Canlarım ben Ateist bir bireyim ve Ateizm hakkında meraj ettiğiniz soruları kendi görüşlerım ile yanıtlamak istiyorum. Bu bir tartışma sorusudur herkes kendi inancını ve görüşünü saygılı bir biçimde ekleyebilir.
AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Bende ateistim dostum
İnsanın, evrenin varoluşunu nasıl açıklıyorsun?
Evrenin var oluşu hakkında pek bir bilgim yok aslında fakat evrenimiz sürekli genişleyen bir şeydir en ufak örnek olarak karadelikler süreklı olarak oluşuyor bunun gibi de evrenimiz oluşmuş olabilir ve evren oluştuktan milyarlarca yıl sonra big-bang teorisi devreye giriyor dünyamız oluşuyor diğer gezegenler gibi ve dünyamızda bir evrim sürecinden geçiyor ve canlılar oluşup yaşama tutunabiliyor ve evrimleşerek bu yıllara kadar geliyoruz
Evrim hakkında ne diyorsun? Fıtrat ya da insan doğası diye bir şey var mı sence?
Ben şahsen evrime inanıyorum ve fıtrat konusu ben fıtrata pek inanmam yani fıtrat dediğimiz şey yaratılma şeklidir yani ben yaratıldığımıza inanmıyorum bu benim şahsi düşüncemdir, insan doğası bana kalırsa vardır fakat nasıl vardır bizde maymunlar kediler gibi bir hayvan türüyüz fakat diğerlerinden mental olarak farklıyız örneğin biz insanlar da diğer hayvanlar gibi hayatta kalma isteğimiz vardır eğer ki bir panik yaptığımız bir olay olursa parasempatik ve sempatik hormonumuz devreye girer ve o an vahşileşiriz :D yani vahşilik derken kastettiğim şey hayatta kalmak için her şeyi yaparız kalp atış hızımız artar ve normalken ki gibi değilde daha hızlı olabiliriz mesela, gibi gibi şeyler
ne sorusu soralım inanmıyosun işte hacı hristiyan yahudi budizm inanclarina sahip olsan neyse soru sorulur reddediyosun diye niye soru sorulsun kısacası inanmıyosun işte
Dostum inanmıyorum neden inanmıyorum? Bana göre dünya nasıl vâr oldu gibi şeyler
Bizi ne alakadar ederki senin neden inanmadığın çok mu önemli :D
Neden yorum yapıyorsun ki? O halde, yazma geç din konusunda tartışmak için paylaştım
peki peki :)
:)..
6 zar olayını bilirmisin
Hayır
Yaratilis hakkinda dusuncen nddir
Yaratılış hakkında ki düşüncem: bana kalırsa yaratılmadık oluştuk evrimleştik
Tamam evrime inaniyorsun. Peki buyuk patlamayla suregelen evrimsel surecten bahsediyorsun.
Ya oncesi? Patlama neden oldu ve oncesinde ne idi hayat
Evrenimiz uzay sürekli büyük bir hız ile genişleyen bir şeydir bundan dolayı bu genişleme hızı ile milyarlarca yılın ardından oluşan evrimleşen gezegenler sonucu ve bahsettiğin gibi big-bang yani büyük patlama teoriside burada gerçekleşiyor büyük patlama sonucu da dünyamız evrimleşti gelişti canlılar oluştu gibi şeyler
Ya oncesi? Patlama neden oldu ve oncesinde ne idi hayat
Öncesinde ki hayat hakkında bir fikrim yok fakat bana kalırsa mutlaka önceden de farklı gezegenlerde hayat vardı ve bu büyük patlamanın sebebi ise dediğim gibi prk araştırmadım fakat sürekli genişleme ve çarpışma gibi bir şeyden dolayı olduğnu düşünüyorum
Genisleyen ve buyuyen seyden once ne vardi..
Ateizm ve tanri inancsizljgin yaninda bazi seylerden de yoksunsun. Ama dogru yoldasin, zihnin acik ferah olsun.
Peki o halde bende sana bir soru sormak istiyorum
Siz müslüman mısınız
Oyle mi gorunuyorum, hayir. Allah yok din yalan.
Ha tamamm
Bende şey sorucaktım
Allah doğmadı doğrulmadı oluşmadı ve her zaman vardı bir başlangıcı yoktu ve sonsuza dek vâr okucak sonsuzluktan bu yana da vâr diye söyleniyor peki ya bir şeyin başlangıcı olmadan en ufak bir ip bu ipin bir başı vardır doğrucdeğil mi yani boylesine bir şeye nasıl inanabiliyorsun ve sana göre bunun doğruluk oranı nedir? Diye sorucaktım :D
Seni dusunerek sordugum sorudaki kafkas arkadasin yorumunu oku.
Fikir ve yolun cok guzel ama kendini daha da oku arastir ve gelistir.
Buyuk patlamadan önce ne idi hayat, yasam? ↗
Tamam okuyacağım, Teşekkür ederim
Evet o soruda ki arkadaşın dediği gibi yani bunu kesin olarak zaten bilemeyiz sadece teoriler ortaya atarız
Bilim ve teknoloji bize Allahin yalan oldugunu anlatti.
Demek ki daha gorup bilmedigimiz neleer var?
Iste gordugumuz varolusun buyuk patlamanin oncesinde de bizim henuz algilayamadigimiz gercekler var.
Yani biseyler var ama biz henuz algilayamiyoruz.
Mesela bi kartal 2 km oteyi net gorup avlayabiliyor ama aen 2km otedeki calilardaki kusu gorebilir misin?
Bu gibi işte, bizim henuz cozemrdigimiz gercekler var, bakalim.
Cozecegiz..
Bu allah din muhabbetlerini falannda cok sallama ya. Yok dinde alah evveldne vaddi sonsuza var olacsk falan. Bu dinci totoslar laf anlasa zaten elindeki kitabi sorgulardi. Onlar inanmak istyor sadece koyun gibi.
Cok sarma bu hikayelere boaver
Tamam evet haklısın
Yanlis anlama tbai karsr senin sor, tartis istersen ama bunlarin bazisi yobaz ve seviyesiz. Sana kotu uslupla tartisip hakaret falan yani hos degiller ya.
Zaten akli basinda insan elindeki kurana arapca dua ezberley3crgine acip ne diyor diye turkce okur.
Sonra sorgular ya bu hikayede biseyler sanki tuhaf gibi..
Evet açıkcası cok haklısın insanlar ateist olduğumu öğrendiklerinde k saçma triolere giriyorlar sanki onları çok ilgilendiriyor gibi kişisel kararlarıma da karışıyorlar, ama ben din, inanç, saygı gibi konularda tartışmayı seviyorum, ben susarsam o susarsa sen susarsan kim bu cahil kuş beyinli insanları düzelticek?
Peki ben bisey sorayim. Sen, bu cehalet icerisinde biseyker sebep oldu ve aydinlandin. Ama bazisi bunu secmiykr, istemiyor ustune reddediyor.
Duzeltmek cidden gerekli mi?
Dogal secilim, biliyorsun.
Evrimi tanimliyorsun.
Birtakim insanlar, hamam bocegi kivaminda yasayip olmeye mahkum olmalidir, birilerini duzeltmek falan o din hikayelerindeki peygamberler degiliz hic birimiz. Bosversene ya, doga gerekeni zaten yapacak..
Evet haklısın.
Adamsin sen be ada.
Sendee adamsiin
.:D.
Istiririm seni
https://m.youtube.com/watch?v=Y64BpyWjcEo
Off :D
Izlemedim deme simdi, ilk defa mi gordun
Evett bunu ilk defa gordum :D
Ama baya guldurdun beni :D
Senin kilin olurum kil kil
https://m.youtube.com/watch?v=HrjihTIb6tY
Bunu izlemistim got kiki ablayi :D
Kili*
Soru trol : D
Hayır değil
Uykumvarbenim
Sanki bu anı yıllardır bekliyor gibisin :D
Ehe
İyi uykular o zamann :D
Gnostik Luciferianım
O nedir peki?
İncildeki, Tevrattaki baş şeytana inanıyorum. Ve onu gnostizm denilen Sophia ile eşleştiriyorum. Çok karışık bir inanç aslında. Bizi yaratan Tanrıyı şeytan olarak görüp ona da iman ediyorum gibi. İki şeytana tapıyorum sanki.
ve o düşmüş melek yükselerek tanrıyla birleşiyor ve onun hatasını düzeltiyor artık iyi şeytan oluyor
Anladım, bende geçmişe satanizm kitabını okumuştum fakat ben pek ısınamadım diğer dinler gibi