Dini Vesvese (lütfen cevaplayın)?

Öncelikle sorumu bu konuda İslami bilgisi olanlar cevaplarsa sevinirim. Ben 4 gün önce bir vesveseye düşmüştüm. Ama önemsemedim. Geçer diye. Sonra internette gezinmeye başladım. Bir tane yorum gördüm yorumda HAŞA Kuranı Kerim de çelişki olduğunu söylüyordu. Bazı ayetleri yazmış. Bu ayetlerde HAŞA çelişki var diyordu. Bende okuduğumda HAŞA çelişki var gibi duruyordu. Sonra zaten İslami sayfalar bu konuyu açıklamıştır diye İnternete baktım. Yazdığı ayetleri falan. Gerçekten aciklanmis. Herhangi bir çelişki zaten yok olamazda. Ama ben zaten vesveseliydim. HAŞA tatmin olmadım gibi oldu. Ve ben araştırırken söylediklerine inandım mi inanmadım mi bilmiyorum. Yani HAŞA inkar ettim mi etmedim mi bilmiyorum. Ayırt edemiyorum. Ama ağzımdan hiç söylemedim. Ve HAŞA İslam ın, Kuran ın HAŞA hak olmadığıyla alakalı vesveseler devam ediyor. Belkide HAŞA gerçekten şüphe ediyorum. Ayırt edemiyorum ki. Simdi ben o yorumu araştırırken eğer gerçekten onlara inandıysam diyorum dinden cikmisimidir diyorum içimden. Dinden çıkmış mıyımdır. Bide ben aynı vevseseye 20 gün öncede düşmüştüm. Önemsemedim zorlandım Ama geçmişti. Ama o günden beri Kelime i Şehadet getirirken bir amel işlerken ne biliyim işte bir işe baslicaksin Besmele çekiyorsun. Besmele çekerken bile sanki inanmıyormuş gibi hissediyorum. Bir şüpheye düşüyorum. Ve şimdi de devam ediyor. Dinden çıktıysam o yorumu arastirip onlara inandiysam. Kelime i Şehadet getiriyim diyorum. Ama getirirken de içime şüphe (HAŞA Kuranın hak olup olmamasıdüşüyor. Ama şüphe olmaması gerek. Bazen tam anlamıyla inanıyorum gibi hissediyorum Kelime i Şehadet getiriyorum. Ama kendimi kandırıyormuş gibi hissediyorum. Şimdi ilk bahsettiğim yerdeki olaydan dolayı Dinden cikmismiyimdir. Ve ben tüm bu vevseseleri önemsemem mi gerek. Kelime i Şehadet getirirken, bir amel yaparken gelen o hissi önemsememem mi gerek. Bide vesvese gibi değiller. Sanki hepsi benim şüphelerim gibi. Yani vesvese değilde. Ben şüphe duyuyorum gibi. Ben bu işin içinden nasıl çıkacam.
Dini Vesvese (lütfen cevaplayın)?