Gizli Üye(36-45)+1 yılMescit vardir gidip kiliyorum, veya bos oda bulup kiliyorum. Isyerine namazlik falan goturup bir dolaba koyuyorum. Nerdeyse kimse gormuyor
09 Yorumla
Soran+1 yılBİM a101 falan mı
Cevap sahibi+1 yılHayir masa basi isim var sirket
Soran+1 yılAnladım ben o tarzda
Cevap sahibi+1 yılOnlarda da kilabilirsin
Soran+1 yılBiri görsün istemiyorum sinsisi var. Bide namaz kılıyor şöyle böyle derler. Biraz takıntılıyım maalesef
Cevap sahibi+1 yılAllahin ne dusundugu daha onemli. Nanaz vaktinde kilinan bisey
Soran+1 yılDoğru ama yüzüme çok vuruldu bu konu neyse dikkat edeceğim
Cevap sahibi+1 yılNefsini degil Allahin rizasini dusunmelisin
Soran+1 yılDoğru
En İyi Cevaplar
Kazasını kil
03 Yorumla
Soran+1 yılEve gelince mecbur da vaktinde kılmak varken
Soran+1 yılCuma izni var ama, ya zor gerçekten
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
5Cevap
Kılma o zmaan? Ya da çalışma. Dincilerşn hassasiyetşeri istekleri bitmiyor.
127 Yorumla
Soran+1 yılNedir senin canını sıkan şeyde gelip benim soruma kin kusuyorsun.
İnsan mısınız siz bu benim hayatım benim iradem benim vicdanım sizi ilgilendirmez ayrıca dindar bir insan değilim hayat olarak sadece dikkat etmeye ve düzenini bozmamaya dikkat ediyorum. Sizin gibi bakışlı insanlar yüzünden de laf yememek için kılmıyorum sizin gibiler gelip bunu vurguladığı için. Ama ben hiçbir insanı dini, inanci, mezhebi veya yaşam tarzını yargılamam. Benim yaşantım veya dindar gördüklerinizi yargılayacağınıza at gözlüklerinizi çıkarın lütfen. Ve sizin çevrede veya görmek istediklerinizden ibaret değil dindar insanlar. Herkes birbirne saygı duysa bu şekilde yaşamayız zaten.
Soran+1 yılBunlar çelişkili dindar kesimede çık çok şey yaşatıldı.
Ama ben oturup bunları düşünmüyorum. Geçmişe bakan bağnaz kalır unutulmazda ama dile getirmem. Ben sizin gibi değilim bence çoğu gençte böyle. Ve dindar olsun veya olmasın bu şekilde dile getirdikçe bu ülke gelişmeyecektir. İnsanların hayatları değil, kendi hayatımıza ve kişiliğimize bakalım.
Ben bir masada arap, çerkes, sunni alevi, Şii, Süryani oturduğumuzu bilirim tutupta kimse birbirini yargılamaz. İslamda da bütün dinlerde de bu yoktur. Aramızda ateist de var deistte. Müslümanım ve bütün inanları bilirim nihilizme kadar. Her insan kendini geliştirmeli bir düşüncede bağnaz kalmak iyi değildir. Benim dinime bunu önemser dışarıdaki Müslümanım diyenlere değil islamın kendisine bakın. Ve insanların hataları olur herkesin olur.
Soran+1 yılAlkole oldum olası karşıyımdır. Şahsen babam içerdi normalde bir babadır. Seviyorum ama çok şiddet gördüm alkol yüzünden evimin içine bile giremez etil olmadığı sürece. Çocuklara turban kimi isteyerek takıyor kimi istemeyerek zamanla bunu aşıyor zaten belli bir şey yok bunun için ailesine eğitim vermesem de uyarırım özenebilir ama uygun bir yaş değil. Okullarda dini eğitime karşıyım çünkü dinden soğutuyorlar. İmhamhatiplerede aynı şekilde. Ama daha iyi dini eğitim medreseler yapılabilir. Cemevleri yapılabilir. Herneyse benim zorluk çekmem gerekirse hak yolunda paşa paşa çekerim çünkü inancım beni hayatta tutan şey. Hayata bakış açım farklı insanlara da. Bu konuda kindar değilim ama tarihimizde sınıflandırdığınız insanlar da çok çekti diğer insanlarda ben bunu ayırt etmeyi insanlığa karşı buluyorum iyi geceler.
