Aziz, Prof. Bosworth Smith (Mohammed and Mohammadanism, London 1874)
Hz Muhammed hakkında söylenmiş bu sözler hakkında ne düşünüyorsunuz?
Aziz, Prof. Bosworth Smith (Mohammed and Mohammadanism, London 1874)
Hiç kimse Hz. Muhammed’in prensiplerinden daha ileri bir adım atamaz. Avrupa’ya nasip olan bütün başarılara rağmen bizim bütün kanunlarımız, İslâm medeniyetine bakarak çok eksiktir. Biz Avrupa milletleri, büyük medenî imkânlarımıza rağmen, Hz. Muhammed’in son basamağına varmış olduğu merdivenin daha ilk basamağındayız.”
Johann Wolfgang von Goethe (Alman Şair ve Yazar)
Kardeşim Efendimizin sözleri hadis olarak gecer ve hadis kitapları vardır dilersen onlardan bilgi edine bilirsin. İkincisi Peygamberimizi hiçbir insanla kıyaslamak ahmaklık demektir. Yani yeryüzüne gelmiş ölmüş insanların hepsini bir araya toplasan karşısına Peygamberimiz s. a. v efendmizi koysan onun bırak bastıgı toprak olamazlar. Sebebi Peygamberimiz Allah c. c ruhundan yaratılmıştır Adem babamızda peygamberimizin nurundan yaratılmıştır. Hadda şöyle bir hadis vardır. Adem aleyhselam babamız cennette ilk hatasını yaptıgında ve Allah’c. c yalvarıp tövbe ettigin Habibin hatrına beni affet demiştir. Allah c. c sen benim habibimi nerden biliyorsun dediginde Adem babamız cennette kapının üzerinde ismini gördüm demiştir. Risali kudsisi kitap var. Birde kalplerin keşfi kimyayı saadet imam gazalinin eseri. Tavsiye ederim.
Düşünmek için orta da bir soru, bir problem olması gerekir, ben bura da bir soru ya da problem görmedim.
Atatürk için de çok övgüler söylendi, Adolf Hitler için de
İslâm medeniyetinin modern dünyaya en büyük yardımı ve hediyesi ilimdir. Fakat Avrupa’yı, yeniden hayata kavuşturan şey, yalnız ilim değildir. İslâm medeniyetinden gelen daha başka tesirler Avrupa hayatına ilk parlaklığını vermişti.
Avrupa’nın ilerleme hayatında İslâm kültürünün kati tesirini takip edemeyeceğimiz bir tek safha bulunmadığı gibi tesirin kendini bütün azametiyle hissettirdiği saha tabii ilimler ve ilim zihniyetidir.
Orta çağın ilk yarısında dünyanın hiçbir milleti insanlığın ilerlemesine müslümanlar kadar hizmet etmemiştir. 9-12 asırlar arasında felsefe, tıb, tarih, ilahiyat, astronomi ve coğrafya mevzuunda Arapça olarak yazılan eserler herhangi bir lisanla yazılanların fevkinde idi.” Prof. Dr. Philip Khuri Hitti
Roma da ki anıtları ve mimari yapıyı da İslam alemi için dikti en eski yapıda hz muhammed doğmamış adamlar mısır da piramit yapıyor 😂
Daha dünya da İslam yok
İslam öncesi edebiyat, fizik vs Gibi bir çok şey var orta çağ da bunlar toplanıyor gelişiyor tek dil halin de kütüphane oluyor
Dünya ya bu yol ile dağılıyor.
Olayın din ya da İslam ile alakası yok dini propaganda yapmanın hiç bir anlamı yok.
Benim, ünlülerin en ünlüsü olarak Muhammed’i tercihim, O’nun hem peygamberliği, hem de dinî ve dünyevî seviyede fevkâlâde başarılı olmasıdır. İnsanlık ahlâkı, felsefî ve hukukî olarak İslâm’dan daha mükemmel bir din görmemiştir. Hz. Muhammedin vefatından sonra da İslâm, dünyanın doğusunda ve batısında yayılmaya devam etti. Dünyada hâlâ bir çok insan kalpleriyle ve akıllarıyla İslâm’a yöneliyor. Hz. Muhammed’in davet ettiği din, 14 yüzyıl önce medeniyetin ve kültür merkezlerinin dışındaki bir bölgede doğmuştu. Ve zor şartlar altında yol aldı. Buna rağmen İslâm, dünyanın her yönüne yol buldu. Ve inanıyorum ki Muhammed gibi, her yönüyle mükemmel bir insan, bir daha gelmez…”
Prof. Dr. Michael Hurt
Kopyala yapıştır.
Ohh ne güzel😂
Hz Muhammed hakkın da hiç bir bilgisi yok Onu Hiç tanımıyor Ve onun Bir peygamber olduğunu söyleyerek bir dünya klişesi ne imza atıyor onu sadece bir peygamber olarak görenler Onun bir kral soylu biri olduğunu hakkı olan Taht yolun Kimler tarafından yetiştirildiğini dahi bilmezler. Sanki Tanrı onu seçti gibi o doğduğu asil kan ile Atalarının Güttüğü Kadim bir inancı modernize etmiş Bir Sultan
Cevap
6Cevap
Kesinlikle doğru ama peygamberimizin hayatının okunması gerekir daha iyi aydınlatır
1800 lerde söylenmiştir... Batı medeniyetinin daha yeni yeni olgunlaştığı zamanlar... Devri saadet dönemi ile ilgili karşılaştırma makaleleri vardır... onları okumak daha güncel bilgi verir
Hz. Muhammed’in (sav) insan olması itibariyle, bütün insanlık muhakkak iftihar eder. Çünkü O Zât, ümmî olmasıyla beraber, onüç asır evvel öyle kanunlar ve esaslar getirmiş ki, biz Avrupalılar ikibin sene sonra onun kıymetine ve hakikatına yetişsek en mes’ud, en saadetli nesiller oluruz.
Shebol (1927 Hukuk Kongresi Başkanı)
evet böyle devam ederek 2000 lere gelebilirsiniz...
Hz. Muhammed (S. A. V) hakkında kimin ne düşündüğü, ne söylediği umurumda bile değil.
Bana göre hiç bir insanı onunla kıyaslayamayız bile, haddimizi aşar...
Salât selam onun üzerine olsun. 🌹
Götenin de beyni yokmuş
Bişey düşünmüyorum çünkü din işleri sıkıntılı
Yeni keşiflerin veyahut ilim ve irfanın yardımı ile hallolan yahut çözülmesine uğraşılan meseleler arasında bir mesele yoktur ki, İslâmiyet’in esasları ile çatışsın. Kur’an-ı Kerim ve onun öğrettikleri şeyler ile fıtri kanunlar ve fenler arasında tam bir ahenk görülmektedir.
Lavazon
Din hakkında çok uzun sorularım var ama cezbedici cevap bulamadim
Yaniii
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?