Askerlik belasından nasıl gitmeden kurtulabiliriz arkadaşlar bilen var mı? Ben vatansever falan degilim ama hazır korunan vatanda yaşamak istiyorum sadece arkadaşlar askere gitmeden bu beladan nasıl kurtulucam sizce bir bilen var mı? Ayrıca tehlikeli de bir iş gidip ölen çok var ben de diyorum ki ben hiç gitmiyim ama nasıl işte ya : (
Cevabın nedir?
Valla kardeş terörün göbeğinde operasyona gittiğimizde biz kızlarımızın çocuklarımızın namusunu düşünürken senin Ananın avradının namusunuda düşünüyor ayırt etmiyorDuk. Ama yanlış yapıyormuşuz. atanlarının kemikleri sızlıyordur. Sen bu vatanın tek karış toprağını haketmiyorsun. ayrıca işlediğin suçtan ötürü (şu anda suç işlemiş aşağıda bir bayan arkadaşa gönderme mahfediyorlarmış gibi terimler kullanmışsın) gitme sen zaten askere türk oğlu türk cesur olur yiyeceğin 3 iğne 2 tokat ulan !! Pervasız bir mermi gelipte vatan savunmasında girecekse kafamıza oda takdiri ilahi VATAN SAĞOLSUN ! Sanmaki orda kurşundan kaçarsan sivilde kamyon altında kalmayacaksın. Vaden dolduysa her halukarda geberirsin
87 Yorumla- +1 yıl
Adam
- +1 yıl
Ben de o sırada bayraktepedeydim. kum torbalarının dibi lapa lapa pıjtı kanlar... Yaşadığıma ilk defa sevinememiştim dostum
Soran+1 yılya askerlik tamam gerekli ama benim yerime başkaları yapsın istiyorum sonuçta çok tehlikeli ölebilirsin bile : (
Soran+1 yılyani es kaza bir kurşunla boşu boşuna ölücegine evde otur hiç gitme bence daha mantıklı çünkü pkk da haklı bir yönden bence türkiyeden kurtulmaya çalışmakta adamlar orda sürünüyor köylerde biz şehirlerde keyifteyiz koyun olmuyorlar diye onlara kızamayız ki
En İyi Cevaplar
+1 yılacemi birliğim kayseri talas dağ komando okulu usta birliğim hakkari çukurca ışıklı karakolu
ben yaptım bitirdim şimdi askerliğini yapan arkadaşlar diyecek ki sen cehennemde yapmışsın haberin yok
halbuki çanakkalede savaşanlara bakılırsa hiç bişi yapmadım onlar canıyla bedel ödedi biz ise nöbet tutarak operasyona vs çıkarak velhasıl şehitlerin kemiklerini sızlatıyorsun unutma ki şehitlik mertebesi her kula nasip olmaz ve sen oraya ananı babanı bacını kardeşini vatanını korumaya gidiceksin misal mahallende ahmet abi diye biri var senden büyük o gitti ve geldi ve sen burdayken sen ve ailen rahat uyusun diye o nöbet tutarak uyumadı şimdi sende gitceksin ki onu ailesini ve vatanını koruyacaksın85 Yorumla- +1 yıl
helal olsun harbiden sana çok güzel anlatmışsın
- +1 yıl
Helal olsun
- +1 yıl
adamsın reis senin gibi vatan evlatları olduktan sonra allaha şükür böyle kansızlara gerek duymaz bu millet allah sen ve senin gibi abilerimizi başımızdan eksik etmesin
- +1 yıl
herkes senin gibi düşünse keşke gerçekten helal olsun çok kötü yerde askerlik yaptığın halde böyle düşünüyorsun cidden helal olsun adamsın
tüüü senin kalıbına allah belanı vermesin bide türk olcan ben kız oldğum halde ben bile gitmek isterim be bnce sende gavurluk kanı var belli sen evine erkek olsan nolcak vatanını koruyamaya korkan bir kşi evindeki kadını hiç koruyamaz bide sen gibileri erkeğim diye geçiniyo herkese aynı cevabı yazmışın ben ölmekten korkuyrm demişin ecel bu ecel ne zaman gelcegi belli olmaz nerden bliyon şimdi ölüp ölmeyeceğini en azından orda ölsen şehit damgası yersin doğrusu bu yazıdan snra bu düşüncelerden sonra sen şehit olma şehitlerimze yazık olur sna şehit bile denmez yani ne bu ülkede yaşıyonki böyle konuştuktan snra buranın ekmeğide haram sana
50 Yorumla
+1 yıl:S sen acil Türkiye CUMHURİYETİ terketmelisin ! senin şu an rahat rahat gezdiğin topraklarda bugün sen rahat olasın diye binlerce askerimiz atalarımız şehit oldu sende her Türk genci gibi askere gidip vatani görevini yapmalısın. böyle bir soru sorduğun için kendinden utanmalısın. sen ve senin gibiler yüzünden ne hale geliyoruz her gün. biraz tarih kitabı oku lütfen belki sinmiş olan vatan sevgin yerine gelir. yazıklar olsun
1011 Yorumla
Soran+1 yılya askerlik tamam gerekli ama benim yerime başkaları yapsın istiyorum sonuçta çok tehlikeli ölebilirsin bile : ( yani bana mı kaldı askeriye başkaları gitse nolucak : S
- +1 yıl
cidden karaktersizsin. utanmadan bunu söylüyorsun birde.
- +1 yıl
Tek dileğim en yakının , en sevdiğin askerde köpek gibi muamele görüp kendini orada asıp öldürmesi veya bir başkası tarafından öldürülüp üzeri örtülmesi. Siz ne bilirsiniz , anca gevşek gevşek konuşun. Bu vatan şavaşarak değil bilimle ilerler. Bir İstanbul kadar milleti olmayan ülkeler iki bomba ile iki uçak ile ülkeyi yerle bir eder. Biz anca garibanın oğlunu askere gönderip boşu boşuna öldürelim.
- +1 yıl
askerde yapılan sert muameleleri destekliyor değilim ! ayrıca ülke bilimle ilerler çok doğru demişsin buna kesinlikle katılıyorum. önce bilime destek olmak için oku çapala ve elinden gelenin en iyisini yap ki gelişmiş devlet sınırlarına ulaşalım. ayrıca sana sitem ettiğim nokta bencilliğin ve düşüncen lütfen diyorum sadece birazcık vicdanınla baş başa kal. tsk nın her yaptığını destekliyor değilim evet düzensiz ve yanlış gidenler var ama bu senin askerlik yapmana engel değil sende o zaman oku er olarak gitme askere ve birilerine birşeyler kat.
- +1 yıl
@chopein şu askerliğe yatırcakları parayı eğitime yatırsalar uçakları , tankları israilden değil kendimiz üretiriz. Bütün askeri araçlar yurt dışı üretimi biz uçağı kaybediyoruz adamlar tek tuşla bulup getiriyor eee soruyorum şimdi bu uçaklar ile adamlara mı savaşcağız. Maalesef çok geri kalmış bir ülkeyiz insanları hep dini duygular , milliyetçi duygular ile doldurmuşlar.
- +1 yıl
evet çok geri kalmış bir toplumuz kesinlikle katılıyorum. ve emin ol ben araştırıyorum bu dediklerini biz savaş uçağı kullanımını öğrenmesi için bir sürü elemeden geçirip 3 kişi amerikaya yolluyoruz ve amerikada öğreniyorlar bunu ! düşün savaş uçağı kullanımını öğreniyoruz amerikadan ! ayrıca oraya giden öğrenci arkadaşlarımızıda Amerikanlar 1ini geri yolluyor. sence neden böyle biz kaçıncı yüzyılda hala başörtü ve ırk ayrımı tartışması yapıyoruz biz devlet içinde bölünüyoruz birlik olamıyoruz ki ilerleyelim bir yerlere daha kendi içimizi toparlayamadık kendi sorunlarımızı halledemedik ki biz
- +1 yıl
@chopein emin ol öyle takıntılarım yok. araştırmadığım bilmediğim bir konu üzerinde de konuşmam ben.
- +1 yıl
ülkede hainlerin olduğunu biliyoruz zaten, sadece kendilerini neden açığa cikardiklarina anlam veremiyorum. senin gibisini zaten almazlar, pembe kilmik verip savasta ve barista askerlige uygun degildir diyerekte gönderirler geldigin yere... erkegim diye gezme... sonra butun erkekler böyle diye genelleme yapiyolar...
AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
40
Cevap
85Cevap
bir sene sonra seve seve yapıcam bu görevi. Savaş olursa eger Köpek gibi kaçmaktansa TÜRK gibi savaş diye seni cagırıyolar o göreve. Senin kanın bozukmuş senin için şehit olan butun askerlerin mehmetciklerin kemikleri sızlıyodur emin ol ki öbür dünyada elleri yakanda olucak. yukarda yorum yapan kızlar bile senden daha delikanlıdır sen git agda yap. yüzüne tükürmek istememde ayrı bir mesele. askerdende 30 bin lira vermeden kaçamassın eger gidersende sehit mertebesine inşallah ulaşmassın senin gibiler şehit olmayı haketmez merak etme rahat ol yani
10 Yorumla
+1 yılMecburi askerliğin dünyada bir çok farklı uygulaması mevcuttur. Askerlik bir görev olduğu kadar Haktırda. Şunu desen anlarım. Askerlik görevimin bir kısmını farklı bir toplum hizmetinde geçirmek istiyorum desen belki. Ama bu yaklaşım o az yesinler dediklerinden farklı değil. Sende bizim hakkımızı yemek istiyorsun şu durumda. Ben hakkımı helal etmem bu gibilere. Ayrıca bu ordu bugünkü haliyle olmasaydı bugün bile çoktan sevr şartlarından daha ağırlarını yaşıyorduk. Altta yeteri kadar güzel cevaplar var. Hepsine de katılıyorum.
00 Yorumla
+1 yılnormal karşılıyorum... sütü bozuk insanlar da var elbet... keşke deden savaşmak yerine tası tarağı toplayıp topuklasaydı da senin gibilerle uğraşmak zorunda okmasaydık
336 Yorumla
Soran+1 yılya askerlik tamam gerekli ama benim yerime başkaları yapsın istiyorum sonuçta çok tehlikeli ölebilirsin bile : (
- +1 yıl
Olursen sehit olacaksin ve o sehitlik herkese nasip olmaz cennettlik olacaksın keske ben sehit olabilseydim!
- +1 yıl
5 saniye sonra ölmeyeceğinin garantisi var mı? b*k yoluna gitmek yerine vatan uğruna ölmek daha şerefli bir ölüm. sen askerden kaçsan elektrik çarpar yangın çıkar sel basar kafana kiremit düşer uçurumdan uçarsın ama bir şekilde ölürsün eğer öleceğin varsa. yaşayacağın varsa mayına bassan da yaşarsın uçak çarpsa da yaşarsın askere gitmesen de yaşarsın. şerefli bir yaşam mı şerefsiz bir yaşam mı
- +1 yıl
Bir başak burcu adamsın be :)
Vatan sever olman gerekmiyo eğer sen bu vatanda yaşayıp ekmeğini yiyip suyunu içiyosan beni korusunlar diyosan s*ke s*ke gidiceksin kusura bakma. He illa yok gitmem diyorsan da s*ktir olup başka bir ülkeye gidiceksin ve oranın vatandaşı olucaksın. Biri sütü bozuk demiş sütünde problem olduğunu düşünmüyorum senin karakterin bozuk hatta yok. Çok insan ölüyor demişsin o insanlar seni, beni korurken ölüyor. Eğer yook gitmek istemiyorum ya da çok uzun diyosan gidiceksin okuycaksın 5 ay yapıp geliceksin yok ona da zekam hırsım yetmiyo diyosan bastırıcaksın parayı bedelli askerlik yapıcaksın devlete bir faydan olcak.
11 Yorumla
+1 yılBurası da vatan aşkıyla yanıp tutuşanlarla dolmuş da haberimiz yokmuş. Yarısı daha askerliğini yapmamış, askeriyeyi lise gibi matrak bir yer zanneden ergenler, diğer yarısı da gitmiş ve tezkereyi beklemekten k*çından ter akan ve askerlikten illallah edip başkalarının da bu acıyı tatmasını isteyen tiplerden başka bişey değil. Hala Askeriyede tertipçilik, çakal çavuşlar ve komutanlar olduğu sürece askerden kaçan kimse olmaz. Giden adam hem 1 senesini harcayacak, hemde sapma sapan cahil insanlarla ve çakal çavuşlarla muhattap olup sinir hastası olacak. şu an askerlik bana huzuli geliyor, gidip amele gibi çalışıp dönmekten başka bişey değil. Adam gibi savaş olsa bu anlattığım saçmalıkların hiçbiri olmaz zaten, adam gibi çatışırsın ya şehit olursun ya da gazi olarak dönersin.
10 Yorumlavatan borcu namus borcu olursen bile sehit olcaksin:-) ama genede senide anlayabiliyorum kolay degil geride kalanar anne baba bakmayin vatan saolsu. deniliyo ama analarin cigerlericyaniyo babalarin yazarken bile bir tuhaf oldum
52 Yorumla
Soran+1 yılArkadaşım devletler insanları kullanabilmek için bu takım şeylerle kandırıyorlar milliyetçilik duygusu falan hepsi palavra az yesinlerde kendilerine paralı bir ordu kursunlar bu çagda insanları böyle madur etmesinler inanma bu tarz şeylere tamamı palavra bunların avrupa devletleri falan hepsi artık paralı orduya döndü eskide kaldı öyle herkezi toplamak modern sisteme geçmek gerek herkezin hayatı var çünkü
Soran+1 yılhee sen kızdın pardon birde türk kızlarında şu anlayış vardır arkadaşlar erkekleri zorla askere postalamak için ayıp be utan utan vatan borcun o senin vatan borcu namus borcudur bu palavralarla insanları hep kandırıyor ve beyinlerini yıkıyorlar : DD
+1 yılSenin gibi insanlar benim vatanıma gereksiz.