Soran+1 yılŞahsen inancım olmasa nihilist olup intihar ederdim çünkü bu dunya avutmalık bir yer biliminde belirleyemediği çok şey var. Duygusal maneviyatlı bir insanım. Farklı şeylere de inanmak istedim veya araştırdım. Ama hiçbiri beni bu kadar tatmin etmezdi ve zorluk diyorsunuz ya ben kendimi okutmaya çalışan bir öğrenciyim ve babamın işlevi yok yataklak sayılır bir nevi hani zorluk bu yaşta başıma gelen şeyler ve benim ekonomik olarak ciddi anlamda faydam olması gereken dönem. Ben okuyamıyorum gidemiyorum bu haldeyken o insanlar benim ailem ve bunun dinde de bir yükümü var. İnsanlıkta da. O kadar şey yaşamama rağmen aileye saygı der. İnsanları yargılamak çok kolay belki bir bilime inan birisiniz ama insanlık başta gelir. her şey insanın zihniyetinde biter.. Ve ben bunu dostlarımdan öğrendim şükür ki biz birbirimizi inanclarımız dinimiz mezheplerimizle yargılayıp sana müstehak sen buna inanıyorsun demiyoruz. Ki bizim gibi çoğu insan. Gerçekten yazık ama sizin zihniyetinizde (inanc değil) olanlara. Herkesin yaşam şekli felsefesi farklıdır ama bu birbirlerinin yaşamlarını tarzlarını yargılayacakları anlamına gelmez.
Soran+1 yılAsıl bu zihniyet bizim gelişmemize engeldir.
Soran+1 yılDetaylarını araştırırsanız cevabını görürsünüz ben kendimce cevaplarım daha 19 yaşında bir gencim araştırmam devam ediyor yanlış bir şey telafuz ederim dini olarak etik olmaz. Ki şu çağda yoklukta kalan bir kadın olamayacağı için bu evlilik zaten olamaz biraz bakarsanız demek istediğimi anlarsınız. Cahiliye döneminde değiliz. Ama şunu desem yanlış olmaz. Yanlış anlaşılmasın saygı duyuyorum. 12,13 yaşındaki kız veya erkek çocukları cinsel anlamda lgbtli olarak birbirlerini tatmin etmek için birbirlerinin cinsel olarak birbirlerine bir şey sokmaları çok özür diliyorum ulu orta yerde toplum için de ilişkide bulunmaları. Ki bunlar daha 18 yas altı tam gelişmemiş insanlar. Onu bıraktım biseksüellik desem insanların tercihi dersiniz. Tuttum ki bir peygamber evlenmiş öyle cahiliye devri ve kadınlar bir hiç. Erkek olmadan yapılamayacak bir Dönem ki şu gün koşullarında da bu yükümlülüğü olanlar yapabilir bu evliliği. Dediğim gibi dışarıda ki her Müslüman da dört dörtlük değil veya gerçek İslamda değil. Ben kendime göre hepsinin cevabını aldım ama çok çok şey var ve bunları ben iyi bir şekilde cevaplayamam ki bence yeterince acık anlaşılır olmuştur. Ben cevaplarımı biliyorum inanmasanız bile araştırın derim her bilgi bir her insan dört dörtlük olamaz. İyi geceler dilerim.
Soran+1 yılO dönem deki insanlar modern hukuku nereden bilsin abicim.
İnsanlar şu çağda bile ne yaşadıklarını bilmeden yaşıyor. Sizin gibi araştıran gençlikte az.
Ve ben şeriate olumlu bakıyorum ama bu imkansız her türlü çünkü insanımız tarihte olduğu gibi dinide çıkar işine katıyorlar aslında o kadar iyi bir sey ki ama imkansız Şu an olsa da desteklemem zaten becerememişler deneyipte. Sadece su kendime Müslümanım kimseyi de taciz etmedim yani bu yönde o yüzden de sordum sorumu yani bana böyle hissettiriyorlar demekki. İnancım olmasa intihar ederim diyeceğim tek şey bu hayatta tutan ve anlam taşıyan tek şey. Herkesin yaşam şekli bakış açısı farklı. Sadece saygı duyarım.
Soran+1 yılŞeriat bence uygun bir şey fakat bu çağda olamaz.. Din çıkarı için kullanılır zaten örnek ülkemizde çok..
Soran+1 yılBen çıkar amaçlı kullanmıyorum.. İnancım olmasa beni hayatta tutucak bir şey yok maalesef bende buna tutunarak yaşıyorum dinim olmasa tımarhaneye veya mezarda olurdum. Kendinizce haklısınız mantıklı da şu an herkes öyle ama şükür ben değilim..
- +1 yıl
Araştırmalara göre ateistlerde, inançlılara göre çok daha fazla stres hormonu varmış. Yani dinsel inancın bir işlevi var: Stresle başa çıkabilmek.
O yüzden asla inanan insanlara "aptal" falan demem. Hatta inanç biçimleri din halinde olmasa da herkeste var. "Hadi lğtfen şu sınavdan geçeyim" demek de bir inanç düşüncesi. O anlık stresle başa çıkabilmek.
Sorun, dinlerin, toplumu düzenleyici bir ideolojşk yapı olarak dayatılmasında. Yoksa kişinin kendi inancı kşmseye zarar vermez
Soran+1 yılThe purge filmi var seri halinde rehberlik ve felsefe hocamız izleyin demişti kendisi agnostik, aslında bir Arap alevisiydi. Ama inancında hayata karşı bir katkısı için düşünenlerden Di.. Ben cevaplarımı bulabiliyorum hayata karşı tekim tek kardeşim kimsem yok fakat Allahın varlığını bilmek beni çok rahatlatıyor. Günün herşeyin de din var temizliğine kadar. O yüzden dinsiz yaşamak inancsız bana boş geliyor bu yüzden. Nihilist bir insan olup ölmeyi tercih ederdim. Lakin inancım bedenimin ve ruhumun değerli olduğunu öne sürüyor mecburen emanete sahip çıkıyorum. Şükür ediyorum yani. Ki inanmak başarmanın yarısıdır diye boşuna demiyorlar. Böyle yaşıyorum işte en azından kafam rahat sorularıma yanıt alabiliyorum.
- +1 yıl
Sen Adana-mersin-hataylı falansın sanırım :)
Purge, Walkşng Dead vs gibi dizilerde işlenen, kanun, ptorite ortadan kalkarsa inaanların öz ahlaklarının olmadığını, birbirlerini yemeye başlayacağı düşüncesine dayanır.
Bu düşünce, çürüyen Batı kapitalizminin düşünme yapısı. Tersine, tüm insanlaro etkileyen bir felaket olduğunda farklılıklar gözardı edilir ve dayanışma olur. Deprem felaketlerinde ülkelerin birbielerine yaptıklaro yardımları düşün. İnsan empati kurabilen bir memeli. Öz ahlakımız var. Yani kanun olmasa da kimseyi öldğrmeyiz ruh hastası değşlsek
Soran+1 yılDin de insanı sapkınlaştırır başındakine göre. Ama asıl din araştırılandır ben araştırdım yaşadım. Aslında çoğu şeyi dizayn eder. O çağlarda bile doktor vs yokken bir kadın doğum yapınca neler yapacağını ne kadar istirahat etmesi gerektiği tek bu konu değil bir çok konunun cevabını içeriyor. Arap alevisi deyince akla oralar geliyor evet akdenizliyim ama her insan böyle illa arap ve ya alevi olmasına gerek yok din hocasıda aynı şeyleri söyledi.
- +1 yıl
Adana'da okudum. Arap alevilerle kaldım hep. Oradan biliyorum.
Tıbbın ortaçağda en geliştiği yer 11-12. yy islam coğrafyasıdır. Hatta bir çok şeyin geliştiği yerdir. İmam Gazali denen gerici ve Moğol akınları olmasa, belki de rönesans ve sydınlanma İslam coğrafyasında olacaktı. Tarihin bi cilvesi
Soran+1 yılÇokta cilveli durmuyor ama ahaha. Adanalı arkadaşım var alevi seviyorum onu. Ama genel olarak sevmem arap alevilerini genelde bir kızla çıkıp işini gördükten sonra mezhep farkını öne sürüp nasıl düşünebilirsin diyolar. Çok iyi arkadaşlarımda var iyiler ama hayatları normal insanlara göre değişik. Normalde bize derler faşist ama ben veya çevrem mezheplere böyle değiliz diğer alevilerde onlar daha ben diyen bir topluluk. Hepsi aynı değilde var işte aralarında böyle şahıslar. Aslında o benim ne olduğumu ben onun ne olduğunu bilmesem belki olmaz bir yönden de iyi ama. Arap alevileri Mersin adana da çok fazla hataydakiler bile bu çevrede çoğunlukla. Merkezi yerlerde çok iç içe yaşarız zaten. Gerici de size göre bir düşünce bence. Ben okuyup geçiyorum eskiden çok milliyetçiydim ki hala var ama artık önemsemiyorum arap olayım alman olayım %100 Türk değilim Türkiyede yaşıyorum çünkü ırklarada bakmıyorum artık insan olarak görüyorum. Sorgulamıyorum çünkü kimse dört dörtlük değil maalesef..
Soran+1 yılMezhebi önemliyse konusmasın. Zaten alevi gibi değiller ki dinsizler direkt çoğu öyle. Normal aleviler abdest alır dini günlere uyar alkol işi çok yok bazen alırlar oda şarap tarzı şeyler ama arap olanlar tekel bayiler mübarek canlı cok gördüm. Tc vatandaşıyız ama %100 Türk değil kimse inanmam orta asyadan fırlamış değiliz babam Yörük Türkmenlerinden ama annemde yok yok yani. Herkesin ne olduğu belli değil. No racism yani.
Soran+1 yılAlkol ortamları beni hep gerdi.. O adanalı arkadaşımda nefret eder ailesine de söver evde bereket bırakmıyorlar diye köpek sever biri 5 tane pitbulu var. Namaz niyaz yok ama isterim kılmayı derdi. İyi insanlar çoğu sunni den daha çok abdestli gezer 😂 aleviler içer doğru ama şu biradan nefret ediyorum özellikle içende adam akıllı içsin bira ne ya. Rakıdan da nefret ederim. Şarap içenlere lafım yok veya viski çünkü her insan içemez. Aslında dinde de yasak değildi belki sapkınlıklar olduğu için yasaklandı. Herkes her insan içmemeli hazmedemeyenler özellikle. Trafiktir odur budur. Sarhoş insandan da korkarım hareketleri yüzünden baya kötü bir şey benim için. Bence bağımlılık yapan her şey kötüde mesela telefon ama mecbur kalıyor insan yapacak bir şey yok..
Soran+1 yılKefir içerim daha iyi 😂
+1 yılÖğlen tatilinde yakında cami varsa orada kılabilirsin
05 Yorumla
Soran+1 yılGizli olmalı ve cıkmsk yasak
- +1 yıl
Boş oda tarzı yerler var mı
Soran+1 yılGirip bakmadım ama bakacağım sadece biri görsün istemem
- +1 yıl
İşin rastgelsin
Soran+1 yılTeşekkür ederim
Dinlenme süreleri oluyor o sürede kılıyorsun
08 Yorumla
Soran+1 yılGörünmeden kılmak
Soran+1 yılYa bu kurumsal market a101 gibi vs düşünüyorm
Soran+1 yılYok öğrenciyim normalde çalışmam gerekiyor hayat şartları.. Böyle yerlerde çalışmak daha iyi oluyor kısa süreli.
Soran+1 yılAnladım öyle yapacağım teşekkür ederim.
+1 yılNamaz farz değil bana.
08 Yorumla
Soran+1 yılNiçin ateist agnostik falan mısn bana nihilist olduğunu söyle
- +1 yıl
Ateistim, evet. doğru bildiniz.
Soran+1 yılAteist olmak zor benim için, inancım olmasa nihilist olur intihar ederdim ama maneviyat baskın. Ateistler biraz daha yaşamaya meyilli oluyorlar.
- +1 yıl
Ateist olmadan önce maneviyata çok önem verirdim ama yaşama kıymet vermezdim. Çünkü sonuçta öteki dünya var. Dünyada hayatının pek bir önemi yoktu. Dinle ve en önemlisi yukarıdaki (aslında olmayan) varlıkla ilişiğimi kesince daha mutlu ve yaşama sevinçli olan biri oldum.
Soran+1 yılYukarıda olan tengri knk allah her yerdedir. Bak ben inanıyorum. İradesi özgür kılınmış aslında şu hacı hocalar çıkıyor ya işte cehennemlik şöyle böyle. Buda tebliğ değil çoğumuz bu yüzden çıkıyoruz. Bir tarikat veya bir yerde takılmak iyi değil psikolojisi bozulur insanın bende kendimce yaslayıp araştıranlsrdanım. Ama ben pişman olmuyorum tövbe ediyorm ama kendime bunu yap sunu yap demiyorum zorla yaptıramam ki sürekli öbür dünyayı düşünmekte mantıklı değil mesela ben diyorm yani cehennem de olabilir cennete lakin kıyamete kadar kabir içinde üstümüze attıkları 9 tahta ve böcek yılan akrep vs yem olacağız. Kabir azabı demiyorum hani normalde de olucak bu yuzden kafayı takmıyorum belli ki seninde kafanla oynayan cok olmus umarım gönlünce yaşarsın. İnanırsın inanmazsın senin hayatın ama ben bir kardeş olarak isterim en azından varlığına inanmanı ama. Öncelik ruh sağlığın
- +1 yıl
Hayır ben o hacı hoca tayfanın dediklerini daha çocukken umursamıyordum zaten. Ters geliyordu bana. Kendim daha çocukken dini kitaplar okur, felsefi çıkarımlar yapardım. Tefsir, meal elime ne geçerse okurdum. Yani dediğiniz gibi duygusal sebeplerle dinden çıkmadım. Dinin aslında ne olduğunu önce kitaplardan öğrendim. Her şeyi didik didik araştırdım. Aklımla kimse oynamadı, oynayamaz da. Her neyse ruh sağlığımı düşündüğünüz için teşekkür ediyorum ama böyle daha iyiyim. Sağlıklı ve huzurluyum. Aynısını sizin için de tavsiye ederdim ama kabir azabı, tengri falan demeniz daha çok yol alacağınızı gösteriyor. Tam manasıyla dini, hayatı, felsefî düşunmeyi kavradığınızı sanmıyorum.
Soran+1 yılDeme öyle deme ben memnunum sadece hayatımdaki noktadaki insanlar yanlış ve ben bir süre yaşadım öyle ama içten gelen bir şey bu. Yukarı gök tanrıya delalet eder. Ama Allah İslamiyette her yerdedir. Bilemiyorum ben de çok araştırdım lakin hepsinin cevabını da buldum düşüncen için Teşekkür ederim iyi geceler dilerim✨
- +1 yıl
İçinizden ne geliyorsa o olsun tabii, araştırmalarınızda tatmin olduysanız bundan sonrası beni ilgilendirmez. İyi geceler.
Maşallah ya tebrikler imreniyorum
03 Yorumla
Soran+1 yılHey dört dörtlük değilim sadece herkes gibi vicdan azabı çekiyorum.
İmrenme sen daha iyisini yapabilirsin.
Soran+1 yılHayır
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler