Büyüklerim, bana fikir verir misiniz?

Öncelikle herkese merhaba, şunu söylemeliyim ki; 19 yıldır yaşadığım bu hayatta , herkesin çıkar doğrultusunda yanında olduğunu henüz yeni anladım , ben eşe dosta hep yardımcı olup kolup , kolladım. Hep koşan taraf oldum ama asla , koşanlar olmadı. Bu sürede derslerimi hep geriye atıp sadece arkadaşlarla takılıp yarı yolda bırakıldım. Aşık oldum hala aşığım, kafamı meşgul eden en önemli şeyde bu çok sevdim ama karşılık alamadım. Mezun senemde çoğu şeyi kafaya takıp , asla çalışamadım (böyle bir yapım var umarım yargılanmazsınız.) Zeki biri olduğumu düşünüyorum ama işime gelen konulara. İlk mezun senemde yerleşemedim, şimdi yeni bir başlangıç yapmaya başladım. Şimdi dediniz niye bunu anlattın? Belki beni anlayan yolumdan geçen vardır diye. Yerleşemdigimi öğrendiğim günden beri aralıksız güzelce ders calısıyorum. Herkes 2. Mezuna kalma ek tercih yap diyor , berbat sıralamam var zaten çok çalışmadım. Bu sefer şunu anladım eziklenmemek için kesinlikle kariyer şart. Her zaman avukat olmak istedim. Konustugum hocalar yapamayacağımı söylüyor zor diyor. Bir yılda yapamazsın mükemmel alt temel gerekiyor diyorlar. Bu sürede yanımda kimse olmadı. Ailem sadece maddi destek oldu kolejlerde okudum özel dersler aldım ama asla onların karşılığını vermedim çok muhtacım nankörlük yaptım onlara. Bunların karşılığını hukuk kazanarak vermek istiyorum. Sizce nasıl bir yol izlemeliyim gerçekten zor mu hukuk kazanmam? Bir senede yapabilir miyim çok sıkılıyorum çalışırken ama masaya oturuyorum bunu kendime yapmak zorundayım.
Büyüklerim, bana fikir verir misiniz?