Namaz kılarken aklımdan saçma sapan şeyler geçiyor. Tevbe tevbe " Allah yokmu" gibi gibi. Ya da duaları okuyorum ama aklım nerde be de bilmiyorum, dalmış oluyorum.. Bunlar herkeste oluyormu, bir benmi böyleyim :( Ve çözümü nedir arkadaşlar, rahatsız oluyorum bu durumdan çok :S
Cevabın nedir?
Gizli Üye(36-45)+1 yıl“Bak bunun sırtında mavi gözlü bir çocuk, bunda kocaman bir elma ağacı vardı..
Bunda kırık bir kapı, bunda bir tencere yemek, bunda kızarmış tavuk, şunun sırtında yeşil gözlü esmer bir hatun, bununkinde de yaşlı annesi vardı!..”
Sonra iki elini yanlarına salar başını sallar ve umutsuzca;
“ Boş yok, boş yok hiç!.. diye tekrarlar.
O böyle söyleyince, herkes dehşet içinde şaşkınlıkla birbirinin yüzüne bakar!
Aynen doğrudur dedikleri çünkü;
Kimi doğacak çocuğunu düşünüyordur namazda
kimi bahçesindeki meyve ağaçlarını, biri onaracağı kapıyı, diğeri lokantasında pişireceği yemeği..
Biri açtır aklında yiyeceği tavuk, birinin sırtında sevdiği kadın, diğerinde de bakıma muhtaç annesi vardır.
“Peki söyle bakalım bende ne vardı?” der, bu kez endişeyle Hoca..
O da der ki:
“Zaten en çok da sana şaştım hoca! Sırtında kocaman bir inek vardı!
Meğerse efendim, hocanın ineği hastaymış, “öldü mü ölecek mi?” diye düşünürmüş namazda...
“Harâbât ehlini hor görme sakın, defineye mâlik viraneler var.”
Bildirince bildiren, yüreği olan görüyor elbet..010 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılDelinin biri camiye girer, belli ki namaz kılacak.
Ama oturmaz, meraklı ve şaşkın gözlerle etrafı süzer-dolanır..
Bir oraya, bir buraya her köşeye dikkatlice bakar ve hızla çıkar gider..
Az sonra sırtında bağlanmış odunlarla tekrar gelir camiye ve tam namaza başlamak üzere olan cemaatle birlikte saf tutar..
Ama sırtındaki odunlarla güç bela bitirir namazını.
Eğilip kalktıkça yere düşen odunlar, çıkardığı ses vs. derken, tabii cemaat de rahatsız olmuştur bu durumdan..
Nihayet biter namaz, bitmesine ama her kafadan bir ses çıkar..
Herkes kıpırdanmaya, adama söylenmeye başlamıştır bile..
İmama kadar ulaşır sesler, hafiften tartışmalar..
Cevap sahibi+1 yılİmam aynı mahalleden, bilir az çok garibin halini, şefkatle yaklaşır delinin yanına ve der ki:
“Oğlum böyle namaz mı olur, sırtında odunlarla, sen ne yaptın?
Hem kendini hem de çevreni rahatsız ettin bak, bir daha namaz kılmaya yüksüz gel olur mu?”
Bunu duyan deli melül-mahzun, ama manalı bir bakışla sorar
“Âdetiniz böyle değil mi?”
“Ne âdeti?” der
Cevap sahibi+1 yılbiraz ters oldu ama hikayenin başı Delinin biri camiye girerden başlıyor diğer alttaki yorumla devamn ediyor en üstekide son kısmı
Soran+1 yılŞimdi oldu, okudum okudum başı kopuk geldi :) Güzel hikayeymiş, sadece en sondaki cümleyi anlamadım, kelimelerin anlamını bilmediğim için
Cevap sahibi+1 yılkıssadan hisse alıcak olursak herkezde vesvese olur sen onu kafana takma sen Rabbine yönel , meyve veren ağaç taşlanır boş ağaca kimse taş atmaz o yüzden bu vesveseleri kafana takma namaz kılarkende az sesli oku kendi duyacağın kadar yani , kendinide namaza verdiğinde sorun kalmaz sen yeterki o yolda ol gerisini düşünme takma kafana..
Soran+1 yılSesli okuyorum evet, öyle daha odaklanabiliyorum bir nebze. Bazen de okuduktan sonra doğrumu okudum diyorum. Çok takılmamaya çalışıyorum elbette ama "ben inanmıyomuyum" -tövbe haşa- filan diyorum ya. İnşallah geçer, çok saolun
Cevap sahibi+1 yılsanırım orda hani deli diye görüyolar ya küçümsüyolar ya o adamı ona atıfta bulunuyor , içini bilmeden dış görünüşü ile düşünmemek gerekdiğini söylüyor sanırım
Cevap sahibi+1 yılbende de vardı geçer onlar merak etme sen yeterki bu yolda ol bende daha kötüleri vardı o vesveselerin ama geçti sen namazlarını kıl güzelce gerisini düşünme bu yolda ol Allahım en güzel şekilde kabul eder sen merak etme
Soran+1 yılAmin inşallah, Allah razı olsun
Cevap sahibi+1 yılamin Allahım senden de razı olsun inşallah.
En İyi Cevaplar
+1 yılBuyur kardeşim bu videoyu izle vesvese namına bir şey kalmayacak.. :))
https://www.youtube.com/watch?v=IH4GGqqkO_Y49 Yorumla
Soran+1 yıl3 mü 4 mü, 4 mü 3 mü :D:D:D
- +1 yıl
:D :D
Soran+1 yılTamamen beni anlattı sanki ya, Allah razı olsun bu iyi geldi :)
- +1 yıl
Bu ve bu gibi videolar için Sözler Köşkünü takip etmen yeterli kardeşim. Her müşkül suale cevap vardır :))
Soran+1 yılBikaçına bakmıştım öyle ama dinleyemedim fazla. Burdaki anlatan güzel anlatmış, faydası oldu bana şu an
- +1 yıl
Vesile olduysam ne mutlu kardeşim..
Soran+1 yılÇok oldu hem de, anlattıklarının hepsi bende oluyor, bir de gerçekten üslubuyla çok güzel anlatmış, aktarmış. Allah razı olsun
- +1 yıl
Senden de Allah razı olsun kardeşim..
- +1 yıl
Allah razı olsun
+1 yılBazen olur ama bunlar şeytanın uğraşmasıdır.. Sen ona aldanma o seni namazından alıkoymak istiyor böylece sana onu yaptırır daha sonra dahada kötü seyleri bu böyle gider.. Vesvese versede kıl bırakma. Şunu da dersin hatta içinden aman zaten kılıyorum ne işe yarıyor allahın istediği gibi kılamıyorum da zaten iyi bir kul değilim en iyisi kılmıyım diye sesler duyarsın içinden aldanma sen devam et o sesler de vesveselerde zamanla yok oluyor bende çok zor kılıyordum hatta herkes dalga geçiyodu benimle kılıyorum diye ama kimseye aldanma görünür görünmez bütün şeytanlar senin düşmanın onu yen :)
11 Yorumla
Soran+1 yılİnşallah canım, çok saol, Allah razı olsun
Şeytan namaz kılanlar ve dini vecibelerini yerine getirenle daha çok uğraşır. herkese de vesvese zaman zaman gelir. o yüzden inatla duanızı okumaya devam edin. hatta bazen acaba yanlış rekattamuyım? Abdest almışmıydım? Gibisinden sorularda gelir.. devam edin ve namazlarınızı bırakmayın. Allah yar ce yardımcınız olsun. selametle...
01 Yorumla
Soran+1 yılEvet oluyor, duayı okudummu da secde ettim diyorum vs. Allah razı olsun
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
12
Cevap
34Cevap
Vesvese oluyorsa doğru yoldasın. Zira yanlış olsa şeytan uğraşmazdı.
Hz. Ali ye birisi şurada hiç bir şey düşünmeden 2 rekat namaz kıl sana şu 2 deveden birini vereyim der. Hz ali namazı bitirir. Sorar adam ne oldu. Valla ilk rekâtı kıldım ama 2. De acaba büyük deveyi mi küçük deveyi mi verecek diye düşündüm der. Hz ali bile düşünebiyorsa biz dünyaya bu kadar dalmışlık başka şeylerin gelmesi normal. Ayrıca ebü Hanife hz lerine birisi altınlarımı gömdüm hatırlamıyorum nerdedir acaba der. O da şurda güzel bir namaz kıl söyleyeyim der adam 1. Rekâtta namazı bitirir ve hatırladım der. Büyük imam biliyordum şeytanın namazı tamamlanmamalı için Altın'ın yerini hatırlatacağını der. Yani mesele bu şeytan çok çakal ve işini iyi yapıyor. Ama bir büyüğün dediği gibi kabe yi karşımda cehennemi solunda cenneti sağımda hayal ediyorum namazda der. Deneyebilirsin18 Yorumla
Soran+1 yılVayyy, "kabeyi karşımda, cehennemi solumda, cenneti sağımda hayal ediyorum". Harikaymış...
- +1 yıl
Islam denge dinidir. Allah siZe şah damarınızdan daha yakındır diyor. Ve bir hadis-i şerif te cehennem size ayakkabınızın bağından daha yakındır diyor. İşte dengeyi kuracaksın. Korkacaksın ama kaçmayacaksın. Endişe edeceksin ama ümitsizliğe düşmeyeceksin. Rabb'in le konuşuyor gibi. Bu secde garip bir yer. Yere fısıldıyorsun arşı ala dan duyuluyor. Onu bileceksin. Ben geldim Rabbim diyeceksin. Sözleştiğimiz saatte burdayım diyeceksin. Ve ona en temiz kalbini duygu ve düşünceni götüreceksin. Onun gördüğünü bildiğini hatırdan çıkarma.
Soran+1 yılİnşallah.. Allah razı olsun, güzel bilgiler paylaştıgın için
Soran+1 yılHehe, nasıl dua edeyim ismini söyle edeyim niye etmiyim:)
Amin, inşallah. Senin de duaların tez vakitte hayırlısıyla kabul olsun inş.
Soran+1 yılAmin senin de inş.
Aslında bunun çözümü basittir. Değer verdiğimiz yaratıcımızın varlığını somut olarak görmemiz imkansızdır fakat ona ulaşmak için varlığının delilleri vardır. Biraz zaman ayır bu konuya bence ve tasarım delili, arzu delili, hudus delili gibi olguları irdele. Sana Caner Taslaman ve Emre Dorman'ı öneriyorum. Ayrıca Kur'an ve modern bilimin nasıl birbiriyle örtüştüğünüde anlaman için bir örnek vereyim. Zariyat suresi 47. Ayette "kainatı biz yarattık şüphesiz onu biz genişletiriz" ayeti ile bilimde evrenin genişlemesi hadisesi var. Bunun gibi çeşitli bilgileri sana önerdiğim kişilerden edinebilirsin. Biri Yıldız Teknik Üniversitesi felsefe professörü, diğeride Acıbadem üniversitesinde. Namazdaki vesveseleri bize şeytan verdiriyor bu arada haberin olsun. Başka zaman nadiren olur ama namaz kılarken hep olur bu tesadüf olamaz :)
03 Yorumla
Soran+1 yılBen eskiden namaz kılardım, yani ergenlikten itibaren ünv. çağına kadar kıldım, sonra bıraktım ama uzaklaştığımı hissettim, huzursuzluk... Dönem dönem kıldım, bıraktım. Ama bu sefer bırakmak istemiyorum inşallah bırakmam, 1 hafta oluyor başlayalı. Eskiden de namaz kılarken vardı bunlar. Bazen de kuranı kerim okumak istiyorum ama mealde bazı kısımları anlamıyorum, ya da vesveseye giriyorum yine, bırakıyorum. Arapça okuyorum, fakat anlayarak okumak istediğim için türkçe açıklamasına da bakmak istiyorum.
Cevabınız için teşekkür ederim- +1 yıl
Kur'an herşeyden önce bir bilgi hazinesi, abartısız her konuda her şeyin en iyisi orada yazıyor fakat iyi anlamak gerek. Ben şahsen Kur'anı anlayarak okumanın hem yaratılma amacımızı daha iyi anlayabilme konusunda hem de Allah'ı tanıyabilme konusunda daha yararlı olacağı kanaatindeyim. Arapça okumanın daha fazla sevap kazandırdığını düşünmüyorum zira Kur'an da ki bilgileri anlayabilmenin en doğru ibadet olduğunu düşünüyorum.
Soran+1 yılKesinlikle öyle, ben de anlamak istiyorum ama bazen anlayamıyorum, ya da benim kafam almıyor.
+1 yılValla bir ara bana da böyle oluyordu ama sonra bunu bir şekilde aşmıştım :D Nasıldı hatırlamıyorum ama etkili olmuştu... Bence kitap okuyabilirsin, ama dini değil felsefe falan filan. Bunlar seni düşünmeye yöneltmeli, düşünmekten korkma. Hem vesvesenin bir zararı olmaz sana sonuçta son sözü söyleyecek sensin
Hatta dur hatırlar gibi oldum
Şeytan her vesvese verdiğinde, ben ona inat hayırlı bir iş yapardım. Bir insana iyilik gibi düşün... Bu sayede kurtuldu vesveseden artık uğramıyor yanıma şeytan :D010 Yorumla
Soran+1 yılÇok düşününce de vesvese oluyor bende ya. Ne mutlu sana, şeytanı yenmişsin :D
- +1 yıl
Katılmıyorum tam tersine düşünmek Allah'ın bize verdiği aklı işletmek gereklidir :) Mesela Furkan 100. de "Allah aklını işletmeyenler üzerine pislik indirir" diyor. :) Bizim çocuklarımıza felsefeyi çok kötü gösteriyorlar, filozoflar hep ateist diyorlar ama halbuki Aristo'dan sonra dünyanın kabul ettiği en büyük 2. bilim, düşünce adamı Farabi'dir. Kendisi de müslümandır :) Bu arada denediğim taktiği uygula, bezdireceksin mutlaka şeytanı :D
Soran+1 yılNe okuyum peki, önerin var mı kitap olarak
- +1 yıl
Platon okuyabilirsiniz :) Hatta "Sokrates'in Savunması" adlı kitap iyi bir başlangıç olabilir :) Yahut Yahya Kemal, Ömer Hayyam, Mehmet Akif Ersoy okuyabilirsiniz...
Hatta boşverin Sokrates'i Platon'u ilk Mehmet Akif'in Safahat'ını okuyun :D - +1 yıl
Bazıları tekbir getir filan demiş ben çok saçma buluyorum böyle şeyleri, onlara kulak asma bence...
Soran+1 yılTekbir getirmenin sakıncası olmazki neden öyle dedin?
Kitap tavsiyeleri için teşekkürler ama safahat sanırım çok osmanlıca, farsça kelime var?- +1 yıl
Tekbir getirmenin elbette sakıncası olmaz, ancak bu şekilde vesveseden kurtulunmaz onu demek istedim. Farsça ve Arapça kelimeler bir hayli var doğru ancak kelimelerin karşılıkları yazıyor çoğu kitapta. Bu kitap sayesinde kelime hazinenizi genişletebilirsiniz... Hem İstiklal Marşı ne kadar Osmanlıcaysa, Safahat da o kadar Osmanlıca :)
Soran+1 yılDeniycem okumayı, çok saol :)
- +1 yıl
Yaşıtlarıma göre çok kitap okuduğumu düşünüyorum, içlerinde dili en kaba olan Safahat idi. Ama adam öyle gönülden yazmış, öylesine milletin hislerini kaleme dökmüş ki en sevdiğim kitap oldu kendisi.. Bir okuduğunu bir daha okuyor insan...
Soran+1 yılBende okurum da genelde roman okuduğum için o tarz kitapları okuyabilirmiyim bilemedim. Deneyip görmem gerekecek
bu sorular ömür boyunca gelcek her içinden geleni dikkate almamayı öğrenmen lazım onları başka birisinin sana söldiğini onların senin düşüncen olabilmesi için iki dudağından çıkması gerektiğini kendine öğretmen lazım ki gerçekte böledir hiç bir insan düşüncelerinden ötürü cezalandırılmamıştır sadece konuştuklarından demelerinden ötürü yani bunlarla yaşamaya alış ve onları dikkate almamayı öğren onlar sadece namazda değil mesela bir iftira duydun içinden acaba doğrumu len der kulak asmıcan doğruysa doğru değilse değil ona cevap bile vermiceksin artı baskılamıcaksın sadece dikkate alma birde kendi düşüncen olmadığına inan ki adı üstünde şeytanın beynin oyunları bunlar salla
01 Yorumla
Soran+1 yılAllah razı olsun
+1 yılBu çoğu İnsanlarda var Elhamdülillah Müslümanım İbadet ederken veya oturdugumuz yerde Sankı ıcımde bırı var töbe haşa sureklı Allaha sövuyor gibi öyle bır hıs oldugunda kendımden çok utanıyorum sankı günaha gırıyor gıbı hıssedıyorum Ama aslında Ben sölemıyorumçok kötu bır durum:(
013 Yorumla
Soran+1 yılAynen :(((((
Ben inanmıyorum ya herhalde filan diyorum bazen, sonra da içim sızlıyo, kasılıyorum böyle. Çok takılmayalım inşallah geçer, şeytana fırsat vermeyelim- +1 yıl
Namaz Kılmaya başlarken deki kendine : Şeytanı Yeniceğim , O beni kötü yola Sokmak ısteyen Kişiye acı çektirecegım de Namza Başlarken Onu düşman olarak gör Hırslandır kendını Gerçkten ıse yarıyor Bu arada Bende Sabah ezanını Beklıyorum Bugun namaza başlıyacagım Çok mutluyum Yanlıs anlamayın gösterıs olsun dıye sölemıyorum Mutlulugumu huzurumu buldugum ıcın söluyorum :)
Soran+1 yılaaa gerçektenmi, sevindim :)))) Allah kabul etsin inşallah, devamlı kılsın. Ben de bir hafta oluyor, inşallah devamlı olur, hep dua ediyorum, insan kendini huzurlu hissediyor sonrasında, dua etmek ne güzel şey
- +1 yıl
Aynen öyle Senınde Allah devamını Getirsin :) Beni takip etsene Konusuruz burada Arkadasım yok :) Konusuruz Arada Yanlıs anlama sakın :)
Soran+1 yılYok be canım neden yanlış anlıyım :) Ediyorum bekle :)
- +1 yıl
Ks'da Bazı Kızlar Ayıptır sölemesi Lez'de Oyuzden dedim :) Mesaj atıyorum sana namaz hakkında birşeyler sorucam
Soran+1 yılAt canım bekliyorum
- +1 yıl
Seviye 2 olman gerekıyor dıyo :(
Soran+1 yılAaa doğru ya, 2 xper olman lazım :(
Çok özel değilse burdan sor istersen- +1 yıl
Ya ben eskıden namaza başladıgımda yarım kaldı hep ama kıldıgım zamanlar namazı bılmıyordum yanı bılıyordum ne zaman kalkıp ne zaman oturacagımı fakat surelerı hep farklı okuyordum bazılarına sordum öğren olmaz öyle dedıler bazıları nıyetın önemli olan dedıler sence Günah mı veya kabul olunurmu?
Soran+1 yılsureleri farklı okuyorum derken canım anlamadım?
- +1 yıl
Mesela namazda rekatlarda Bazı sureler Okunmak gerekıyor, Ama ben Aklıma Hangi sure gelırse okuyorum
Soran+1 yılCanım zammı sureler zaten istediğini okuyabilirsin. Bu konuda şu linkte detay var
www.namazzamani.net/.../...unus-sirasi-tablosu.htm
Hırsız boş eve gelmez bu durum srnin istikamet üzere olduğunun alameti.. Rasûlullah s. a. v bu durumun en son "Allahu kim yarattıya kadar gideceğini söyler o hale gelen de şeytandan Allaha sığınsın buyurur.. sakın yılma ve namazına devam et.. Senin bu durumda nanaza devam etmen vesvesesiz kişinin namazından daha makbul unutma Mevla kalbini ferahlatsın..
02 Yorumla
Soran+1 yılAllah razı olsun, aminn
Her insana musallat olan en az bir şeytan vardır. Şeytanın vereceği vesveselerden korunmaya çalışmalıdır! Hadîs-i şerîflerde buyuruldu ki:
(Kanın damarlarda dolaştığı gibi, şeytan da, insanın vücûdunda dolaşır. Açlıkla [az yemekle, oruç tutmakla] onun yollarını daraltın!) [Buhârî]
(Şeytan kalbe vesvese verir. Allahü teâlânın ismi söylenince kaçar. Söylenmezse vesveseye devam eder.) [Ebû Ya'lâ]01 Yorumla
Soran+1 yılAllah razı olsun.
Aile & Toplum konusunda 338 cevap paylaştı. Sanırım namazayenı basladın aynen bende de oyle oluyodu bu dunyada herkesın bı ısı var ve herkes ısını yapıo seytanında ısı muslumanlarla ozellıkle ALLAH teala c. c emırlerını uyanları yolda cıkarmak hatta kafır yapmak sakın kanma zamanla gecıcek bır sende olmuyoo baska sorun varsa sor ınsallah yardımcı olurum
04 Yorumla
Soran+1 yılAllah razı olsun çok saol, inşallah geçicek zamanla. burada yapılan tüm yorumlar beni rahatlattı,
Soran+1 yılAminnnnnn inşallah. Bırakmamak için dua ediyorum. Çünkü hep başlıyorum sonra bırakıyorum, en son ramazanda kıldım 1 ay, yine bırakmıştım. Bu sefer hep devamlı olur inşallah
- +1 yıl
@deli35 bilmedigimi nereden cikartiyorsun hacim?
söylermisin
+1 yılbir kitapta okumuştum.
Peygamber efendimiz (s. a. v) damadı hz. Ali (r. a.)'ye buyurmuşlarki, Eğer hiçbir şey düşünmeden namaz kılarsan sana hırkamı hediye edeceğim...
Hz. Ali (r. a.) namaza durur ve namaz esnasında düşünür acaba eski hırkasını mı? yoksa yeni hırkasını mı hediye edecek diye.
yani sen namazına devam et şüpheye düşme11 Yorumla
Soran+1 yılİnşallah, Allah razı olsun
+1 yılHz. Peygamber (aleyhissalâtu vesselâm)'in ashabından bir kısmı ona sordular:
"Bazılarımızın aklından bir kısım vesveseler geçiyor, normalde bunu söylemenin günah olacağına kaniyiz."
Hz. Peygamber (aleyhissalâtu vesselâm):
"Gerçekten böyle bir korku duyuyor musunuz?" diye sordu. Oradakiler "Evet !" deyince: "İşte bu (korku) imandan gelir (vesvese zarar vermez)" dedi." [Müslim, İman 209 (132); Ebu Dâvud, Edeb 118 (5110)]03 Yorumla
Soran+1 yılÇok saol, ama içim rahat etmiyor, namazı tam kılmamış gibi oluyorum sanki. Aklıma bu yazdıgını getireyim
- +1 yıl
Bu Hadis-i Şerif sahihtir. Vesveseyi önemsemezsen yok olur. Öyle düşünme sakın Cenab-ı Hak seni huzuruna kabul ediyorsa elbetteki namazını da kabul olmasını istemiştir. En iyisini ALLAH (c. c) bilir.
Soran+1 yılİnşallah, çok saol
3 4 kez kulak asma sonrasında kendiliğinden gider bir de unutma şeytan en çok vesveseyi Allah a en yakın olana bir de en uzak olana yapar. uzak olan zaten bırakır yakın olansa vesveseye kulak asmazsa Allah a dah çok yaklaşır :)
04 Yorumla
Soran+1 yılYeni başladım aslında, bir hafta oluyor. Bırakmak istemiyorum, hep bunun için dua ediyorum. Bırakınca uzaklaşıyorum sanki... Çok saol
Soran+1 yılDua et bana :)
vesvese gelmesi normal ama tam odaklanmıyosun. zaten namazda dünyadan kopman lazım kafanda hiç bir düşünceye yer vermemelisin denedikce başardığını görüceksin vazgeçme.
01 Yorumla
Soran+1 yılİnşallah
+1 yılTekbir aldiginizda bütün düsüncelerden arinmis olucaksiniz
ancak saniyorum ki bu siralar kafaniz rahat degil..
abdest alin namazi birakin.. tekrar bir daha baslayin07 Yorumla
Soran+1 yılNasıl anlamadım, namazı bırakayım derken?
- +1 yıl
namazi birakin..
gidip tekrar abdest alin
tekrar namaza baslayin..
Soran+1 yılÇok pardon, yanlış anladım
- +1 yıl
dogrusunu anladiysaniz sorun yook:)
Soran+1 yılAnladım şimdi :) Bunu da deneyeyim belki işe yarar yani inşallah
Ben su sekilde kurtuldum ne zaman vesvese gelse sunj hatirliyorum; Allah secde aninda butun mesefeleri yok eder yanina yakina gelir ve her kim secdeye alnini koydgu anda benimledir der. Ne zaman vesvese gelse bunu dusun hic bir sey kalmiyor canim..
14 Yorumla
Soran+1 yılSaol canım inşallah, secdede evet ben de daha rahat hissediyorum.
- +1 yıl
Bu soylediklerimi hatirla canim hic bir sekilde. Vesvese dair gelmiyor dusuncelerin bir anda tertemiz oluyor. Bizler gunahkariz Fatih Sultan mehmet han namaza basladiginda arkasinda cemaat var tekbir getirmis elini salmis cemaat hayret etmis tabi ikinci tekbir getirmesinde namaza baslamis daha sonra sorduklarinda ise ilk tekbir getirdiginde Kabeyi goremedigini soylemis. Biz onlar gibi olamayiz ama Allah gunahlarimizi affedenlerden eyler insallah..
Soran+1 yılAminnn canım inşallah. Nerdee biz öyle hiçbişey düşünmeden namaz kılabilsek keşke. Hiç yoksa namazım kabul olurmu diye düşünürüz. Allah kabul etsin inşallah tüm müslümanlarınkini
Gizli Üye(30-35)+1 yılBu sorun bendede var. Namaz kılmıyorum ama her gece dua etmeden yatmam. Ama artık geceleri dua ederken bile aklıma cinsellik geliyor sebebini kendimce düşündüm ve benim cinsellikle çok uğraşmam olduğu kanısına vardım ama p*rno izlemeyi azaltırsam bırakırsam düzelir mi bilmiyorum.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılOnlar şeytanın vesveseleridir :) Şaşırtmaya çalışıyor bunu hep yapıyor. Duayı okumaya azimle devam edin!
Ayetel kürsi yi tavsiye ederim ;)04 Yorumla
Soran+1 yılAllah razı olsun. Birkaç arkadaş da söyledi, inş. geçer
- +1 yıl
Geçer :) Duanın türkçe mealini okuyun yatarken ben mutlaka okurum!
Tesiri tüm haşeratlara karşı deyim anlayın. Allah sizden de razı olsun arkadaşım rica ederim.
Soran+1 yılYatarken okumuyorum, eskiden okurdum ve gerçekten tüm kötülere karşı kalkan gibi... Bugün uygulamaya başlayım
- +1 yıl
Yatarken alışkanlık haline getir. Ve hatta şöyle söyleyim evin kapısını kitlerken okuduğunda ve çıkarken okuduğunda evini ve çevresini herkesi kalkan gibi koruyor. Kesinlike!
gizli namaz kılmadan önce Ayetel kürsi okuyup korun
sonra namaza başla
düşünceleri önemsemeden kılmaya devam et
zamanla geçecektir03 Yorumla
Soran+1 yılİnşallah, saol
Soran+1 yılİnşallahhh, Allah razı olsun
Allahın huzurunda olduğunu sen göremesende Onun seni gördüğünü ve son Namazın olduğunu düşünerek kılmalısın ^_~
10 Yorumlaabdest alırken bismillehi velhamdulillehi ale dinil islem diye başla. bitirinceye kadar le ilehe illallah muhammedur rasulullah de. birde banyo yaparken işeme. tekbirin manasını öğren. allahı öğren
06 Yorumla
Soran+1 yılİnşallah. Allah razı olsun
Soran+1 yılOna ne şüphe
Soran+1 yılKelimenin manasını bilemediğimden anlamadım, kusura bakmayın
Aile & Toplum konusunda 11,7b cevap paylaştı. Çözüm yok.. İnsan beyni devamlı çalışır ve en olmadık anlarda olmadık şeyler düşünüverir.
00 Yorumla
+1 yılislamiyet, islamiyetle ilgili akla gelen çelişkileri "şeytanın vesvesesi" diyerekten savuşturmaya çalışmış. inananları elde tutmak adına gayet başarılı bir din !
10 Yorumla
+1 yılŞeytan aklını çeliyordur merak etme herkeste olan birşey tövbe et bu kadar basit
00 Yorumlahttps://islamqa.info/tr/25778 buradan daha net bilgi alabilirsin
01 Yorumla
Soran+1 yılOkudum, Allah razı olsun
Seytan vesvese verir besmele cekmelisin bide bildigim bbi dua var ojunmasi kolay sevabi cok bende ne zaman. Nmaz kilmak istesem icimden inkar etmk geliyo
02 Yorumla
Soran+1 yılYa bende de oluyor çeşit çeşit de rahatsız edici biraz, sonra diyorum ben inanmıyomuyum aslında filan, sorguluyorum
+1 yılVesvese gelir. Imanın kuvvetini gösterir. Imanın ne kadar kuvvetli ise şeytan o kadar çok uğraşır seninle. vesvese gelmiyorsa sıkıntı :D
10 YorumlaOluyor oluyor normalde aklına gelmicek seyler camide namazda geliyor vesvese işte :) oyle olduğu zaman Allah'ın huzurunda Oldugunu aranızda sadece bir perde oldgunu dusun :) daha ıyı gelıcektır
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 8,8b cevap paylaştı.
+1 yılEfendimiz (sav) bir gün namaz kılarken aklına evde bulunan 2 tane altın mı neyse aklına geliyormuş hemen namazdan sonra gidip o altınları dağıtmış
Sen de aklına takılan şeylere çözüm bulabilirsin00 Yorumla
+1 yılYalan yok dini butun bir insanim 3-4 yildir 5 vakit namazimi kacirmam ama namazda seytan aklima giriyor kendimi cima yaparken dusunuyorum tovbeee tovbee diyorum ama butun namaz boyunca aklimda oluyo
02 Yorumla
Soran+1 yılAllah kabul etsin. Aşağıda bir arkadaş video paylaştı, onu izle istersen, bu konu da var
- +1 yıl
Yok birader saka yaptim namaz kullanmiyorum ben
+1 yılİstifar çek bol bol derlerdi bize , arti bu düşünceler hep olacak bunlar adi üstünde vesvese bunlara itibar etme kendini namaza ver efendimizin dusun hatta bu durumlarda ne yapaiyor oku derlerdi iste bize dedikleri bunlar
00 YorumlaTevbeistiğfar çek ALLAHa sığın besmele çek bir müddet devam etsede duzelecektir
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 11,4b cevap paylaştı.
+1 yılIlk başlarda banada oluyordu kafam başka yerde oluyordu sürekli şimdi ara ara oluyor
01 Yorumla
Soran+1 yılİnşallah benim de geçer
+1 yılOnlara birşey yapamazsın. Uymadıktan sonra sorgulanamaz, yargılanamazsın. Onlar da sınavın zorluğu.
00 YorumlaNamaza kendini tamamen verirsen zaten karışacağını pek sanmıyorum.
00 Yorumla
+1 yılAllah kabul etsin kuzum tabiki zor olacak şeytan bir taraftan nefsin bir taraftan saldıracaktır. Hiç hırsız boş eve girermi
00 Yorumla
+1 yılOlur boyle $eyler. Birkac sene oncesine kadar benim de aklima olmadik $eyler gelirdi , etrafimdakilere caktirmadan gulerdim.
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılistek dışı yapılan şeyler günah olmaz rahat ol kıldıkca alışırsın
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 643 cevap paylaştı. Şeytan saptırmaya çalışıyor namaza başlamadan önce Ayetel-Kürsi oku
01 Yorumla
Soran+1 yılTamam, çok saol
Ozellikle cuma namazinda porsumus catal gormekten namaz kilamaz oldum
00 Yorumlavesvese imandandır şeytanın meyhane önünde işi yok ora zaten evi :)
07 Yorumla
Soran+1 yılHehe, tabiki öyle ama işte bazen çok zorluyor beni
Soran+1 yılAllah kabul etsin.
Bazen öyle zorluyorki, namazı zor bitiriyorum, içime bir sıkıntı yerleşiyor. İnşallah benim de geçer
Soran+1 yılNe güzel, daim olsun
Soran+1 yılAllah razı olsun
Uğraşma rahat ol arılarla uğraş tikca azar rahat olursan bırakır giderler
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAllah'a sığınırım şeytanın vesveselerinden.. bende ise yarıyor :)
01 Yorumla
Soran+1 yılSaol :)
Aile & Toplum konusunda 357 cevap paylaştı. Namaz kilarken esniyomusun peki?
03 Yorumla
Soran+1 yılYok o olmuyor
Soran+1 yılİnşallah
Kafirun suresi vesvese icin okunur.
00 Yorumla
+1 yılAllaha dua et yespihat yap allah yardimcin olsun
04 Yorumla
Soran+1 yılSaol
- +1 yıl
Namazi sakin birakma
Soran+1 yılİnşallah, zaten yeni başladım ve bırakmak hiç istemiyorum.
- +1 yıl
Insallah
Aile & Toplum konusunda 349 cevap paylaştı. Aynn bendede oluyo
00 Yorumla
+1 yılnamaz kılma :D
00 Yorumla
Devamını Gör(31)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi