Saçlarım uzun dalgalı ama tam kıvırcık değil biraz kıvırcık ve çok kabarık. Saçımı düzleştirdiğim zaman en az 45 dakika uğraşıyorum ve aradan 5 dk geçmeden kabarıyor ve eski halini geri alıyor. Düzleştiricim 220 derece olmasına rağmen ben bu saçlarla nasıl baş edeceğim ya, kuaföre de gittim, fön çektirdikten sonra yine aynısı oldu. Bazen düzleştirdiğimde tutuyor hiç bozulmuyor bazen de eski halini alıyor. Sizce ne yapsam da düzleştirdiğimde tutsa? Elidor'un kremlerini de kullandım ama fayda etmedi.Saçımı nasıl düzleştirebilirim?
Saçlarım kabarık ve uzun dalgalı. Saçlarımı nasıl düzleştirebilirim?
Düz saçlar kadınlarda en güzel saç modelleri arasında. Yapımı da saç şekillendiriciler sayesinde oldukça kolay ancak kalıcı olmasını sağlamak biraz zor olabiliyor :) Bir de saçların yıpranması durumu var.. Isı saçların yapısını değiştiriyor ve güçsüz hale getiriyor.
Saçımı nasıl düzleştirebilirim diyorsan buraya! Kalıcı düzlük için püf noktalar
Kirli saçlarda kalıcı düzlük elde etmek daha kolay oluyor. Yıkadığınız ilk gün saçlarınızı kendi haline bırakıp, ikinci gün düzleştirmeyi tercih edebilirsiniz.
Fön suyu sadece fön çekerken kullanılmıyor! Fön suyu kullandığımız saç kremlerinin, saç serumlarının bütünü aslında. Düzleştirmeden önce uygularsanız, saçlarınızdaki elektriği alacaktır.
Kalıcı düzlük için saçlar ince tutamlara ayrılmalı, her yer itinayla düzleştirilmelidir. Kalın tutamlar ya da rastgele düzleştirme işlemi kalıcı sonuç vermeyecektir.
İlk düzleştirme sonrası saçlar sık dişli tarak yardımıyla taranmalı, üzerinden rastgele bir şekilde düzleştirici ile geçilmelidir. Bu sayede saç modeliniz daha kalıcı hale gelecektir.
Elbette bizim taktiklerimiz kadar saç şekillendiricimizin kalitesi de oldukça önemlidir. Dyson Airwrap V9 dijital motora sahip son teknolojik bir saç şekillendirici. Saçlara şekil vermek için yüksek basınçlı hava akımı kullanarak coanda etkisi yaratıyor. Saçları mıknatıs gibi kendine doğru çekerek hem kullanım kolaylığı sağlıyor hem de el yakmıyor.
Dyson Airwrap'in yumuşak ve sert düzleştirici fırça, hacimlendirici fırça, ön şekillendirme için kurutma ve bukle yapmak için 30-40 mm ayrı ayrı başlıkları bulunuyor. Hangi saç modelini istiyorsan saniyeler içinde başlığı değiştirerek elde edebilirsin :) Akıllı ısı kontrolü özelliği sayesinde ısıyı hep kontrolde tutuyor ve saçlarda kalıcı modeller için yüksek basınçlı hava akımını kullanıyor. Bu sayede hem saçlar zarar görmüyor hem de en güzel modeller pratik bir şekilde elde ediliyor :)
düzleştirmektense kıvırcıklaştırmayı dene. ablamın da saçları anlattığın gibiydi ve özellikle banyo sonrası eğer hemen şekil vermezse feci kabarırdı. yıllarca uğraştıktan sonra bir arkadaşının tavsiyesiyle gidip perma yaptırdı. şimdi hem o kabarmalardan kurtuldu hem de düzleştirmek istediğinde sorunsuz biçimde fön tutuyor saçları.
Benim saçım kıvırcık olmadığı halde 220 dereceyle yaptığımda bile kabarıyo.Bunun çaresi yok gibi.Briyantin sür dicem o zaman da saç dalgalanıyo yine uğraştığın boşa gidecek.En iyisi saçını düz kullanma.Yoksa güzelleşeyim derken saçların kabarınca komik duruma düşüp tüm gününü saçlarınla oynayarak geçirmek zorunda kalırsın...
aynı dert bende de var o yüzden artık düz saçtan vazgeçtim gerçi bana düz saçın yakışmamasınında biraz etkisi var herlade :) ama saçlarımı düzleştirirken bile bozuluyor bende sıkıldım artık saçlarımın normal haline de alıştım köpük sürüyorum ve çok hoş bukleler oluyor :)
elidorun kremini bende kullanıyorum ama fayda ediyor bana en azından saçım kabarmıyor tabi ıslak saça dümdüz sürmen gerekiyor bunu.madem sende ise yaramamış brezilya fon spreylerinden al yada maddiyatın iyiyse brezilya fonu çektir
En İyi Cevaplar