Kızlar siz ne kullanıyorsunuz özel spreyi falan var mı? Bana güzel saçları yıpratmadan düzleştiren düzleştirici önerir misiniz? Fön öncesi saçı ısıdan koruyan ürünler neler?Fön öncesi saçı ısıdan koruyan ürünler
Saç düzleştirirken zarar görmemesi için ne kullanmalıyım?
Saçlarımızı sürekli ısıya maruz bırakıyoruz. İstediğimiz saç modelini elde edebilmemizin en pratik yolu da bu evet ama sonucunda saçlarımız zayıflıyor ve yıpranıyor. Koruyucu ürünler sayesinde bu zararı en aza indirebiliriz.
Fön öncesi saçı ısıdan koruyan ürünler neler?
1. Fön suyu
Fön öncesi saçı ısıdan koruyan ürünler
Saç düzleştirmeden önce koruyucu olarak kullanabileceğiniz ürünlerden biri de fön suyudur. Fön suyu saç bakım kremlerinin, saç spreylerinin toplamıdır aslında. Saçı besler ve daha canlı görünmesini sağlar. Aynı zamanda saçların ısıdan alacağı zararı en aza indirir.
2. Isıya karşı koruyucu sprey
Isıya karşı koruyucu sprey
Birçok markanın saçı ısıdan koruyan spreyi bulunmakta. Dilerseniz bildiğiniz, güvendiğiniz markayı tercih edebilirsiniz. Benim önerim Bee beauty, Gliss ya da Tony&Guy olur. İkisinden de memnun kaldım.
Düzleştirmeden önce saça ne sürülür diye merak edenlerdenseniz, saç bakım yağı seçeneğini de günül rahatlığıyla deneyebilirsiniz. Özellikle spreyiniz yoksa durumu kurtarmak için saç bakım yağı ya da şekillendirici saç kreminden destek alabilirsiniz. İkisi de saç üzerinde bir koruyucu katman oluşturuyor ve saçlar ısıdan çok az zarar görüyor.
Saç düzleştirmeden önce saça ne sürülür sorusunun cevabını verdiğimize göre sıra geldi kaliteli bir saç şekillendirici seçmeye :) Saçlarımızın sağlığını korumak için şekillendiricimizin özellikleri de bir hayli önemli. Dyson Airwrap saçları şekillendirmek için hava akımını kullanarak coanda etkisi yaratıyor, saçları kendine doğru çekiyor sarıyor ve şekillendiriyor. Isıyı her saniye kontrol ediyor ve saçları aşırı ısı olmadan şekillendiriyor. Böylelikle saçlar hiç zarar görmüyor :)
Düzleştirmek, kurutmak, hacimlendirmek için ayrı ayrı başlıkları bulunuyor. Bu sayede istediğiniz saç şeklini aynı saç şekillendirici ile oluşturabiliyorsunuz hem de aşırı ısı olmadan! :)
Saç düzleştirmek ve saçı düzleştirici ile şekillendirmek biz kadınlar için ev ortamında pratik bir uygulama oluyor. Ancak ne yazık ki saça direk ısı uyguladığımız bu şekillendirme yönteminde saçlarımız çok fazla zarar görebilir. Ne yazık ki yüksek ısıya sahip bu ürünler ile saçlarımıza direkt ısı uyguladığımız için saçlarımız düzleştiriciler nedeniyle yıpranabilir. Peki saçımızı ısının verdiği bu zarardan korumak için neler yapabiliriz.
Saçlarımızı yüksek ısının zararından korumak için ne yapmalıyız?
Saçlarımızı şekillendirirken zarar görmesini önlemek için yapılması gerekenler;
Öncelikle ısı koruyucu spreyler kullanın. Böylece saçınızın yüksek ısıdan nedeniyle yıpranmasının önüne geçebilirsiniz.
Tercih ettiğiniz saç düzleştiricinin saçınıza zarar vermeyecek plakalara sahip olmasına özen gösterin.
Saçlarınıza çok sık ısılı işlemler uygulamayın.
Saçlarınıza onarıcı bakımlar yaparak yenilenmesini ve zarar görmüş kısımların onarılmasını sağlayın.
Saçları yüksek ısıdan korumanın en güzel yanı aslında bu tarz saça direkt ısı uygulayan şekillendirme ürünlerini kullanmamak ancak biz kadınlar bakımlı ve güzel saçlar uğruna her şeyi yapıyorum :) Aslında geçen bir video gördüm. Rachel Araz paylaşmıştı. Dyson Airwrap'ten bahsediyordu.
Bu videodaki saç şekillendirme ürünü Dyson Airwrap ile saçlarını zarar vermeden şekillendirebilirsin. Bu saç şekillendirme ürününü denemek lazım aslında. Bu ürünü kullanarak saçlarına vereceğin zararı minimuma indirebilirsin. Araştırma yaptım hakkında biraz, saça zarar vermeden, direkt ısı uygulamadan saçları şekillendirdiğini belirtmiş herkes. Belki sen de bir bakabilirsin bu ürüne.
Ben saçlarıma şekil vermeden önce ısı koruyucu sprey sıkıyorum. Isı koruyuruxu sprey ya da köpüğün yanı sıra, saç şekillendirici ürünler de oluyor onlar da çok işe yarıyor. Saçların ısıdan zarar görmesini engellemek için tavsiye ederim. Tony&Guy ısı koruyucu konusunda çok başarılı bence.
Saçlarına şekil verirken çok fazla bekletmemeye çalış. Saç şekillendirici olarak Dyson Airwrap kullanmanı tavsiye ederim. Saçların ısıdan zarar görmesini engelliyor ve çok güzel sonuçlar elde etmenizi sağlıyor.
düzleştiricinin az yakanı yok ancak 150 derecede 15 gunde bir kullanırsan çok zararı olmaz benim sana önerim saçların kıvırcık değilse fırça ve fön makinası yardımıyla da saçlarını düzleştirebilirsin düzleştiriciden daha yumuşak ve parlak gösteriyor hem de yıpratmıyor onun dışında ısıya koruyucu spreylerden alabilirsin spreyi sıktıktan sonra saçını iyice krutuyorsun sonra düzleştiriyorsun.
Ben 230 en yuksek derecede duzlestiriyorum canım asla yanmiyor. Ama her makinada ayni olur mu bilmiom. Duşta şampuandan sonra saç kremi kullan. Saçlarını kuruturken havluyla ıslaklığı tamamen aldığına rmin ol su damlamasın. Sonra herhengi bir saç serumu saçlarına dipten uca sür. Fönle kurutcaksan kesinlikle ol su damlasi olmasım saçın çok yipranır havluyla her zaman öncesinde kurut. Fönden sonra düzleştirici kullanıyorsan saçlarını düzleştirmen bitince saçlarını dipten olmucak ortada aşağı doğru az birşey serum sür yine. Ben böyle yapıyorum inan bir tane kırığım yok. Kırık olmasa bile saclarınızı her ay muhakak uçlarından kestirin canlı olsun
Yeni çıkan düzleştiriciler eskilerden daha etkili ve daha az zarar veriyor diye düşünüyorum. Braun un en son çıkan modelini alan arkadaşım var gayet memnun.www.arcesdtm.com/.../pr_01_5039_max.jpg
Yıpratmadan düzleştiren düzleştirici asla olmaz fön çekersen uçları kırılmaz orası ayrı konu. Omega Plus Hydro Protective & Nutritive Conditioner Hair Spray kullanıyorum ben sadece kırılma değil bir çok alanda yararlı. Ama yine de düzleştirme fön çek derim :D
Ne kadar ugrasirsan ugras saclarin mutlaka zarar gorecek sadece en aza indirgeyebilirsin. Bunun icin ozellikle islakken sacini taramamaya ozen goster. Birde ozel spreyler var onlari kullan. Fon cekmeyi deneyebilirsin ugrasamam diyorsan seramik duzlestirici oneririm. Birde eger haftada 1 sac maskesi yaparsan iyi olacaktir
fön suyu yani mavi su de bütün kozmatik alanlarında bulunur kouförlerde ondan kullanıyorla ısıdan korunsun diye fiyat olarakta marka marka değişiyo 9.90 benimki şişesi 400 ml bence hem büyük hemde uygun fiyat tavsiye ederim benimkini markası magıcare pek duyulduk değil ama gayet başarılı.
saçlarını duzlestırmeden once cok kurutma canım hafıf nemlı kalsın. aktarlarda dogal argan yagları var ben kullanıyorum cok hos bır kokusu var duzlestırmeden once onu sur yıpranmaz dıyemem ama az yıpratır :) hafta da 1 kere de zeytınyagı maskesı yap kırılan sacları onarıyor ayda 1 kestırmeyı de ıhmal etme fazla degıl 1 parmak :)
Bir sürü kremi var bunları kozmetik mağazalarında bulabilirsin.(gratis, rossman, watsons) Ben Philips HP8361 ProCare Keratin Sonic İyonlu saç düzleştiricini 3 senedir kullanıyorum. Sırf saçlarım yıpranmasın diye aldım diğer düzleştiricilere oranla saçlarım kesinlikle daha az zarar görüyor
keratinli düzleştirici her zaman daha iyi saçlarım bu sayede zarar görmüyor bide saç uçlarını fazla düzleştirme üsten 1 kere geçsen yeter kırıkları onarmak içinde zeytin yağı sür azıcık bişey saçlarına 1-2 saat sonra duş al
Bunun icin serumlar ve sprey ler mevcut watsons ve gratis lerde bulabilirsin bn oriflame in hair therapy serum ve sprey ini kullaniyirum ve saclarimi kirmiyor cok memnunum duzlestirmeden once suruyorum tavsiye ederim
Canım düzleştiricidense fön daha avantajlı bu konuda diye biliyorum. cüzi bir miktara banyo günlerinin ertesi sabahı fön çektirebilirsin. Özel kremler satılıyor bunun için kozmetikçilerde. Özür diliyerek belirteyim ki ismi aklımda değil markası vs
serum kullanırsan ısıdan boyadan etkılenmez cok iyi ama ucretlerı bıraz yuksek ve az mıktarda verılıyor. Şampuanı kremıyle birlikte kullan onun dısında bagdem yağı argan yağı kullanırsan nekadar duzlestırsende saç kendı kendını onarmış olur.
Saçlarını nemli bırakıp düzleştirme yı sakin deneme sakin nemli iken daha cok zarar gorur. Saçlarına isi koruyucu sprey kullanmalısın schwarzkopf (doğru yazdım mi bilmiyorum) isi koruycusunu kullanıyorum cok basarili bir urun.
Seramik plakalı bir düzleştirici edinmen Lazım ve saç tipine göre ısıyı ayarlamakta bitiyor iş. 10 senedir Aralıksız kullanıyorum saçlarım hiç yıpranmadı.
Ya fön çek ya da düzleştirirken saçlarının dibinden pay bırak, ve ısı derecesi fazla olmasın yanar saçların, sertleşir. Fönden veya düzleştirmeden önce de çeşitli markaların ısı koruyucu spreyleri var onlardan kullanabilirsin
Saçınla ısıyla oynarsan hertürlü zarar görür. Ben saçımı düzleştirmiyorum ama bu ince düz olanları yerine kurutma makınası ve tarak kullan kırılmayı yıpranmayı en aza indir.
ne olursa olsun pek mumkun degil hergun duzlestirme mesela dinlenmesi icin yikamadan once badem yagi bakimi yap ayda bir, sonra tara ve normal birak dinlenmesi lazim yipranmamasi icin
Koruma sprayler var ya da serumlar, bu koruma sprayleri saclarini duzlestirmeden once kullan ve saclarini yanmasindan korur:) Parlatici serumlarda kullanabilirsin saclarini yaptiktan sonra ki parlak dursunlar
sakın ha kızım bırak o presi elindem benşm sclarım belime kadardi pres yapa yapa kırıldı kestirdim ve acayip dökülmeye basladi haftada iki kez fön cektir o daha iyi ben öyle yapıyrm
Pantene bakım serilerine bak saçına uygun olanı seç ben kullanıyorum ve memnunum tamamen önlemiyor ve bence önleyen bir şey yok ama bu zamana kadar bana en iyi o geldi
Fön öncesi sac spreyleri var, elidorun isiya dayanikli koruyucu sac spreyide guzel. Ben remington marka duzlestirici kulkaniyorum bir kerede kivircik saci bile dumduz yapiyor haliyle yipranmiyor.
Banyoda saç bakım kremi kullanırım mutlaka. Banyodan sonra da totex kullanıyorum. Tabi yipranmanin tam olarak önüne geçemiyorsun ama daha az yipranmasini sağlıyor bu dediklerim
Saclarını dızleştiriciyle değil fon yaptır hava teması oldugu ıcın daha az zararı var ve whatsons ve baska yerde sacını duLeştirmeden kullanabilecegın urunler var canm
Isıya karşı koruyucu spreyler falan var bir araştır derim ha birde serumlar var nohut büyüklüğünde Alıp parmaklarına yediriyorsun sonra tüm saçını elinle tarıyorsun düzleştirmeden önce yap
Benim saclarim dalgali ama cok kabariyo bu yuzden nerdeyse 3-4 gunde bir duzlestiriyorum argan yagi suruyorum uclarina besliyomus saci diyolar Saci kirmayan duzlestirici diye bisey olsa keske malesef hepsi kiriyo :/
En İyi Cevaplar