Bayrağımın namusuna sahip çıkmayan kişisin...
Ben anlamıyorum yaa.
Biz güle oynaya gittik seve seve gittik şeref duyduk.
Önümdeki s. k mi beni erkek yapan?
Hayatta erkek olduğunuza karşılık bişeyleriniz olmalı...
Senin kızdan farkın yok. Kaldıki senden çok daha babayiğit kızlarımız var bizim elhamdülillah12 Yorumla
- +1 yıl
Ula bacağına zçtığım başkalarının canı yok mu?
Senin ne kanı taşıyosun böyle Türk olamazsın!!!
Ben arakan'a savaşa gitmeye yeltenmiş adamım git başkasına anlat derdini
+1 yılben ermeni asıllı türk vatandaşıyım askerliğimi de paşalar gibi yaptım evelallah tamam korku bende de vardı ama gittim yapcam dedim vatan sevgisi var çünkü Türkiyeyi seviyorum erzurumda yaptım hemde sende yapacaksın çok istiyorsan bedelliyi bekle çıkcakmış 20.000 tl ya ama bence yap hayatta yaşama amacın olsun azcık...
00 Yorumla
+1 yılBu Devletin nası suyunu içtin, yemeyinden yedin, bereketinden büyüdün, şimdide bu askerliye gitsen bile bütün bunların karşılığını veremezsin. Tek sana deyil, sana hayinlikle planına çıkış yolu öğredenlerede diyiyom. Yazıklar olsun. Diğer ülkelere bakın bir, sonra şükürlenin.
00 YorumlaBabam Türk, annem Mısırlı ve yarı Türk olduğum halde yinede vatanımı korumayı asla ihmal etmem. Türkiye için askeriye de çalışıyorum... Ha az bir süre yapmak istiyorsan sen en iyisi üniversite sınavlarına başvur gir sonunda da 6 ay falan yaparsın hemen biter
00 Yorumla
+1 yılAskerlik sereftir... bu yuzden askerlik yapmayan adama kiz vermemis atalarimiz... ama sende yoksa normaldir... ki umarim askere gitmesin allah korusun olursun falan sehitlik mertebesini kirletmeni istemem..
48 Yorumla- +1 yıl
Kizlarda askere gitse ilk gidenlerden olurdum boyle diyenlere acayip sinir oluyorum...
- +1 yıl
Insan oldurmek buyuk gunahlardsn yapilabiliyorsa hersey barisla halledilsin... ama birileri zulum yapiyorsa vatanima gox dikiyorsa vatani korumak icin her yol mubah... hicmi duymadiniz osmanlida rehin alinan askerlerin hikayelerini... hangisine zulmedilmis iskence yapilmis savasin bile birbedebi bir adabi vardir... diyelim ki biz barisciyiz askerlik denen seyi kaldirdik artik savasmiyoruz sence ne olur @chopein... diger ulkeler bos durur mu ki yillarca vatanimiza goz dikmisler...
Ki peygamber efendimiz (sav) bile savasmis... bir dahadusun istersen - +1 yıl
Ben ne dedim ki sana imkan varsa barisla halledilsin ama bu baris tek tarafli olmaz sen kendi kendine baris hikayeleri anlatirken dusman taraf yuzune gulse bile icten ice savas planlari yapacaktir..
- +1 yıl
o düşman olarak gördüklerin senin düşmanın değil devletin düşmanı. türkiye gerçek anlamda bir savaşa girse bütün halk kadını erkeği savaşır buna bende dahilim. ama şu an ki savaşlar çıkar savaşı ve gereksiz o yüzden vatanseverlik nidaları atmaya gerek yok. askerlik saçma sapan bir sistem ve asla zorunlu olmamalı
- +1 yıl
Askerlik zorunlu olmasakimse kolaykolay asker olmaz... birak devletin siyasi islerini gun gelip vatana zarar geldimi vatani koruyacak asker zorbulursun... ozamanda egitimli asker yerine egitimsiz halk katilir savasa...
Gizli Üye(30-35)+1 yılherkes eleştirmiş kızlar bile. l*n gidip gördünüzmü o ortamı. bakın baştan diyorum vatan için canımız feda. ama orda kendini bilmeyen subayların yaptığı eziyete kim katlanır. sadece subaylar olsa binbir türlü insan var askerliğini yapanlardanda o kadar çok ruh hastası varki tahammül edilecek çile değil. insanın gururuna, onuruna o kadar çok dokunacak sözler duyuyorsunki orada askerlikten nefret ediyosun. burada bilgisayarın başında vay nasıl gitmek istemezsin sen vatan hainisin gibi boş laflarla ülke kurtulmaz gidin görün ondan sonra konuşun.
++ARTI++
İstanbul'da BİLMEM NE YALISINDA YAŞAYAN ZENGİNİN ÇOCUGU BAŞKA ÜLKENİN VATANDAŞLIĞINI ALIP GELİP BİR AY ASKERLİK YAPIYOSA, ya da PARASI OLANLAR PARAYI BASIP BEDELLİ ASKERLİK YAPARKEN, BİLMEM NE KÖYÜNDEN GARİBAN MEHMET AĞANIN ÇOCUĞUDA ÖLÜYOSA, BU VATAN SAĞ OLAMAZ BEN HAKKIMI HELAL ETMİYORUM. BAŞKASI KAÇARKEN BEN ÖLÜYORSAM BU VATAN SAĞ OLAMAZ.
Hadi şimdi ziktirin gidin03 Yorumla- +1 yıl
Subaylar şöyle yapmış böyle yapmış...
Senin yaşadığını misliyle yaşadım la ben
Akıllı olucan akıllı.
Askeriyenin hepsi eziyet olsa ne olur ben onlar için değil gururum vatanım için birşeyler yapmış olmak adına gittim. beni peygamber ocağından ne muamele olursa olsun kralı soğutamaz.
Sen yeni bir kafa al önce
Cevap sahibi+1 yılben diyeceğimi dedin. klavyenin başında erkek oluyonuz, namuslu oluyonuz, vatansever oluyonuz, şerefli oluyonuz ama gerçekte niye o. çocuğu oluyonuz. dürüst olmak bu kadarmı zor
- +1 yıl
@Muhammed34 kesin sen akplisin
Başka korunan bir vatana gitsene sen fazlalık yapma güzel ülkede..
72 Yorumla
Soran+1 yılama ben bu vatanda askere gitmeden yaşamak istiyorum : ) ama nasıl işte
+1 yılzorunlu askerliğe karşıyım ben de. çocuğum olsa gitmemesinden yanayım. kimse bana vatan haini demesin çıkıp. daha başka sorularda haklı gerekçeleri yazmıştım şimdi tekrar yazmıycam. ama nasıl olacağını bilmiyorum bu işin. üni okuyunca daha kısa süre yapıyorsun.
00 Yorumla
+1 yılmantık olarak belki istemeyebilirsin, ama söylemen yanlış bela olarak düşünme, bende çok gitmek istedim almadılar askere ameliyat olduğum için, Bayan arkadaşlara sözüm var davulun sesi uzaktan hoş gelir askerlik ortamını bilmezsiniz insanı yorar her türlü, siz gitseniz kaç saat dayanabilirsiniz böyle eleştiriyorsunuz ama?
00 Yorumla- Diğer konusunda 764 cevap paylaştı.
+1 yılNiye, sen asalak mısın yoksa?
Aslını sorarsan sorduğun bu soruya cevap bile verilmez ama, askerlik gibi mukaddes bir vazifeyi "bela" olarak nitelendirmiş olman kanıma dokundu benim...
Yazık ki; seninle aynı oksijeni tüketiyor, aynı türü temsil ediyoruz...
Yazık, yazık, yazık...20 Yorumla askerlikten korkmanı yapmak istemeni anlarımda, vatansever değilim nedemek, askerliği bela olarak görmek nedemek,
dilerimki en mutlu olduğun, hayatını en düzene soktuğun anda asker kaçağı olarak yakalanır ve kışlanın yolunu tutarsın..21 Yorumla- +1 yıl
bedduaya gel:)
Diğer konusunda 1,7b cevap paylaştı. eşcinsel bir arkadaşım, kadın kıyafetleri giyip, makyaj yapıp gitmişti.
askerlik yapmaya g. tün yok, bari buna olsun.50 Yorumla
+1 yılsenin gibileri zaten almiyolar kafana takma, pembr kimlik verip askerlige savaşta ve barista uygun degildir deyip postaliyolar... kocanın yanina git sen bekletme diyolar.. size kalsa doğuyuda pkkya verelim savas biysin dersiniz... bana dokunmayan yilan bin yasasin diyosun. neyse ya ülke hain dolu sende onlardan birisin
00 Yorumlabir çaresi var aslında :D
i.milliyet.com.tr/.../fft99_mf684725.Jpeg62 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılGitme kardeşim sonuna kadar haklısın burada konuşanlarada haksızlık etme ben sana anlatayım olayı
4 yıl unıverıste okuyarak
2 yıl yukseklısans
2 yıl tecil hakkı
ogretmen ya da memur olursan 1 yıl kadro oturma hakkı verıyorlar
bunun harıcınde bedelli cıkıcak parayı odeyıp hıc gıtmıyorsun12 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılOkul bitince 26-27 yaşında olucam askere giden adam 22 yaşında hayata atılıyor en güzel yıllarını gezerek tozarark geçiriyor ben okuyorum. Hiç kusura bakma ben siz gezerken okudum gezme sırası bende hiç çekemem askerliği
+1 yılBedelli felan düşünüyorsan hiç 30 bin lira verme, cinsiyet değiştir 15 bin lira cebinde kaldın. Her şekilde adam değilsin zaten
63 Yorumla
Soran+1 yılabi askere gitmiyimde ben 60 tl vermeye bile seve seve razıyım yani : d
- +1 yıl
60 tl yi bana vereceğine * git şu ülkenden. KEMİKLERİ SIZLIYOR l*n ATAmızın, yazıklar olsun, * git
Diğer konusunda 442 cevap paylaştı. Provakatif bir soru daha. Ne idüğü belirsiz bir kullanıcı profili gizlemiş, ortamı germek için sözde soru soruyor. Cevap vermeye lüzum yok çünkü zaten senin de diğer vatansızlardan farkın yok.
20 YorumlaUlan vatan haini. Madem askere gitmek istemiyorsun vede askerliği bir bela olarak görüyorsun o zaman sktir git l*n bizim güzel Türkiye'mizden. Ne ekmeğimizi ye nede ülkemizde yaşa. Bu ülkenin havası bile haram senin gibi vatan hainlerine...
00 Yorumlakızlar bile askere gitmek istiyor ve senin tek korkun ölmek ki askrde ölünmıyor şehit olunuyor şu an da ölebilirsin böyle ölürsen günahların için yanarsın ki bunu Rabbim bilir ama şehitlik böyle mi şehitlikte Allah ın uğruna vatanın uğruna ölüyorsun ya ne kadar gurur verici birşey şehit olmak ve sen burada gelmiş askerde ölmekten korkuyorum diyorsun hala aynı fikirdeysen Allah ıslah etsin seni... daha ne diyeyim ben
00 YorumlaDiğer konusunda 1,1b cevap paylaştı. valla kardeşim bende yapmadım ama tecilim bitsin 5 ayda olsa yapıcam bu vatan görevi... kaçmak ne demek ya annenin yanından ayrılamıyormusun o kadar... keşke böyle düşünmesydin... kafa yapını değiştir adam gibi yap gel askerliğini...
00 Yorumla- Diğer konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılvalla kım ne derse desın ben de kardesımın gıtmesını ıstemıyorum :D
cougu asker kacagı yapmayı planlıyorum A:SD:F
eger bı yolu varsa bana da soylersen cok makbule gecer00 Yorumla Diğer konusunda 2,2b cevap paylaştı. vicdani red olayı var ama.. böyle peşine düşmüş bir kaç kişi biliyorum.. şimdi topluca sizi dinlerlermi bilmem:)
04 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yıldostum benim yerime başkası yapsın demek olmaz. hiç kimse asker olmak zorunda değildir. insanlar için, insanlık için savaşacam diye bir şey olmaz, ki zaten hiçbir savaş millet için yapılmaz, büyük patronların çıkarları için yapılır. sizin o şeref olarak gördüğünüz askerlik sadece piyonluktan ibarettir. uğruna ölümü göze aldığınız olay birilerinin çıkarını korumaktır. insanlar yaşamak için doğar, ölmek için değil. hele ki asla savaşmak için doğmazlar..
00 YorumlaArkadaş şu vatan hainine de akıl veriyorsunuz ya size de pes doğrusu !!! Bu arada birader senin askere gitmen şart annen baban adam edememiş seni belki askerde adam ederler...
02 Yorumla
- +1 yıl
Dalga mı geçiyorsun birader sen ben bolu komando tugayında yaptım askerliğimi benim dönemim de 13 tane şehit verdik. Bu adamlar bu vatan için canını ortaya koyacak sen ben ölmekten korkuyorum diyebileceksin rahat rahat yaşama kardeşim o zaman bu memlekette git yurtdışında yaşa askerlik şartın da yok bu vatanda yaşıyorsan da gereği neyse yerine getireceksin.
Gözlemlediğim kadarıyla sende bir i*nelik falan var herhalde, git pembe teskere al gitmezsin askere..
20 Yorumla- Diğer konusunda 7,6b cevap paylaştı.
+1 yılkardeşim askere gitmednde hayatına yön veremiyorsunkii iyi bir iş bulmakta zor oluyor
sen okuyormusun?00 Yorumla
+1 yılHay seni babana müjdeleyen ebenin * koyayım erkek ol l*n biraz erkek Atalarımız senin gibiler yetişsin diyemi bu ülkeyi kurdu sen nasıl Osmanlı torunusun erkekliğini siktiğimin dalyarrağı Tövbe tövbe cinlettirecek bunlar beni.
00 Yorumlakisa dönemleri karakollara vermiyorlar artik doğuya düssen bile merkezde kaliyosun zorunlu hale getirildi sonucta ölüceksin bnce diğer insanlarin hakkini yeme
06 Yorumla
Soran+1 yılArkadaşım diger insanlar koyun diye bizde koyun olmak zorundamıyız bu adamlar az yesinlerde bir paralı ordu kursunlar bizi niye böyle madur ediyorlar hayatımız var işimiz gücümüz var avrupa ülkeleri artık hep paralı ordu kullanıyor türk milletinin ne suçu günahı var anlamıyorum ki neden bu kadar koyun oldugunuzu : (
Soran+1 yılbak kendin ne güzel söylüyorsun yarın birgün savaş çıksa bu kadar deneyimsiz orduyla ne b*k yiyicez şu işi meslek yapıpta adam gibi egitimli ordu yapılsa ancak bir savaşta etkili olur m1le egitim veriyorlarmış orda : D para olsa gidicemde gidemiyorum sorun orda
Soran+1 yılabicim belki bir teröristin mermisiyle öldürülücen o nöbet yerinde boku bokuna kürtler adamlar haklı bunlara isyan etmekte onlar orda sefalet içinde yaşamak istemiyorlar ve haklılarda bu haklı kavganın ben neden karşısında durayım ki boku bokunada öldürüleyim : (
- +1 yıl
doğuya gittinmi hic herhangi bir sehrine köyüne sefaletmis ulan bitanesinin altinda doğan sahin göremezsin hepsinin evinde klima devletten faturada ödemiyorlar bumu sefalet aşiret düğününde kilolarca takilan altinmi sefalet ya bilip bilmeden konusma savunduğun sefalete bak boku bokuna ölmek istemiyosun can tatlidir ozmn düsün biseyler gitme kacak olursan 90 yasindada yaparsin bunuda düsün kisa dönem ben olsam gülerek giderdim )
Gizli Üye(30-35)+1 yılPabucumun erkegiiiii. Ülkede savaş çıksa sende karı gibi oturursun kadınlarla birlikte. Kemiklerini sizlatiyorsunuz atalarımızın sizin gibilere gelecek vermek için canlarından oldular. Korkak hain
12 Yorumla- +1 yıl
bacı hatunu araştırırsanız kadınların oturmadığını öğrenirsiniz...
Cevap sahibi+1 yılBu devirde erkekler bile böyle korkuyorsa kadınlarda oturur. Tarih okuyorum.
Gizli Üye(30-35)+1 yılBela mı?
Mesela dedilerin savaşmasaydı ve sende kimden olduğunu bilmeseydin o zaman daha rahat takılırdın kesin.
Karı gibisin.30 Yorumla- Diğer konusunda 523 cevap paylaştı.
+1 yılBen askerim aga askerde adamı sıkıyolar :D kölesin bildiğin 3 ayım kaldı benim Allahın izniyle biticek kurtulmak için açıköğretimden oku veya para hazırla 15 bın kadar baska çaresi yok he birde biyerini kesersen kurtulursun ama o değmez :D
00 Yorumla Askerliği bela olaraakmı görüyorsun? Bırak götün yemiyorsa ben giderim gerekirse ölürüm bile yazık be sana
00 Yorumla
+1 yılVatansever degilsen bile Askerlige bela deme , güzellikle sorunu sorabilirdin neyse, sen bu konusmaları askerdeyken yap gönderirler hemen
00 Yorumla
+1 yılEşek gibi yapacaksın biz de rahat rahat sıcak yatağımızda yatıcaz yaşadığın yediğin içtiğin toprağı koruyacaksın yan gelip yatmakla olmaz pişkin seni
22 Yorumla- +1 yıl
Mersi canım :) e
- Diğer konusunda 813 cevap paylaştı.
+1 yılyok öyle şey askerlik yapmayana kızda vermiyolar hemde :) git erkek gibi yap gel :)
00 Yorumla Kestirirsen almazlar kardeş zaten adam degilmişsin o orda boşuna duruyor * cocugu
12 Yorumla
vay hain seni sadece ülkede yaşıcan seks yapcan beleşci
010 Yorumla
Soran+1 yılya ama askerlik zor iş hem ölüm riskin var hem benim ortadoguyla bir derdim yok ki niye yönetimin kavgasının ceremesini ben çekiyorum bakanlar gitsin kavga etsin çok biliyolarsa yaa : (
Soran+1 yıl6 ay sonra 29 oluyor mecbur diye çagırıcaklar işte
Soran+1 yılabicim askeriyenin doktoru seni gözetim altında tutar o zamanda hastaneye yatırıpta :(
Soran+1 yılişe yaradı mı çürük verdiler mi ki aga
Soran+1 yılhacı akıl saglıgını bozmanın bir yolu falan varmıdır acaba ya bana da ögret mk : D
- +1 yıl
www.google.com.tr/search al kafayı yemen için 2004de baslıcaktın böyle şeylere
- Diğer konusunda 644 cevap paylaştı.
+1 yılDefol git bu ülkeden! Madem askerlik yapmıyorsun paramızı, suyumuzu, ekmeğimizi, toprağımızı, hastanemizi, eğitim yerlerimizi kullanma sütü bozuk vatan haini.
00 Yorumla
+1 yılpuu allah seni adam gibi snn gibi vatan hainleri yüzünden ztn bu haldeyiz
30 YorumlaAdam gibi git askerliğini yap. Askerlik yapmaktan kaçana adam demezler bizde
30 Yorumlahele şunun tipine bak :) bela değil ol android. vatan borcu ! sen erkekmisin harbi lan? :) bence değilsin.
00 Yorumla- Diğer konusunda 763 cevap paylaştı.
+1 yılKardeş cinsiyetini değiştir Biz Türkler varken zaten sana askerlik yaptırmayız uza ulan memleketten hain topraklarda yaşa düşman gelince kaç bak hele bebeğe topp
00 Yorumla
+1 yılallah yardımcın olsun :) çok güldüm inan hakkını helal et. çoğu insan gitmek istemiyor. paran yoksa. okula gidip okumanı tavsiye ediyorum. yoksa gercekten askerlik berbat.
10 YorumlaSana pembe tezkere yakışır.. Git 3 -5 kişiye götünü * sonra doktordan tapor askerlik şubesine ver. Tsk senin gibi ibneleri erkekten görüp de askere almıyor zaten
00 YorumlaAskere gitmiyceksen git o kimliğini değiştir pembe yapsınlar
00 Yorumla
+1 yılkaçış yok ağzında takma diş bile olsa alır götürürler :)
00 Yorumlayap gel bilader askerliğini niye kaçıyonki yani 365 gün giyecen o ünfrmayı sonra istesende giyemezsin
00 Yorumla
+1 yılCinsiyetini değiştir gerçi ben bir kız olarak keşke gitsem diyorum yani ben anlamıyorum askerden kaçanları ama cinsiyetni değiştir gitme
00 Yorumla- Diğer konusunda 11,4b cevap paylaştı.
+1 yılbiz seve seve gittik. demekki seninki diger tercih olacak
13 Yorumla
Soran+1 yılyok aga ben bir yolunu bulup enayi gibi devletler tarafından kandırılarak o eziyete maruz kalmicam olmadı parallı yaparım genede o enayiligi yapmam hacı
Soran+1 yılvicdani ret yapsam aslında daha mantıklı
- +1 yıl
Sen babana soyle ben askerlik yapmicam de de bir dövsün seni
Arkadaş bedelliden aşağı kurtarmıyo bu soruyu niye sormak zorunda kaldınki cevabı açık ve net bedelli olursa yapmazsın olmazsa lisan okudaysan kısa dönem okumadıysan uzun yapacan başka izahı yok.
00 YorumlaYa seve seve ya da ske ske yapacaksin o askerligi ya da pipini kestirip evde dantel oreceksin baska yolu yok aga
13 Yorumla
Asker de birine çaktır arkadan komutan arar babanı gelin kızınızı alın diye kurtulursun😏
10 Yorumla
+1 yılErkek var adam var ! Keske ben gidebilsem cinsiyet meselesi değil karakter meselesi!
10 YorumlaBaban keşke korunsaymışta sen olmayaydın kardeşim yaa nasıl bir TÜRK sün sen
00 Yorumla- Devamını Gör (65)
Devamını Gör(110)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem