İlk ve en önemli engel, ışıktan hızlı yolculuk yapılamaz.
İkinci engel, ışık hızına yaklaşmak için muazzam bir yakıt gereklidir. O kadar yakıt eklersen, inanılmaz büyük bir araç yapmak lazım. Araç büyüdükçe, kütlesi artar daha da zorlanır hızlanmak.
Üçüncü engel, ışık hızına yakın hızlarda bile, mesafe o kadar çok ki, en yakın yıldozlara seyahat bile 100 yıllar gerektirir. Bu kadar uzun sürede aracın yapıldığı malzeme aşınır, "yorulur" kullanılmaz hale gelir. Hele 100 yıl boyunca çalışan bir motorun yedek parça ihtiyacı olacak, yedek parça yapmak için yerinde üretmek gerekir. Onun için de ham madde gerekir vs.
Dördüncü engel, canlılar evrimleştiği ortam dışındaki yaşama adapte olması zordur. Mesela insan için, yerçekimsiz ortamda doğum risklerini, olası hastalıkları vs bilmiyoruz. Aynı şey uzun yolculuk yapacak uzaylılar için de geçerli.
Yani Dünya'ya uzaylıların falan geşmiş olması imkansız. O yüzden ufo gördüm demek falan çok saçma.
Ama bilim-kurgunun sınırı yok, yaratıcı cevaplar çıkabilir
Gelmiş olmaları insanoğlunun uzay-bilim hakkındaki bilgilerinin yetersizliği sebebiyle imkansız gibi duruyor. Sentinel adasındaki yerlileri düşünelim. Buradaki yerlilerin bilgi birikimiyle aya seyahat imkansızdır. Hatta rafine petrol yakıtları ve motorlu araçlar hakkında hiçbir bilgileri yok. Bu yerlilerle konuşabilme ihtimalimiz olsa ve sorsak, geceleri gökyüzünde paralayan şu nesneye seyahat etmek mümkün müdür desek, muhtemelen bizimle epey dalga geçerler. Biz de evrenin herhangi bir yerinde bulunması muhtemel zeki canlılar için bu sentineller kıvamında olabiliriz. Hatta daha aşağı bir medeniyet bile olabiliriz.
Bu yüzden bizim tahayyül sınırlarımızı kendimiz belirliyoruz. Henüz gerçekliğini kanıtlayamadığımız solucan deliklerini rutin olarak kullanıyor olabilirler. Henüz bilmiyoruz, durum bu.
Bilim insanları henüz bu konuda bir fikir birliğine varabilmiş değil. Teori olarak öylece durmakta. Çöp yerine "teori" kelimesi daha mantıklı. Çöp diyerek kestirip atmak bilimsel düşünceye ters.
Bilimciler mutabık o konuda onu söyliim. Teori de değil o. Teori olmayan şey üzerine kurulmaz, olgu üzerine kurulur. Matematik bir akılyğrütmedir solucan delikleri. Teori asla olmadı.
Bu söylediklerin bizim için geçerli. Eğer varsa uzaylılar gemilerini hangi maddeden yaptıklarını bilmiyoruz bundan dolayı aşınıp aşınmadığını bilmemiz mümkün değil. Yakıt meselesine gelince daha bizde bile nükleer enerji ile hiç yere inmeyecek bir uçak projesi konuşulurken eğer onlar teknoloji olarak bizden üstünse bu meseleyi çoktan çözmüş olmaları gerekir.
Nükleer enerji desiğin şey türbin döndürüp hareletten elektrik sağlamak. Propülsiyon (itici güç) sağlamaz. Uçak da yapamazlar çünkü jet propülsiyon var o da bildiğimiz hidrokarbon yakıtıyla çalışıyor. Hiç inmeyen helikopter olabilir nükleer enerjili.
Uzaylıların yağacağı maddelerin hepsini bilşyoruz. Evrende doğal olarak bilinen elementler belli. Yeni alaşımlar yapılacaksa, zaten işe yarayanlaro zaten biz de yapıyoruz.
Teknoloji eldeki malzemeyi kullanmaksa eğer, eldeki malzemeyi ve yapılabilecekleri teorik olarak biliyoruz zaten. Ama teorik haliyle bile böyle yolculuklara dayanamaz hiç bir şey
Solucan deliklerini kullanarak uzay ve zamanı bükebilirler böylelikle çok uzak mesafeleri çok kısa sürede gelebilirler fakat teknolojileri ne kadar ileride bilmiyoruz
Uzay en büyük gizem bence. Düşün ki içinde bulunduğumuz galaksiyi bile tam keşfedememişken bunlardan binlercesi var. Bu koca evrende yalnız olduğumuzu düşünme fikri bana umursamazlık gibi geliyor. Bu kainatın yaratıcısı dur bu kadar geniş bir alan yaratayım ama sadece Dünya'da birileri yaşasın demiş olamaz gibi geliyor bana :)
Kainatın bir yaratıcıso varsa, neden hiç bir zaman göremeyeceğimiz şeyler yarattı? Hani insan için yaratmıştı evreni? Önce bu soruları hallet, sonra uzay bilim konuşalım
Güneş sistemi dışında en yakın yıldız 4 ışık yılı uzakta. Orada da yaşam olamaz çünkü 3 güneş birbiri etrafında garip bi şekilde dönüyor.
Diğer yakın yıldızlar hep kırmızı cüce. Onlar da habire patlamalı radyasyon saçıyor, ve gezegenlerşn gğneşe hep tek yüzü bakıyor.
En yakın güneşie benzer yıldız tau ceti, o da 12 ışık yılı uzakta. Orada gezegen var mı bilmşyoruz. Ama şunu biliyorız, akıllı olsalar bile radyo teknolojisi yok, o kesin.
Daha uzak yoldozları incelemesşm, çünkü çok uzak oluyor. Lojistik sınırları aşıyor
Bunların hepsini biliyorum, ben başka bir açıdan bakalım diyorum, ya Jüpiter'in bulutlarının arkasında bizim görmediğimiz bir şeyler varsa. Belki de bulutları kamufle olmak için kullanıyorlarsa.
Gördüm, ben nerden biliyorsun derken sadece uzaktan tahmin yürütüyorlar bilim insanları, yani oraya gidip inceleme yapabilen olmadı. Şimdi belki bu adam kafayı yemiş diye düşünüyorsundur, hani bir söz var 'şeytanın avukatlığını yapıyorum şu an.
Yok abi, Juno görevi vardı. Uydu yolladılar oraya, kaç sene Jüpiter'in yörüngesinde dolandı alet. Bir sürü fotoğraf ölçüm aldı. Bilimciler dr boş atmıyor yani