım, umarım bu yolda başarılı olursunuz, bana her zaman buradan sorularınızı sorabilirsiniz.
Soran+1 yılEğer ınstangraminiz varsa sorum olduğunda ordan yazabilirmiyim buraya hep girmek benim için sıkıntı oluyor
Soran+1 yılYazılım konusu site kurmak dediğim gibi bunlarla ilgili gerçekten hiçbir bilgim yok ne yapmam lazım hazır birisimi kursun yoksa eğitim almamı lazım burda önemli olan tüm hakimiyeti ele almakmi yoksa iş bolusumu yapabilirmiyim siteyi birisi kursun mesela ben yoneteyim siz olsanız ne yapardınız
Soran+1 yılTabi eğer yardımcı olursanız çok mutlu olurum gerçekten ama burdan hep ietişime geçmek pek doğru değil başka bir yer kullaniyormusunuz sosyal medya
- +1 yıl
Bakın siteyi yönetmek konusunda bilgi edinmeniz gerekiyor ancak sitenizin yazıliminı ben yapabilirim. Bunun için ilk olarak bir hosting, bir alan adi (siteismi. com) ve guclu bir SSL sertifikası almaniz gerekiyor.
- +1 yıl
Instagram kullanmıyorum, https://cavatin.com/gecilmezyol ya da buradan benimle iletişim kurabilirsiniz.
- +1 yıl
Aynı konu ile alakalı görüşmek isterim
En İyi Cevaplar
+1 yılMerhaba burada ki yorumları ve görüşleri okudum öncelikle herkese teşekkür ederim yardım etmeye çalıştıkları için bana da çok faydalı oldu. Bende yıllardır bir Pazaryeri projesi düşünüyorum ve sermaye biriktiriyorum. Web sitesini yaptırdım bitmek üzere gereken bütün araştırmaları yaptım ve yatırımcı buldum sayılır. Soruyu soran arkadaş ile büyük oranda kafalarımız uyuşuyor. Benimle nurullahpapatya@gmail. com adresi üzerinden iletişim kurarsa sevinirim. Belki bir birimize faydamız olur.
Sevgili Gecilmezyol sizin reklam kredini teklifiniz geçerli ise değerlendirmek isterim ben de. Iyi günler dilerim08 Yorumla- +1 yıl
Merhaba,
6 ay sonra böyle bir mesaj görmek ve bu bildirimi almak beni mutlu etti, faydalı olduysa ne mutlu bana. Projenizde başarılar dilerim öncelikle, reklam kredisi konusuna gelince ne yazık ki o projemizi sonlandırmak zorunda kaldık ancak sorularınız olursa cevaplar, elimden geldiğince fikir paylaşmak isterim. Kendim de c2c e-ticaret yazılımları satan yabancı bir firmayla ortaklık yapmıştım, birkaç bilgim bulunuyor yazılım, dijital pazarlama ve yatırım kısımlarında.
İyi şanslar. - +1 yıl
@gecilmezyol teşekkür ederim. Projenizin sonlanmış olmasına üzüldüm hakkınızda hayırlısı olsun. Açıkçası böyle engin birinin görüş ve önerileri beni aydınlatacaktır diye düşünüyorum
- +1 yıl
Teşekkür ederim, evet maalesef alan adı sağlayıcı firmanın mağdur ettiği 10 binlerce kişi içerisinde biz de vardır. Estağfurullah, bilgim olan konularda paylaşmaya çalışıyorum, yoksa öğrenmeye çalışıyorum. Mesaj gönderebilirsiniz istediğiniz zaman.
- +1 yıl
@gecilmezyol teşekkür ederim. Sistem tam olarak kullanıma hazır hale geldiğinde buradan paylaşacağım. Yorum ve fikirleriniz beni memnun eder
- +1 yıl
- +1 yıl
@gecilmezyol sizinle iletişime geçebilir miyiz bir sosyal medya hesabından sizden bu konuyla ilgili bilgi almak isterim
- +1 yıl
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
0
Cevap
8Cevap
Firmalar için site tasarlıyorum eğer acelen yoksa aralık ayı ortalarında uygun ücret karşılığı sana siteni yapabilirim gerekli bilgileride veririm is reklaminin yeri ve zamani yoktur 😛😛
04 Yorumla
Soran+1 yılArmuta bakacağım buradan çok dolandirildim zaten 2021 ortasında düşünüyorum Buarada dolandirildim derken kıyısından dondum
- +1 yıl
Merhaba mail ya da Instagram adresiniz var mıydı acaba
- +1 yıl
@spôck666 mail ya da Instagram adresi rica edebilir miyim benim mail adresim alaattinmaskan@hotmail. com
Bu benimde aklıma geldi ama kanıtlayamam herkesin böyle fikirler aklına geliyor başarılar diliyorum sadece
01 Yorumla
Soran+1 yılKanıtlamana gerek yok (: peki neden ise dökmedin bunu merak ediyorum
Gizli Üye(36-45)+1 yılgelişme var mı, fikrin ne aşamada, 2002 yılından beri eticaret ile uğraşan birisi olarak söyleyebileceğim bazı şeyler olabilir yol göstermek açısından, ;)
01 Yorumla- +1 yıl
Merhaba genç bir girişimciyim ama girmek istediğim ortam hakkında bilgim ne yazık ki çok az. Sizin içinde uygunsa sosyal medya üzerinden sizle iletişim kurabilir miyim
+1 yılideasoft ile çalış derim ortaklarından birisi benim arkadaşım siteye göz at derim
00 YorumlaSiteyi kurmak isteyen arkadaş marjnaltarz@gmail. Com dan bana ulaşabilir. projenin ortasındayız. kendimizi tanıtalım 2 yazılımcı ve siteyi kuran ben 3 arkadaşız
00 YorumlaSoru eski ama, bu ara ekmek gibi pazaryeri açılıyor. hatta şu an iki firmaya danışmanlık yapıyoruz. bence mikro sermayen ile bulaşma.
00 Yorumla
+1 yılSite ile uğraşma
N11 e dükkan aç02 Yorumla
Soran+1 yılYok kendim yükselmek istiyorum kimsenin komisyonuna kurallarına bakamam
- +1 yıl
Sermayen varsa yapabilirsin
+1 yılBoyner kadar sermayen var? Tebrik
02 Yorumla
Soran+1 yılNe alaka boynerle kıyaslaman çok alakasız ben
- +1 yıl
Sen start-up planlıyorsun sanırım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi