- Diğer konusunda 2,1b cevap paylaştı.
+1 yılBurada cok buyku celıskı var aslında neden denılırse bedellı parayı basıpta askerlıgını yapmadan yapılmıs sayılıyor ıse senın dusuncenede kımse bır sey dıyemez sadece senın burada yanlısın kusura bakma ama vatansever degılım demen cunku atalarına dedelerıne saygın olmak zorunda sakın yanlıs anlama saygısızsız da demıyorum ama bu kelıme bır cok askerlıgını yapmıs kıslerın ve sehıtlerımızın vatan ugruna canını adamıs sehıtlerımızın agrına gıder evet yapmaya bılırsın bedellı yaparak ya da farklı ulkelere cıkarak buna kımse karsıamaz ama vıcdanen rahat olmak gerekır sonucta ama emın ol kendı tecrubeme dayalı vatanı gorevını yapmak bu hayatta en guzel duygu hıstır neden mı nıce analarımız bacılarımız kardeslerımız ınsanlıgımız gecelerı yatagında mutlu huzurlu yatıyorsa ıste bu mehmetıcklerımız adı altındakı askerlerımız sayesınde bunu yasamak bambaska bır duygu yanlıs anlama ama su an sen rahat uyuyorsan ve ulken ısgal altında ya da savaslardan uzak bır rahat ulke halınde ıse buna sebep yıne senın kacmaya calıstıgın askerlerımızın sayesındedır kara yıne senın bır kez daha dusun derım kacmaya calıstıgın sey o kadar kutsal ve guzel bır duygudurkı emın ol yasadıgın an cok sukur bunuda layıgı ıle yerıne getırdım dersın sakın sacma bulma ama bu kendı namusum dedıgın ınsanlara sahıp cıkman kadar guzel ozel ve kutsal bır gorevdır emın ol ALLAH layıgı ıle yasayıp bu gorevı en ıyı sekılde yerıne getırmeyı nasıp etsın
05 Yorumla
Soran+1 yılyahu ne vatani görevi yönetimin keyfine ve istediklerine kul köle oluyorsunuz koyuncuklar az yiyip bir paralı ordu kursunlarda insanları böyle sefil etmeseler modern avrupa ülkelerindeki gibi siz koyuncuklar yüzünden bu adaletsizce düzen sürüp gidiyor böyle
- +1 yıl
oyle dusunme derım yanlıs hatırlamıyorsam cın devlet baskanda bır soz soylemıs turkıye askerlık adı altında evlatlarını savasta olume yollarken bız ulkemızı teknolojı alanında gelıstırıyor ve daha yaralı sekılde evlatlarımızı sahıplenıyoruz demıs
pekı ama bır gun olurda kı zaten olacak kuranı kerımde yer alıyor savas cıktıgında makıneler bır yere kadar yeterlı olacak pekı ama makınelerı zaten yapan ınsanlar mantıgı ıle o makınelerı nasıl yok edecegını bılecekler makıneye karsı zeka hanı bır kalem bır kılıctan yerı geldıgınde daha keskındır mantıgı sen vatanın ıcın bır seylerı tabıkıde yapacaksın ama haklı oldugun nokta su askerlık adı altında aslında devlet kendı bunyesınce doguda bılmem nerelerde catısmalarda olen askerlerını hıc umursamadan sadece sehıdımız basımız sagolsun dıyerek ana babaları gozu yaslı bırakıor ıste evet mantık burada bıtıyor tukenıyor sonuc ıtıbarı ıle kımse demıyor ahmet mehmet bızım ıcın yaptı aslında bu cok farklı bır kavramdır uzar gıder
Soran+1 yılÇin devlet başkanı en akıllıcasını söylemiş bunun harici düşünmek asıl çok büyük aptallıktır çünkü günümüzde savaş insan çokluguyla degil de teknoloji gücüyle kazanılıyor artık siz sayıca çoksunuz ama bir nükleer bombalık işiniz var ben söyliyim yani bir tuşluk iş
Soran+1 yılabicim adamlar da zaten işin kalem kısmını ögreniyorlar makinalar yok edilebilir mi :D DDD Ee abddeki yüksek teknoloji uçakları yok edin o zaman madem yokedilebilirse :D:D:D:D hahahaha bütün ülke insanları birlik olup gitseniz bile bir tanesiyle başaçıkamazsınız ellerinizdeki minik tüfeklerlen : DDDDD
- +1 yıl
Soran : dostum yurtdışından bir eş bulma imkanın var mı? yurtdışından bir eş bulup konuşup anlaşıp gidebilirsin 30-40 yıl gelmezsin 30-40 yıl sonra'da çoluk çombalak torun torba almancılar gibi sadece yaz tatiline gelirsin hem askerlik'ten kurtulmuş olursun hemde hayatını geleceğini kurtarmış olursun bence askere gitmeden önce kendine Almanya'da yaşayan uygun bir eş adayı bul yaş'a takılma Almanya'da aç kalmazsın Almanya'da aç kalmak kader değil tercih'tir Alman devleti hiçbir vatandaşını aç bırakmaz her ay 450 euro işsizlik maaşı alırsın Ev kirasının yarısını da karşılıyorlar bunun içine elektrik su da dahil 450 euro sana yeter de artar bile eeeeee kendine birde ps4 alırsın en kral ps4 250-300 euro eksiklerini yavaş yavaş tamamlarsın dil konusuna gelirsek zamanlar öğrenirsin dilini öğendikten sonra bir işe başlar 1500 euro ile geçinir gidersin sonra biraz birikim yaparsın türkiye'den bir apartman alırsın hepsini de kira'ya verirsin bir taraf'ta maaşın bir taraftan da kira parası oh miss bence bu fikri bir düşün Soran Dostum bahsettiklerinin altına imzamı altın harflerle yazıyorum milletvekili ve bakan piçleri 1 gün dahi yapmayacaklar biz ve bizim gibi garibanlar ölecek ve çile çekecekler ama kafana fazla takma dostum akıl sağlığımızı korumak zorundayız
En İyi Cevaplar
Siz Askerde ölürken ne demek kardeş.@Vatansever34 te benimle aynı dönem yakın yerlerde askerdik. bizim gördüklerimizi brak bazı insanlar görmeyi duymadılar bile. geri döndük geldik ne ben ağzımı açıp birşey söyledim devletten birşey istedim nede bu kardeşim bişey istememiştir eminim. VATAN SAĞOLSUN dedik geçtik. bunuda bu zamana kadar hiç dillendirmemiştim. mecliste olan biten benim sorunum değil. meclistekilerin onun bunun çocuğu olması çocuklarına askerlik yaptırmamasıda benim sorunum değil. ancak GÖĞSÜNDEN EMDİĞİMİZ VATAN a hepimiz bişeyler borçluyuz kimi bunu öder , öderken canını feda eder ŞEHİT OLUR gider. kimiside ödemez MURDAR olur gider.. farklı bişeydir. bunu oraya gitmeden anlayamazsın. geçmişinle gururlanıyorum diyorsan gidip o askerliği yapacaksın. he yok ben geçmişimle gururlanmıyorum diyosan ki vatanseverde değilim demişsin zaten vicdani redci ol kardeş. ve git bu topraklardan. çünkü üstüne bastığın toprak seni kabul etmez.
10 Yorumla
- Diğer konusunda 14b cevap paylaştı.
+1 yılVarya sana o kadar uzun bir şey yazmıstım ki.. Tahmin edemezsin. ama şu an farkediyorum ki gereksiz. acıklamaya calısmak gereksiz.. bırak yaff bu işleri. bu yaşına kadar rahat rahat bu ülkede yasadıysan hep birilerinin sayesinde. bu ülke hala bu ülkeyse zamanında birilerinin vatan için öldüğü savastıgı için..
Senin vicdanın nasıl rahat edecek ki.. Bu yaşına kadar gelmişsin.. Bu nasıl bir bencillik.! ne kaypaklık.. Bence bir borcun var.. Yok diyorsan beni ölüm korkusu sardı ölürüüm ben korkarım.. Abi zaten öleceksin ki. En azından sanlı bir sekilde öl..222 Yorumla- +1 yıl
@azizşahin haklısın. acayip sinir bozucu bilmiyor mu ki sadece askerde ölünmez. benim babamda askere gitti.. deedelerimde savastı.. ecel geldiyse ölürsün.. gelmediyse ölmezsin zaten..
Soran+1 yılEee o zaman kızlar sizde gidin askere madem kolaysa ? Kanun çıkarsınlar sizde gelin vatanı koruyun elde tüfekle : DD sonuçta vatan hepimizin degil mi? Siz niçin gelmiyorsunuz acaba? bakın bu sizin gerçek tepkiniz böyle bir duruma karşı sergilediginiz https://www.youtube.com/watch?v=XJb4iQr_4GU
- +1 yıl
@soran kadının ve erkeğin yapısı farklıdır. kadın vatan borcunu yaptıgı işlerle yetiştirdiği vatansever milliyetci insanlar yetiştirerek tamamlar... Eğer gerekirse yapılabilir.. Ki zamanında ninelerimizde yapmıstır.. cok istiyorsan cinsiyet değiştir. ama sana bir fayda sağlamaz. böyle bir cins olmak sana özgü sanırım..
Soran+1 yılne alakası var İsrailde kadınlarda askerlik yapıyor he yani kadın erkegi kekler güzelce kandırır ölüme gönderir kendi evde yatar diyorsun hiç bir alakası yok siz erkekleri gönderip kendiniz kendinizi tehlikeye atmıyorsunuz olay bu : D
- +1 yıl
@soran bırak bu boş gevşek ağzını lutfen.
o gönderdiğin video da bir dümen oldugu belli zaten? ne boş işler. örnek vereyim bir kisi öyleyse diğerleri de öyledir diye bişey yok bak mesela sen. sen böylesin diye diğer kisilerde aynı değil
Soran+1 yılNe alakası var kızın birine kızlarada askerlik çıktı diye şaka yapmışlar dümen degilde kızların gerçek tabiyatını ortaya çıkarmış kız ne kadar aglıyor askere gitmemek için : DDD sen şu an anlamıyorsun ama sende askere gitme gerçekligi durumu ile karşılaşsan eger durumun bu kızdan farksız olmaz bence içinde olmadan kendini anlayamazsın çünkü
- +1 yıl
soran senin yaptıgın gibi bir kız gibi ağlamak değil de nedir.. hadi o şaşırmış. eğer gercekten ortam saglanılırsa giderim gercekten. aynı güc ve kuvvete sahip olsam giderim. ama yok işte.. bende eğitmenim. cocukları eğitiyorum.. buda bir hizmettir. öyle yan gelip yatmak değildir
Soran+1 yılAynı güç ve kuvvete sahipsen gidermiydin : DD israildeki kadınlar elde tüfek onlar nasıl gidiyor ya bırak bu palavraları çocukları egitiyormuş onları ufakken kekliyorum demiyorda : DD aynı güç ve kuvvete sende sahipsin israildeki kadınlar yapabiliryorsa sende yaparsın sen git o zaman benim yerime?
- +1 yıl
palavra atan sensin. boş boş yaşayıp böyle bir hak talep etme hakkını kendinde görüyorsun bişey bile demek istemiyorum. ikizlerin bile yapısı farklıyken israilde ki ile diğerini bir tutuyorsun. Kız kadarda olamıyor musun? kendinle çelisiyorsun..
Soran+1 yılHahahahahahaha ikizlerin yapısı bile farklı oldugu için mi israildeki kızlar askerlik yapabiliyor siz yapamıyorsunuz yahu ayıptır bu kadar sallama be : DDDD ata ata mangalda köz bırakmadın yani : DDDD tavugu neyle yapacaz :DDDD ben kendimle çelişmiyorum evet ben kız kadar bile olamıyorum sen git benim yerime israildeki kızlar nasıl yapıyorlar demekki güçleri pek rahat yetiyor hani sende çok vatanseverdin ya sen git madem benim yerime?
- +1 yıl
çıkarsınlar giderim. bu dediklerimi anlayamıyorsan ne diyeyim.
Soran+1 yılTabi canımmm tabiii çıkarmicaklarını bildigin için çok iyi rol yapıyorsun alaşagı ettin bizi : DDD
- +1 yıl
cidden en büyük hakaretleri hakkediyorsun.. ama ben etmem..
Soran+1 yılahahahhahah Kız beni kandıramayınca sinirden patladı : :DDDD peki sen neden karşındakini kandıramayınca sinirden patlıyorsun canım ya ÇD:DD:D:D hahahaha
- +1 yıl
hayır bu kadar samimiyeti kaldıramıyorum ben sinirim bozuluyor. ayrıca laf anlatmaya mecalim yok anlamak istemiyorsun.. acıklama yapmaktan nefret etmeme ragmen bişeyleri anlatmaya calısıyorum karsımdaki kisi tarafından anlasılmıyor.. ne yapmalısın. Cürük raporu al tamam. oldu?
Soran+1 yılonu da vermiyorlar ya iyi yerde tanıdıgının olması lazımmış : ( olsa imkanım bir dakika düşünmicem en iyisi de o galiba zaten ama nasıl yapıcam işte
- +1 yıl
zaten iyi bir yerdeki tanıdıklar ölse de kurtulsak.
Soran+1 yılTabi canım kendi çocugun oldugu zaman görürüm ben seni alırsın bir altın burma çocugumu kurtardı diye teşekkür ziyaretine : DDD
- +1 yıl
@soran.) al bir altın burma kurtul ne diyeyim.. nasıl bir ülkede yasıyoruz yaf.. ya daha fazla yazmasan olur mu biraz anlayıs lütfen. sabah sabah moralim cok bozuldu.
- +1 yıl
bu ülke için ARTIK ölünmez. Şuna bak, rezil yönetim, rezil adalet, cinsiyet eşitliği desen yok, bilim desen yok. Millet ise yanlışlarını düzelteceğine "Ya sev ya terk et!" diyorlar. 21. yüzyıldayız ama hala bu "Asker millet" saçmalığına inananlar var. Bunları söyleyenler ise vatan haini ilan ediliyor. Atalarınıza (ben etnik olarak Türk değilim) sonsuz bir saygım var, bizi Ruslardan kurtarmışlar (Çerkes Soykırımı).
Bu arada, savaşta ölmek kime göre neye göre şanlı? Öznel bir yargı.
- Diğer konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılSorsana sebastian hangi vekilin oglu askerligini yapmis da gelmis. Giden olmussa bile nasil bir muamele gormus acaba. Sicak catismalara girmisler midir bunu da sor sebastian sor sor cekinme. Hep bizim abilerimiz kardeslerimiz vatan sagolsun diye canlarindan olsun sonra asgari ucretle gecinsinler. Bu mu bee adalet. Bakanciklarin evlatlari yastiga kafalarini rahat koyup uyusunlar diye bu halkin bu milletin colugu cocugu olemez. Sana katiliyorum.
44 Yorumla
Soran+1 yılama hepsi koyun kardeşim hiç durumu idrak edemiyorlar nasıl bu kadar kafalarını örümcek agı gibi doldurup koyun yapmışlar bu halkı ben anlayamıyorum bu koyunlar yüzünden iyilerde arada yanıyor bunlar razı gelmeseler bu adaletsizligi yapamicaklar aslında ama daha nasıl bir durumda olduklarını dahi idrak edemiyorlar koyun zihniyetleri sebebiyle : (
- +1 yıl
Bunun çaresi askerden kaçmak olamaz.
Pire için yorgan yakılamaz - +1 yıl
Askerden kacmak olarak niye bakiyorsun ki;Memlekette adaletsizlik var ondan sozediyor.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
76Cevap
Gizli Üye(30-35)+1 yılAdam gitmek istemiyor bunu demeye hakki bunu asagidakilere soruyorum serefsiz falan demissiniz siz kendiniz gibin o kadar kolaysa adam belli korkuyor olmek istemiyor bu hic kimsenin sorunu degil katiliyorum biri oluyor digerindende umrunda degil ellini kollunu sallaya sallaya yasiyor baskasi yapsin... kizlar madem o kadar metsiniz kendiniz gibin ama millete laf atmaya hakkiniz yok adam olun biraz ve saygi duymayi ogreniz
!!! gitme arkadasim madem istemiyorsun baska ulke git sonra geri gelebilirsin bir suru sonra35 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılAha bu arada doktor belgesi alabilirsin delilik muamelesi hazirla bir bobrek yok falan filan bunu doktora para vererekde halledebilirsin arastir derim bu konuyu
Soran+1 yılaynen ya alman vatandaşlıgını araştıryorum ya bu türkler o kadar koyun ki almanyada adamlar sana iş veriyorlar çalışıp para kazanıyorsun bunları orda tutup devlet hem boşuna para harcıyor bunlara hemde ömürlerini yiyor koyuncuklarda birde olanca güçleriyle bunu savunuyorlar ben almanyada askerligimi yapıcam arkadaşlar iyide bir para biriktiriyim sonra askerlikten kazandıgım paraylada güzel bir araba alıp önünüzden geçerim siz tezkereyi aldıktan sonra :DDD hahahaha
Soran+1 yılhem senin hakkın yenmiyor hemde devlete bir faydan oluyor en iyisi alman vatandaşlıgına geçmek ya supermiş gerçekten
Soran+1 yılaynen bir de pkklıları meclise soktular ben diyorum size kerizlik yapıyorsunuz diye ama anlıyan yok
Parayı bastırıp bedelli yapanlar ahlak bakımından bu arkadaşın yanına bile yaklaşamazlar. Ondan dolayı yadırgamıyorum bu arkadaşı. Ahlaksızlığın daniskası bedelli yapmaktır, kilo hapları alıp çürüğü aldıktan sonra spor salonlarına koşmaktır. Deliye oynayıp çürük almaktır. Dürüstçe yapmak istemiyorum diyen mi ahlaksız oluyor? Siz kim oluyorsunuz da adamı kovuyorsunuz git başka ülkeye diye. Siz ne yaptınız ne kadar faydanız oldu bu ülkeye acaba ondan bahsedin önce.
20 Yorumla
+1 yılSana bir asker çocuğu olarak söylüyorm ki , yapma abi. Askerlik dediğin şey 5 mermi onlarca nöbet. Gerisi yatış ve ayak işleri , gidince anlıcaksın ki vatanı falan korumuosn boş beleş şeylerle uğraşıp zaman öldürüyosn. Ta bir bunlara sınırlarda çatışanlar dahil değil. Yapmak istememen cok dogal sen burdakilere bakma , herkes cesur olmak zorunda değil. Askerlik zorunlu olmasa vataaan :( diye ağlayan erkeksi arkadaşlarımızın yüzde 70 i GİT MEZ Dİ. Bunu çıkıp ta biri inkar etsin. Geri kalanlarda para kazanırsa bu işten giderdi. Ben 20 yıldır içindeyim bu ortamn , emin olabilirsin.
12 Yorumla
Soran+1 yıltamamda işte yani bir insanın ömrü zaten kadardır ki ölümcül bir hasta bir saniye için neler feda eder sen boşu boşuna orda bir seneni çöpe atıcan bu çok büyük bir kayıp olmaz mı sencede?
- +1 yıl
Sen beni hiç anlamamışsın
+1 yılDeğerli KS üyesi arkadaşlarım bu kadar yazı yazdınız parmaklarınıza yazık adam (pardon cinsiyet olarak "adam") zaten rengini belli etmiş bu saatten sonra söylenecek tek kelime var.
YA SEV YA TERK ET!!! Ske Ske yapacaksın. YA-PA-CAK-SIN
Umarım olası bir savaş durumunda en ön saflarda sen ve senin gibileri gönderirler.02 Yorumla
Soran+1 yılyok ben istiyorum ki başkaları gitsin yapsın ama ben yapmayayım onu nasıl yapabilirim onun derdindeyim : (
- +1 yıl
Gizli Kullanıcı olmayı bırak ta görsün bütün KS kimin ne olduğunu.
15 ay askerlik yaptım. bir boka yaramadı ne resmim var orayla ilgili ne de bir hatıra. Boşuna zaman israfı harcadığın sigaraya verdiğin para da cabası. Sivilde yüzüne bakmayacağın pezevenklerden emir alıyorsun bide üstüne gereksiz işte. Aça mecbursun kardeş. Paran yoksa katlanacaksın.
40 YorumlaEğer askerlik kızlar içinde zorunlu olsaydı seve seve giderdim! Gerekirse ölürdüm! Ben aslen tatarım TÜRKİYE'ye dedelerim TATARİSTAN gelip yerleşmiş. Ama ben TÜRKİYE'de yaşıyorum ve emin ol senden daha TÜRKÜM !! Yani BENİM ÜLKEMDE ASKERLİK YAPMAK İSTEMİYORSAN DEFOL GİT!!!
45 Yorumla- +1 yıl
Aslan parçası
- +1 yıl
Soruyu soran utan utan. burada delikanlı bir kız kardeşimiz var. Sen erkek misin?
Soran+1 yılyok ben gitmicem ülkeden ama başkaları yapsın benim yerime askerlik onu istiyorum : (
Soran+1 yılo gitsin o zaman benim yerime : D madem o kadar vatanseverse ki salladıgını çok iyi biliyorum ben onun : DD
Gizli Üye(30-35)+1 yılAdama hakeret etmişsinizde ben şu an askerlik yapıyorum ve ne demek istediğini gayet iyi anlıyorum. Siz şu an askerliğii ne sanıyorsunuz vatan millet sakarya falan heralde. Şu zamanda askerlik diye birşey yok. Asker şu an sadece işçi ve köle gereksiz bütün işleri onlara yaptırıyorlar. 12 ay bosu bosuna benm ömrümden alıyorlar. Vatan sevgisi ile gelen cogu kişi burdan ana avrad söverek çıkıyor. burada komutanlara hizmetçilk yapıyorsun. Kalkmısınız yok askerlk kutsal falan geçin bu işleri, . Adamlar ayda milyarlar alıyor askere 30-40 tl para veriyor dalga geçer gibi. İnsan muamelesi görmemesi ayrı mesele. Diceğim o ki bu ülkenin askerliği bitmiştir. Napın edin gelmeyin bedelli yapın okuyun biz burada köpeklik ypyrz.
12 Yorumla- +1 yıl
Hepimiz yaptik askerlik. Kari gibi aglanmaya gerek yok.
Cevap sahibi+1 yılağlayan kim birader *? bana burada askerliği savunmayın ya da iyi bişi göstrmeye calısmayın onu dıyorum bnde yapıyorum sıkıntı yok ama yaplcak sey değil
istemiyorsan dava aç ben askere gitmek istemiyorum diye
ya da geccici olarak hizmet dışı kal gay oldum de
ya da kestir çükünü
başka ne olur yurt dışına çık
ya da sürekli oku tecil ettir
ya da hiç ugraşma kafana sık olsun bitsin
son çare eşşek gibi gidecen21 Yorumla
+1 yılGel kafana sıkıyım senin. Ulan vatan haini, ödlek. Ben askere gitmek için elimden geleni yapıyorum. Gidemezsem veya almazlar belki diye üzülüyorum. Belli ki para veripte yapmayacaksın. Paranin geri kalanıyla cinsiyetini değiştir. Nasıl olsa her türlü adam değilsin.
10 Yorumla
+1 yılMaksadın hür yaşamak ise gitmelisin arkadaşım. Vatani görevde maksat, sadece sahip olunan toprakları korumak değildir. Esas gaye, o topraklar üzerinde yaşayan insanların dinini, canını, malını, ırz ve namusunu korumak ve milletin fertlerini hürriyet içinde yaşatmaktır. Hür yaşamak istiyorsan görevini ifa edeceksin.
Bu hususta fazla canını sıkmana gerek yok, ASKERLİK HERKESE NASİP OLMAZ kardeş ;)23 Yorumla- +1 yıl
Arkadaşım algıda zorluk mu çekiyorsun? Koyun felan ne alaka?
Sorduğun sorunun herhangi bir ideoloji ile bağlantısı düşünülemez. Bu sadece ülkemizle alakalı bir durum da değildir.
Yunanistan da yaşıyor olsan oranın milletinin hürriyeti bakımından yine askere gitmeni tavsiye ederdim. Buradaki asıl konu nerede yaşadığın değil VATANSEVER lik niteliğidir.
Sende haklısın sorunu sorarken Vatansever değilim demişsin, kimine göre üzerinde yaşadığı yer toprak parçasıdır. Sakın unutma arkadaşım VATANSEVERLİK siyaset üstü bir olgudur.
Soran+1 yılya vatanseverliklen bunun ne alakası var zorunlu askerlik diye bir saçmalık olmaz bak avrupa ülkelerine orda hep meslek kimse hayatından edilmiyor orda biz siz koyuncukları vatanseverlik hikayesiyle uyuttukları için bu durumdayız
- +1 yıl
Boşver sen avrupayı. Yaş 25 - 29 yazıyor, zaten senin askerlik cesaretin kırılmış arkadaş. Bir çaresini bul ve kesinlikle gitme.
Bilemiyorum hiç aklımdan yapmamak gibi bir düşünce geçmedi ama şiddete karşı biriysen vicdan ı red diye bir olay var başvur istersen. Ancak türkiye de onlar pek hoş karşılanmıyor ki hapsi cezası yiyen bile mevcur o yüzden en mantıklısı avrupada küçük bir ülkeden vatandaşlık almak.
00 Yorumla
+1 yılSana askerlik yap yapma diye bir nihayette bulunmam ve sevseydin de askerlik yapsaydin vatan severligin kalmazdi ve senin guncelemende ne kadar serefsiz oldugun beli oluyor mecliste pkk li dedin kisiler sayesinde olmasa kürtleri simdi coktan yok etmistiniz allah onlari siIn basinizdan eksik etmessin sana şerefsiz diyen de az demis ve got korkun olmasa gizli olmazdın
20 Yorumla
+1 yılOglum olursa bende göndermicem askere. Hain oldugumdan falan degil bu üllkeye degmeyecegi için. Begenmeyen gitsin diyenlerde umrumda değiller. Benim canım degerli sevdiklerimde göz göre göre ölüme yollamam. sonra vatan sagolsun vay bee
42 Yorumla
Soran+1 yılaynen ya bir de ülkeyi pkkdan korudugumuza deyse gam yemicem adamlar mecliste vekil oldular : DD
- +1 yıl
evet. kimi koruyacak kim için ölecekler? onların sesini kesemeyenler için mi? bu kadar güçlenmelerine izin verenler için mi? Bugünkü şartlarda asla. Nasıl olur bilmem ama haklısın. Bırak hain diyenleri. Esas hainler onlar. burdan konusması kolay. özünde hiçbiri burada göründkleri kadar vatansever değil.
+1 yılCinsiyetini değiştir sizlere erkek demiyorlar zaten
53 Yorumla
Soran+1 yılhem aynı taktik erkek degilmsin tabi askere gidicen ama yutmuyoruz kızım artık bu taktikleri erkeksemde canım yok mu istemiyorum gitmek yahu
- +1 yıl
O kadar gidenden senin ne eksigin var özürlümüsün elin tutuyor ayagin tutuyor sagligin var dimi askerlikten ancak sağlık sorunlarinla ya da aşırı kilo alarak veya cinsiyetini degistirerek kurtulursun buda bir seçenek yani yasin tutuyosa bedelli :)
- +1 yıl
Yoksa yakalandigin an askerlik subesinde bulursun kendini kacak nereye kadar yasicaksin
Çözümü söylüyorum
1. si sakat bırak kendini çürük al.
2. si ve en iyi çözüm sık kafana miss gibi ohh ne askerlik ne vergi ne banka yemekti bebekti hic ugrasmazsin valla bak deneyen arkadaslari bir daha ortaliklarda goremedim ben cok iyiki birakip gelemiyorlar :)
Her Anne Evlat Dogurur Ama Her Anne Yiğit Doguramaz :)20 YorumlaDiğer konusunda 494 cevap paylaştı. Özgür bir ülkede yaşıyoruz bu gayet normal istemeye bilirsin saygı duyarım. Ancak o dediğin koyuncuklar kelimesinin icine bende giriyorum. Senden de ayni saygiyi bekliyorum. Soruna gelince bir arastir en kolay sekilde hangi ulkenin vatandasi olunabilir diye bak iclerinden birini sec ve o ulkenin vatandasligina gec.
11 Yorumla- +1 yıl
Ülke pek de özgür değil maalesef. Umarım gelecekte olur.
O, vatanını koruyanlar sayesinde olacaksın rahatça. Onlar halkının geleceği iiçin yapıyorsa sen de yapacaksın. Toprak anne, biz de çocuklarıyız. Koruyacaksın. Vatanını sevmeyen ailesini de sevmez. Onlara da nankördür. Bu düşünceni değiştir.
31 Yorumla- +1 yıl
Ben artık bu ülkeyi vatan olarak kabul etmiyorum. Vatanımı ben seçerim. Benim vatanım olacaksa o vatanda adalet olacak, katillerin yanına kalmayacak işleri. Eşitlik olacak, erkek ve kızlar aynı sorumluluğu alacak. Özgürlük olacak, seçme özgürlüğü (zorunlu askerlik yerine askerlik veya kamu hizmeti vb. seçenekler.) Altı ayımı nedensizce alacaksa, affedersin ama atalarımız boşa ölmüşler. Ben o savaşlarda ölüp bu ülkeyi görseydim "Boşuna ölmüşüm" derdim. Rezalete bak...
Gizli Üye(36-45)+1 yılValla helal olsun iste senin gibi erkekler cogalsa Turkiye daha guzel olur. Susma sustukca sira sene gelecek! Keriz degilsin sen askere gidecek kdr basbakanlar cumhurbaskanlar onlar yollasin cocuklarini once.
21 Yorumla
Soran+1 yılaynen ya hiç birisinin çolugu çoguda gitmiyor askere falan hiç bir kere bir devlet reisinin oglu şehit oldu haberini gördün mü televizyonda : DD ama etrafında hep koyun varken bir sen akıllı oluncada etkili olamıyorsun koyunlar meee yapıp engel oluyorlar
+1 yılAbi ben gözlerden yırttım biri 8.75 diğeri 7.75 miyopi. Yani ekstrem bir durum olması gerek benimki gibi. Ya da kronik bir rahatsızlığın olmalı diyabet, kky gibi yoksa şike şike alırlar askere maalesef :)
00 YorumlaNasıl yani sen bu vatanın her türlü imkanını kullanmıyor musun? Yediğin kaba pislemek bu olsa gerek. Ayrıca zorunlu değil istersen başka bir ülkeye gidebilirsin.
22 Yorumla
Soran+1 yılyaw ne imkanını kullanıyorum asgari ücretle yemeye ekmek bulamıyorum ki :D:D:DD imkanı kullananlarda zaten basıyor parayı parayla hiç gitmeden yapmış oluyorlar :DDD
- +1 yıl
Kimse sana asgari ücrete mahkum ol demiyor ki. Seni kolundan tutup bu işi yapıp şu kadar para alacaksın diyen mi var? Geliştir kendini farklı yönlerde uzmanlaş daha da fazla kazan. Ayrıca aldığın asgari ücret bile bu vatanın bir imkanıdır sen aç sefil yiyecek ekmek bulmaktan yoksun kalma diye. Onun bile farkında değilsin :)
Savaş çıksa kaçar mısın? Nasıl vatansever olmazsın ya hiç yakıştıramadım bir türke. Kızma:(
34 Yorumla
Soran+1 yıleger haksız yere ülkemi almaya çalışsalar kaçmam savaşırım ama birilerinin keyfi olucak diye savaş çıkarsada ancak siz koyunları erkeksin tabi git askere diye kekleyerek savaştırırlar ki ben bunu istemiyorum
+1 yılşuna bak ya. sen kurban ol vatana vatansevere. sana namus emanet edilmez. son cümlemi düşün bence
29 Yorumla- +1 yıl
aynen öyle
Soran+1 yılSoran (25-29)
33dakŞikayet
Eee o zaman kızlar sizde gidin askere madem kolaysa? Kanun çıkarsınlar sizde gelin vatanı koruyun elde tüfekle : DD sonuçta vatan hepimizin degil mi? Siz niçin gelmiyorsunuz acaba? bakın bu sizin gerçek tepkiniz böyle bir duruma karşı sergilediginiz https://www.youtube.com/watch?v=XJb4iQr_4GU- +1 yıl
harp okulunu kazansam zaten giderim. senin gibi mavi çiçekler de götünü büyütsün evde
Soran+1 yılHarp okulunu kazansan subay olursun subaylarda savaşa katılmıyor yani asker olmuyorlar kandırıkçı : DDD sakat birinisi için onun yerine bayan alıyorlarmış galiba o kanunu bir araştırıyımda benim yerime sen git bakalım hani sen çok vatanseversin ya : DD
- +1 yıl
yerim seni ben:) mavi kelebeğim benim
Soran+1 yılKızların erkekleri askere postalamak için kullandıkları taktikleri uyguluyorsun canım erkek degilmisin sen gidicen tabi :D DDD hahahaha ama yutmazlar bu taktikleri erkeksem insan degilmiyim gitmek istemiyorum sen git benim yerime canım yaa : DDD
- +1 yıl
ver kimliğini bana
Soran+1 yıltamam canım buluşalım veriyim sen erkek kimligi taşı takıl bende senin kimliginle takılıyım ben buna seve seve kabulum sonrada kaç sene kahramanca askerlik yapmak istersen yap
- +1 yıl
özelden yaz
Askerlik yapmak istemiyorsan bu ülkeden gitmen gerekli, yani yapmamak için yapabileceğin başka bir şey yok. Henüz ülkemizde vicdani ret olmadığı için yapmak zorunda kalırsın.
00 YorumlaDiğer konusunda 653 cevap paylaştı. sen atalarının kemiklerini sızlatmış sürüngen den aşagılık bir tavuksun desem senin için sıkıntı olmaz herhalde
26 Yorumla
Soran+1 yıltamam ben tavugum benim yerime başkaları yapsın askerligi ben yapmıyım ben kabul ediyorum ama yamyamlar gene bırakmıyor bunlar evde alıp insan kaçırıyormuş ada yerlileri gibi : (
- +1 yıl
ben bu ülke için 18 ay askerlik yaptım bu gün tekrar ülkemin bana ihtiyacı olsa yine yaparım bir gün çocuklarım baba sen askerligini nerde yaptın dediklerinde onlara askerligimle ilgili anlatabilecegim birşeyler var yarın aynışeyle sen karşılaştıgında başını öüne egip sessiz kalacaksın
- +1 yıl
Askerliğimi 18 ay seve seve yaptım şu anda almanyada yaşıyorum, vatanım gel askere desin pılımı pırtımı toplar hemen giderim, vatan uğruna ölen varsa vatandır
- +1 yıl
Vatanımız için senin benim gibi evlatlar olduğu sürece bayrağımız dalgalanacaktır kardeşim👍👍👍
- Diğer konusunda 6,8b cevap paylaştı.
+1 yılEğer TC vatandaşı kimliğini taşıyorsan gitmelisin..
Bu senin vazifendir..
Beni de askere alsalar bende giderdim!!!11 Yorumla- +1 yıl
İyi peki.. Madem Cumhuriyet benim. Kendin benimsediğin Başka ülkeye git o zaman.. Seni zorla tutan yok!!!
- Diğer konusunda 436 cevap paylaştı.
+1 yılNe demek yapmak istemiyom yapacaksin kardesim zamaninda mezhep ırk ayirmaksizin bizim icin savasta kanlarini doken insanlar icin yapacaksin askerligini o insanlar sayesinde su an rahat uyuyosun yataginda
20 Yorumla
+1 yılBizim ülkemizin de senin gibilere ihtiyaci yok zaten kararin yerinde olmus bence!
43 Yorumla
Soran+1 yılhayır pkkyı ülkeden temizleseler bari gam yemicem adamlar mecliste yönetimde takılıyorlar biz fakirlikten asgari ücretten canımız çıkıyor
- +1 yıl
Yazdiklariniza baktim. Tartisacak seviyede olmadigimiz kaanatindeyim. Haydi saygilar.
ben yaparım utanmazsan...
sizin gibilerle evlenen kızların aklına yanıyım
erkeğim diye geziyosunuz43 Yorumla- +1 yıl
Ağzını... +
- +1 yıl
hiç empatin yokmuş. Seninle evlenen erkeklere inanamıyorum. Birde kızım diye geziniyorsun🙄
bu ülkede yaşıyorsan yapıcaksın madem istemiyorsun durma bu ülkede başka ülkeye git
42 Yorumla
Soran+1 yılneden mecbur oluyormuşum banane ya siz kızlar neden evde yatıyorsunuz sorması ayıp sizde gidin askere o zaman mecbursun diye insanları uyutup ölüme gönderiyorsunuz yazık bu insanlara ya : S
+1 yılSenin gibi korkaklar için bedeli askerlik çıkarıyorlar iste parası neyse ver gitme daha ne istiyosun sen şimdi onu da yapmazsın
23 Yorumla
Soran+1 yılne savaşması toprak vericekler onlara bu koyunları da arada öldürttürüyorlar
- +1 yıl
Gerekirse giderim oh iyi ya sen gitme askere o gitmesin bu gitmesin o zaman nolcak bu ülkenin halini ayrıca beğenmiyorsanız Defolup gidersiniz burdan Bahsettiğim sadece askerlik yoksa başımızdakinden bende memnun değilim
Diğer konusunda 849 cevap paylaştı. Yorumlarini da okudum cok haklisin bence. Vicdani red var fakat turkiyede ciddiye almiyorlar sanirim bunu.
00 Yorumla
+1 yılhak veriyorum sana. bende kız olduğuma şükür ediyorum bu askerlik denilen şey yüzünden. gelişmemiş bir ülke olduğumuz için askerlik çok matah bir şey zannediliyor
30 YorumlaBu vakitlerde askere gitmek sakat gitmek istemiyorsanda senin hakkın iraden. Bordo klavyeliler yine yüklenmiş :)
32 Yorumla
Soran+1 yılhahahahaha sorma ya bordo klavyeliler saglam yüklendi hepside çok egitimli erkeksen yapıcaksın piskolojik yönlendirmesini uygulamaya çalışıyorlar:DD:D:D:D
+1 yılNiye bu topraklarda yaşıyorsun vatansever biri değilsen? Başka ülkeye canım.
09 Yorumla
Soran+1 yılama bu ülke güvenli başka ülkede bu güvenligi bulabilirmiyim ki : ( hem o zaman kızlarda askere gitsin neden siz evde rahatça oturuyorsunuz vatan hepimizin degil mi : S
- +1 yıl
Kanunlara göre yaşıyoruz, seni tamamen haksız bulmuyorum ama tutumun yanlış
Bak şimdi güvenli demişsin başka cevapta ölüme götürüyorlar demişsin.
Soran+1 yılEee o zaman kızlar sizde gidin askere madem kolaysa ? Kanun çıkarsınlar sizde gelin vatanı koruyun elde tüfekle : DD sonuçta vatan hepimizin degil mi? Siz niçin gelmiyorsunuz acaba? bakın bu sizin gerçek tepkiniz böyle bir duruma karşı sergilediginiz https://www.youtube.com/watch?v=XJb4iQr_4GU
Soran+1 yılbak youtube de ki kız nasıl oluyor askere alıcakları zaman siz neden gitmiyorsunuz madem vatanı o kadar çok seviyorsanız : D
- +1 yıl
Koysunlar konunu gidelim, en iyisi şehit olurum.
Soran+1 yıltamam benim yerime git o zaman al sana kanun gidelim askeriyeye anlaşmaları falan yapalım benim yerime sen görev yap : DD
- +1 yıl
Senin yerine niye yapayım kendi yerime yaparım :))
Soran+1 yılpalavraya gellll : DDD bahane üstüne bahane kızım kanun çıkmadı diyorsun bende tamam askerlik yerine yapma var kanunda ondan git yap benim yerime diyorum hani çok vatanseverdin ya o manada :D DDDD : Dhahahaha
- +1 yıl
Ne yazdığımı anlamadın ama çok mühim değil, zaten senin çarende ben de yok ;)
sana daha öncede yazdım. yine yazıyorum sen adam değilsin. kaybol git gözüm görmesin
40 Yorumla
+1 yılBu vatanın ekmeğini yiyorsam karşılığında birşey yapmalıyım.
Ya da s. ktir olup gitmeliyim.
Bilmem anlatabildim mi?10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılGitme kardesim istemiyorsan ve bu konuyu arastir ne yapman gerektigini
Yok ben giderim yok ben vatanseverim bosversene emperyal bir ülkede askere gitmek kerizlik olur32 Yorumla
Soran+1 yılaynen ya madem vatanını seven gider kendi çocuklarını neden göndermiyorlar acaba : DD hani vatanı seviyordunuz :D
Cevap sahibi+1 yılEvet onlar bedelli askerlik yapiyor zengin cocuklari ya
+1 yılSenin yaşamaya hakkın yok, kuru bir ot gibisin. Vatandaşlıktan derhal çıkmalısın, bize senin gibiler lazım değil. Not: Vatanı olmayanın yuvası da olmamalı!
21 Yorumla- +1 yıl
Vatandaşlıktan çıkma kısmı zaten hayallerimizi süslüyor. Eskiden ben de severdim bu ülkeyi, bayrağı, canımı da verirdim. Sonra adaletsizliği, rezil ekonomiyi, cinsiyet eşitsizliğini gördükçe değişti. Artık ölmeye değmez.
Git g*tünü * o zaman gitmezsin askerlik yapmayana erkek mi denir erkegim diye ortalıkta dolasacağına top olarak dolas daha iyi
12 Yorumla
Soran+1 yılisrailde kızlarda askerlik yapıyor siz neden askerlik yapmıyorsunuz o zaman erkeksin tabi askerlik yapıcan mantıgıyla erkekleri kandırıp ölüme gönderiyorsunuz da siz evde rahat rahat yatıyorsunuz erkeksek canımız yok mu sen git o zaman benim yerime madem o kadar vatanseversin? kızlarda askerlik yapabiliyor demekki orda yaptıklarına göre
+1 yılne mal adamsın ya
30 bim ber bedelli yap.
ama bence o kadar zahmet etme
10 bine hallederler seni, kimliği değiştirdin mi almazlar birdaha.20 YorumlaO zman bay, bay hepiniz hello lolınız. Bu ülkede yaşama o zaman. Daha vatandaşlık görevini bile yapamıyorsun.
10 Yorumlawww.resulullah.org/hamza-aslan-avcisi
Hz. Hamzanın hayatını ve şehadetini oku.00 Yorumlasen burada soru sorarken senin qötünü askerler kolluyo ama git komutana yapmak istemiyorum de seni orda bir zikip gazinoya atsınlar
06 Yorumla
Soran+1 yılama ölüm riski var niye kendimi tehlikeye atayım ki : (
Soran+1 yılya isteyen şehit olsun ben şehit falan olmak istemiyorum ama : ( onlar gitsinler cennetlerine ben yaşayayım burada kalması sanki daha iyi gibi
Soran+1 yılişte yani gelde askeriyeye anlat gitmemenin bir yolunu bulmak lazım ama nasıl işte : (( başkaları yapıyor ne güzel ne gerek var ölüme atılmaya ya da pkk militanlarını yakalayıp onlara yaptırıcaksın ölürlersede onlar ölsünler başka bir alternatif
- Diğer konusunda 431 cevap paylaştı.
+1 yılYakışıklıysan Başka Ülkedeki Kadınla Evlen Vatandaşlık Al Ve Kurtul :)
10 Yorumla
+1 yılbendede pek vatan sevgisi kalmadı ben sadece savaşmak için gitmek istiyorum git ve 10 bin tl yi yapma askerlik
00 Yorumla
+1 yılIster iste ister isteme gidiceksin yapcagin birsey yok.
13 Yorumla
Soran+1 yılyok canımmmm o kadar saçma bir mantık var mı ya zorlaymış gitmiyorum kerizmiyim ben boşuna ölücem alman vatandaşlıgına geçip yamyamlardan kurtulucam :DDD
- +1 yıl
Ok o zaman
bu vatanda yasıyorsun bu vatanın ekmegını yıyorsun nasıl olurda hızmetten kacarsınnn
04 Yorumla
Soran+1 yılya benim yerime başkaları gitsin ölüm riski var sonuçta o riske başkaları girsin istiyorum : ( herkez cesaretli olmak zorunda degil dimi bir ülkede
Soran+1 yılsen hangi devlet reisinin oglunun öldügünü gördün askerde şehit falan oldugunu gördün onlar yapınca bir şey olmuyorda ben yapınca mı haksızlık oluyor koyuncuklar : D
- +1 yıl
onlar karaktersız onlar haın yedıklerı lokmalar haram sende mı onlardansın.. :=) sıkıntı yok senın gıbı olmakdansa yureklı olup vatanım ıcın olmeyı tercıh ederım ama senın sucun degıl zaten aıleden gelen bır terbıye bu vatan sevgısı sen su an adının ahmet mehmet olduguna sukret sureyı mısır lıbya ortadogudakı ınsanlar senın gıbı bazı ınancsız haılnler yuzune bır cok masum ınsanın hayatının katletılmesıne neden oldu.. dusun kı yarın oburgun yuksek bır mertebeye geldıgınde ılk önce vatanını satarsın kı buda senın dha neler satabılecegının gostergesı..
+1 yılMecbur yapacaksın yoksa ceza alirsin. Bazı arkadaşlarım var silah tutmayı reddettikleri için ceza alıp 1-2 ay hapis yattilar.
02 Yorumla
Soran+1 yılbunlar tam yamyam vallahi en dogrusu başka bir ülkenin vatandaşlıgına geçip yamyamlardan kurtulmak adamları zorlan ölüme gönderiyorlar bir de yapmazsan ceza belki o adamın milli görüşü farklı belki savaşmak istemiyor hiçte mecbur degilim avrupa insan hakları mahkemesine veririm olmadı o bu yamyamların elinden kurtarıyormuş insanı kabile reisiyle anlaşması mı var niyeyse bilmyiorum da artık ancak öyle kurtulunur : D
- +1 yıl
Kardeş henüz bu ülkede vicdani ret diye bir kanun çıkmadı. Oyüzden diger ana kuzulari gibi gidip askerliğini yapacaksın. Ha yapmam diyosan ya asker kaçağı olacaksın, ya bedelli yapacaksın, ya da hapis yatacaksin.
ya Askerlikten korkuyom yapamam bari de biraz laf Sokar gibi demişin millet sana Küfredecek şimdi.. o nedemek başkası yapsın...
01 Yorumla
Soran+1 yılya aynı hesap tamam ben askerlikten korkuyorum benim yerime başkaları yapsın ben gitmek istemiyorum ama zorla diye bir mantık var mı ya : S
+1 yılkestir demiş bazıları gerek yok git g. t ünü ver muayenede çürüğü alırsın
20 Yorumla
+1 yılEyw senin görüşündür der geçerim ama sana ters cevap verenleride cevapsız bırakma ok :)
14 Yorumla- +1 yıl
Yanlışkla eksi verdim kusura bakma
- +1 yıl
@meeraaklii canın sağ olsun :)
- +1 yıl
Kuzulkurtt2 seninde
- +1 yıl
@Kuzulkurtt2 seninde canın sağolsun bra
erkeklerin yorumlarını okumadım ama ne diceklerini tahmin edebiliyorum ve haqsine katılıyorum...
20 YorumlaUla bu bonibonu gercekten almasınlar askere. düşman diye bizim askeri vurur
31 Yorumla- +1 yıl
beni zorla askere alırlarsa "vatanım" benim hayatımı "düşmandan" daha çok mahvettiği için öyle yaparım zaten.
Sen vatani sevmiyosun ama hala yasadigina göre vatan seni seviyor kendine sahip çık yok san annemi operler evlat
10 YorumlaBedelli de olmayacakmis kesin gidecen yani kacis yok.
03 Yorumla
Soran+1 yılyoo ne alaka ya kaçış yokmuş gitmicem asla ayarlarım bir sahte kimlik olmadı askerligi yapılmış diye geçen onla takılırım ya da vatandaşlıktan çıkarım :D:D:D
- +1 yıl
ben hapis yatarım ama gitmem (bu arada bedelli geldi)
ulke dısına kacmak ya da pembe teskere almak ya da çürük dışında bir yöntem yok bildiğim kadarıyla
10 YorumlaMecbursun belli bir yaşa kadar üni bahanesi ile geciktirebirsin ama er gec gideceksin
01 Yorumla
Soran+1 yılya neden mecbur olayım benim özgür iradem yok mu istemiyorum orda boşu boşuna ölmek benim yerime yapmak isteyen yapsın banane hem neden sizde gitmiyorsunuz askere acaba iyi be biz orda duralım siz evde yatın ne ala memleket : D
- Diğer konusunda 451 cevap paylaştı.
+1 yılBu bayrağın altında ekmek yiyorsan paşa paşa gidip yapacaksın kardeş.
11 Yorumla
Soran+1 yılolum bana ekmek verdikleri yok ki zenginler gitsin ben sürünüyorum hiç bir.. verdikleri yok bana zorla canımı alıcaklar zenginler basıyor parayı ne tehlikeye giriyor ne bir şey bende onlar gibi kurtulmak istiyorum ama
- Diğer konusunda 8,8b cevap paylaştı.
+1 yılVatan haini ilan edilirsin belli bir yaştan sonra
Zaten hak ediyorsun da...11 Yorumla
Soran+1 yılYa vatan haini ilan etsinlerde yakamı bıraksınlar yamyam gibi yapıştılar gitmesen evden gelip alıp götürüyorlarmış kabile reisi gibi : DDD
+1 yılbedelli çıkmadı yaa mk iyi olduu zengin züppeleride yapsın kısa dönem ya da uzun dönem
10 Yorumla- Devamını Gör (54)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat