Hülle kavrami islam da var mi yokmu?
Ben bi hocaya sordum yok dedi
Ben bi hocaya sordum yok dedi
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Elbette var, erkek karısını boşarsa yeniden evlenebilmesi için İslam şartları gereği kadının önce başka bir erkek ile evlenip birlikte olması gerekir. Askerde imam bir asker arkadaşım vardı, dini bilgisi aşırı zayıftı, ne yaptığını sorduğumda ise ben sadece Camii de namaz kıldırırım o kadar derdi. Öyle her hoca her şeyi bilecek diye bir şey yok, ayrıca çoğu işine gelmeyen Ayetleri bilmemezlikten gelir, iyisini güzelini üst üste okurlar da kötülere sıra gelince slağa yatarlar. Kısacası evet Bakara suresinde geçer hülle, yok diyenler Ayeti inkar etmiş ve dinden çıkmış sayılırlar. Bilmeyenler, alışsanız iyi edersiniz. İnandığınız din bu, kabulleneceksiniz.
Cevap
6Cevap
Nisa süresinde açıkça belirtilmistir ama bunu yanlış yöne çekenler var orada ayetlerde geçer
Yok yani degil mi böyle kavram
Bak şimdi aslında hülle yok dinen doğru değil 1 günlük nikah mutaa nikahiyla aynı şey yani nikahlandigin kişi 1 günde olsa seninle ilişkiye girerse ertesi gün seni bosamazsa nolcak adam dedi bosamiyorum canım öyle istiyor derse ki diyebilir yani insanlar bunu kendi lehine çevirebilir sadece şu var kadın bosanirsa 3 iddet zamanı geçmesi lazım tekrar evlenebilmek için
Haaa şükür biri beni aydinlatti ya bende diyorum yasak hülle kavrami diye
Yani cok sacma adam diyebilir bosamiyorum diye hemde 1 gun nikahli kalmak ne ck sacma yani
Ya böyle bir sey olabilir mi? Aklen olabilir mi? Kuran da yazmiyor birde uzerine kuran aklet diyor.
Kim var diyor?
Knk ne diyorsun sen İslamda yeri olabilir mi böyle bir şeyin haram bu. İslamda yeri yok
Tesekürler
Var hatta o yüzden sinir anında bile erkeğe boş ol dememesi hususu hatırlatılır
Dinde yok muş
Bakara suresi 230. ayeti oku
Bilmiyorum gercekden bazilari böyle bisey yok diyor bazilari var diyor
Okudum verdin ayete öyle geciyor var ama ben bi hocaya sordum öyle bisey yok yasak diyor
Ya böyle bisey olmasi tuaf islamda yeri yok bu osmanlida olan bisey islamda yeri yok ben öyle biliyorm
Inkar etmiyorum ama dogru degil bana göre
Bilmiyorum gercekden böyle bisey olamaz yasak islamda hocada öyle dedi
Hülle nedir ilk defa duydum
Interneten bak anlicaksn
Nurilizah diye bir kitap var onda geçiyor bu
Beni bulursan detaylı anlatırım
Yok çünkü
Tesekürler
Evlisin ve 3 kere boşadı mı eşin yoksa
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?