Arkadaslar kırmızı ışıklara 2. Vites ile girip durduktan sonra vitesi 1 e almazsak kalkarken kesin stop eder miyiz? Etmeme ihtimali de var mı?
sürekli unutuyorum olur da unutursam diye soruyorum
Arkadaslar kırmızı ışıklara 2. Vites ile girip durduktan sonra vitesi 1 e almazsak kalkarken kesin stop eder miyiz? Etmeme ihtimali de var mı?
sürekli unutuyorum olur da unutursam diye soruyorum
Debriyaj balataların yeniyse stop eder ya da çok zor kalkar. Balatalar aşındıkça kolay kalkar. Sürekli unutup 2 de kalkarsan balataların damına korsun. Işıklarda boşa al. Balatalar çok pahalı 🙂
Cevap
11Cevap
Arabayı ışıklarda veklerken vitesi boşa al öyle bekle ayağın debriyajda olmasın hem debriyaj bilyasına zararı var hemde ayağını yanlışlıkla çekersen öndeki arabaya vurabilirsin ışık yeşile dönünce tak 1 e devam et
Kalkar ama 1. Vitese göre daha hassas debriajdan ayağını kaldırıp cok hafif gaza basman gerekir.
Manuel araçta ışıklarda dururken vites boşa alınır ayak frende olur. Sarı yandığı zaman vitesi bire alır sürmeye devam edersin
Baskı Balata sağlamsa kalkar ama bir miktar titreme yapar
kalkarsin ama gaz verince titrer anlarsın ve ben devam edeyim dersen kalkarsin ama zararli
Etmemen için debriyaj gaz ayarini yapman gerek 2de kolay kalkar
Kalkış debriyaj gaz iyi ayarlarda kalkarsın ben genelde 2 de kalkarım stop etme ihtimali yüksek
Motoru küçük arabaysa 2de kalkarken stop eder 1e alman lazım
2 le kaldırırsın da daha iyi ayarlaman lazim
Kalkar ama debriyaj balatalarına zarar
Utana utana öğrenirsin hata yap yapa
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?