Bir ara 20 milyon insan öldürdüğü söylenirdi. Zamanla bu sayı, "holodomor" gibi yeni keşfedilen yalanlarla beraber 40 milyonu buldu. Yahu SSCB'nin nüfusu 200 milyondu. Bunun 1/5'i ölürse, her hangi biri iktidarda kalabilir mi? Ortalık karışmaz mı? Ya da ne bileyim, üretim dururdu.
CIA kitap yazdırıyor, kitaplarda kaynak diye azılı anti-komünist tiplerin sallamalarını refere ediyor. Bu tipler Rusça bile bilmeyen "araştırmacı"lar hep.
Her önünüze konan malzemeye inanmayın arkadaşlar. Kafanızda soru işareti varsa bana sorabilirsiniz. Gerçekleri sadece biz söyleriz kfkkff.
Hakikaten, neden bu kadar çabuk inanıyorsunuz?
Stalin'le ilgili yalanlara neden bu kadar çabuk inanılır?
Stalin en nihayetinde bir diktatördü, ancak dünyayı Nazilerden kurtaran bir adam olduğunu düşünüyorum ben. Stalin olmasaydı Naziler dünyaya cehennemi yaşatabilirlerdi. Zaten Dünyada hiçbir devlet yoktur hiçbir önemli büyük lider yoktur ki kan dökmesin. Hiç kimse kan dökmemiş bir lider ve kimsenin canını yakmamış bir devlet gösteremez bana...
bence tarihi şahsiyetleri olduğundan farklı göstermeye çalışmaya lüzum yok. Stalini Demokrat, Atatürk'ü Müslüman, Hitleri hümanist, Yavuz'u Türk dostu, Fatih'i Hristiyan, Timur'u Kafir göstermek gibi gayretler gereksiz.
Demokrasi, demokrat, burjuvazi tarafından içi doldurulup bugün pazarlanan kavramlar. Demokratik, kitleler önüne sandık koymak değil, ayrıcalıklı elitin o ayrıcalıklarının halk lehine ortadan kaldırılması ve bunun tutarlı bir hukuki temelle yürütülmesidir. Sovyetler Birliği'nde seçim vardır, son derece de demokratiktir.
Politik üstyapı daha farklıdır. Çünkü o üstyapı devletin ve işçi iktidarının yaşamını sürdürme görevini de üstlenir. Nasıl ki burjuva devlette seçimle sosyalizm iktidara gelemez ise, sosyalist devlette de burjuvazi iktidara gelemez. Bunun önü alınır.
o zaman Abdülhamid'i de Ulu Hakan ve süper padişah olarak gösteren İslamcılar da kendilerine göre haklılar o zaman... Herkes kendi ideolojisini ve kendi adamlarını mükemmel görüyor. Ben de Solcuyum ama gerçekleri olduğundan farklı göstermeye karşıyım. Oldu olacak Çin'de ve Kuzey Kore'de demokrasi var diyin bari onu da dersiniz siz.
Milyonlarca insan öldürmek kolay mı abi naapıyonız siz? Hitler bile 10 yılda 7 milyon yahudi katledebildi. Ki bütün devlet imkanları sunuldu bunun için, üstelik sakladılar savaş ortamında.
Milyonları katletse nüfus ve üretim istatistiklerinde büyük oynamalar olurdu. Hiç bir kaynakta bulamazsın böyle bir şey. Bu tip şeyler saklanamaz.
Saklanmıyor zaten adı üstünde demirperde ülkesi zaten dışarıdan kimse içeride olanlari göremiyordu. Stalinin gulaklarda katlettigi insanların sayısı milyonlarca insanlar öyle korkuyordu ki ondan odasında yalniz başına öldüğünde günlerce kimse odasına girmeye cesaret edemedi.
Bi harf meselesi değil. Kulaktan dolma olduğunu gösterir bu. Okuyan kişi bu hatayı yapmaz. İnternet okuması da yeterli değil, çünkü internette, türkçe kaynaklarda bulacaklarının çoğu aynı batılı kaynaklardan.