Sence "cennet" nasıl bir yer? Kendi cennetini kurman istense nasıl bir yer oluşturursun?
#mutlugünler
:) :) :)
Sence "cennet" nasıl bir yer? Kendi cennetini kurman istense nasıl bir yer oluşturursun?
#mutlugünler
:) :) :)
Bence cennet benim istedigim gibi bir yer degil cunku bu dunyada tanidigim, sevdigim herkesin oldugu birbirlerini anladiklari yerin "cennet" olabilecegini dusunuyorum ki bu da pek mumkun degil.
Insan cennetini de cehennemini de kendi yaratir zaten, aldigi kararlar, katlanmak zorunda kaldigi sonuclar insanin kendi cenneti ve cehennemi olur.
Olumden sonrasinin karanliktan baska bir sey olmadigini dusunuyorum bu nedenle cennette cehennemde burada ve zaten icindeyiz, yasiyoruz
Burası sadece sınav yeri. Yaşadıklarımız, sevinçlerimiz üzüntülerimiz acılarımız hepsi bi sınav. Aldığımız puanı da ölünce göreceğiz.
Allah bilir. :)
Mesele acı çekmek değil mesele isyan etmeden sabırla karşılaştığın şeylere dayanmak.
Daha henüz cenneti hayalimde kurabilecek kadar pişmedim. Neyin hayalini kursam birilerine haksızlık olur eksiklik olur. Ama şu bi hakikattir ki. Bu dünyada hırsla istediğimiz şöyle olsaydı dediğimiz masumane şeylerden daha iyisi olacaktır. Nede olsa Yaratan bizden daha iyi bilir.
Netten nasıl bir yer...
Çok güzel bir yer... / Tarifi ve tasviri mümkün olmayan, sayfalarca yazsam yine de anlatmakla bitmeyecek güzellikte bir yer..
Rabbimiz nasip ederse, sevdiklerimizle orada birlikte olacağız ve hiç ayrılmayacağız..
Mesela köşkünden bahset bize :) mesela benim köşküm yakuttan ışıl ışıl etrafı alabildiğine yeşil ve sevdiğim meyvelerle dolu bahçelerim var :)
Cennet diyince nedense aklıma hep huriler geliyor o zaman da kadınlara üzülüyorum acaba onlara da nuriler gelir mi diye :) Bir arazi alır müstakil bir ev yaptırırdım içinde bütün sevdiklerim bütün hobilerimin olduğu fena olmazdı :)
Cevap
5Cevap
Ben sadece sevdiğim kadınla sonsuza kadar yaşamak isterdim
Üzgünüm çok inanmak isterdim ama maalesef inanamıyorum cennet ve cehennemin olduğuna. Sanırım bir yerlerde bir tanrı var ama ödül ve ceza sistemi hakkında fikir yürütemiyorum
Düşünemeyeceğimiz kadar güzel bir yer olacakmış
Kendi cennetimi kurmam istense tüm canlıların huzurla yaşadığı bir yer isterdim.
Dümdüz yeşil bir arazi. Ağacımızı buradan götürüyoruz.
Ölum ve ebedi bir hayat var gidicegimizi biliyoruz ama ne zaman iste
Dünyada cehennemi yaşadım ve yaşamaya devam ediyorum sürekli kötü düşünüyorum rahat bir hayatım olmadı ölmek en güzeli keşke ölsem
çok huri varmış, inşallah hurilerimiz olur
Cennet onun kolları, benim için
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?